Pitanje ucenjacima

Rasprave o vjerskim temama.
r_faruk

#26 Re: Pitanje ucenjacima

Post by r_faruk »

de bolan, pa nije covjek alkoholicar.....
GreenApple2016

#27 Re: RE: Re: Pitanje ucenjacima

Post by GreenApple2016 »

r_faruk wrote:de bolan, pa nije covjek alkoholicar.....
Dobro izvinjavam se, ali ipak je pozitivna promjena to sto klanja, nek zamisli malo da mu je zena otisla kud ne treba...
I sad treba da razgivara sa njom vidjece da je to ona ista osoba samo sto je pronasla smiraj za dusu u namazu.

Sent from my Lenovo A7010a48 using Tapatalk
KIseljak12

#28 Re: RE: Re: Pitanje ucenjacima

Post by KIseljak12 »

GreenApple2016 wrote:
Dobro izvinjavam se, ali ipak je pozitivna promjena to sto klanja, nek zamisli malo da mu je zena otisla kud ne treba...
I sad treba da razgivara sa njom vidjece da je to ona ista osoba samo sto je pronasla smiraj za dusu u namazu.

Pa za njega jeste otisla kud ne treba, njemu to ne treba, a vala ni njoj...
GreenApple2016

#29 Re: RE: Re: RE: Re: Pitanje ucenjacima

Post by GreenApple2016 »

KIseljak12 wrote:
GreenApple2016 wrote:

Pa za njega jeste otisla kud ne treba, njemu to ne treba, a vala ni njoj...
S tvoje strane gledista mozda. Sa moje strane jako pozitivno. Covjek koji vjeruje i boji se Boga je dobar u svemu. Dobar kao suprug, kao otac, kao komsija, kao ucitelj. Bilo sta da u zivotu radi.

kerima1

#30 Re: Pitanje ucenjacima

Post by kerima1 »

Covjek koji vjeruje i boji se Boga je dobar u svemu.
Eh, da je ovo prije nego se odluci neko na rituale vjerske..
mad_max_ba

#31 Re: Pitanje ucenjacima

Post by mad_max_ba »

Da podjelim i ja jako slična situacija je i kod mene, (kod mene je doduše 5 vakata nije 8), probo, al draga mi pivara jebi je. Nije da ja nisam razmišljao o tome i da u svakom momentu ne vodim unutarnju borbu sa samim sobom, al ne vidim se tako da sam beš vakat i gotovo.
Razmišljam već danima pro i kontra, obzirom da neke stvari malo i znam o islamu postoje tri moguća ishoda.
1. Mjenjam ja svoje stavove po pitanju alkohola i samog prakticiranja vjere(ima tu i ono malo ega kod čojka koji mu baš i nedozvoljava da se toliko promijeni)
2. Mjenja ona svoje stavove po pitanju islama (teško, teško, više razloga da ne nabrajam sve)
3. Da se igramo razlaza (namjerno na posljednjem mjestu je ova stavka)

Prije no što forumski puč ospe paljbu o kontroli nekoj i nekim glupostima odmah da kažem da kontrola nema veze s vezom.

Helem perpetuum mobile....... se nastavlja
GreenApple2016

#32 Re: Pitanje ucenjacima

Post by GreenApple2016 »

Prvo das sve od sebe, razlaz je najzadnja opcija.

animals

#33 Re: Pitanje ucenjacima

Post by animals »

Ne zna se sta je gore..
kad te zena ne jebe ni pet posto, ili kad
se vjerski osvjesti..
fatamorgana

#34 Re: Pitanje ucenjacima

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:
Covjek koji vjeruje i boji se Boga je dobar u svemu.
Eh, da je ovo prije nego se odluci neko na rituale vjerske..
Znači ovi što poharaše i narod i zemlju i nisu dobri, ne boje se Boga a opet "dobri su pravo"!
GreenApple2016

#35 Re: Pitanje ucenjacima

Post by GreenApple2016 »

To nema veze sa vjerom ako ima problema izmedu vas. A vjera ne dozvoljava biti los supruznik. Asja je bila zena Faraona koji je tvrdio za sebe da je bog, a ona je bila muslimanka pa nije se razvela.
Ta osoba je jos uvijek tu, samo je potrebno da popricate i pricate i ispricate :) . Da se ne bi stvorili zidovi koji sami podignemo kad vidimo da nema fajde. A svaki iskren razgovor je ok.

mad_max_ba

#36 Re: Pitanje ucenjacima

Post by mad_max_ba »

GreenApple2016 wrote:To nema veze sa vjerom ako ima problema izmedu vas. A vjera ne dozvoljava biti los supruznik. Asja je bila zena Faraona koji je tvrdio za sebe da je bog, a ona je bila muslimanka pa nije se razvela.
Ta osoba je jos uvijek tu, samo je potrebno da popricate i pricate i ispricate :) . Da se ne bi stvorili zidovi koji sami podignemo kad vidimo da nema fajde. A svaki iskren razgovor je ok.

A loš supružnik je onaj koji nije u vjeri????
Prosvijetli me
GreenApple2016

#37 Re: RE: Re: Pitanje ucenjacima

Post by GreenApple2016 »

mad_max_ba wrote:
GreenApple2016 wrote:To nema veze sa vjerom ako ima problema izmedu vas. A vjera ne dozvoljava biti los supruznik. Asja je bila zena Faraona koji je tvrdio za sebe da je bog, a ona je bila muslimanka pa nije se razvela.

A loš supružnik je onaj koji nije u vjeri????
Prosvijetli me
Ne, nisam na to mislila. Mislila sam na obicne norme koje posjeduje jedan covjek. Ne laze, ne cini lose stvari itd. Nije pijanica :) Vjera tu dode kao slag ba kolac.

haminhamo

#38 Re: Pitanje ucenjacima

Post by haminhamo »

Treba da podrzis svoju hanumu na putu ka dzennetu, a i da se ti uhvatis tog puta, pa da razmislis, sta je ovo sve, sta smo mi, gdje idemo, jaro. Gospodar objave slao, upute za zivot, prihvati ih sa hanumom svojom, i imati ces sretan zivot tako mi Allaha. A ako ne prihvatis, pa ne savjetujem tebi da je razvedes, vec njoj savjetujem da ti da rok, i da te nogira poslije, jer ne treba da zrtvuje svoju vjecnost radi nekog potencijalnog mamlaza..
mad_max_ba

#39 Re: Pitanje ucenjacima

Post by mad_max_ba »

Evo
Ne lažem,u stvari da citiram Dr. House svi lažu, ne lažem da nekog ocrnim
Činim dobra djela gdje mogu i kada mogu,
Opskrbljujem porodicu,
Vjerujem u Boga
Načelno se mogu opisati kao dobar i pošten

Pijem Alkohol (da se razumijemo nisam alkoholičar, ali volim popiti, nekad možda i previše)
Prakticiram vjeru onako.

Ni sam neznam u šta bi se svrstao
mad_max_ba

#40 Re: Pitanje ucenjacima

Post by mad_max_ba »

haminhamo wrote:Treba da podrzis svoju hanumu na putu ka dzennetu, a i da se ti uhvatis tog puta, pa da razmislis, sta je ovo sve, sta smo mi, gdje idemo, jaro. Gospodar objave slao, upute za zivot, prihvati ih sa hanumom svojom, i imati ces sretan zivot tako mi Allaha. A ako ne prihvatis, pa ne savjetujem tebi da je razvedes, vec njoj savjetujem da ti da rok, i da te nogira poslije, jer ne treba da zrtvuje svoju vjecnost radi nekog potencijalnog mamlaza..
Potencijalni mamlaz je bio takav i kada su se upoznali.......
Samo što je ona uvidjela stvari
a ja možda hoću, možda neću.

Al neljava ti ovo, znaš potencijalno vrijeđanje, pišemo apsolutno svi u jednom kulturnom tonu.
haminhamo

#41 Re: Pitanje ucenjacima

Post by haminhamo »

mad_max_ba wrote:
haminhamo wrote:Treba da podrzis svoju hanumu na putu ka dzennetu, a i da se ti uhvatis tog puta, pa da razmislis, sta je ovo sve, sta smo mi, gdje idemo, jaro. Gospodar objave slao, upute za zivot, prihvati ih sa hanumom svojom, i imati ces sretan zivot tako mi Allaha. A ako ne prihvatis, pa ne savjetujem tebi da je razvedes, vec njoj savjetujem da ti da rok, i da te nogira poslije, jer ne treba da zrtvuje svoju vjecnost radi nekog potencijalnog mamlaza..
Potencijalni mamlaz je bio takav i kada su se upoznali.......
Samo što je ona uvidjela stvari
a ja možda hoću, možda neću.

Al neljava ti ovo, znaš potencijalno vrijeđanje, pišemo apsolutno svi u jednom kulturnom tonu.
Nisam direktno tebi rekao, niti nekom odredjenom sa ovim potencijalan mamlaz, onako brate, generalno govorim jer sam svjedocio slicnim pricama, od kojih neke imaju srecan zavrsetak. Halali mi ako si se uvrijedio, nisam tebe ciljao, niti ikoga licno..
sha_ba

#42 Re: Pitanje ucenjacima

Post by sha_ba »

Jesi reko! Da mu da rok (postavljaču teme) i ako ge on ne ispoštuje nek ga nogira!

A na temu.... teška je to zajebancija
mad_max_ba

#43 Re: Pitanje ucenjacima

Post by mad_max_ba »

sha_ba wrote:Jesi reko! Da mu da rok (postavljaču teme) i ako ge on ne ispoštuje nek ga nogira!

A na temu.... teška je to zajebancija
Teška, preteška zato rekoh gore u krug
GreenApple2016

#44 Re: RE: Re: Pitanje ucenjacima

Post by GreenApple2016 »

mad_max_ba wrote:Evo
Ne lažem,u stvari da citiram Dr. House svi lažu, ne lažem da nekog ocrnim
Činim dobra djela gdje mogu i kada mogu,
Opskrbljujem porodicu,
Vjerujem u Boga
Načelno se mogu opisati kao dobar i pošten

Pijem Alkohol (da se razumijemo nisam alkoholičar, ali volim popiti, nekad možda i previše)
Prakticiram vjeru onako.

Ni sam neznam u šta bi se svrstao
Pa u muslimana, hvala Bogu. A sta znas mozda sutra ostavis alkohol. Nikad se ne zna. A ja vjerujem i dalje da se razgovorom moze rijesiti mnogo toga.
Ljudi se vracaju na pravi put iz mnogo razloga. Ali oni koji su bili najbolji prije prihvatanja vjere su najbolji i kad se vrate vjeri. Shvatas ono sto si ti, Islam samo uljepsa.
To je i dalje tvoja supruga. I sigurna sam ako poradite na vasem medusobnom komuniciranju, da ce se stvari vratiti na dobro.
Last edited by GreenApple2016 on 13/01/2017 22:38, edited 1 time in total.
GreenApple2016

#45 Re: RE: Re: RE: Re: Pitanje ucenjacima

Post by GreenApple2016 »

Sorry duplo :)
irac300

#46 Re: Pitanje ucenjacima

Post by irac300 »

Ja mislim da ti ipak vozaš trolu.
HAVANA

#47 Re: Pitanje ucenjacima

Post by HAVANA »

:oops:

Image
insomnia78

#48 Re: Pitanje ucenjacima

Post by insomnia78 »

A u Vlahovu? :D
HAVANA

#49 Re: Pitanje ucenjacima

Post by HAVANA »

Smiraj.I za stomak ,i za mozak.Rakija za gripu,vino za krv,piva za bubrege.Ma hajde.
arzuhal

#50 Re: Pitanje ucenjacima

Post by arzuhal »

Rum za pločice.
Post Reply