Pitanje ucenjacima
- fatamorgana
#52 Re: Pitanje ucenjacima
Ma nije to pravi rum u rum pločicama, njega popiju prije i nego dođe do istih, a za rum pločice se koristi vještaćki ekstrakt koji u procesu pravljenja te smjese bude transformisan na molekularnom, atomskom ili subatomskom nivou tipa npr. kvarkova ili Higgsovih bosona.arzuhal wrote:Rum za pločice.
Nešto slično onome što si ti jednom objašnjavao kako dijelovi svinje koji se koriste u prehrambenoj industriji za razne vrste proizvoda uključujući tu i slatkiše budu transformisani na molekularnom ili atomskom nivou u procesu prerade pa iako je početna sirovina bila svinja od iste ne ostaje ništa osim početnih atoma a atomi k'o atomi, isti su i u klempi i u kukuruzu npr.
Pa tako nema nikakvog razloga za bojazan ili eventualni osjećaj krivice za nas koji volimo rum pločice!
-
Dado34
#53 Re: Pitanje ucenjacima
Doš'o vakat! O'š gore il'š dole? Ipak joj je više stalo do mene i djeteta nego do vjere koja je prerasla u opsesiju. Poslije par sati, svadje pa onda razgovora dokučila je da je porodica bitnija od bilo čega u životu. Naravno nisam rekao ja ili vjera nego joj otvorio oči kuda vodi ta bolest radikalna"vjera". Da, morao sam par ljudi oko nje otjerati prije priče sa njom uopšte, zamalo za vratove sa "efendijama, muftijama i ostalim tekbirašima" ali isplatilo se. Tako u razgovoru sa njom shvatih i svoje mane (davno pročitah kod jednog od korisnika klix foruma).
Vjera je jedna strana istog novčića kad je u pitanju onaj primjer osoba koje se uništavaju od alkohola. Lažna sreća i utjeha, bila to vjera ili alkohol, ne može predstavljati smisao života jer su zasnovani na besmislu i ograničenjima, ali i zato što postoji mnogo osoba kojima nije potrebno ni jedno ni drugo da bi smisleno živjeli.
Vjera je jedna strana istog novčića kad je u pitanju onaj primjer osoba koje se uništavaju od alkohola. Lažna sreća i utjeha, bila to vjera ili alkohol, ne može predstavljati smisao života jer su zasnovani na besmislu i ograničenjima, ali i zato što postoji mnogo osoba kojima nije potrebno ni jedno ni drugo da bi smisleno živjeli.
-
GreenApple2016
#54 Re: Pitanje ucenjacima
Super hvala Bogu da ste uspjeli. Uvjiek mi je drago kad ljudi uspjevaju.
Sent from my Lenovo A7010a48 using Tapatalk
- fatamorgana
#55 Re: Pitanje ucenjacima
GreenApple2016 wrote:Super hvala Bogu da ste uspjeli. Uvjiek mi je drago kad ljudi uspjevaju.
Nek' on malo povuče ručnu s pivama a ona s vjerom i to je to!
- Blue1
#56 Re: Pitanje ucenjacima
Mozda mislis da si uspio ali grdno se varas, a imat ces se kad i kajati... a i ona ce