Pitanje za Bosnjake !!!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Da li steprobali svinjetinu?

Da
25
69%
Ne
11
31%

Total votes: 36

everybody hurts

Post by everybody hurts »

Etra wrote:Ne volim svinjece meso zato sto smrdi puno na onaj loj kad se pece al suhovinu volim.Posebno suhi vrat.
A ne znam zasto neko mora odma bit bombardovan zato sto je postavio ovako, za neke izgleda skakljivo pitanje.
Ako je neko vijernik pa se pridrzava svih propisa iz Kur'ana, u redu, ne jede tu svinjetinu al ne jest svinjetinu ili poricat da je jedes samo da bi reko ja sam musliman a s druge strane ubija se od alkohola ili mu je srce puno mrznje prema drugoj vjeri to mi je ono pravi supljak.Et...
Potpisujem!!!
Drumer

Post by Drumer »

Cazinjanin wrote:Pitanje koje je autor teme postavio je ekstra glupo, jer Bosnjaci su nacija, i nigdje ne pise da jedna nacija nesmije jesti svinjetinu. Hajd da je pitao "muslimani, jestel jeli svinjetinu", razumio bih.

Nadalje, imas medju Bosnjacima i ljudi koji su katolici, pravoslavci, ateisti... i, ne vidim zasto oni nebi jeli svinjetinu sem ako su bolesni ili im religijska uvjerenja to ne dozvoljavaju.
A koja to vjera ne dozvoljava da se jede svinjetina matere ti. Samo mi to reci...
danas

Post by danas »

Drumer wrote:A koja to vjera ne dozvoljava da se jede svinjetina matere ti. Samo mi to reci...
ako si jevrej :D ne mere klempavo :D kao ni jastog :D
Drumer

Post by Drumer »

danas wrote:
Drumer wrote:A koja to vjera ne dozvoljava da se jede svinjetina matere ti. Samo mi to reci...
ako si jevrej :D ne mere klempavo :D kao ni jastog :D
Hahahahahahahahahahahahahahahaha, bas si me nasmijao/la. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drumer

Post by Drumer »

Ne lupetaj molim te. Da mi je da vidim gdje si ti to procitao?
danas

Post by danas »

Drumer wrote:Ne lupetaj molim te. Da mi je da vidim gdje si ti to procitao?
kome ti to jarane? :D
mostarac

Post by mostarac »

pile moje odakle tebe sabahile :D
danas

Post by danas »

umro je mostar wrote:pile moje odakle tebe sabahile :D
pa pise ti lijepo -- ustala da klanjam sabah namaz :D :D :D
Drumer

Post by Drumer »

danas wrote:
Drumer wrote:Ne lupetaj molim te. Da mi je da vidim gdje si ti to procitao?
kome ti to jarane? :D
Uh prepade me... :D
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
umro je mostar wrote:pile moje odakle tebe sabahile :D
pa pise ti lijepo -- ustala da klanjam sabah namaz :D :D :D
pa svratila ovde da uzes abdest :lol:
danas

Post by danas »

umro je mostar wrote: pa svratila ovde da uzes abdest :lol:
ma citajuci o svoj ovoj krmetini, ode abdest :lol: :lol: :lol: :lol:
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
umro je mostar wrote: pa svratila ovde da uzes abdest :lol:
ma citajuci o svoj ovoj krmetini, ode abdest :lol: :lol: :lol: :lol:
ma haj tri ocenasa i deset zdravomarija i bice to ok :D
Kick off

#38 Re: Pitanje za Bosnjake !!!!!

Post by Kick off »

silentbob wrote:
El_Comunista wrote:Da li ste ikada ali budite iskreni probali svinjetinu i da li vam se svidja!
jesi li ti probao sam sebi popusit i da li ti se svidja 8-)
haha bravo.

a ovi koji su glasali veci su debili od samog autora teme :D
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Sta ste zapeli meso ko meso. Neko voli a neko nevoli. Davno sam u nekom postu napisao kako su se cevapi pravili i kako se i dan danas prave od mjesavine sa svinjskim mesom. A pasteta je pravi primjer mesnih preradjevina u kojoj svinjetina imala veliki udio.,, . I tako da smo vecina nas svjesno il nesvjesno jeli svinjetinu. Pa sta? Meso ko meso.. Ja i danas dan shopam svinjetinu i meni je ukusna. . Pa sta? Stvar ukusa. Nakon sto su nam 'Braca i Sestre"upalili ovo usrano svjetlo poceli smo da SEREMO. Na sebe prvenstveno (na OBRAZ) pa onda i na sve ostale koje nepripadaju NASEM PLEMENU.. Serevam se ja na takav IQ. Vazno vam je jel neko jede il nejede. A nije vam vazno sto vas zivot ide u RIKVERC. Nije vam vazno sto sjedite kuci jer nemate poso, sto vam djete sjedi u hladnoj ucionici.,Ma ne nije to bitno ., Bitno je jel jedemo svinjetinu ... Kao da je to neki Hendikep. Jel vas to cini sretnijim il boljim. Ako ce vas ucinit boljim i sretnijim : JEDEMO I JESCEMO... i ukusno je...
Kick off

Post by Kick off »

nevjerovatno da uopste odogovarate na ovakva pitanja :-)

imam jednog komsiju .. jevrej.. pricamo o svemu ali mi nikada ni na um palo nije da ga pitam da li jede svinjetinu :-) halooooooooooooooooooooooo
rei

Post by rei »

Kick off wrote:nevjerovatno da uopste odogovarate na ovakva pitanja :-)

imam jednog komsiju .. jevrej.. pricamo o svemu ali mi nikada ni na um palo nije da ga pitam da li jede svinjetinu :-) halooooooooooooooooooooooo

pa znas kako kao i na ostalim slicnim temama provokator postavi temu
a onda slicni provokatori nastave sa cirkusom i omalovazavanjem
smijesni i jadni do bola :lol: :roll:
daduli_sa

Post by daduli_sa »

El_Comunista wrote:Pitanje je itekako zanimljivo i ne vidim razlog zasto je toliko provokativno ! Ovo je forum i trebamo dikutovati o svemu i svacemu !
Mislim da je prvo potrebno da ti sebi postavis jedno pitanje:
da li kad pozoves prijatelje na dorucak/rucak/veceru medju kojima znas da ima i onih koji su Muslimani, da li tada se potrudis da napravis klopu tako da ne koristis posudje u kojem je spremana svinjetina?! Tek kad budes potvrdno odgovorio na ovo pitanje onda cu i tvoju anketu shvatiti kao zaista samo interesovanje i kao pokretaca diskusije a ne obicno supljiranje u cilju nekog svog licnog opravdavanja odnosno vrijedjanja drugih.
Kick off

Post by Kick off »

rei wrote:

Ne znam ni sam da li je smijesno ili zalosno to sto masa forumasa tako lagano i naivno nasjedaju na te provokacije..

Samo pogledaj rezultat ankete.. Pozurili Bosnjaci da odgovore kako su probali svinjetinu kako bi dokazali da su ipak moderni Bosnjaci :D a ne oni zatucani koji idu na dzumu svakog petka :-)
xygirl

Post by xygirl »

pa sta ces, autor postavi temu i sad mu je garant shega kojom brzinom se ljudi "nalijepe" na njegovu pricu... komentari padaju na sve strane :D
pitt

Post by pitt »

ma maskirani tnikche. to je onaj sto je tvrdio da za rat i zlocine nije kriv beograd vec washington. :D
rei

Post by rei »

Kick off wrote:
rei wrote:

Ne znam ni sam da li je smijesno ili zalosno to sto masa forumasa tako lagano i naivno nasjedaju na te provokacije..

Samo pogledaj rezultat ankete.. Pozurili Bosnjaci da odgovore kako su probali svinjetinu kako bi dokazali da su ipak moderni Bosnjaci :D a ne oni zatucani koji idu na dzumu svakog petka :-)

posto sam na ovoj temi dala odgovor :-) a temu kakva i jeste nisam citala pa sam evo pregledala odgovore i nisam stekla takav dojam,
ali kako je tema provokatorska , takva i anketa... :roll:
zlata

Post by zlata »

Kick off wrote:
rei wrote:

Ma ja mislim da je vecina probala isto k'o i ja...iz radoznalosti! Haj da probam...okus slanine! Oni sto se "dave" krmetinom...i zele dokazati kako je to najukusnije-najbolje meso na svjetu...ti su mi "sumnjivi"! Ipak sam ja poguzija! Zato sam i probala krmetinu! :shock: Znam i ja sta je dobro! K'o fol...svinjeca krmenadla ukusnija od telece! :-)

Moram priznati da su madjarske i njemacke salame dobre, al'to je i do tradicionalnog recepta-formule...a ne samo do vrste mesa! Te se iste salame mogu proizvesti i sa junecim-govedjim mesom...i vjerojatno bi isto bile ukusne! Al' sta's kad je krmetina jeftinija! pristupacnija!

Al'ipak Prosciutto di Parma...nebi bio isti...da je od teletine! :roll: Ja opet najvolim dobar sudzuk, pastrmu, i visalicu! :-) To mi je vec "u krvi"!
digger

Post by digger »

zenny wrote:A kako vi NEmuslimani dozivljavate obrezivanje, jer vas ima poprilican procenat, zbog zdravlja naravno :sad:
Zenny, procitah ovo tvoje par puta ali mi ne ide.

Daj mi boga ti objasni:
-- Otkuda znas da ima "poprilican procenat" sunecenih nevjernika
-- Je li mislis da se ovi drugi sunete zbog neceg drugog nego zadravlja?
Prince

Post by Prince »

Toliko često jedete krmetinu da ste sve više počeli ličiti na krmke. Evo pogledaj Dragana Čavića, krmak 100%, Paravac takođe, primjera je milion. Toliko vam smrde kuće na mast da čovjek ne može opstati, još kad tome dodaš prljavštinu koju nanesete jer ulazite u cipelama, meni se život zgadi.
Ako je vama zanimljivo jesti životinje koje jedu svoja govna, to dovoljno govori o vama.
zlata

Post by zlata »

Prince wrote:Toliko često jedete krmetinu da ste sve više počeli ličiti na krmke. Evo pogledaj Dragana Čavića, krmak 100%, Paravac takođe, primjera je milion. Toliko vam smrde kuće na mast da čovjek ne može opstati, još kad tome dodaš prljavštinu koju nanesete jer ulazite u cipelama, meni se život zgadi.
Ako je vama zanimljivo jesti životinje koje jedu svoja govna, to dovoljno govori o vama.
Ne jedem krmetinu..al'brate tu s'e sa*eb'o! Janjetina se bolje "cuje"! :D :-)
Post Reply