kada operem tamne stvari u ves masini primjetim tragove deterdzenta na majicama, zanima me u cemu je problem, deterdzent nije kvalitetan ili trebam eventualno ukljuciti neko dodatno ispiranje...
hvala !
Moderator: anex
Deterdžent dispenserd2 wrote:evo mene opet sa jednim finim pitanjem za vas iskusne
kada operem tamne stvari u ves masini primjetim tragove deterdzenta na majicama, zanima me u cemu je problem, deterdzent nije kvalitetan ili trebam eventualno ukljuciti neko dodatno ispiranje...
hvala !

provjeri je li ti začepljen filter od veš mašine, to nekada zna biti uzrok da ostaju fleke, ako nije to onda ti je do deterdženta ili možda staviš više nego što treba............ja sve tamne stvari perem sa unutrašnje strane i tako ih sušim, manje blijede, a obično stavim dva puta na ispiranje baš zbog tih tragova deterdženta..............sretnod2 wrote:evo mene opet sa jednim finim pitanjem za vas iskusne
hvala !
samo ti zezaj ... ali fakat je dobar ...krava wrote:perwoll !! ja to uvijek nosim sa sobom u torbi, posebno kad idem u pozoriste:))
10-15 dana se filter čisti jal za veš jal za suđe i pazi da ti nepromaknu papirići ili lotos maramice onda je horormamica papucarka wrote:ja sam skoro imala problema sa nekakvim flekicama po crnoj odjeci. ko puz da je preso preko majice. Ko neka paucina, ne znam objasnit...![]()
elem, meni prijateljica rekla da pogledam fileter ( a muz ga gledo prije nekoliko mjeseci i bio je citst): ja otvorila, kad unutra haos. I kako sam ocistila filter sad sve funkcionise. To je bio onaj dan kada sam pala preko masine, pa spucala bradom od istu, te izvrnula rame![]()
Hocu reci, kad budes pregledo filter, pazi da se ne okliznes![]()
nego, ti si pravi kuceniktebe bi svaka pozeljela za coeka
shipak wrote:evo da ja postavim podpitanje. koliko je deterdženta dovoljno. ja uvijek mislim da je malo staviti onaj jedan čep pa stavim dva i još malko. ili kad perem bijeli veš uvijek napunim onu kutijicu od mašine. ne znam jel to puno??
d2 wrote:hvala svima, ima dakle par stvari koje trebam uraditi
vec sam vidio 2 svoje greske - prvo kontam vazda da ne valja da masina bude prazna pa natrpam sta stignem a druga vazda natrpam kamaru deterdzenta kontam da tako treba...
elem dakle
- dispenser
- praznija masina
- provjeri filter (moram to prvo naci, jel ko kod golfa odmah kada se otvori hauba pa dole ?)
- manje deterdzenta
- ako i dalje bude problema onda tecni deterdzent za tamnu odjecu perwoll i povremeno ga odvesti u pozoriste !
- isprati dvaput ako bas dogori...
- prati naopako okrenuto
hvala svima na trudu, javicu rezultate ha operem nesto tamno opet !
e draga mamice, evo se red otegao, gledam sa prozora, murija zavodi red pred zgradom, dole je pakao, ne znam kako cu na posao, jedino da uskocim u smetljarnik pa izadjem sa zadnje strane zgrademamica papucarka wrote: nego, ti si pravi kuceniktebe bi svaka pozeljela za coeka

life_oh_life wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sretno !!! (nije mi drago kad imas problema sa prostirkama, masinom i sl. al sta cu, svaku tvoju temu ovog tipa oplacem od smijeha)
ma nisam uspio, polazem sve nade u ovaj akcelerator u CERNu, ako oni ne izmisle sta za moje prostirke, niko necesemmy wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nego sta bi sa zutim prostirkama...vratil im boju