Pitanje u vezi Havaja?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
wildorhid1

#1 Pitanje u vezi Havaja?

Post by wildorhid1 »

Zdravo svima,
zivim u Arizoni i razmisljam o preseljenju na Havaje,ali nisam dovoljno obavijestena o zivotu tamo.Kakva je klima?kolike su plate?koje ostrvo je najbolje za zivot?interesuje me bas sve u vezi Havaja.Bilo bi mi od velike pomoci vi koji ste upoznati sa time ako bi mi dali informacije.Hvala unaprijed
ljubav_aha

#2 Re: Pitanje u vezi Havaja?

Post by ljubav_aha »

wildorhid1 wrote:Zdravo svima,
zivim u Arizoni i razmisljam o preseljenju na Havaje,ali nisam dovoljno obavijestena o zivotu tamo.Kakva je klima?kolike su plate?koje ostrvo je najbolje za zivot?interesuje me bas sve u vezi Havaja.Bilo bi mi od velike pomoci vi koji ste upoznati sa time ako bi mi dali informacije.Hvala unaprijed

sto zelis raditi na Hawaii :?: ostrva su jedino razlicita prema profilu turista
imas li zdrastvenih problema,jer pitas za klimu :?:
Hawaii su skupi za svakodnevni zivot
wildorhid1

#3 Re: Pitanje u vezi Havaja?

Post by wildorhid1 »

ljubav_aha wrote:

sto zelis raditi na Hawaii :?: ostrva su jedino razlicita prema profilu turista
imas li zdrastvenih problema,jer pitas za klimu :?:
Hawaii su skupi za svakodnevni zivot

Zavrsila sam medicinsku skolu.Da li se moze naci posao u toj struci,ako ne koji se poslovi sve mogu dobiti?Pitala sam za klimu jer ne podnosim velike vrucine,posto zivim u Arizoni gdje su velike vrucine.Da li ima nasih koji zive tamo?
wildorhid1

#4 Re: Pitanje u vezi Havaja?

Post by wildorhid1 »

Ridjobrki wrote:@studio54: nije ni u opštini više tako bajno. Kod nas na Kahaluiu srezali plate za 15 posto i prepolovilo topli obrok. Jedino u Honoluluu se to ísplati gdje su federalne institucije.

A inače i nije tako loše koliko narod kuka. Ja se ne žalim ni na šta, naviko ovdje pa kako svima tako i meni. Isprva mi bilo teško, vajik me u leđima hvatalo kad se treba provlačiti ispod one motke, oni to zovu limbo..

Našeg svita ima slabo, pogotovo ovdi gdje ja živim. Valjalo bi da ga je više ali ima u mene na susjednom otoku više naše raje pa ja kad mi prahne ili kad je džumaj petkom fino u čamac i odveslam sad pa sad.

Sve u svemu, bolje je neg u Arizoni. Ja u Arizoni ne bi živio vilen.

A zasto ne bi zivjeo u Arizoni?Pored Nevade I Oregona Arizona je jedna od najlepsih drzava u US,to ne mozes poreci,ako si ikada uopste bio ovde,ili bezveze samo lupas kao i mnogi ovde.A ja se selim jedino iz jednog razloga a to je sto zelim da zivim pored okeana,a Hawaii koliko sam cula su prelijepi.Moze mi se pa mogu da biram.
wildorhid1

#5 Re: Pitanje u vezi Havaja?

Post by wildorhid1 »

Ni jedan normalan odgovor,tipicno za balkanski mentalitet.Sjedite tu gdje ste,i nemojte se mnogo naprezati,puci ce vam mozdane vijuge :mrgreen: Don't worry,be happy :D
ljubav_aha

#6 Re: Pitanje u vezi Havaja?

Post by ljubav_aha »

klima u arizoni nema visok procenat vlage,sto je odlicno,za razliku od mnogih SAD drzava gjde je vlaga sa viskoim temp, vlro uobicajena tokom ljeta,inace,internet ,rezime,licne preporuke ti mogu pomoci,i naravno ako odes na Hawaii,planiraj sve intervjue prije dolaska,u mjeduvremenu uzivaj,pokusaj,zasto ne ;-)
melb26sa

#7 Re: Pitanje u vezi Havaja?

Post by melb26sa »

city-data.com pa trazi Hawaii, vise ces info tu naci nego na ovom forumu.
ProbuseniDolar

#8 Re: Pitanje u vezi Havaja?

Post by ProbuseniDolar »

jefferson

#9 Re: Pitanje u vezi Havaja?

Post by jefferson »

Znam da je uzasno skupo! Nesto ko evropa u SAD!
Jel se to bojis onog novog zakona pa bjezis???? :lol:
ljubav_aha

#10 Re: Pitanje u vezi Havaja?

Post by ljubav_aha »

ljubav_aha wrote:Hawaii su skupi za svakodnevni zivot
jefferson wrote: Znam da je uzasno skupo! Nesto ko evropa u SAD!

prijatelju,o kojem je zakonu rijec :-D
drastic

#11 Re: Pitanje u vezi Havaja?

Post by drastic »

jefferson wrote:
Znam da je uzasno skupo! Nesto ko evropa u SAD!
skuplji je san francisco od havaja
ne znam za ostale otoke ali od oahu sigurno jeste
jefferson

#12 Re: Pitanje u vezi Havaja?

Post by jefferson »

ljubav_aha wrote:
ljubav_aha wrote:Hawaii su skupi za svakodnevni zivot
jefferson wrote: Znam da je uzasno skupo! Nesto ko evropa u SAD!

prijatelju,o kojem je zakonu rijec :-D
Ma onaj imigracioni zakon. Ako "posumnjaju" da si imigrant mogu te legitimistai i sl. Republikanci, sta ces! :lol:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#13 Re: Pitanje u vezi Havaja?

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:klima u arizoni nema visok procenat vlage,sto je odlicno,za razliku od mnogih SAD drzava gjde je vlaga sa viskoim temp, vlro uobicajena tokom ljeta,inace,internet ,rezime,licne preporuke ti mogu pomoci,i naravno ako odes na Hawaii,planiraj sve intervjue prije dolaska,u mjeduvremenu uzivaj,pokusaj,zasto ne ;-)
svak bjezi iz Arizone, i ne okrivljujem typa koji hoce pobjeci iz onog celopeka, tamo su redovne temp 115F

a postavljecu teme; lijepo slijededci put na odmor tamo jedno 7-10 dana pa se raspitaj iz prve ruke
ljubav_aha

#14 Re: Pitanje u vezi Havaja?

Post by ljubav_aha »

corolla02 wrote:
ljubav_aha wrote:klima u arizoni nema visok procenat vlage,sto je odlicno,za razliku od mnogih SAD drzava gjde je vlaga sa viskoim temp, vlro uobicajena tokom ljeta,inace,internet ,rezime,licne preporuke ti mogu pomoci,i naravno ako odes na Hawaii,planiraj sve intervjue prije dolaska,u mjeduvremenu uzivaj,pokusaj,zasto ne ;-)
svak bjezi iz Arizone, i ne okrivljujem typa koji hoce pobjeci iz onog celopeka, tamo su redovne temp 115F

a postavljecu teme; lijepo slijededci put na odmor tamo jedno 7-10 dana pa se raspitaj iz prve ruke

corolla,02,bas tako :thumbup: znas kako nasi ovdje u SAD traze posao,odu na godisnji ,pocnu radiit novi posao,i ako im se ne dopadne,vrate se sa godisnjeg "odmora" true story :lol: :-D vrlo pametan potez ;-)
Post Reply