Pitanje Uvezi Audi 80 TD
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Rajvosa_boy
#1 Pitanje Uvezi Audi 80 TD
Raja zanima me nesto uvezi audia 80 1.6 Td 1989 god Posto imam u planu da ga uzmem uskoro sad me zanima dali ima neki posebni mana i na sta bi trebao najvise obratiti paznju kad ga budem uzimao.
- Alfons Kauders
#2 Re: Pitanje Uvezi Audi 80 TD
U vezi se pise odvojeno.Rajvosa_boy wrote:Raja zanima me nesto uvezi audia 80 1.6 Td 1989 god Posto imam u planu da ga uzmem uskoro sad me zanima dali ima neki posebni mana i na sta bi trebao najvise obratiti paznju kad ga budem uzimao.
Elem, limarija ok, belaj kod servisiranja motora - ako je puno presao, a garant jest, ne uzimaj...
Koja je cijena i koliko je presao ?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Nema mahane...
...izmjeri kompresiju kod nekog majstora ili servisa--provjeri amortizere..selene..kugle..lim mozhes i sam vizuelno..eto..
.
- Alfons Kauders
Mene brine, s obzirom na slijepu ljubav Bosnja prema VAG dizelasima da je cijena autica u pitanju povisoka, bez obzira na sve...Bobi wrote:Nema mahane......izmjeri kompresiju kod nekog majstora ili servisa--provjeri amortizere..selene..kugle..lim mozhes i sam vizuelno..eto..
.
-
Rajvosa_boy
Ma ja planiram ga zamjeniti trazi mi golfa 2 89 god TD za audia i da doplatim 1.000 km ... Audi je presao 190.000 sto se tice limarije super je jedino me zanima dali ima problema sa masion.. I dali su skupi djelovi za njeg hvala na odgovorima
-
The_Flyer2002
ako ti je toiko stalo do toga auta onda STA TE BRIGA KAKVA MU JE MASINA?Rajvosa_boy wrote:Ma ja planiram ga zamjeniti trazi mi golfa 2 89 god TD za audia i da doplatim 1.000 km ... Audi je presao 190.000 sto se tice limarije super je jedino me zanima dali ima problema sa masion.. I dali su skupi djelovi za njeg hvala na odgovorima
sve da mu se masina raspada, a da je dobar unutra i da mu je dobra karoserija onda ga uzmi. lako ti je zamjeniti motor u njega. stavi neki drugi i budi miran. motori kostaju oko 1000km. znam da je poskupo ali makar ces biti miran kada to uradis. mislim ako ti se auto bas svidja onda ces to i uraditi.
(\____/)
(=0_0=)
('')__('')
-
Bobi
- Forum administrator
Lik mijenja Audi 80 zato sto je losha mashina a zna da je kod tebe dobra pa hoce nekom da uvali
...solucija 1..
...ili mijenja auto zato sto mu treba tih 1000 KM...solucija 2...
...Bosna je puna prevara nek vam bude jasno...
.
Ako je skoljka dobra...odvezi ti njega nek ti izmjeri kompresiju ali prije toga nadji negdje na netu podatke o istoj da ti majstori ne pametuju..samo nek ti daju rezutate mjerenja a ti onda odluchi sam.
Ako prodje ispit zamijena je povoljna jer je audi za klasu bolje auto...
...pod uslovom da ne tovarish puno u gepek...
.
Ako je skoljka dobra...odvezi ti njega nek ti izmjeri kompresiju ali prije toga nadji negdje na netu podatke o istoj da ti majstori ne pametuju..samo nek ti daju rezutate mjerenja a ti onda odluchi sam.
Ako prodje ispit zamijena je povoljna jer je audi za klasu bolje auto...
-
Rajvosa_boy
E raja hvala vam na pomoci uzeo sam ga ali imam sad problem evo poslje 300 km predjeni popio mi je 2 litra vode ako ne i vise sad uvjek moram da dosipam vodu i da provjeravam ima li je a nepusta nigdje na hladnjaku sta bi moglo biti jeli zna neko slucajno ili cu ga morat majstoru dobrom odvuci
-
whow
Nije dobar znak . Ako si sretan onda ti mozda samo curi voda negdje na crijevu ili na sastavu ili sto je malo veci belaj vodenoj pumpi ili mozda hladnjaku . Druga opcija je glavobolja mjesa ulje i vodu dakle generalka ili nova masina. Nego u kakvom je stanju bio tvoj Golf ?Rajvosa_boy wrote:E raja hvala vam na pomoci uzeo sam ga ali imam sad problem evo poslje 300 km predjeni popio mi je 2 litra vode ako ne i vise sad uvjek moram da dosipam vodu i da provjeravam ima li je a nepusta nigdje na hladnjaku sta bi moglo biti jeli zna neko slucajno ili cu ga morat majstoru dobrom odvuci
-
Rajvosa_boy
Ma golf je odlican pogotovo sto se masine tice ali sta mi je cudno kod ovoga sada nemogu primjetiti gdje vodu gubi ali nema dima jedino 10-tak prvi minuta kad je hladan kasnije nista da mjesa ulje bio bi plav dim ili slicno cudno
-
Bobi
- Forum administrator
U najgorem najpovoljnijem sluchaju mozda je samo dihtung glave otishao u mp3...
...i josh da ti se malo glava isherila pa je treba poravnati prije nego sto zamijenish dihtung a u najgorem..
..eh...
.
-
whow
E vidis tu si se onda zaqjebo. "Bolji ispravan Golf nego truba Audi"Rajvosa_boy wrote:Ma golf je odlican pogotovo sto se masine tice ali sta mi je cudno kod ovoga sada nemogu primjetiti gdje vodu gubi ali nema dima jedino 10-tak prvi minuta kad je hladan kasnije nista da mjesa ulje bio bi plav dim ili slicno cudno
Jednom sam tako i sam "nasjeo" kupim 8 godina starog Chevrolet Tempest-a sa nekih 150.000km za $800 al ne lezi vraze , nisam prosao ni 20 km sa njim a on poce dimiti ko lokomotiva. Ljudi iza mene na samaforu se guse u dimu 'suju mu sve po spisku . Dobra "osobina" mu je bila da se propusi poslije nekih 20 -tak minuta voznje . do tada bi se ponasao. E ja ga fino dam u oglas i trazim za njega $2.000. Dodze tip malo provoza i ponudi $1.400 , vozi reko. Tip zove poslije 3 dana kaze crko' motor. Poenta : koliko para toliko muzike. Silver lining : prodaji dok vozi!!!
-
Monsignor
Otvori posudu za rashladnu tekucinu kad motor bude hladan i fino provjeri ima li ulja u vodi...ili neka ti to majstor uradi...ako bude stisni zube i opsuj najzesce sto mozes slobodno
jer ti vidm trosak na pomolu...
Ako to bude slucaj nije mi jasno kako nisi prije kupovine auta otisao do majstora, to je prilicno lako primjetiti kad motor mjesa ulje i vodu.
Ako to bude slucaj nije mi jasno kako nisi prije kupovine auta otisao do majstora, to je prilicno lako primjetiti kad motor mjesa ulje i vodu.
-
Rajvosa_boy
ma nisam isao jer je motor poprilicno dobar samo jebiga sto mi vodu trosi a pali iz prve i na minusima nema dima a evo gledao sam nema ni ulja u vodi neki kazu da moze biti do cepa da probam zamjeniti a i to cu uraditi... I dali neko zna dali je normalno da audi 1.6 TD trosi 7 litara ?? meni golf nije mogo uzeti vise od 6 doduse audi je 300 killa tezi mozda je to razlog Hvala vam na odgovorima !
- Qler
noramlno je... a ta masina u tom auto je jedno veliko, da prostis, sranje.... premalo kubika i snage za tu tezinu.. logicno je da ce trositi vise od svemoguceg
golfa
ne mogu golfa nikako, ali kad bi birao izmedju tog audi-a i golfa dizela... milim da bi uzeo golfa.... moje iskustvo sa tim autom nikako nije dobro 
-
Rajvosa_boy
E evo bio sam i kod majstora pronasli su na crijevu neku rupu kad je pod gasom auto onda ispusta vodu tu nista strasno sad je uredu sve Hvala vam na pomoci !
-
whow
Rajvosa_boy wrote:E evo bio sam i kod majstora pronasli su na crijevu neku rupu kad je pod gasom auto onda ispusta vodu tu nista strasno sad je uredu sve Hvala vam na pomoci !
I ko je bio u pravo.
Od sada molim da mi se obracate sa dijagnosticar. Kad je neko talenat ...