Pitanje ucenjacima

Rasprave o vjerskim temama.
Dado34

#1 Pitanje ucenjacima

Post by Dado34 »

Vrlo kratko. Muslimanka, medjutim tek prije par godina se uhvatila vjere(8 vakata). Do tada je bila normalna osoba, u smislu normalna nista joj nije smetalo. Sada nece u kuci nista svinjsko, alkohola na sta sam ja navikao i citav zivot zivim sa tim. Pitanje je u stvari ko je u pravu? Ona i to novo sto ona hoce da uvede u kucni rezim ili ja? Mozda je cak i brak u pitanju, slijedi samo "neke islamske" stavke, odnosno samo one koje joj odgovaraju. Nikad joj u zivotu nista nisam branio, to je i ostalo tako, respekt i strah ima samo kad se dobro naljutim a to se vrlo rijetko desava, moj karakter. Mislim da koristi to u svoje svrhe, islam ispravlja po svojim potrebama. Citajuci tako o tome mislim da ima jako puno muskaraca koji imaju zene vjernice koje koriste islam u svoje svrhe.
Connaisseur Karlin

#2 Re: Pitanje ucenjacima

Post by Connaisseur Karlin »

Dado34 wrote:Vrlo kratko. Muslimanka, medjutim tek prije par godina se uhvatila vjere(8 vakata). Do tada je bila normalna osoba, u smislu normalna nista joj nije smetalo. Sada nece u kuci nista svinjsko, alkohola na sta sam ja navikao i citav zivot zivim sa tim. Pitanje je u stvari ko je u pravu? Ona i to novo sto ona hoce da uvede u kucni rezim ili ja? Mozda je cak i brak u pitanju, slijedi samo "neke islamske" stavke, odnosno samo one koje joj odgovaraju. Nikad joj u zivotu nista nisam branio, to je i ostalo tako, respekt i strah ima samo kad se dobro naljutim a to se vrlo rijetko desava, moj karakter. Mislim da koristi to u svoje svrhe, islam ispravlja po svojim potrebama. Citajuci tako o tome mislim da ima jako puno muskaraca koji imaju zene vjernice koje koriste islam u svoje svrhe.
ouch,eh' nek' je nasla sistem da ti "odgovri" istom mjerom,a ne mozes joj tako lako odgoviriti nazad :lol:
HAVANA

#3 Re: Pitanje ucenjacima

Post by HAVANA »

Moze.Prospe brlju,suhi vrat baci...i dovede jos 3 mlade.Sisate.
insomnia78

#4 Re: Pitanje ucenjacima

Post by insomnia78 »

[emoji23][emoji23][emoji23]
Satori

#5 Re: Pitanje ucenjacima

Post by Satori »

Dado34 wrote:Vrlo kratko. Muslimanka, medjutim tek prije par godina se uhvatila vjere(8 vakata). Do tada je bila normalna osoba, u smislu normalna nista joj nije smetalo. Sada nece u kuci nista svinjsko, alkohola na sta sam ja navikao i citav zivot zivim sa tim. Pitanje je u stvari ko je u pravu? Ona i to novo sto ona hoce da uvede u kucni rezim ili ja? Mozda je cak i brak u pitanju, slijedi samo "neke islamske" stavke, odnosno samo one koje joj odgovaraju. Nikad joj u zivotu nista nisam branio, to je i ostalo tako, respekt i strah ima samo kad se dobro naljutim a to se vrlo rijetko desava, moj karakter. Mislim da koristi to u svoje svrhe, islam ispravlja po svojim potrebama. Citajuci tako o tome mislim da ima jako puno muskaraca koji imaju zene vjernice koje koriste islam u svoje svrhe.
Pitas ucenjake na Religiji ko je u pravu, ti sa svojim stavovima o alkoholu i svinjetini ili ona koja klanja 8 vakata. :D
Pa, ona je u pravu. :D
dadinjo33

#6 Re: Pitanje ucenjacima

Post by dadinjo33 »

Religijske ideologije su zajebana stvar, imale su vremena da kroz istoriju izgrade odgovore, uglavnom sa pozicije sebične isključivosti i homogenizacije, na pitanja poput tvoga. Tvoja supruga, ako je o njoj riječ, je pod pritiskom "življenja u grijehu sa nemuslimanom" i obaveze da se razvede od tebe. Tako da ti brak vjerovatno jeste u pitanju.
insomnia78

#7 Re: Pitanje ucenjacima

Post by insomnia78 »

Al' od kud 8 vakata?
:D
I da, ako nemate djece razvedi se. MoRe samo gore biti
dadinjo33

#8 Re: Pitanje ucenjacima

Post by dadinjo33 »

insomnia78 wrote:Al' od kud 8 vakata?
Ma to je sa nafilama :D
Satori

#9 Re: Pitanje ucenjacima

Post by Satori »

insomnia78 wrote:Al' od kud 8 vakata?
Pa pored redovnih, jos Duha namaz, nocni namaz, i Istiharu, pretpostavljam... ili Hadže namaz za zelju, da ovaj njen dodje tobe. :D
HAVANA

#10 Re: Pitanje ucenjacima

Post by HAVANA »

Jelde da nema 8,i ja konto al reko dje cu ja o tom,nemam pojma. :lol: A razvod je neminovan.
dadinjo33

#11 Re: Pitanje ucenjacima

Post by dadinjo33 »

HAVANA wrote:Jelde da nema 8,i ja konto al reko dje cu ja o tom,nemam pojma. :lol: A razvod je neminovan.
8, to je već 4 :D
insomnia78

#12 Re: RE: Re: Pitanje ucenjacima

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:Jelde da nema 8,i ja konto al reko dje cu ja o tom,nemam pojma. [emoji38] A razvod je neminovan.
[emoji1] [emoji1] [emoji1]
Jest te krenulo u zadnje vrijeme :D
Connaisseur Karlin

#13 Re: Pitanje ucenjacima

HAVANA wrote:Moze.Prospe brlju,suhi vrat baci...i dovede jos 3 mlade.Sisate.
:lol: :kiss:
insomnia78

#14 Re: RE: Re: Pitanje ucenjacima

Post by insomnia78 »

Connaisseur Karlin wrote:
[emoji38] :kiss:
Image
bosan

#15 Re: Pitanje ucenjacima

Post by bosan »

Imas srece pa ti se ucenjaci odmah javise :D :D
insomnia78

#16 Re: Pitanje ucenjacima

Post by insomnia78 »

[emoji23][emoji23][emoji23]
insomnia78

#17 Re: Pitanje ucenjacima

Post by insomnia78 »

Ulema
chupacabra

#18 Re: Pitanje ucenjacima

Post by chupacabra »

Zavisi koliko je zaglavila. Ako pocne proucavati one Medinske ajete o "borbi protiv kjafira" i hadise o ubijanju nevjernika, ti ces imati ozbiljan problem.
"Pravoj" muslimanki je veliki grijeh da bude sa kjafirom, a ti si po svim definicijama taj. Ti sad vidi kako ces i sta ces.

Ja jos nemam taj problem. Zena i ja imamo dogovor. Ako neko od nas dvoje krene tim putem, da se odmah razidjemo da jedno drugo ne maltretiramo zabranama. Ja bez pive i cajne kobasice ne mogu i to je to.
Connaisseur Karlin

#19 Re: RE: Re: Pitanje ucenjacima

insomnia78 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
[emoji38] :kiss:
Image
:D :kiss:

meni je zao autora teme,zena napokon pronasla sistem kako da ga kontorlira, tocnije receno, kontorlisanje jedno drugog se napokon uklopilo :lol:
mousstapha

#20 Re: Pitanje ucenjacima

Post by mousstapha »

Ti si upravu, jer ona sa svojih 8 vakata uvodi novotariju u vjeru.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Dado34

#21 Re: Pitanje ucenjacima

Post by Dado34 »

Od petog vakta pa nagore racunam ono citanje nakih bajki iz papira po sat vremena. U sustini vise je gledam zguza nego sprijeda. Legne spavati i to je to.
r_faruk

#22 Re: Pitanje ucenjacima

Post by r_faruk »

pa spucaj je stocem, u stvari ne moRes stocem, moras otvorenom rukom da joj ne ostane traga i zapamti, ne smije pustiti krv.... eto.... ja pomog'o
shmizlica

#23 Re: Pitanje ucenjacima

Post by shmizlica »

HAVANA wrote:Jelde da nema 8,i ja konto al reko dje cu ja o tom,nemam pojma. :lol: A razvod je neminovan.
:lol: :lol:
koji si ti kralj :mrgreen:

na temu:
kad dođe do ovakvog drastičnog razlaza svjetonazora najbolje svako sebi.....osim ako neko neće da bude jaaaaaakooo tolerantan i prilagodljiv...elem, da se prikloni drugoj strani :-?

mada nisam ni ja ovaj učenjak, pa možda me bolje ne slušati :mrgreen:
Towelie

#24 Re: Pitanje ucenjacima

Post by Towelie »

shmizlica wrote:
:lol: :lol:
koji si ti kralj :mrgreen:

na temu:
kad dođe do ovakvog drastičnog razlaza svjetonazora najbolje svako sebi.....osim ako neko neće da bude jaaaaaakooo tolerantan i prilagodljiv...elem, da se prikloni drugoj strani :-?

mada nisam ni ja ovaj učenjak, pa možda me bolje ne slušati :mrgreen:
Nisi ucenjak, ali te valja poslusati. :wink:
GreenApple2016

#25 Re: Pitanje ucenjacima

Post by GreenApple2016 »

A da pokusas razgovarati sa suprugom.
Alkohol nikome nije dobro donio.
Zamisli situaciju da se ona odala alkoholu i da ide na pijanke ili sl.
Ljudima u zivotu uvijek fali vjera. Neko je pokusava nadoknaditi ovako neko onako.

Sent from my Lenovo A7010a48 using Tapatalk
Post Reply