Pa, što ga niste nabili nogom?Grom iz vedra neba wrote:Ima jedna specificnost kod revizora ili standardno pitanje koje uvijek postavljaju: Odakle si ti? I kada skontaju da covjek nije iz Sarajeva, onda ga pocnu maltretirat, meni fakat muka bude gledat, jednom sam se zbog toga i zakacio s dvojicom papaka koji se ponasaju identicno kao saobracajna policija, bahato. A vidio sam krkana koji je izbacio nanu iz tramvaja po pljusku. Nana usla s kesama i cekerima i kako te stare zene ono obicno zadihano sjednu, tako i ta nana sjela i spusta one kese, kad dodje jedan papak, kozna jakna, plava kosulja (ko da su ga iz kafane u Sumaciji iskopali), kaze nani, daj kartu. Nana nadje kartu, i kaze sine, evo ja sad usla taman kese spustila, nisam stigla da ponistim kartu, ali evo je kupila sam je. Covjek je izbaci iz tramvaja. Raja mu kaze, kako te nije sramota itd. Nista papak, ne da da tramvaj krene, sve dok nana nije izasla.
Pitanje u vezi REVIZORA!
Moderator: anex
- Ahmmed
-
sabanss
Ovo sto sada GRAS nudi je bezobrazluk, nikakva usluga za skupe pare. Igrom slucaja znam kakav je tramvaj u Istanbulu koji je svjetska metropola.EI Presidente wrote: bas tako. neko spomenu da su novi tramvaji narod bi placao...ma placao bi al'u qrcu...nece narod da plati, pa da je tramvaj i supersonican...
...nigdje se ne moze voziti bajde, ali eto "sarajlije" misle da je to u Sarajevu prihvatljivo...Boze sacuvaj.
Jedina stvar koju zamjeram Grasu je to sto nisu uspostavili sistem koji naplacuje prema broju stanica koje putnik predje. Ali i to bi "sarajlije" uyebale, i ne bi im bilo po volji, ko da gledam...
Nego treba tramvaje ukinuti, i umjesto pruge treba jednu blatnjavu prtinu ostaviti, taman za ove sto vele da se ne treba placati...
Prvo u julu radi klima pa je ugodno, a ne kao kod nas grijanje.
Revizora nema, naplata je 100% zahvaljujuci inteligentnom sistemu naplate.
Tramvaji su glanc novi, natpisi su na engleskom, mozes se snaci bez problema.
Tramvaji voze puno dalje rute sto je i razumljivo sa obzirom na velicinu grada.
Karta kosta jednu liru ili ti jednu marku sto je jeftinije od GRAS-a 60% a sa obzirom na nivo usluge mozda i 160%
Kada se jos uzme u obzir da bi struja trebala biti daleko jeftinija kod nas i da tramvaj vozi 5x kracu relaciju, karta bi kod nas realno trebala kostati 15 kpf.
- harač
samo ime..."nazvao" je policiju, razvezao mi priču kako se plača nešto 50 KM kad izađe policija, i uze on mobitel i nešto zove i nešto priča i "naruči" on jednu patrolu ili šta već, i kao sad će oni... budući da nisam popuštao stvarno sam konto da mu je puko film i da je ozbiljan... kasnije mi je napisao tu kaznu i otišao (znači slago za policiju... kako mogu tako spasti da lažu i glume... mogu ja lagat kad sam niko i ništa, al' oni mislim... posao, odgovornost). ja sav bjesan umjesto da dam njima 40 KM za mjesečnu preletim ulicu i krenem kući i zamalo me ne satra taj isti tramav... bože dana... dotada sam se švercao čitav mjesec i nijednog nisam ni vidio... prije nego što sam odlučio da se prestanem švercati... ovo mora da ima neko značenjeGrom iz vedra neba wrote:Fakat mi je zao sto su te tako zajebali...mi sarajlije od malih nogu naucimo kako deverat s revom, pa nam ova prica djeluje ono nevjerovatno da su nekog nasankali...Jesul ti poceli pricu: Zvacemo policiju?harač wrote:što je najgore, sasuli su se na mene kao lešinari ne jedan već 5 njih (grupnjak), i nekako valjda su vidjeli da mene mogu... mislim od toliko svijeta koji nije imao kartu. iz sve muke mjesečnu neću ni kupiti. sačekat ću 5 dana i ako mi nakon toga dođe šta da ću pare koje sam planirao za ovo.
![]()
Nego, jesul oni tebi uzeli licnu? Nadam se da nisu...i koje si im konkretno dao podatke. Jeli samo ime i prezime ili i adresu?
-
Grom iz vedra neba
Ako si dao ime, nista. Uzivaj u ostatku boravka u Sarajevu. Ne trebas se brinut.harač wrote:samo ime..."nazvao" je policiju, razvezao mi priču kako se plača nešto 50 KM kad izađe policija, i uze on mobitel i nešto zove i nešto priča i "naruči" on jednu patrolu ili šta već, i kao sad će oni... budući da nisam popuštao stvarno sam konto da mu je puko film i da je ozbiljan... kasnije mi je napisao tu kaznu i otišao (znači slago za policiju... kako mogu tako spasti da lažu i glume... mogu ja lagat kad sam niko i ništa, al' oni mislim... posao, odgovornost). ja sav bjesan umjesto da dam njima 40 KM za mjesečnu preletim ulicu i krenem kući i zamalo me ne satra taj isti tramav... bože dana... dotada sam se švercao čitav mjesec i nijednog nisam ni vidio... prije nego što sam odlučio da se prestanem švercati... ovo mora da ima neko značenjeGrom iz vedra neba wrote:Fakat mi je zao sto su te tako zajebali...mi sarajlije od malih nogu naucimo kako deverat s revom, pa nam ova prica djeluje ono nevjerovatno da su nekog nasankali...Jesul ti poceli pricu: Zvacemo policiju?harač wrote:što je najgore, sasuli su se na mene kao lešinari ne jedan već 5 njih (grupnjak), i nekako valjda su vidjeli da mene mogu... mislim od toliko svijeta koji nije imao kartu. iz sve muke mjesečnu neću ni kupiti. sačekat ću 5 dana i ako mi nakon toga dođe šta da ću pare koje sam planirao za ovo.
![]()
Nego, jesul oni tebi uzeli licnu? Nadam se da nisu...i koje si im konkretno dao podatke. Jeli samo ime i prezime ili i adresu?
A to su ti dva njihova osnovna fazona: "Odakle si" i "Zvacu policiju". Posto ih je pola zaposleno preko stele, posto su polovina sirovine i papci, i posto maltretiraju starije ljude koje mogu maltretirat, ja ne placam kartu GRASU, jer je to GRASOVA odgovornost, i da zaposle normalne ljude, i da ih zaposle preko javnog oglasa, i da se kulturno odnose prema ljudima, do tada cu pare radije dat humanitarne akcije...
- Edin H.
Ako hoces da se svercujes u taksiju utoka je bolje rjesenje od potvrdeLace wrote:1.60 KM tramvajska karta..plati pa klati
jel se i u taxiju vozas s potvrdom?
Ako hoces da ides na siguricu onda hekler. Pojedini taksisti mogu insistirati na placanju i pored upotrebe prvo navedenog sredstva za izmirivanje racuna
Kao sto rece jedan hrvatski general prije rata u Bosni, ali se moze odnositi i na studente koji dolaze na studiranje u vrijeme mira i prosperiteta, a nisu voljni da placaju KM 1.60:
"Prodaj kravicu kupi puskicu"
- harač
to mi je rekao i revizor, još kaže jel se vozaš sa tim mjesecima... htio sam ga zaklati zubima, žena maloprije ispunila, napisala datum i udarila pečat... al opet čovjek mora znat čitat da bi to prepoznaoLace wrote:1.60 KM tramvajska karta..plati pa klati
-
Arslan_
Jastreb je vazda u pravuEdin H. wrote:Ako hoces da se svercujes u taksiju utoka je bolje rjesenje od potvrdeLace wrote:1.60 KM tramvajska karta..plati pa klati
![]()
Ako hoces da ides na siguricu onda hekler. Pojedini taksisti mogu insistirati na placanju i pored upotrebe prvo navedenog sredstva za izmirivanje racuna![]()
Kao sto rece jedan hrvatski general prije rata u Bosni, ali se moze odnositi i na studente koji dolaze na studiranje u vrijeme mira i prosperiteta, a nisu voljni da placaju KM 1.60:
- stripiii
Ti ko da si imao saob.nezgoduharač wrote:samo ime..."nazvao" je policiju, razvezao mi priču kako se plača nešto 50 KM kad izađe policija, i uze on mobitel i nešto zove i nešto priča i "naruči" on jednu patrolu ili šta već, i kao sad će oni... budući da nisam popuštao stvarno sam konto da mu je puko film i da je ozbiljan... kasnije mi je napisao tu kaznu i otišao (znači slago za policiju... kako mogu tako spasti da lažu i glume... mogu ja lagat kad sam niko i ništa, al' oni mislim... posao, odgovornost). ja sav bjesan umjesto da dam njima 40 KM za mjesečnu preletim ulicu i krenem kući i zamalo me ne satra taj isti tramav... bože dana... dotada sam se švercao čitav mjesec i nijednog nisam ni vidio... prije nego što sam odlučio da se prestanem švercati... ovo mora da ima neko značenjeGrom iz vedra neba wrote:Fakat mi je zao sto su te tako zajebali...mi sarajlije od malih nogu naucimo kako deverat s revom, pa nam ova prica djeluje ono nevjerovatno da su nekog nasankali...Jesul ti poceli pricu: Zvacemo policiju?harač wrote:što je najgore, sasuli su se na mene kao lešinari ne jedan već 5 njih (grupnjak), i nekako valjda su vidjeli da mene mogu... mislim od toliko svijeta koji nije imao kartu. iz sve muke mjesečnu neću ni kupiti. sačekat ću 5 dana i ako mi nakon toga dođe šta da ću pare koje sam planirao za ovo.
![]()
-
EI Presidente
sta je pisac hotio rijet?Pretposljednji Mohikanac wrote: pasha placas li ti motokultivator kad te komsho poveze do grada?
-
Svemirski_Jebach
joj revizori su meni sega, svasta sa njima se moze vidjet.
ali, fakat ljudi nisu u pravu sto ne placaju...jebi ga, ako neces platiti, ne svidja ti se tramvaj ili trola, onda bujrum na taxi pa laganini. Ako ti se ne svidja gras jarane, onda moze sarajevo taxi ili pjesobus.
Kada ti se ponovo bude svidjalo, onda se pocni vozat i kupuj kartu. Do tada dzaba kakav god je grasn ne moze.
A ne, eto ja bi se voz'o, al da je dzaba. Nema dzabe ni u stare babe.
ima li igdje u svijetu da se ljudi vako svercaju ko kod nas?
a sto se tice tog papira, slobodno ga poderi. nema od toga nista.
ali, fakat ljudi nisu u pravu sto ne placaju...jebi ga, ako neces platiti, ne svidja ti se tramvaj ili trola, onda bujrum na taxi pa laganini. Ako ti se ne svidja gras jarane, onda moze sarajevo taxi ili pjesobus.
Kada ti se ponovo bude svidjalo, onda se pocni vozat i kupuj kartu. Do tada dzaba kakav god je grasn ne moze.
A ne, eto ja bi se voz'o, al da je dzaba. Nema dzabe ni u stare babe.
ima li igdje u svijetu da se ljudi vako svercaju ko kod nas?
a sto se tice tog papira, slobodno ga poderi. nema od toga nista.
-
in medias res
karta je preskupa, sto jest jest.....
ali revizori su prica za sebe...mene nisu nikad uhvatili, jer imam svaki put kartu......ali sam baksuz...svaki put kad udem u tramvaj...obavezno mi traze kartu......
ali revizori su prica za sebe...mene nisu nikad uhvatili, jer imam svaki put kartu......ali sam baksuz...svaki put kad udem u tramvaj...obavezno mi traze kartu......
-
Svemirski_Jebach
slazem da je da je preskupa karta...to stoji.
-
Svemirski_Jebach
hehe
nije grijeh se ne slagat
bitno je samo se znay ne slagati
nije grijeh se ne slagat
bitno je samo se znay ne slagati
- Edin H.
Jeste JastrebArslan_ wrote:Jastreb je vazda u pravuEdin H. wrote:Ako hoces da se svercujes u taksiju utoka je bolje rjesenje od potvrdeLace wrote:1.60 KM tramvajska karta..plati pa klati
![]()
Ako hoces da ides na siguricu onda hekler. Pojedini taksisti mogu insistirati na placanju i pored upotrebe prvo navedenog sredstva za izmirivanje racuna![]()
Balkanski mudrac.
Ima rjesenje od rata, preko revizora do voznje taksijem