Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zdravo svima,
nisam znao gdje tačno da stavim ovu temu, pa se nadam da nije problem što je ovdje.
Eh ovako, imam bosansko državljanstvo, ali hrvatsku putovnicu izdatu u Sarajevu.
Da li je procedura za dobijanje vize ista kao i sa bosanskim pasošom, tj. mogu li uopšte tražiti vizu sa hrvatskom putovnicom u Bosni?
Unaprjied hvala!
DamonSa wrote:Zdravo svima,
nisam znao gdje tačno da stavim ovu temu, pa se nadam da nije problem što je ovdje.
Eh ovako, imam bosansko državljanstvo, ali hrvatsku putovnicu izdatu u Sarajevu.
Da li je procedura za dobijanje vize ista kao i sa bosanskim pasošom, tj. mogu li uopšte tražiti vizu sa hrvatskom putovnicom u Bosni?
Unaprjied hvala!
pa ako imas putovnicu onda moras valjda imati i hr drzaljansvo ..gdje je putovnica izdata nema nikakve veze i ona je ista bez obzira jeli izdana u zagrebu,sarajevu ili u burkini faso
sto se tice tvog pitanja;normalno da mozes otici u americku ambasadu u sarajevu i traziti vizu (tako sam i ja uradio)..cak je i pozeljno da ides sa putovnicom jer ce vjerovatno dobiti max trajanje..ja sam odmah dobio max 10 za b1b2 i max 5 god na c1d1
Unaprjied hvala!
pa ako imas putovnicu onda moras valjda imati i hr drzaljansvo ..gdje je putovnica izdata nema nikakve veze i ona je ista bez obzira jeli izdana u zagrebu,sarajevu ili u burkini faso
sto se tice tvog pitanja;normalno da mozes otici u americku ambasadu u sarajevu i traziti vizu (tako sam i ja uradio)..cak je i pozeljno da ides sa putovnicom jer ce vjerovatno dobiti max trajanje..ja sam odmah dobio max 10 za b1b2 i max 5 god na c1d1
Da, da imam oba državljanstva naravno. U aplikaciji za vizu sam stavio da pod državljanstvo "BiH" (tako su mi oduvijek govorili da pisem, posto zivim u BiH), a kod pitanja imam li drugo državljanstvo i pasoš druge države sam stavio da imam hrv. državljanstvo i da imam putovnicu pa se bojim da mi mozda zbog toga nece prihvatiti ili sta vec..
Hmm, mozda si sam sebi zakomplicirao stvar, ako si trazio vizu sa hrvatskim pasosom trebao si pisati da imas hrvatsko drzavljanstvo, a ako sa bosanskim onda bosansko.
Unaprjied hvala!
Da, da imam oba državljanstva naravno. U aplikaciji za vizu sam stavio da pod državljanstvo "BiH" (tako su mi oduvijek govorili da pisem, posto zivim u BiH), a kod pitanja imam li drugo državljanstvo i pasoš druge države sam stavio da imam hrv. državljanstvo i da imam putovnicu pa se bojim da mi mozda zbog toga nece prihvatiti ili sta vec..
E moj Bože, pa stavljaš državljanstvo pasoša kojim apliciraš. Eventualno stavljaš i to da imaš i bosansko državljanstvo pod opciju druga državljanstva, ako ima ta opcija.
paladinka wrote:Hmm, mozda si sam sebi zakomplicirao stvar, ako si trazio vizu sa hrvatskim pasosom trebao si pisati da imas hrvatsko drzavljanstvo, a ako sa bosanskim onda bosansko.
Pretpostavljam da ne mogu ponovo poslati aplikaciju bez da plaćam 240 KM?
DamonSa wrote:
(tako su mi oduvijek govorili da pisem, posto zivim u BiH)
dobro su ti rekli....
ne sekiraj se..nije bitno jeli ti bih drzaljanstvo na 1 a hr na 2 ili obrnuto...
ja sam isto stavio bih kao prvo a hrvatsko drzaljanstvo kao drugo (dodatno) sa hr putovnicom i nije bilo nikakavih problema
Last edited by touch brain on 17/05/2014 19:09, edited 1 time in total.
touch brain wrote:ne sekiraj se..nije bitno jeli ti bih drzaljanstvo na 1 a hr na 2 ili obrnuto...
ja sam isto stavio bih kao prvo a hrvatsko drzaljanstvo kao drugo (dodatno) sa hr putovnicom i nije bilo nikakavih problema
Unaprjied hvala!
Nema ti to nikakve veze sa putovnicom, ko god dobije vizu dobija je na period od 10 godina sa tim kad udjes u SAD pa na aerodromu u onaj centar teta ti odma skrati tu vizu na neki 15-ak dana, pa ti onda fino izadjes i ponovo udjes i sve tako 10g