čest uzvik u sevdalinkama.andolC wrote:sta je "eki"?*mima* wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja komentara na forumu majko mila..............................
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ili je to bilo "aman"?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
čest uzvik u sevdalinkama.andolC wrote:sta je "eki"?*mima* wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja komentara na forumu majko mila..............................
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
koliko ja znam, to "eki" nema veze sa sevdalinkama, "aman" da.hadzinicasa wrote: čest uzvik u sevdalinkama.
ili je to bilo "aman"?
Otprilike, simultani prevod :andolC wrote:koliko ja znam, to "eki" nema veze sa sevdalinkama, "aman" da.hadzinicasa wrote: čest uzvik u sevdalinkama.
ili je to bilo "aman"?
haj zivota ti, ako ti se ne gadi, objasni to "eki" u prenesenom znacenju
sjecate se scene iz filma "Zena sa krajolikom" :respo wrote:problem je ako ona ne da
tamam takoSa_dy wrote: meni je sabah kad se probudim![]()
a ja se mislio zenitNeena wrote:tamam takoSa_dy wrote: meni je sabah kad se probudim![]()
![]()
Ne ide to baš tako grubo kako ti zamišljaš, to se fino, suptilno zaišće. Ono kao... "Daj malo, znam da imaš...Neena wrote:Evo da ja prekinem tisinu
Meni je problem kako je ovo pitanje formulisano "ako trazi". Zar bas ima momaka/muskaraca koji pitaju "hos' mi dat?"![]()
![]()
![]()
Salim se, nego zar to ne bi trebalo teci spontano, djevojka ce se ili prepustiti ili nece (a onda ce vjerovatno i reci razlog zasto nece). I eto vam odgovora.
hvala drugPapakizSarajeva wrote:Otprilike, simultani prevod :andolC wrote:koliko ja znam, to "eki" nema veze sa sevdalinkama, "aman" da.hadzinicasa wrote: čest uzvik u sevdalinkama.
ili je to bilo "aman"?
haj zivota ti, ako ti se ne gadi, objasni to "eki" u prenesenom znacenju
Eki = Cuj to ...
Sa_dy wrote: a sta ako ti odgovori "sta ces da ti dam?"
Pa odbijel koja kad tako fino zaisces?Ridjobrki wrote:Ne ide to baš tako grubo kako ti zamišljaš, to se fino, suptilno zaišće. Ono kao... "Daj malo, znam da imaš...Neena wrote:Evo da ja prekinem tisinu
Meni je problem kako je ovo pitanje formulisano "ako trazi". Zar bas ima momaka/muskaraca koji pitaju "hos' mi dat?"![]()
![]()
![]()
Salim se, nego zar to ne bi trebalo teci spontano, djevojka ce se ili prepustiti ili nece (a onda ce vjerovatno i reci razlog zasto nece). I eto vam odgovora.
"
Ehhh, moja ti... taki zeman došo da ne stigne insan ni zaiskat.Neena wrote:
Pa odbijel koja kad tako fino zaisces?
Mislis da i da ne isces? Jest vala... tezak vakat dos'oRidjobrki wrote:Ehhh, moja ti... taki zeman došo da ne stigne insan ni zaiskat.Neena wrote:
Pa odbijel koja kad tako fino zaisces?Kijamet će, velim ja...
ne mogu s posla gledat' Jutubu, al' na samo čitanje naslova, oplakah!nellington wrote:
Sa_dy wrote:a sta ako ti odgovori "sta ces da ti dam?"Ridjobrki wrote:Ne ide to baš tako grubo kako ti zamišljaš, to se fino, suptilno zaišće. Ono kao... "Daj malo, znam da imaš...Neena wrote:Evo da ja prekinem tisinu
![]()
![]()
"
Sa_dy wrote:meni je sabah kad se probudimspreca wrote:od kad je to Sabbah u podneto po crnogorski
![]()
![]()
![]()
spreca wrote:a sta ako ti odgovori "sta ces da ti dam?"Sa_dy wrote:Ne ide to baš tako grubo kako ti zamišljaš, to se fino, suptilno zaišće. Ono kao... "Daj malo, znam da imaš...Ridjobrki wrote: Salim se, nego zar to ne bi trebalo teci spontano, djevojka ce se ili prepustiti ili nece (a onda ce vjerovatno i reci razlog zasto nece). I eto vam odgovora.
"