pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

d2

#1 pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

evo mene opet sa jednim finim pitanjem za vas iskusne :)

kada operem tamne stvari u ves masini primjetim tragove deterdzenta na majicama, zanima me u cemu je problem, deterdzent nije kvalitetan ili trebam eventualno ukljuciti neko dodatno ispiranje...

hvala !
Dr.Cuddy

#2 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by Dr.Cuddy »

d2 wrote:evo mene opet sa jednim finim pitanjem za vas iskusne :)

kada operem tamne stvari u ves masini primjetim tragove deterdzenta na majicama, zanima me u cemu je problem, deterdzent nije kvalitetan ili trebam eventualno ukljuciti neko dodatno ispiranje...

hvala !
Deterdžent dispenser

Image
mamica papucarka

#3 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by mamica papucarka »

ochisti filet :)
lelica

#4 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by lelica »

d2 wrote:evo mene opet sa jednim finim pitanjem za vas iskusne :)

hvala !
provjeri je li ti začepljen filter od veš mašine, to nekada zna biti uzrok da ostaju fleke, ako nije to onda ti je do deterdženta ili možda staviš više nego što treba............ja sve tamne stvari perem sa unutrašnje strane i tako ih sušim, manje blijede, a obično stavim dva puta na ispiranje baš zbog tih tragova deterdženta..............sretno
Pasiflora

#5 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by Pasiflora »

Definitivno sam ustanovila da je u pitanju pretrpana ves masina, kada se to dogadja. I jos nesto - sareno peri tekucim detergentima predviđenim za tu vrstu tkanine i bez upotrebe omeksivaca.
cHupjahalic@

#6 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by cHupjahalic@ »

sve zavisi kakva je masina u pitanju, tj da li ti licno moras ukljucivati neke dodatne programe da bi masina sve to odradila ili je dovoljno da pritisnes jedno dugme i sve se sredi.
filter pogledaj, reci nam koliko ubacujes deterdzenta, zatim duzina pranja (vremenski). imala sam masinu koja je zezala na slican nacin, iskoristena je do kraja, ali to su vjerovatno bili znaci da je vrijeme da mislim na novu masinu. u tvom slucaju ne znam, nije namjera da te plasim :D .
UVIJEK pazi koliko doziras faksa, deterdzenta, jer efekat pranja je isti, a sa previse deterdzenta znaci da je teze vodi i isprati. nekad zna biti i do deterdzenta. nadji blagu varijantu, uspi samo onoliko koliko stoji u uputstvu, provjeri filter... eto ukratko. :)
arslanica

#7 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by arslanica »

naj ti je jednostavnije da kupis onaj perwoll za tamnu, tj. crnu odjecu ...
i ja sma imala problema sa tim ... ali slabo je sta pomagalo ... dok nisam dosla na ideju za perwoll :) :-)
krava

#8 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by krava »

perwoll !! ja to uvijek nosim sa sobom u torbi, posebno kad idem u pozoriste:))
arslanica

#9 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by arslanica »

krava wrote:perwoll !! ja to uvijek nosim sa sobom u torbi, posebno kad idem u pozoriste:))
samo ti zezaj ... ali fakat je dobar ...
ja sam unistila par majica dok nisam vidjela perwoll :-)
krava

#10 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by krava »

ne, ozbiljno...perwoll za crnu odjecu pomaze!
arslanica

#11 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by arslanica »

ja sam se dugo mucila sa tim flekicama ... dok nisam skontala taj perwoll ... a onda je bio merak prati taj tamni ves .. :-D
mamica papucarka

#12 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by mamica papucarka »

ja sam skoro imala problema sa nekakvim flekicama po crnoj odjeci. ko puz da je preso preko majice. Ko neka paucina, ne znam objasnit... :-)
elem, meni prijateljica rekla da pogledam fileter ( a muz ga gledo prije nekoliko mjeseci i bio je citst): ja otvorila, kad unutra haos. I kako sam ocistila filter sad sve funkcionise. To je bio onaj dan kada sam pala preko masine, pa spucala bradom od istu, te izvrnula rame :roll:
Hocu reci, kad budes pregledo filter, pazi da se ne okliznes :lol:

nego, ti si pravi kucenik :oops: tebe bi svaka pozeljela za coeka :mrgreen:
moler

#13 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by moler »

mamica papucarka wrote:ja sam skoro imala problema sa nekakvim flekicama po crnoj odjeci. ko puz da je preso preko majice. Ko neka paucina, ne znam objasnit... :-)
elem, meni prijateljica rekla da pogledam fileter ( a muz ga gledo prije nekoliko mjeseci i bio je citst): ja otvorila, kad unutra haos. I kako sam ocistila filter sad sve funkcionise. To je bio onaj dan kada sam pala preko masine, pa spucala bradom od istu, te izvrnula rame :roll:
Hocu reci, kad budes pregledo filter, pazi da se ne okliznes :lol:

nego, ti si pravi kucenik :oops: tebe bi svaka pozeljela za coeka :mrgreen:
10-15 dana se filter čisti jal za veš jal za suđe i pazi da ti nepromaknu papirići ili lotos maramice onda je horor :bih:
vjesticanametli

#14 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by vjesticanametli »

uzmi tecni deterdent, ne stavljaj previse stvari u masinu, isperi 2x :-D
arslanica

#15 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by arslanica »

fakat bi trebali otvoriti novu temu ... "odgovaramo na pitanja @d2" ... sali samo na njegova pitanja da se odgovara ... :D :D :D
shipak

#16 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by shipak »

evo da ja postavim podpitanje. koliko je deterdženta dovoljno. ja uvijek mislim da je malo staviti onaj jedan čep pa stavim dva i još malko. ili kad perem bijeli veš uvijek napunim onu kutijicu od mašine. ne znam jel to puno??
arslanica

#17 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by arslanica »

shipak wrote:evo da ja postavim podpitanje. koliko je deterdženta dovoljno. ja uvijek mislim da je malo staviti onaj jedan čep pa stavim dva i još malko. ili kad perem bijeli veš uvijek napunim onu kutijicu od mašine. ne znam jel to puno??

ma kakvi ... ja ne stavljam ni punu posudicu ...
nema potrebe toliko deterdzenta stavljati ... onda ga trebas i troduplo ispirati ... :-)
d2

#18 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

hvala svima, ima dakle par stvari koje trebam uraditi :)

vec sam vidio 2 svoje greske - prvo kontam vazda da ne valja da masina bude prazna pa natrpam sta stignem a druga vazda natrpam kamaru deterdzenta kontam da tako treba...

elem dakle
- dispenser
- praznija masina
- provjeri filter (moram to prvo naci, jel ko kod golfa odmah kada se otvori hauba pa dole ?) :D
- manje deterdzenta
- ako i dalje bude problema onda tecni deterdzent za tamnu odjecu perwoll i povremeno ga odvesti u pozoriste ! :)
- isprati dvaput ako bas dogori... :D
- prati naopako okrenuto :D

hvala svima na trudu, javicu rezultate ha operem nesto tamno opet ! :D
life_oh_life

#19 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by life_oh_life »

d2 wrote:hvala svima, ima dakle par stvari koje trebam uraditi :)

vec sam vidio 2 svoje greske - prvo kontam vazda da ne valja da masina bude prazna pa natrpam sta stignem a druga vazda natrpam kamaru deterdzenta kontam da tako treba...

elem dakle
- dispenser
- praznija masina
- provjeri filter (moram to prvo naci, jel ko kod golfa odmah kada se otvori hauba pa dole ?) :D
- manje deterdzenta
- ako i dalje bude problema onda tecni deterdzent za tamnu odjecu perwoll i povremeno ga odvesti u pozoriste ! :)
- isprati dvaput ako bas dogori... :D
- prati naopako okrenuto :D

hvala svima na trudu, javicu rezultate ha operem nesto tamno opet ! :D

:lol: :lol: :lol: :-) :-) :-)
Sretno !!! (nije mi drago kad imas problema sa prostirkama, masinom i sl. al sta cu, svaku tvoju temu ovog tipa oplacem od smijeha)
d2

#20 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

mamica papucarka wrote: nego, ti si pravi kucenik :oops: tebe bi svaka pozeljela za coeka :mrgreen:
e draga mamice, evo se red otegao, gledam sa prozora, murija zavodi red pred zgradom, dole je pakao, ne znam kako cu na posao, jedino da uskocim u smetljarnik pa izadjem sa zadnje strane zgrade :? :lol:
vidi svega ti !!!!

Image

Image

Image
pomisli - "stavio je zeleni stolnjak sa zutim prostiracima na 60C, sve ce mu se obojiti !!!!!" i poce histericno vristat' od uzbudjenja :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:
semmy

#21 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by semmy »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nego sta bi sa zutim prostirkama...vratil im boju
d2

#22 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

life_oh_life wrote: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-)
Sretno !!! (nije mi drago kad imas problema sa prostirkama, masinom i sl. al sta cu, svaku tvoju temu ovog tipa oplacem od smijeha)

nije ni meni vala drago sto mi je pola stvari po kuci nekih cudnih boja :lol: al vjezba cini majstora, svaki dan sve vise napredujem, evo i rerna sija iznutra od proslog vikenda - kako koristim cilit BANG, BANG I PRLJAVSTINE NESTAJU ! :lol: :lol: :lol:

zivjeli ! :D
d2

#23 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

semmy wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nego sta bi sa zutim prostirkama...vratil im boju
ma nisam uspio, polazem sve nade u ovaj akcelerator u CERNu, ako oni ne izmisle sta za moje prostirke, niko nece :lol:
semmy

#24 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by semmy »

koje su ono boje sad...da se mijenjamo, ja tebi zute a ti meni te..... :D kod mene je u kuci ionako sve sareno pa mi nece smetati :lol:
d2

#25 Re: pitanje za mlade i malo starije domacice part III

Post by d2 »

ahahaha vidis to ti je odlicna ideja, napravimo malu razmjenu i sve ok :D

kod mene su bile svijetlo zute, sada su vise onako boja banana nezrela, ko iz mercatora :D
trebal tebi sta tih modernih boja ? :lol: :lol: :lol:

imam jos super zanimljivih varijanti, recimo siva trenerka prosarana crvenim na mjestima gdje se dodirivala sa crvenom čarapom :lol:

recimo to je super ako imas crvene cipele ili carape, ja vise ne mogu nositi uz to posto su crvene carape nakon otkuhavanja dobile boju kao kad pomjesas kecap i pavlaku, ono, ukusno je, ali ne lici ni na sta :lol: :lol: :lol:
Post Reply