Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

MedenoSrce

#26 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by MedenoSrce »

Sve su pite pitice ... :mrgreen: Imala sam i ja uvida u par slicno motiviranih situacija u blizem okruzenju.
horty225

#27 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by horty225 »

Pa eto, ako ti se javila nakon tog isceniranog dogadjaja znaci da mozda ipak joj nije svejedno i ne zeli te izgubiti. Problem je sto si svasta radio. Pravio i nekih dobrih poteza i mnogo losih, tako da je tesko nesto reci sta bi djelovalo.

Meni se cini kao da joj je ipak stalo do tebe ali se na neki nacin i zasitila. Ne znam sada koliko je to ozbiljno i koliko imate godina, mozda cak i ocekuje da ce se udati jednog dana za tebe pa zeli da proba se nekako srediti i zazeliti se tebe opet. Stvarno teska situacija. Mozda ste mogli i kod psihologa zajedno otici mada ne znam koliko oni mogu pomoci uopce...Ali ono kao da joj kazes ja sam spreman da probamo naci i strucnu pomoc, mozemo probati mozda i djeluje.
MedenoSrce

#28 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by MedenoSrce »

Ovaj horty em sto se javlja tamo na one teme za slobodne djevojke ispade i romantican do kosti :skoljka:

horty225 wrote: Meni se cini kao da joj je ipak stalo do tebe ali se na neki nacin i zasitila.
Ovo se zove navika ili svidja mi se da me volis bez obzira sto sam govno prema tebi.
PapakizSarajeva

#29 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by PapakizSarajeva »

burek_in_space wrote:Meni to neshto mirishe na situaciju koju sam imao u svojoj nekoj daljoj proshlosti...neckala se jedna, dok je utvrdjivala stanje i situaciju sa novim djuvegijom.
Volio bih da grijeshim, ali...
i meni sve mirise na ove burekove mudre rijeci ... Jarane, sad samo ocekuj da ti predlozi da se neko vrijeme ne vidjate, da se situacija malo poslozi ...

ja bih rekao da ona nema snage ni hrabrosti da raskine, a vidim je vec sa nekim drugim za rucicu u prku ...
horty225

#30 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by horty225 »

MedenoSrce wrote:Ovaj horty em sto se javlja tamo na one teme za slobodne djevojke ispade i romantican do kosti :skoljka:

horty225 wrote: Meni se cini kao da joj je ipak stalo do tebe ali se na neki nacin i zasitila.
Ovo se zove navika ili svidja mi se da me volis bez obzira sto sam govno prema tebi.

pa ja sam reko da sam jos bolji iznutra, all in one :D
Spominjo sam vec da brinem o osjecajima cura jer je to vazno. :thumbup:
Miss D

#31 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by Miss D »

iscitala sam sve i toliko su mi poznati pojedini momenti iz ove price...

nekako mi je zaparalo usi ovo
emko1234 wrote: i tu sam napravio kadrinalnu gresku, otisao sam joj na noge i vidjela je da me ima i dalje i samo nastavila po svom.
ne svidja mi se njeno ponasanje.
Nece da budete skupa, navodeci kao razlog da joj treba vremena da razmisli i rijesi stvari...
Koliko sam shvatila dao si joj vremena, javljao se povremeno,
ali eto ona jos ne zna sta dalje...
Malo mi je to sebicno sa njene strane, ti trebas cekati (ni sam ne znas koliko dugo), a ne znas ni sta ces docekati (a tada moze biti samo jos teze nego je sada).
Nije fer ni sto je sa tobom uvijek tuzna, placljiva... jasno da joj je tesko, ali zar joj ti ne bi trebao biti njena sreca i radost? Onaj koji ce je najsmijati bas kada joj je najteze?
Zar ona ne bi trebala juriti tebi kako bi pobjegla iz svog tog haosa jer ti si onaj koji je cini sretnom?

Pretpostavljam da bi trebao se povuci.
Tj. dati joj trazeno vrijeme i ne javljati se vise.
Svakako joj daj do znanja da si tu i da ti se moze sama javiti ukoliko joj bude tesko i bude te trebala.
Sretno!
horty225

#32 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by horty225 »

Ima li prijatelja, izlazi li s nekim? Raspitaj se malo. Pitaj joj najbolju drugaricu, vjerovatno imas joj broj mobitela ili barem mozes nabaviti. Reci joj otvoreno da te zanima sta ona zna i misli o tome. Mozda ti i pomogne. Mozda ima jos nesto u sebi sto drzi a ne moze da kaze. Mozes probati.
Ghost_Rider_XXX

#33 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by Ghost_Rider_XXX »

U ma kako lošem periodu života, ako ti voliš svog čovjeka/ženu, u njemu vidiš oslonac i podršku nema potrebe da se udaljavaš i svadjaš, a ovo šatro sabiranje i oduzimanje je šuplja priča.
Ili te ne voli više ili ima priprema teren za novog zagondžiju.
emko1234

#34 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

@ burek, ne bjezim ni od tog scenarija. covjek sam i nagledo sam se svega u zivotu.
negdje sam cuo poslovicu koja kaze: zena je ko majmun, na pusta jednu dok se ne ufati druge grane. bez uvrede zenskom rodu. ako se vodimo tom poslovicom stvari su jasne. al nekako opet se vracam na nas odnos tokom veze. nikad kod nje nisam primjetio tu crtu, to je po meni pokvarenost. lagat nekoga svjesno u oci i prodavat mu pricu dok mu iza ledja jamu kopas. to stvarno nikad nisam vidio u njoj. zato kazem iako danas nista nije nemoguce, mislim da se stvarno ne radi o tome u nasem slucaju.

horty@ znam ja da je njoj stalo, vidi se to. mislim nije mi 18 godina da ne znam procitat neke stvari izmedju redova.
al eto koliko god sam se trudio da budem pametan i da mudro i takticki donosim odluke, potkralo mi se par gresaka. godina imamo dovoljno. 27 i nesto i 25, o svadbi nije bilo price jos uvijek al nije bila iskljucena. jednostavno to je momenat o kojem trenutno ne razmisljam.
sto se tice psihologa, nemam nista protiv. al u nasem drustvu, koliko god bili moderni, rijec psiholog ima los prizvuk.
to ti je ono : jarane, sta ce mi psiholog, pa imam raju sviju, krvi bi im dao :D kako mi tako i one, jbg.
ma imam sve brojeve, al po meni je situacija prilicno jasna. osim toga, u ovom momentu kad sam rekao da se necu vise javljat, trazenje njene najbolje drugarice u svrhu pricanja o njoj je ko srati tamo gdje jedes. nema logike. tu sam fazu cini mi se prosao.

miss D.. upravu si ti, rekao sam ja da tu ima sebicnosti prilicno. samo se ona trudi da je dobro zakamuflira.
a i povlacim se neko vrijeme. iskreno i ne znam sta mi drugo ostaje s ovom situacijom.

ljetni_dan i ghost rider. oboje ste upravu nazalost.
_Saša_

#35 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by _Saša_ »

Jbg druze ti kao da se zabavljas sa mojom bivsom ;) Ja sam izdrzao jedva 2 god sa takvom osobom i pored moje zaljubljenosti znao sam da to ne moze ici unedogled, sve sam bio umorniji a vjeruj mi da imam konjske zivce, pogotovo sto sam od nje bio u mnogo losijoj zivotnoj poziciji.
Poslije te bivse imao sam jos veza i sve su djevojke imale probleme i svaka se nosila sa time na neki svoj nacin pa skoro da sam se par puta osjecao i pomalo "suvisan" jer sam bio naviknut na potupno drugaciju situaciju (ja slusam savjetujem i eto kao nezamjenljiv itd). :-)
Muskarac treba biti pored svoje djevojke pogotovo kad je njoj tesko (i obrnuto) ali u ovom slucaju ti si tu vise bio psihoterapeut a ne decko. Ocito joj nisi mogao pomoci (dosta ste razgovarali i nista ili je vrlo kratko trajala ta utjeha), jednostavno ona bi trebala da rjesenje svog problema potrazi od psihologa.
Depresija, malodusnost, razmazenost, emocionalni vampir, ko zna?

Ako prekinete definitivno, a zaljubljen si u nju, uvijek ces se pitati da li je dobro, trebas li joj itd.
Odnos koji ste stvorili nije vise samo ljubav vec i ovisnost.
A sto se tice nje, takve osobe i pored sve svoje zaljubljenosti ipak najvise vole sebe.
Naci ce ona slicnog tipa koji ce je slusati i pokusavati razumjeti, bice joj podrska itd. Do kad?
Last edited by _Saša_ on 21/07/2012 16:56, edited 2 times in total.
Ghost_Rider_XXX

#36 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

ljetni_dan wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:U ma kako lošem periodu života, ako ti voliš svog čovjeka/ženu, u njemu vidiš oslonac i podršku nema potrebe da se udaljavaš i svadjaš, a ovo šatro sabiranje i oduzimanje je šuplja priča.

Ljubav nije tako fiksna kategorija, a svi smo ljudi. Šta sad, ti samo trebaš nekoga da voliš :-D , voli te, i nema problema. Pa ne živite sami na svijetu. Ljudi i kad se vole počnu se "gušiti", možda i zbog previše ljubavi...a onaj kojeg guše voli sebe prije svega - što je logično, kao i forumaš pa mu to sve počne ići na živce. Da idem u obrnutom smjeru, ako je voli - neka trpi sve, onda nema problema :D . Ona kaže: "pusti me na miru...", a on kaže: "neću, volim te...", i sve tako :lol: .
Biće da nam se vizije ljubavi bitno razlikuju.
emko1234

#37 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

_Saša_ wrote:Jbg druze ti kao da se zabavljas sa mojom bivsom ;) Ja sam izdrzao jedva 2 god sa takvom osobom i pored moje zaljubljenosti znao sam da to ne moze ici unedogled, sve sam bio umorniji a vjeruj mi da imam konjske zivce, pogotovo sto sam od nje bio u mnogo losijoj zivotnoj poziciji.
Poslije te bivse imao sam jos veza i sve su djevojke imale probleme i svaka se nosila sa time na neki svoj nacin pa skoro da sam se par puta osjecao i pomalo "suvisan" jer sam bio naviknut na potupno drugaciju situaciju (ja slusam savjetujem i eto kao nezamjenljiv itd). :-)
Muskarac treba biti pored svoje djevojke pogotovo kad je njoj tesko (i obrnuto) ali u ovom slucaju ti si tu vise bio psihoterapeut a ne decko. Ocito joj nisi mogao pomoci (dosta ste razgovarali i nista ili je vrlo kratko trajala ta utjeha), jednostavno ona bi trebala da rjesenje svog problema potrazi od psihologa.
Depresija, malodusnost, razmazenost, emocionalni vampir, ko zna?

Ako prekinete definitivno, a zaljubljen si u nju, uvijek ces se pitati da li je dobro, trebas li joj itd.
Odnos koji ste stvorili nije vise samo ljubav vec i ovisnost.
A sto se tice nje, takve osobe i pored sve svoje zaljubljenosti ipak najvise vole sebe.
Naci ce ona slicnog tipa koji ce je slusati i pokusavati razumjeti, bice joj podrska itd. Do kad?
ma nije meni problem bit ni psiholog, ni psihijatar ni psihoterapeut. ono od cega se ja jezim je sizifov posao il ti ga trud uzalud. al moja greska je definitivno sto sam je naucio da se toliko oslanja na mene. to vise nije normalno bilo. i to je ko u onoj narodnoj. valjas 100 puta, jednom ne valjas-isto ko da nikad nisi ni valjao.
mislim da bi njena kategorija mogla da bude emocionlani vampir.

ljetnji dan - to je upravo ono sto i namjeravam uradit. htjela da je da bude pustena. ok, pustam je. ako se vrati, znam sta je isto ko i ako se ne vrati.
Trebam te

#38 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by Trebam te »

Ghost_Rider_XXX wrote:
ljetni_dan wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:U ma kako lošem periodu života, ako ti voliš svog čovjeka/ženu, u njemu vidiš oslonac i podršku nema potrebe da se udaljavaš i svadjaš, a ovo šatro sabiranje i oduzimanje je šuplja priča.

Ljubav nije tako fiksna kategorija, a svi smo ljudi. Šta sad, ti samo trebaš nekoga da voliš :-D , voli te, i nema problema. Pa ne živite sami na svijetu. Ljudi i kad se vole počnu se "gušiti", možda i zbog previše ljubavi...a onaj kojeg guše voli sebe prije svega - što je logično, kao i forumaš pa mu to sve počne ići na živce. Da idem u obrnutom smjeru, ako je voli - neka trpi sve, onda nema problema :D . Ona kaže: "pusti me na miru...", a on kaže: "neću, volim te...", i sve tako :lol: .
Biće da nam se vizije ljubavi bitno razlikuju.

Kako god, dosadio si djevojci, mislim najbolje je zavrsi stom vezom dok je ona nije zavrsila, stim ces se samo grore osjecati. :D

Djevojka je sigurno upoznala novog djavolcica, sasvim drugacijeg od tebe stereoptipa skojim je duze, nista vise nije ponudio od lijepe price...njoj treba brzi, sposobniji, odlucniji, :mrgreen:

:run:
emko1234

#39 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

moguce, al kako sam naglasio ja ne bjezim od istine. vise ce bolit al cu je na kraju i vise cijenit. naravno kad sve prodje.
sto se tice opaske od djavolcicu, to je idnvidiualno. a posto ti ne poznajes mene, ne mozes reci sta sam ja i sta je ona mogla il ce upoznat.
sta ako sam ja djavolcic? glupo je generalizovat.
Ghost_Rider_XXX

#40 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

emko1234 wrote:moguce, al kako sam naglasio ja ne bjezim od istine. vise ce bolit al cu je na kraju i vise cijenit. naravno kad sve prodje.
sto se tice opaske od djavolcicu, to je idnvidiualno. a posto ti ne poznajes mene, ne mozes reci sta sam ja i sta je ona mogla il ce upoznat.
Lave kako god nije ti lako. Jebi ga boli, al' proće, samo mojne budalu od sebe pravit i pred noge joj padat, ako joj ne valjaš naiće neka kojoj ćeš valjat i koju nećeš gušiti.
emko1234

#41 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

Ghost_Rider_XXX wrote:
emko1234 wrote:moguce, al kako sam naglasio ja ne bjezim od istine. vise ce bolit al cu je na kraju i vise cijenit. naravno kad sve prodje.
Lave kako god nije ti lako. Jebi ga boli, al' proće, samo mojne budalu od sebe pravit i pred noge joj padat, ako joj ne valjaš naiće neka kojoj ćeš valjat i koju nećeš gušiti.
to svakako, covjek najgore prodje kad prestane sam sebe cijenit. tad te niko drugo nece cijenit. svi te gazaju.
ovo je samo pokusaj da se spasi sto se jos spasit da.
Ghost_Rider_XXX

#42 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Dobro se skontaj jel vrijedno, da ne ulažeš kapital u dionice firme koja se topi.
Trebam te

#43 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by Trebam te »

emko1234 wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:
to svakako, covjek najgore prodje kad prestane sam sebe cijenit. tad te niko drugo nece cijenit. svi te gazaju.
ovo je samo pokusaj da se spasi sto se jos spasit da.

Ovdje nema spasenja, djavocic jesi ili nisi ja to neznam, ali nisi vise kojeg ona hoce pored sebe. :skoljka:

Ti si mozda zlatan sjajan momak, medjutim dosadio si joj. Njoj utjeha ne treba, vec konkretno rjesenje a ti ga ne nudis ili ga nemas :mrgreen: ocito nemas...

:thumbup:
emko1234

#44 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

a jbg, najvise sam ulagao sad u ovom prvom post periodu. sad i nema bas nekih ulaganja. sad je pusteno da ga voda nosi neko vrijeme. prvo rijesit neke svoje stvari s kojim sam u zaostatku. u medjuvremenu ce proci odredjeno vrijeme. nemat neka nadanja i ocekivanja, i nakon nekog vremena vidjet kako stvari stoje.

koliko god svako od vas imao pravo na svoj nacin, ja sam joj najvaznija veza u zivotu. ona veza u kojoj je dala najvise od sebe u nekim zrelijim godinama kad svako preraste pocetne djecije vezice i bolesti.
valjda kontas sta ti govorim?
horty225

#45 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by horty225 »

Imate i vise nego dovoljno godina da shvatite neke stvari. Ako sa 25 godina ne moze da shvati sta oce, onda ce ti takva biti citav zivot. Pusti je i vidi ako ne bude zvala vise gotovo je i trazi drugu. Neces je cekat vjecno imas i ti svoj zivot i ne trebas rizikovat nesto bezveze
respo

#46 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by respo »

sjedi u audija provozaj se pogledaj djevojke po gradu

klinka se klinkom izbija :)
emko1234

#47 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

@horty, tacno ti tako dodje kako si i napisao. ja sam nam dao neki rok u mojoj glavi do kojeg cu ja ici. i ako se u tom periodu nista ne promjeni, hvala i dovidjenja i prijatno.

@respo, a nece audi hodat s njom nego ja. a reko sam ti davno da ja nisam bas lik od tog posla.
respo

#48 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by respo »

audi je sredstvo koje ce ti omoguciti laksi pristup sirem krugu djevojaka :)
_Saša_

#49 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by _Saša_ »

Druze nek ona razgovara sa psihologom pa onda vidi sta ces. Ovako ce naletiti na nekog "svjezeg" momka koji ce isto misliti da joj moze "pomoci"! Bojim se da se na kraju za nju ne zavrsi veoma lose (da ne kazem koliko lose moze biti i za sve njene buduce partnere). U svakom slucaju sretno! :)
emko1234

#50 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

respo wrote:audi je sredstvo koje ce ti omoguciti laksi pristup sirem krugu djevojaka :)
joj jarane glupa ti je prica iako je dobronamjerna mozda. jebe mi se za siri krug djevojaka, a i sve da nije tako nisi mi ti otkrio toplu vodu, tj znao sam i prije tebe da na moje auto mogu zbarit 3/4 raspalih futa po gradu. opet ti kazem po ko zna koji put, nisam u tom fazonu nit me to zanima, jer da jesam ne bi ovdje djelio s vama svoju tugu i neke cinjenice nego bi kruzio ajkula svim prometnim dijelovima grada.
al hvala ti sto me podsjecas.

sasa@ dio u kojem je ona nalijece na nekog svjezeg momka je def dio koji se mene ne tice na bilo koji nacin. ako dodje do toga, nek se on zajebaje. a sad sta ce ona uradit, to nemam pojma. a ocigledno necu ni znat neko vrijeme.
Post Reply