Imam ideju za web stranicu, razrađena je prilično u detalje, vizuelni identitet i struktura su već kompletirani. Potencijalni oglašivači bi bile kompanije prisutne u regionu koje nude proizvode „široke potrošnje“ (ali proizvode iz tačno određenih kategorija široke potrošnje). Korisnici stranice bi bili mladi određenog profila koji mogu biti od interesa za navedene branše i oglašivače.
Osim postavljanja google oglasa i neke sitnije zarade tako, glavni način za ostvarivanje prihoda bi trebala biti prodaja oglasnog prostora (klasičnih bannera na stranici i sl.). I tu mi je potencijalni problem – sa više strana sam čuo da je kod nas teško ozbiljnije kompanije „pridobiti“ za oglašavanje na netu, čak i ako imaš solidan broj posjetilaca (recimo, do 100 000 stvarnih posjetilaca mjesečno). U suštini, treba ti neko da te pogura unutar kompanije. Ovo govorim za Sarajevo, i ne bi me čudilo da je istina, mada ipak mislim da ti koji tako pričaju jednostavno nisu bili dovoljno dobri u prodaji.
Pitanje je - koliko je to istina, i koji bi bio najbolji načini za prodaju oglasnog prostora u ovoj situaciji?
Razmatramo da li da se koncentriramo samo na dizanje posjeta i tako probdimo interes ili da ipak nađemo nekoga za "dovodjenje" oglašivača, nekog ko ima iskustva i veza pa dijelimo profit koji nam privuce.