Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

emko1234

#1 Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

Ovako..
Uvijek sam bio lik koji je ismijavao teme s licnim problemima postavljene na forumima, kako bi puk dao svoju rijec il kako bi se cuo vox populi al eto, podstaknut nedavnim desavanjima na svom ljubavnom planu, nadjoh se u situaciji da uradim to isto kako bi cuo vas, nase drage dame i poslusao i probao usvojit par zanimljivih savjeta i cuti zanimljiva misljenja.

Ne bi sad da tema krene suhoparno, pa necu dramatizirat previse nego cu probat u kratkim crtama objasnit srz svog problema a vi ako budete zeljeli, mozete postaviti dodatna pitanja.
Prije nekih mjesec i po dana sam prekinuo vezu s dugogodisnjom djevojkom. zadnja 2 mjeseca veze su se desavale prilicno neudgodne stvari za svaki ljubavni par. premalo smo se vidjali( nekad svaki dan, ta zadnja 2 mjeseca u prosjeku 2-3 puta sedmicno), culi smo se uglavnom telefonom(nekad smo pricali dugo, kad nismo mogli da se vidimo. da bi se to na kraju svelo samo na informativne pozive tipa gdje si, sta si, kakav je plan za dalje i slicno),kad se vidimo, situacija je bila prilicno stresna iako je prije uglavnom bio smijeh, ljubljenje i vodjenje ljubavi je palo na zanemariv broj iako je prije bilo must have.

naravno pitate se zasto. mojoj sad bivsoj djevojci se u kuci desila jedna prilicno neugodna situacija koja se danas cesto desava, problemi s roditeljima( haman raspad braka), ko mladje zensko dijete u porodici i ono koje je obicno vezanije za roditelje, tu situaciju je jako tesko primila. raspolozenje joj je variralo svakih par minuta. bila je prilicno rastresena, dekoncetrisana, cudljiva, svadljiva. ukratko to je jedna prizma ponasanja koju ona promjeni u toku svakog naseg susreta. pored te zajebane situacije, iako nema stalni posao, posao kojim se bavila joj je stvarao dodatni pritisak, njene ostali aktivnosti su joj bile samo nacin da sebi zaokupi misli i da pobjegne do tih situacija al su je i one umarale psihicki.

naravno, stanje u kojem se nalazila joj nije pomagalo da se 100% skoncetrise na bilo koju od tih stvari, tako ni na vezu. i vremenom sam ja poceo sve vise da budem zakinut tim razvojem stvari. ko psihicki jaci i stabilniji partner u vezi probao sam to prvo da apsorbiram, da budem uz nju, da ne iznosim svoje probleme, da dajem savjete i da trazim nacin kako da je u tim momentima oraspolozim. medjutim, kao i svakom drugom covjeku, moji problemi koji su bili pod tepihom u tom periodu su poceli izvirivat. drugim rijecima nisam bas uvijek imao snage da budem uz nju 100%. mi smo karaterno dvije totalno razlicite osobe i nacin na koji se ona bori s tim problemima i moj nacin su se razlikovali. ja sam indirektno vrsio pritisak na nju da se suoci s tim stvarima koje je muce i da ne bjezi od njih jer ce je stici na kraju. medjutim to se pokazalo ko greska. doduse ona meni u tom periodu jeste govorila da se sprema oluja i pitala me da li sam ja spreman da to izdrzim. al sta ces reci nekome koga volis osim, da ces dati sve od sebe.

elem, problem nastaje tako sto je ona pri svakom tom nasem rijetkom susretu sjebana, dok ja imam osjecaj da kad je s drugim ljudima to ne pokazuje. ok, to je relativno normalno. jer ne mozes pred svakim ni bit sjeban i logicnije je da ce meni doci, jer zna da sam njen. al ubrzo mi to pocinje dizat zivac. ja joj jesam i drugim i momak i sve, al ne mogu bit svaki put jebeni psihoterapeut.

zbog manjka kvalitetne price, i nedostaka provodjenja kvalitetnijeg vremena skupa stvari kulminiraju kad se bukvalno posvadjamo oko sitnice. i tu prekidamo. tj ona prekida uz obrazlozenje da ne moze vise pritiska sa svih strana, da mora rijesit neke stvari u zivotu, da nije spremna da se daje u tom momentu 100% u vezu a ja ne zasluzjem manje, da jednostavno treba neko vrijeme za sebe. dijelom u toj njenoj prici ja osjecam kako ona dosta toga svaljuje na mene, indirektno. kao ja nisam razumio iako sam rekao da cu, vjerovatno rezignirana ponasanjem i tim sto su joj muski pali u ocima, tu nalazi neki ispusni ventil.

da ne duzim, od toga je proslo haman 2 mjeseca. u pocetku sam postvao ono sto je trazila, nisam zvao, nisam potencirao susrete. zadnji razgovor je vodjen preko telefona, da bi se nasli nakon 10ak dana da popricamo. i tu je opet ista stvar. prvih 45 minuta je razogovor tekao normalno, da bi ona pocela plakat kako se susret blizio kraju. nije nista rijesila, ne moze mi nista reci, osjeca se izgubljeno, nije vrijeme da se pomirimo, moramo oboje da skontamo jel to stvarno nesto sto zelimo u zivotu i slicno.
nakon toga smo opet imali neku pauzu, nismo se culi ni vidjeli, da bi se opet poceli i cuti i vidjat malo cessce. medjutim njena cudljivost se nastavila, dan bude normalna dan sjebana. ja sam stvarno izbjegavao da idem u neke extreme, da prekidam kontakt totalno i da pobjegnem i od nje i od svega. al neki dan sam shvatio da to nije nacin, i da ovim tempom necemo nista promjenit. samo se zavlacimo sve dublje i bojim se da cu se probudit za 6 mjeseci i da ce sve bit isto.
i tu sam ja odlucio da povucem crtu i da prekinem sve kontakte. bez svadje, jednostavno sam joj rekao da ima previse osjecanja da bi smo trenutno imali bilo kakav normanal neljubavni odnos, ona ne zeli da smo sasd skupa(iako je naglasila da ne zeli ni da gubimo kontakt jer je toliko stvari veze za mene i da ne zna kako bi reagovala kad bi me vidjela sutra na ulici). tako prica, kao u fazonu, sad ne mogu jednostavno al ne znam sta ce bit sutra. i ostala je ta treca opcija, da prekinemo sve kontakte neko odredjeno vrijeme.
to sam uradio najvise zbog sebe. a ona je inace osoba koja je sklona kategoricnostima i afektima, mislim rizik je veliki. al postoje samo dvije opcije, da to bude to i da zavrsimo za sva vremena il da se pomirimo nakon tog perioda.

eh sad, mene zanimaju zenske observacije ovog problema i zapazanja kao i savjeti.
da li je moguce da je ona stvarno pukla od tolikog pritiska sa svih strana?
da li je moguce da se razoracala dijelom u muski rod zbog situacije u kuci? (tata je kriv, i vise puta mi je spomenula da misli da ce mene ovo brze proci nego sto ja mislim i kako se vec nagledala prica gdje musko pati mjesec dana pa onda dodje s novom curom)
i jesam li ja dobro uradio sto sam ovo sve presjekao, jer znam da je ovo situacija koja njoj pase. nije sa mnom iz nekog razloga svog, al zna da sam ja tu, zovem svako malo, zovem da se vidimo i slicno. jel ova moja kategoricnost i krajnost dobar korak?
eto, sad raspalite :D slusam :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by plain vanilla »

Ima ona izreka-sto te ne ubije, ojaca te. Ja nekako vise vjerujem u onu- sto te ne ojaca, ubije te.

Koliko vidim tvojoj djevojci je lose krenulo i izgubila je snagu da se nosi s problemima. Dok si ti bio apsolutna podrska, odgovaralo joj je da odrzavate vezu, ali kad si se ti umorio odlucila je da se odmakne. Znam kako mogu smoriti tudji problemi, narocito kad nisi u mogucnosti pomoci toj osobi. Slusas stalno istu pricu, grizes se jer si nemocan, a istovremeno te guse tvoji problemi koje ni ne spominjes...
Vjerovatno to i jeste najpostenije i s njene i s tvoje strane..iako kao niste zajedno, uvijek si tu za nju.

A to sto se ona raspekmezi kad je s tobom, to je zato jer je navikla da ti se moze izjadati, da pred tobom ne mora glumiti heroinu, jer ti vjeruje...
amphora

#3 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by amphora »

Ne znam koliko ti je godina, ali znam da je život jedan. Nije fer da te drži "na uzici" dok se ona ne skonta. Postoje i gore stvari od razvoda roditelja, pa ljudi nastave sa životom. Nismo svi isti, neki su osjetljiviji, ali postoji nešto što se zove psiholog, a ne istresati se na onima koji to nisu zaslužili. Ako si stvarno postupio kao što pišeš, onda više nisi mogao učiniti. Njoj ako je stalo do tebe, reagovat će. U suprotnom, bar ćeš znati da si presjekao na vrijeme. Zamisli da se ta situacija nastavi još godinu dana, pa ti na kraju saopšti da te ne želi više vidjet. Smučio bi se sam sebi.
emko1234

#4 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

ma nije se ona nikad istresala, nit je ikad trazila od mene nesto specijalno. al imam osjecaj da je uvijek to u sebi ocekivala. u jednom momentu u jedon or razgovora mi je rekla nesto tipa: ja bih ti najradije trazila, al znam da ne smijem da pricekas dok ja neke stvari ne sredim, al znam da je to kao presebicno. s tim sto ti to mozes uradit sam ako zelis.

znam da postoji mogucnost da se ovo otegne u nedogled, jer bracne krize kod starijih parova obicno nisu nesto sto se rijesi preko noci. ja sam nju samo pokusao natjerat svojim "zvocanjem" da krene u neko rjesavanje stvari u svojoj glavi. moze bit da sam pretjerao, tj da sam uradio to na nacin na koji nisam trebao.
ne kazem, bilo je situacija kad sam bio bezobrazan mozda vise nego sto sam smio biti. al jednostavno covjeku pukne film u jednom momentu. i meni je sve to ok bilo do momenta kad sam shvatio jedno. ona ddodje sjebena 5 puita zaredom, 6 put je ok, i umjesto da to vrijeme kad je ok bude sa mnom i da meni nadoknadi neke stvari, ona to ne uradi. nego 7 put opet dodje sjebana. ne znam, jel ja pogresno rezonujem stvari? mozda je fakat do mene.

i sta mislite vas dvije, da li ce je moja kategorincost natjerat da malo ozbiljnije razmisli o nama sad kad vidi da sam fakat presjekao?
majmunce

#5 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by majmunce »

Tesko jeste al smatram da 2 sto se vole trebaju prolaziti kroz dobro i lose ZAJEDNO. Vidim da si cinio sve za nju i da joj pomognes i slicno, to je super. Meni da se to licno desi i ja bi tako pred momkom plakala i trazila njegovo rame ali bi bila presretna sto je tu s mnom, to sto ja imam problem ne znaci da svaki susret s mojim momkom treba biti bezveze. Radovala bi se sto imam momka sto je tu za mene i nastojala bi da ne placem nonstop i slicno. Ne znam zaista njeno ponasanje, jeste tesko ok ali ako tebe voli, pretjerala je i treba da bude sretna sto si pokusaao da je smiris i tako dalje. I ne lupam bezveze stvari jer sam kroz dosta prosla s svojim momkom i kroz slicne probleme itd. Taj period kad joj s ene javlja, sama bi trebala shvatiti neke stvari, jednostavno treba biti zahvaöna sto to sto njen optac radi, ti ne radis. JA bi ti preporucila da joj se nikako ne javljas mozda par dana ili sedmicu i onda da se javis, pa eto mozda shvati nesto.
majmunce

#6 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by majmunce »

Jednostavno ako te voli, treba joj biti drago sto je s tobom i svaki put kad te vidi ali ocigledno obrnuto... Niste vas 2 u pitanju vec roditelji njeni.
MedenoSrce

#7 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by MedenoSrce »

Njen odnos prema tebi nema bas puno veze sa situacijom u kojoj se nalaze njeni roditelji.
Ne bih da ti ubijam bas svaku nadu ali prognoze i nisu kakve.
sha_ba

#8 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by sha_ba »

MedenoSrce wrote:Njen odnos prema tebi nema bas puno veze sa situacijom u kojoj se nalaze njeni roditelji.
Samo bi, nažalost, da se složim sa prethodnim postom... I da jako mi je zao što ti se to dešava.. Nadam se sa ćete oboje biti ok na kraju!!!! LP
HardCore

#9 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by HardCore »

Ma jarane mogu ti reci ti si dobar sto si to uopsto izdrzo, ja bih je do sad poslao u 10 pm, dobro je pa ta tvoja nije agresivna ko ova moja, kad poludi hoce da se bije s mnom ko da sam joj pola familije pobio hahahah, vidim ti si zaljubljen do usiju, ne valja ti to, vole ove djevojke da vrte oko malog prsta, ali nedaj se, pukni joj koji ignore i ima da poludi za tobom, pa ce da se kaje, pa ti ako hoces sazali se, osim ako do tad ne nadjes neku bolju, mada danas naci "normalnu" djevojku bar za mene je nemoguca misija...pa moras s budalom zivjeti xD
horty225

#10 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by horty225 »

HardCore wrote:pa moras s budalom zivjeti xD
jel to iz iskustva ili? :lol:
emko1234

#11 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

majmunce wrote:Tesko jeste al smatram da 2 sto se vole trebaju prolaziti kroz dobro i lose ZAJEDNO. Vidim da si cinio sve za nju i da joj pomognes i slicno, to je super. Meni da se to licno desi i ja bi tako pred momkom plakala i trazila njegovo rame ali bi bila presretna sto je tu s mnom, to sto ja imam problem ne znaci da svaki susret s mojim momkom treba biti bezveze. Radovala bi se sto imam momka sto je tu za mene i nastojala bi da ne placem nonstop i slicno. Ne znam zaista njeno ponasanje, jeste tesko ok ali ako tebe voli, pretjerala je i treba da bude sretna sto si pokusaao da je smiris i tako dalje. I ne lupam bezveze stvari jer sam kroz dosta prosla s svojim momkom i kroz slicne probleme itd. Taj period kad joj s ene javlja, sama bi trebala shvatiti neke stvari, jednostavno treba biti zahvaöna sto to sto njen optac radi, ti ne radis. JA bi ti preporucila da joj se nikako ne javljas mozda par dana ili sedmicu i onda da se javis, pa eto mozda shvati nesto.
ne javiti se par dana sam vec pokusao. nazalost, svaki put kad bi se javio, skakao sam sam sebi usta. ne mislim ja da njoj nije drago sto se ja javljam. nego jednostavno mislim da me podsvjesno pocinje uzmat zdravo za gotovo. to je dio svakog covjeka. ona zna u sebi da sam ja tu i da cu se javit. i ima vremena da se prepusti svojim mislima. ona tu ipak ide dalje dok ja tapkam u mjestu i prije il kasnije cu se morat sresti s ovim sto sam uradio prije par dana. po meni, ovaj period sad, ako ostanem ustrajan( a nadam se da hocu, u tom nejavljanju i kontaktu) ona treba da vidi zapravo koliko joj nedostajem kad me nema nikako i da rascisti situaciju u svojoj glavi. al tako da kad se stvari smire, i kad se cujemo nakon nekog vremena. da zna tacno u kojem smjeru zeli da nas odnos ide.
znam da je rizik, i znam da se svasta moze desit u mjesec dana, il vise. al bolje ga preuzet sad, nego odlagat neodlozivo.
ne znam samo, koliko pauzu bi trebalo napravit prije iduceg nekog kontakta. sta je optimalno, da opet sve ne nestane a da ne bude prerano?
emko1234

#12 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

MedenoSrce wrote:Njen odnos prema tebi nema bas puno veze sa situacijom u kojoj se nalaze njeni roditelji.
svjestan sam da nema direktne veze. i ne ubijas mi nadu, u ovom momentu kad covjek poravni, malo cemu se nada sto se tice toga svega. iskreno, vise se nadam da nece nista od svega biti nego nekom hepi endu. a te prognoze, nisam poklonik vjerovanja u sudbiinu i slicne stvari. al mislim da covjek moze doprinijet vise nego sto misli da moze.

@hardcore..
slanje u PM je nesto sto je u nasoj vezi uvijek bila misaona imenica. uvijek smo imali toliko postovanja jedno prema drugom da si nikad nismo nista opsovali, vjerovali ili ne. al ignore, il ovo pdovlacanje crte je svakako opcija koja je on going, i mislim da je to zasad jedini nacin.
HardCore

#13 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by HardCore »

horty225 wrote:
HardCore wrote:pa moras s budalom zivjeti xD
jel to iz iskustva ili? :lol:
hahaahhahaha jes jes, 3x
respo

#14 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by respo »

jesi ti siguran da nema drugog?
horty225

#15 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by horty225 »

Treba da pauziras duze nego sto si inace, a koliko duze to je tesko reci. Ta duzina treba biti tolika da se ona zabrine da nisi zaboravio na nju ili odustao. Mislim da ne mozes izgubiti koliko god da cekas jer ako je sve tacno sto si pisao, ti si joj dao do znanja da ti je na neki nacin stalo do nje. Ovako ako ponavljas isto i javljas se tako nece nista promijeniti. Nije dobro ni da napravis veliki razmak kao 7-10 dana pa da je zoves svakih tih 7 do 10 dana, to je najgora moguca solucija. Jer je dug period, a opet ona se nece zamisliti i zabrinuti jer ce znat da je nisi ostavio i da ces joj se javit za 8 ili 10 dana. Znaci ona treba da se zabrine, a ako te voli trebala bi nakon nekog vremena nejavljanja, jos je zensko a one su jos valjda i osjecajnije. Znaci nemoj je zivkati ti stalno, cekaj da te ona nazove nakon nekoliko dana. Ako te i unatoc tome ne nazove znaci da te ne voli, ili kako bilo i da te voli i malo nije za tebe. Bice ti jos gore sto se to vise odugovlaci. A to sto se tice roditelja, ne znam bas. Svako ima nekih problema, i malo je onih idilicnih porodica. Ja znam i primjera kojima se roditelji svadjaju pa i kojima su razvedeni. Nije im svejedno ali opet nisu izgubili zelju za zivotom niti su totalno odsutni od svega.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by Truba »

ako skonta da može bez tebe onda si baš gotov...
ne javljaj se jedno 5-6 dana
HardCore

#17 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by HardCore »

horty225 wrote:Treba da pauziras duze nego sto si inace, a koliko duze to je tesko reci. Ta duzina treba biti tolika da se ona zabrine da nisi zaboravio na nju ili odustao. Mislim da ne mozes izgubiti koliko god da cekas jer ako je sve tacno sto si pisao, ti si joj dao do znanja da ti je na neki nacin stalo do nje. Ovako ako ponavljas isto i javljas se tako nece nista promijeniti. Nije dobro ni da napravis veliki razmak kao 7-10 dana pa da je zoves svakih tih 7 do 10 dana, to je najgora moguca solucija. Jer je dug period, a opet ona se nece zamisliti i zabrinuti jer ce znat da je nisi ostavio i da ces joj se javit za 8 ili 10 dana. Znaci ona treba da se zabrine, a ako te voli trebala bi nakon nekog vremena nejavljanja, jos je zensko a one su jos valjda i osjecajnije. Znaci nemoj je zivkati ti stalno, cekaj da te ona nazove nakon nekoliko dana. Ako te i unatoc tome ne nazove znaci da te ne voli, ili kako bilo i da te voli i malo nije za tebe. Bice ti jos gore sto se to vise odugovlaci. A to sto se tice roditelja, ne znam bas. Svako ima nekih problema, i malo je onih idilicnih porodica. Ja znam i primjera kojima se roditelji svadjaju pa i kojima su razvedeni. Nije im svejedno ali opet nisu izgubili zelju za zivotom niti su totalno odsutni od svega.

waaauu, kako divno receno, jel mogu da te castim ? s*ršio sam hahaaha
ultima_palabra

#18 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by ultima_palabra »

Većina dugih veza ima takvih situacija... ako izdržiš, it gets better. Until it doesn't.
emko1234

#19 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

horty225 wrote:Treba da pauziras duze nego sto si inace, a koliko duze to je tesko reci. Ta duzina treba biti tolika da se ona zabrine da nisi zaboravio na nju ili odustao. Mislim da ne mozes izgubiti koliko god da cekas jer ako je sve tacno sto si pisao, ti si joj dao do znanja da ti je na neki nacin stalo do nje. Ovako ako ponavljas isto i javljas se tako nece nista promijeniti. Nije dobro ni da napravis veliki razmak kao 7-10 dana pa da je zoves svakih tih 7 do 10 dana, to je najgora moguca solucija. Jer je dug period, a opet ona se nece zamisliti i zabrinuti jer ce znat da je nisi ostavio i da ces joj se javit za 8 ili 10 dana. Znaci ona treba da se zabrine, a ako te voli trebala bi nakon nekog vremena nejavljanja, jos je zensko a one su jos valjda i osjecajnije. Znaci nemoj je zivkati ti stalno, cekaj da te ona nazove nakon nekoliko dana. Ako te i unatoc tome ne nazove znaci da te ne voli, ili kako bilo i da te voli i malo nije za tebe. Bice ti jos gore sto se to vise odugovlaci. A to sto se tice roditelja, ne znam bas. Svako ima nekih problema, i malo je onih idilicnih porodica. Ja znam i primjera kojima se roditelji svadjaju pa i kojima su razvedeni. Nije im svejedno ali opet nisu izgubili zelju za zivotom niti su totalno odsutni od svega.
zadnji nas razgovor je receno, tj ja sam rekao da je vise necu zvat nikako neki period. rekao sam to i prije mjesec dana, al nisam ispostovao vise od 7-10 dana. dakle ona se nece zabrinut odmah u startu jer zna da sam poklekno jednom. tj nisam izdrzao da se ne javim nikako. al sad to stvarno planiram uradit. ona je naglasila da ne zeli da gubimo kontakt sto sam napisao u prvom postu. al to nije opcija, jer mislim da ona hoce tim da me cuva blizu sebe a opet sad nece da se miri. tako da tim ja ne dobivam nista osim tapkanja u mjestu.
to sto se tice razvoda, ne znam. svako to drugacije prodje. moj drug nije pricao sa starim 3 godina kad je saznao neke stvari a musko je. zene su sto kazes osjecajnije, pogotovo kad ti je taj jedan roditelj uzor u koji se razoracara. moze svijet da potone.

respo@ ne znam kralju sta da ti kazem, opcija je o kojoj sam razmisljao i pricao s njom. i prilicno me uvjerila da to nije upitanju. imali smo odnos u kojem stvarno nije bilo ni lazi, ni muljanja ni spletki. oduvijek je bilo cisto i transparentno. i ona meni kaze, da ako ne moze bit sa mnom koga voli, koje su sanse da me moze prestat volit preko noci i bit s nekim drugim. i vjerujem joj jebi ga. sad je vjerujem.
sha_ba

#20 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by sha_ba »

A da ona eventualno ne želi nešto ozbiljnije od tebe??
A s druge strane kako nam reče ti si već poravnio pa sad si malo zbunjen??
Ne znam ... Kompleksno je sve to...
MedenoSrce

#21 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by MedenoSrce »

Black swan wrote:ako skonta da može bez tebe onda si baš gotov...
ne javljaj se jedno 5-6 dana
Ona je ovo po svoj prilici vec skontala inace ne bi trazila pauzu.
emko1234 wrote: svjestan sam da nema direktne veze. i ne ubijas mi nadu, u ovom momentu kad covjek poravni, malo cemu se nada sto se tice toga svega. iskreno, vise se nadam da nece nista od svega biti nego nekom hepi endu. a te prognoze, nisam poklonik vjerovanja u sudbiinu i slicne stvari. al mislim da covjek moze doprinijet vise nego sto misli da moze.
Zelim vam oboma puno srece no ako hoces drugarski savjet od mene batali to.
male_okice

#22 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by male_okice »

mozda njoj fakat treba samo malo vremena da svoje misli sakupi...mozda je puno vezana za roditelje porodicu i sad taj razvod/kriza na nju djeluju veoma tesko mada opet ako je ona odrasla osoba koja vec ima neko zaposlenje itd ne vidim razloga da to bas u tolikoj mjeri utice na nju...mozda je to samo bila kap koja je prelila casu.

Sta ti tu mozes hm...ne znam veoma je to teska situacija zelis pomoci ali u sustini ne mozes, nekad je onda bolje samo cutati i pustiti tu osobu da to rjesi sama...sjecam se jedne situacije prije par godina gdje sam imala jedno veoma tesko iskustvo u zivotu i moj decko je stvarno pokusao da mi pomogne ali nije mogao i sva njegova podrska se sastojala da me trpi taj neki period dok nisam to prebrodila...mozda i njoj to treba vrijeme i da samo zna da je neko tu za nju bez da pokusa reci ovo ili ono ili nametnuti neko rjesenje

Mada opet imajuci na umu da je ona zasad raskinula sa tobom sta mozes uraditi...u sustini ja bih trazila od nje da se izjasni...rekla bih joj lijepo uredu shvatam da ti je tesko zelim biti tu za tebe volim te ali moras mi reci do kad ce ovo ovako trajati i ici. Ne mogu ja cekati narednih 5 godina i kupiti tvoje mrvice i nadati se hoces ti biti dobro ili lose raspolozena da bih ja mogao zivjeti normalno!

Uredu razvod roditelja ali kako se ona misli nositi onda sa nekim jos vecim i licnijim problemima u zivotu ako ne moze da prebrodi razvod svojih roditelja? U sustini ona tu treba reci oboma volim vas ali necu se mijesati u nista tu sta god uradili nemijesajte mene u to i to je to...jer njeni roditelji su odrasli ljudi to je njihov brak i bez obzira sto su oni roditelji oni su i dalje ljudi sa vrlinama i manama i problemima itd...Ne znam mozda je ovo i za tebe prilika da razmislis da li ste vas dvoje dobro kao par, koliko ste jaki i koliko je vasa veza jaka ako pod dolazi do raskida zbog stvari sa kojima zapravo vasa veza nema nikakve veze onda sta ce biti sutra kad vas dvoje budete imali neki problem medjusobno?

Da li je pametno bilo prekinuti kontat ne znam ja bih prekinula kontakt skroz na skroz jedino onda kad sama sa sobom rascistim sta tacno zelim i to kazem doticnoj onda ako od nje ne bih dobila nekakav iole smislen i normalan odgovor zastitila bih sebe na taj nacin...eh sta je pametno tebi ciniti ne znam moras sam naci donijeti odluku prosudjujuci na osnovu toga koliko je vec dugo poznajes kakva je vasa veza bila itd...vecinom duboko u sebi mi znamo odgovor na ta pitanja samo treba nam vremena i da ih prihvatimo
horty225

#23 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by horty225 »

Teska pravo situacija. Ne znam sta bih ti rekao. Tvoja je glavna greska sto si joj se tad javio. A i sada ako si joj rekao da joj se neces javljati opet si napravio gresku. Treba da je bez najave prekines zvati neko vrijeme. Kao sto sam ti reko, glavni je problem sto si vec to jednom uradio pa sada ona vise i nece biti toliko zabrinuta. Moj ti je savjet da je ne zoves nikako, ako treba i 20 dana, vjerujem da ce do tada ona tebe barem jednom nazvati, a ako ne nazove onda znaci da nije vise zainteresovana. A kad nazove, to ti je super situacija da vidis pravo stanje. Vjerovatno ce te pitati sto je ne zoves i sl a ti probaj reci da si se potrudio ali izgleda da vam ne ide. Dao si sve od sebe, ali tako vise ne ide. Ali reci joj i to da si ti i spreman i dalje truditi se jer ti se svidja i volis je ali da u tom slucaju i ona mora dati sve od sebe. Odrasli ste, niste djeca, nece niko moci vjecno zaobilaziti probleme.

A nije mi jasno to da je pred svima drugima super i normalno se ponasa, jest da zna da si joj momak i sve to, ali ako vidi da ni tebi nije svejedno valjda se barem malo treba potruditi da bude barem priblizno ok.
emko1234

#24 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

u ovom post periodu nakon raskida sam napravio par gresaka. jedna od ova sto je horty navodi. nisam trebao reci da cu se prestat javljat nego sam to samo trebao uradit. medjutim govorici to naglas ko da sam obecao i sam sebi da cu bit dosljedan do kraja ovaj put.
neto poslije raskida. ona je trebala da se vrati s jednog vikenda na koji je otisla poslom i tad smo trebali da se vidimo. ja sam iscenirao da tokom tog vikenda budem vidjen s djevojkom s kojom sam imao neku zajednicku proslost prije nje. cisto da je pokolebam u donosenju tih nekih daljnjih odluka. sad da neko shvati pogresno, nisam sjedio na dvije stolice niti sam radio ista neprimjereno iako sam vec bio slobodan. ta djevojka s kojom sam iscenirao vidjenje, je znala sve i pristala je da mi pomogne. i to je urodilo plodom. ja joj se nisam javio kad se vratila al se ona javila meni s pricom da se vidimo ako sam jos zainteresovan. i tu sam napravio kadrinalnu gresku, otisao sam joj na noge i vidjela je da me ima i dalje i samo nastavila po svom. ne vjerujem da je to namjerno, al ljudi to rade. nesvjesno zloupotrijebe kad je neko dobar. i to se pocinjemo vrtit u krug.

okice@ ona je bila jasna. ne zeli da smo sad skupa al ne zeli ni da gubimo kontakt. klasika, ako ga izgubimo nema nikako vise uvid u moj zivot a to je daleko od onoga sto njoj odgovara. ljudski klasicno rekao bih.
burek_in_space

#25 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by burek_in_space »

Meni to neshto mirishe na situaciju koju sam imao u svojoj nekoj daljoj proshlosti...neckala se jedna, dok je utvrdjivala stanje i situaciju sa novim djuvegijom.
Volio bih da grijeshim, ali...
Post Reply