Pitanje u vezi MERCATORA
Moderator: anex
-
samonikli
#1 Pitanje u vezi MERCATORA
Pozdrav,
e ovako zanim me da li neko zna kakva je Mercator kompanije po pitanju plata, jesuli redovni, da li su osigurani radnici,koliki je prosjek plaće kod prodavača, i tako da li daju one bonove koje možeš potrošiti samo kod njih, zanima me to pa eto ako neko ima iskustvo sa ovom firmom dobro ili loše nek napiše da znam, tražim posao a ukazala mi se neka šansica da tamo upadnem pa neznam koliko bih bio na dobitku a ovo se odnosi na Mostar, da li je to OK company,da li imaju neke stimulativne mjere za radnike, kao prevoz ili slično, topli obrok,samo ako može iskreno....
UNAPRIJED HVALA!!!
e ovako zanim me da li neko zna kakva je Mercator kompanije po pitanju plata, jesuli redovni, da li su osigurani radnici,koliki je prosjek plaće kod prodavača, i tako da li daju one bonove koje možeš potrošiti samo kod njih, zanima me to pa eto ako neko ima iskustvo sa ovom firmom dobro ili loše nek napiše da znam, tražim posao a ukazala mi se neka šansica da tamo upadnem pa neznam koliko bih bio na dobitku a ovo se odnosi na Mostar, da li je to OK company,da li imaju neke stimulativne mjere za radnike, kao prevoz ili slično, topli obrok,samo ako može iskreno....
UNAPRIJED HVALA!!!
-
djoza
#2 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
samonikli wrote:Pozdrav,
UNAPRIJED HVALA!!!
ako imas priliku zaposli se...sve super mogu reci za Merkator ali prevoza ta radnike nemaju...topli obrok imaju i jos raznih pogodnosti kao radnik Mercatora imas....ali nisam u mogucnosti da govorim...moj savjet....zaposli se......
-
AO83
#3 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
Ta sva pitanje je najbolje da upitas tokom razgovora sa predstavnicima Mercatora.
- Amazonka27
#4 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
kazu...nema glupih pitanja...samo glupih odgovora...AO83 wrote:Ta sva pitanje je najbolje da upitas tokom razgovora sa predstavnicima Mercatora.
-
AO83
#5 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
Ko kaze?Amazonka27 wrote:kazu...nema glupih pitanja...samo glupih odgovora...AO83 wrote:Ta sva pitanje je najbolje da upitas tokom razgovora sa predstavnicima Mercatora.
Mislim da ipak internet nije dovoljno kredibilan izvor u vezi bilo koje kompanije. Radio sam za jednu odlicnu firmu X o kojoj nemam jednu losu rijec da kazem, medjutim kada vidim po internetu sta drugi kazu pomislio bih da te tamo u frimi X rezu ziva.
Zbog toga mislim da za sva pitanja je najbolje dobiti odgovor tokom razgovora. I vec sam na jednoj drugoj temi rekao da je najbolje razgovor/intervju shvatiti kao trenutak kada obadvoje treba da odluce da li je saradnja moguca, poslodavac a i potencijalni radnik.
- Amazonka27
#6 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
vidi, ja imam neki poslic koji nije stalni i koji nije za citav zivot...ali kad idem na druge razgovore i dodje do momenta da trebam odluciti hocu li ili necu....uvjek se jos dodatno raspitam...i to se do sada pokazalo super, jer kasno je kada vamo dadnem otkaz a prihvatim nesto losije...mislim d aniko nikog anebi pljuvo bez razloga...barem ovdje kada su u pitanju ovako ozbiljne price...ne shvatas sve odma zdravo za gotovo, nego samo izvagas neke stvari
-
homar
#7 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
Radi se o odličnoj i perspektivnoj firmi. Svi radnici su prijavljeni na redovna osiguranja, plate ne kasne niti jedan dan, topli obrok i regres ide preko PIKE kartice, nema nadoknade za prevoz. Kolika je plata, zavisi od mnogo faktora, što i sam/a znaš.
-
traktor
#8 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
i ja sam procitao ove oglase sto primaju puno ljudi... nije sad da mi je nesto los posao i plata, ali kontam da uvijek moze bolje
ima li neko na ovom forumu da radi u mercatoru? koliko su plate u racunovodstvu, koliko u prodaji, a koliko u marketingu? znam da zavisi od radnog mjesta, ali jel u rasponu 500-800 sa toplim obrokom ili 800-1200 sa toplim obrokom za sss?
evo ja cu reci konkretno za firmu InterCamp doo - komercijalsta na terenu 900-1000, racunovodstvo 800, vozaci 700 i magacioneri 600
hajde ba, mercator je velika firma, nece vas niko prepoznati
ima li neko na ovom forumu da radi u mercatoru? koliko su plate u racunovodstvu, koliko u prodaji, a koliko u marketingu? znam da zavisi od radnog mjesta, ali jel u rasponu 500-800 sa toplim obrokom ili 800-1200 sa toplim obrokom za sss?
evo ja cu reci konkretno za firmu InterCamp doo - komercijalsta na terenu 900-1000, racunovodstvo 800, vozaci 700 i magacioneri 600
hajde ba, mercator je velika firma, nece vas niko prepoznati
-
d2
#9 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
-
traktor
#10 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
ma Suljo jel me to ti zajebavas 
- shibonja
#11 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
Last edited by shibonja on 06/01/2011 16:43, edited 1 time in total.
-
redondo72
#12 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
Radio sam u Mercator Centru na Novom Beogradu. Napustio sam posao. Previše nadrndana atmosfera, puno šefčića, sve uobraženo. Jednom rečju, grozna radna atmosfera.
A ako ti je 600 maraka dobra kinta, stvarno ne znam šta da ti kažem. Kapiram da si sa srednjom školom, ali brate...
A ako ti je 600 maraka dobra kinta, stvarno ne znam šta da ti kažem. Kapiram da si sa srednjom školom, ali brate...
- zgembo_sa
#13 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
Mercator je dobra, stabilna firma. Visina plate je relativna stvar. Sve zavisi na koje radno mjesto apliciras. Plata ce ti uglavnom biti u nekom prosjeku te grane, ali je dobra stvar sto je stvarno redovna i sto te stvarno prijave regularno na taj iznos plate. Nece ti se desit da odes ovjerit zdravstvenu knjizicu, a tamo ti kazu da firma nije platila osiguranje zadnjih godinu dana... i slicne gluposti...
Dobre su prilike za napredovanje, firma brzo raste. Helem, do tebe je. Raspitaj se na razgovoru maksimalno o svemu sto te zanima.
U toj grani obicno plate budu najbolje u komercijali, ali ne mora znaciti, pitaj otvoreno, tako je najbolje...
Dobre su prilike za napredovanje, firma brzo raste. Helem, do tebe je. Raspitaj se na razgovoru maksimalno o svemu sto te zanima.
U toj grani obicno plate budu najbolje u komercijali, ali ne mora znaciti, pitaj otvoreno, tako je najbolje...
- buba
#14 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
Imal' iko u tom Mercatoru da prima platu preko milje?? I ove oglase koje daju, sve je za SSS ili eventualno VŠS..
- shibonja
#15 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
Last edited by shibonja on 24/02/2011 13:55, edited 1 time in total.
-
traktor
#16 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
ma i mene ovo zanimabuba wrote:Imal' iko u tom Mercatoru da prima platu preko milje?? I ove oglase koje daju, sve je za SSS ili eventualno VŠS..
hajde vi sto radite u merkatoru, ako vam je ofirno koristiti ovaj standardni nick, otvorite novi account i napisite kakve su plate, da mi ostali znamo jel se isplati rizikovati ili ne... nije bas jednostavno traziti drugi posao ako si vec zaposlen, nikad ne znas zna li taj neko tvog direktora ili sl....
-
traktor
#17 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
moze i za konzum isti tako 
-
ludacha
#18 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
pa stanite malo. placa je stvar dogovora i tajna je za sve osim direktora, onoga koji isplacuje i zaposlenog.
ako cete tako javno iznositi cifre (a mislim da vecina, ako ne i svi ugovori imaju klauzulu o poslovnim tajnama u koji bi i stavka poput visine place bila ukljucena).
ukoliko je to slucaj i s vama, koji se tako javno razbacujete brojkama, onda vas treba biti sramota, jer ocito ni najmanje ne postujete tvrtku u kojoj radite, a jos manje svoje kolege.
toliko!
ako cete tako javno iznositi cifre (a mislim da vecina, ako ne i svi ugovori imaju klauzulu o poslovnim tajnama u koji bi i stavka poput visine place bila ukljucena).
ukoliko je to slucaj i s vama, koji se tako javno razbacujete brojkama, onda vas treba biti sramota, jer ocito ni najmanje ne postujete tvrtku u kojoj radite, a jos manje svoje kolege.
toliko!
-
traktor
#19 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
na cijoj si ti strani?
-
ludacha
#20 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
ni na cijoj. nema tu strana. tu je rijec o obrazu. barem za mene.
meni, kao covjeku nema nista gore doli kad se vlastite riječi gaze.
i samo tu mejk it klir ne, ne radim u merkatoru, konzumu i ostalim TC-ima.
meni, kao covjeku nema nista gore doli kad se vlastite riječi gaze.
i samo tu mejk it klir ne, ne radim u merkatoru, konzumu i ostalim TC-ima.
-
traktor
#21 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
ok, slazem se! tako treba razmisljati i da zivimo u idealnom svijetu, to bi bilo jedino ispravno... ali mi ne zivimo u idealnom svijetu, mi zivimo u zemlji u kojoj je glavna parola snadji se, pa tako i ja pokusavam da se snadjem preko foruma na sto je moguce bezbolniji nacin... pod plastom anonimnosti pokusavam da saznam jel mi se isplati traziti drugi posao ili prijaviti se na razgovor za posao i rizikovati da mi direktor cuje od nekog sta radim i da dobijem otkaz. kontas?
-
ludacha
#22 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
razumijem ja sta ti trazis i sta zelis. samo govorim da ja definitivno ne bih mogla tako. uvijek sam iskreno i otvoreno nastupala, sto se nekad pokazalo kao mana, ali cesce kao vrlina. priznajem, nepopravljivi sam idealist i optimist.
idem s ove teme jer ne zelim da "rasprava" ode u drugom smijeru, za vas "pogresnom".
pozz
idem s ove teme jer ne zelim da "rasprava" ode u drugom smijeru, za vas "pogresnom".
pozz
-
samonikli
#23 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
Pozdrav, u svakom slučaju hvala ti na ovoj informaciji, jako mi je bitna valja znat u šta se upada, možda intenet nije baš najbolje sredstvo za ovakav način informiranja, ali mislim da ima dosta osoba s iskustvom,mislim puno mi je pomoglo ovo oko moje buduće odluke.zgembo_sa wrote:Mercator je dobra, stabilna firma. Visina plate je relativna stvar. Sve zavisi na koje radno mjesto apliciras. Plata ce ti uglavnom biti u nekom prosjeku te grane, ali je dobra stvar sto je stvarno redovna i sto te stvarno prijave regularno na taj iznos plate. Nece ti se desit da odes ovjerit zdravstvenu knjizicu, a tamo ti kazu da firma nije platila osiguranje zadnjih godinu dana... i slicne gluposti...
-
Bejtic
#24 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
gdje tacno?i ja sam procitao ove oglase sto primaju puno ljudi... nije sad da mi je nesto los posao i plata, ali kontam da uvijek moze bolje
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#25 Re: Pitanje u vezi MERCATORA
Dobar je Merkator. Plata nije toliko vazna, koliko je dobro sto ti nakon 3 mjeseca daju slovenacki pasos. Putujes ko zmajcek, ... naja redovi pred ambasadama, ... put putuje Latif aga, ...