Pitanje ucenjacima
-
Dado34
#1 Pitanje ucenjacima
Vrlo kratko. Muslimanka, medjutim tek prije par godina se uhvatila vjere(8 vakata). Do tada je bila normalna osoba, u smislu normalna nista joj nije smetalo. Sada nece u kuci nista svinjsko, alkohola na sta sam ja navikao i citav zivot zivim sa tim. Pitanje je u stvari ko je u pravu? Ona i to novo sto ona hoce da uvede u kucni rezim ili ja? Mozda je cak i brak u pitanju, slijedi samo "neke islamske" stavke, odnosno samo one koje joj odgovaraju. Nikad joj u zivotu nista nisam branio, to je i ostalo tako, respekt i strah ima samo kad se dobro naljutim a to se vrlo rijetko desava, moj karakter. Mislim da koristi to u svoje svrhe, islam ispravlja po svojim potrebama. Citajuci tako o tome mislim da ima jako puno muskaraca koji imaju zene vjernice koje koriste islam u svoje svrhe.
- Connaisseur Karlin
#2 Re: Pitanje ucenjacima
ouch,eh' nek' je nasla sistem da ti "odgovri" istom mjerom,a ne mozes joj tako lako odgoviriti nazadDado34 wrote:Vrlo kratko. Muslimanka, medjutim tek prije par godina se uhvatila vjere(8 vakata). Do tada je bila normalna osoba, u smislu normalna nista joj nije smetalo. Sada nece u kuci nista svinjsko, alkohola na sta sam ja navikao i citav zivot zivim sa tim. Pitanje je u stvari ko je u pravu? Ona i to novo sto ona hoce da uvede u kucni rezim ili ja? Mozda je cak i brak u pitanju, slijedi samo "neke islamske" stavke, odnosno samo one koje joj odgovaraju. Nikad joj u zivotu nista nisam branio, to je i ostalo tako, respekt i strah ima samo kad se dobro naljutim a to se vrlo rijetko desava, moj karakter. Mislim da koristi to u svoje svrhe, islam ispravlja po svojim potrebama. Citajuci tako o tome mislim da ima jako puno muskaraca koji imaju zene vjernice koje koriste islam u svoje svrhe.
- HAVANA
#3 Re: Pitanje ucenjacima
Moze.Prospe brlju,suhi vrat baci...i dovede jos 3 mlade.Sisate.
- insomnia78
#4 Re: Pitanje ucenjacima
[emoji23][emoji23][emoji23]
-
Satori
#5 Re: Pitanje ucenjacima
Pitas ucenjake na Religiji ko je u pravu, ti sa svojim stavovima o alkoholu i svinjetini ili ona koja klanja 8 vakata.Dado34 wrote:Vrlo kratko. Muslimanka, medjutim tek prije par godina se uhvatila vjere(8 vakata). Do tada je bila normalna osoba, u smislu normalna nista joj nije smetalo. Sada nece u kuci nista svinjsko, alkohola na sta sam ja navikao i citav zivot zivim sa tim. Pitanje je u stvari ko je u pravu? Ona i to novo sto ona hoce da uvede u kucni rezim ili ja? Mozda je cak i brak u pitanju, slijedi samo "neke islamske" stavke, odnosno samo one koje joj odgovaraju. Nikad joj u zivotu nista nisam branio, to je i ostalo tako, respekt i strah ima samo kad se dobro naljutim a to se vrlo rijetko desava, moj karakter. Mislim da koristi to u svoje svrhe, islam ispravlja po svojim potrebama. Citajuci tako o tome mislim da ima jako puno muskaraca koji imaju zene vjernice koje koriste islam u svoje svrhe.
Pa, ona je u pravu.
-
dadinjo33
#6 Re: Pitanje ucenjacima
Religijske ideologije su zajebana stvar, imale su vremena da kroz istoriju izgrade odgovore, uglavnom sa pozicije sebične isključivosti i homogenizacije, na pitanja poput tvoga. Tvoja supruga, ako je o njoj riječ, je pod pritiskom "življenja u grijehu sa nemuslimanom" i obaveze da se razvede od tebe. Tako da ti brak vjerovatno jeste u pitanju.Dado34 wrote:Vrlo kratko. Muslimanka, medjutim tek prije par godina se uhvatila vjere(8 vakata). Do tada je bila normalna osoba, u smislu normalna nista joj nije smetalo. Sada nece u kuci nista svinjsko, alkohola na sta sam ja navikao i citav zivot zivim sa tim. Pitanje je u stvari ko je u pravu? Ona i to novo sto ona hoce da uvede u kucni rezim ili ja? Mozda je cak i brak u pitanju, slijedi samo "neke islamske" stavke, odnosno samo one koje joj odgovaraju. Nikad joj u zivotu nista nisam branio, to je i ostalo tako, respekt i strah ima samo kad se dobro naljutim a to se vrlo rijetko desava, moj karakter. Mislim da koristi to u svoje svrhe, islam ispravlja po svojim potrebama. Citajuci tako o tome mislim da ima jako puno muskaraca koji imaju zene vjernice koje koriste islam u svoje svrhe.
- insomnia78
#7 Re: Pitanje ucenjacima
Al' od kud 8 vakata?

I da, ako nemate djece razvedi se. MoRe samo gore biti
-
dadinjo33
#8 Re: Pitanje ucenjacima
Ma to je sa nafilamainsomnia78 wrote:Al' od kud 8 vakata?
-
Satori
#9 Re: Pitanje ucenjacima
Pa pored redovnih, jos Duha namaz, nocni namaz, i Istiharu, pretpostavljam... ili Hadže namaz za zelju, da ovaj njen dodje tobe.insomnia78 wrote:Al' od kud 8 vakata?
- HAVANA
#10 Re: Pitanje ucenjacima
Jelde da nema 8,i ja konto al reko dje cu ja o tom,nemam pojma.
A razvod je neminovan.
-
dadinjo33
#11 Re: Pitanje ucenjacima
8, to je već 4HAVANA wrote:Jelde da nema 8,i ja konto al reko dje cu ja o tom,nemam pojma.A razvod je neminovan.
- insomnia78
#12 Re: RE: Re: Pitanje ucenjacima
[emoji1] [emoji1] [emoji1]HAVANA wrote:Jelde da nema 8,i ja konto al reko dje cu ja o tom,nemam pojma. [emoji38] A razvod je neminovan.
Jest te krenulo u zadnje vrijeme
- Connaisseur Karlin
#13 Re: Pitanje ucenjacima
HAVANA wrote:Moze.Prospe brlju,suhi vrat baci...i dovede jos 3 mlade.Sisate.
- insomnia78
#14 Re: RE: Re: Pitanje ucenjacima
Connaisseur Karlin wrote:[emoji38]HAVANA wrote:Moze.Prospe brlju,suhi vrat baci...i dovede jos 3 mlade.Sisate.

- bosan
#15 Re: Pitanje ucenjacima
Imas srece pa ti se ucenjaci odmah javise

- insomnia78
#16 Re: Pitanje ucenjacima
[emoji23][emoji23][emoji23]
-
chupacabra
#18 Re: Pitanje ucenjacima
Zavisi koliko je zaglavila. Ako pocne proucavati one Medinske ajete o "borbi protiv kjafira" i hadise o ubijanju nevjernika, ti ces imati ozbiljan problem.
"Pravoj" muslimanki je veliki grijeh da bude sa kjafirom, a ti si po svim definicijama taj. Ti sad vidi kako ces i sta ces.
Ja jos nemam taj problem. Zena i ja imamo dogovor. Ako neko od nas dvoje krene tim putem, da se odmah razidjemo da jedno drugo ne maltretiramo zabranama. Ja bez pive i cajne kobasice ne mogu i to je to.
"Pravoj" muslimanki je veliki grijeh da bude sa kjafirom, a ti si po svim definicijama taj. Ti sad vidi kako ces i sta ces.
Ja jos nemam taj problem. Zena i ja imamo dogovor. Ako neko od nas dvoje krene tim putem, da se odmah razidjemo da jedno drugo ne maltretiramo zabranama. Ja bez pive i cajne kobasice ne mogu i to je to.
- Connaisseur Karlin
#19 Re: RE: Re: Pitanje ucenjacima
insomnia78 wrote:Connaisseur Karlin wrote:[emoji38]HAVANA wrote:Moze.Prospe brlju,suhi vrat baci...i dovede jos 3 mlade.Sisate.
meni je zao autora teme,zena napokon pronasla sistem kako da ga kontorlira, tocnije receno, kontorlisanje jedno drugog se napokon uklopilo
- mousstapha
#20 Re: Pitanje ucenjacima
Ti si upravu, jer ona sa svojih 8 vakata uvodi novotariju u vjeru.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
Dado34
#21 Re: Pitanje ucenjacima
Od petog vakta pa nagore racunam ono citanje nakih bajki iz papira po sat vremena. U sustini vise je gledam zguza nego sprijeda. Legne spavati i to je to.
-
r_faruk
#22 Re: Pitanje ucenjacima
pa spucaj je stocem, u stvari ne moRes stocem, moras otvorenom rukom da joj ne ostane traga i zapamti, ne smije pustiti krv.... eto.... ja pomog'o
- shmizlica
#23 Re: Pitanje ucenjacima
HAVANA wrote:Jelde da nema 8,i ja konto al reko dje cu ja o tom,nemam pojma.A razvod je neminovan.
koji si ti kralj
na temu:
kad dođe do ovakvog drastičnog razlaza svjetonazora najbolje svako sebi.....osim ako neko neće da bude jaaaaaakooo tolerantan i prilagodljiv...elem, da se prikloni drugoj strani
mada nisam ni ja ovaj učenjak, pa možda me bolje ne slušati
- Towelie
#24 Re: Pitanje ucenjacima
Nisi ucenjak, ali te valja poslusati.shmizlica wrote:HAVANA wrote:Jelde da nema 8,i ja konto al reko dje cu ja o tom,nemam pojma.A razvod je neminovan.
![]()
![]()
koji si ti kralj![]()
na temu:
kad dođe do ovakvog drastičnog razlaza svjetonazora najbolje svako sebi.....osim ako neko neće da bude jaaaaaakooo tolerantan i prilagodljiv...elem, da se prikloni drugoj strani![]()
mada nisam ni ja ovaj učenjak, pa možda me bolje ne slušati
-
GreenApple2016
#25 Re: Pitanje ucenjacima
A da pokusas razgovarati sa suprugom.
Alkohol nikome nije dobro donio.
Zamisli situaciju da se ona odala alkoholu i da ide na pijanke ili sl.
Ljudima u zivotu uvijek fali vjera. Neko je pokusava nadoknaditi ovako neko onako.
Sent from my Lenovo A7010a48 using Tapatalk
Alkohol nikome nije dobro donio.
Zamisli situaciju da se ona odala alkoholu i da ide na pijanke ili sl.
Ljudima u zivotu uvijek fali vjera. Neko je pokusava nadoknaditi ovako neko onako.
Sent from my Lenovo A7010a48 using Tapatalk