Pitanje u vezi MERCATORA

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Nekatamo

#51 Re: Pitanje u vezi MERCATORA

Post by Nekatamo »

Merkator kada je uzeo Dp nije otpustao radnike nego ih je zadrzao pa i Konzum ako uzme Merkator i on ce pretpostavljam isto
Layne

#52 Re: Pitanje u vezi MERCATORA

Post by Layne »

Nekatamo wrote:Merkator kada je uzeo Dp nije otpustao radnike nego ih je zadrzao pa i Konzum ako uzme Merkator i on ce pretpostavljam isto
Konkurencija ;-)

Konzum ako kupi merkator kao konkurencija mu ostaju bingo i interex. Amko i robot tu ne spadaju.
Samim tim mu je isplativije da zatvori par objekata. I onako na svakom ćošku imaš neki market.
Mr.Penguin

#53 Re: Pitanje u vezi MERCATORA

Post by Mr.Penguin »

Nekatamo wrote:Bas interesantno pa nebi niko radio da je tako.Ima li ko ozbiljniji da mi kaze
Zašto sam ja neozbiljan?

Je li ti ovo prvi put da tražiš posao?

Svi prodavači odgovaraju za svoju robu samo te ovi zakonski obavezuju. Zašto misliš što prodavači stoje pored tebe kada kupuješ?
(Drvopromet)
"Šta je? Pa ovo košta samo dvije marke! Mene si našla tu zaje..avat'!", istresao se uvrijeđeni kradljivac na prodavačicu koja mu je pojasnila da se šteta u takvim slučajevima pokriva od njene plate, i "od usta" njene djece, što njega nije pretjerano dirnulo pa je nastavio da galami na nju kao da je kupac koji se žali na proizvod kojem je istekao rok trajanja. Nakon toga s kolegom ljutito i uvrijeđeno u stilu "šta ona meni ima smetati dok kradem?" izlazi iz prodavnice. Ostaje nejasno da li je ispod dukserice imao još ukradenih stvari, a prijateljica ostaje u prodavnici i dolazi na kasu.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121210177
Nekatamo

#54 Re: Pitanje u vezi MERCATORA

Post by Nekatamo »

Da li je na kasi veca plata nego u radnji i zna li neko otprilike cifru plate za kasom
Nekatamo

#55 Re: Pitanje u vezi MERCATORA

Post by Nekatamo »

kockica_kockica wrote:znam djevojku koja radi kod njih... plata je redovna uplacuju socijlno zdravstveno, topli obrok, pogodnosti itd.. medjutim ima i ona losija strana... radi na kasi.. kad sjedne za kasu a radi po 12 sati, nema pravo otici u WC kad joj je neophodno, vec kad joj odredjeni sefici odrede, nema praznika, jer praznicima imaju inventuru, da se koja marka ne izgubi :x .. i dok drugi recimo slave docek Nove godine ona ide spavati u 8 jer u Merki mora stici ujutro u 6, radi cijeli dan i noc na inventuri i nakon toga zna produziti svoju smjenu ( nikoga ne zanima to sto je dan prije i cijelu noc radila)....
Znam preko vise njih da se u wc moze otici i sa kase,moze se jesti(doduse ne 20 minuta vec 5),ne radi se po 12 sati vec po 7 ne odredjuje ti sefica kada ces u wc vec odredis sam sebi.....To za praznike i inventure to ne znam ali ovo je cista laz
hurmasica

#56 Re: Pitanje u vezi MERCATORA

Post by hurmasica »

Zna li mozda neko na kojoj lokaciji se organizuju razgovori za posao u Mercatoru? Blazuj ili Lozionicka?
Post Reply