Pitanje?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Mobile_Disco

#1 Pitanje?

Post by Mobile_Disco »

Neki dan smo ja i moja zena dobili malo mace .. Nije nesto puno stara mozda par sedmica.. posto nikad prije nisam imao mace.. jel moze par savjeta?

Hvala!
alcho

#2 Re: Pitanje?

Post by alcho »

Hm...mislim da ga treba hraniti...i da se ne smije prati u ves masini...
:P
Mobile_Disco

#3 Re: Pitanje?

Post by Mobile_Disco »

alcho wrote:Hm...mislim da ga treba hraniti...i da se ne smije prati u ves masini...
:P
Jako duhovito.. Hvala na odgovoru!
jaca78

#4 Re: Pitanje?

Post by jaca78 »

teAMICA

#5 Re: Pitanje?

Post by teAMICA »

Mobile_Disco wrote:Neki dan smo ja i moja zena dobili malo mace .. Nije nesto puno stara mozda par sedmica.. posto nikad prije nisam imao mace.. jel moze par savjeta?

Hvala!
Hrana: Imaš "Junior" hrane (suhe i mokre) za maje mace, mlijeko joj ne daji dobit će sraćku :D (može razblaženo s vodom)
Higijena + WC: Kupi posudu i pijesak gdje će ići u halu, ne kupaj je... moj Rafo se istraumirao kad ga okupah...
Igra: Posveti joj dnevno malo svog vremena, igraj se s njom... ne moraš kupovati igračke s malo mašte možeš od svega i svačega igračku napraviti. Majim macama je sve igra, polude 100% trčeći kroz kuću ali to će proći kad majo poraste.
Dlaka: Češljaj je redovno, pogotovo ako ima dužu dlaku... navikni je dok je mala
Kandže: Kupi neku grebalicu (ako je stalno u kući/stanu), inače halali sav namještaj :D Neka ti veterinar pokaže kako se sijeku kandže u slučaju potrebe.
Veterinar: Preporučujem Amara, dolazi kući (ako treba broj javi), OBAVEZNO neka ga/je pregleda i da sve što je potrebno.
I najvažnije: Voli je, mazi i paziiiiiii :-)
I davaj sliku! :D
Sretno
Baby

#6 Re: Pitanje?

Post by Baby »

i postavi mačence na ovu stranicu :P
http://www.hr.unitedcats.com
Mobile_Disco

#7 Re: Pitanje?

Post by Mobile_Disco »

teAMICA wrote:
Mobile_Disco wrote:Neki dan smo ja i moja zena dobili malo mace .. Nije nesto puno stara mozda par sedmica.. posto nikad prije nisam imao mace.. jel moze par savjeta?

Hvala!
Hrana: Imaš "Junior" hrane (suhe i mokre) za maje mace, mlijeko joj ne daji dobit će sraćku :D (može razblaženo s vodom)
Higijena + WC: Kupi posudu i pijesak gdje će ići u halu, ne kupaj je... moj Rafo se istraumirao kad ga okupah...
Igra: Posveti joj dnevno malo svog vremena, igraj se s njom... ne moraš kupovati igračke s malo mašte možeš od svega i svačega igračku napraviti. Majim macama je sve igra, polude 100% trčeći kroz kuću ali to će proći kad majo poraste.
Dlaka: Češljaj je redovno, pogotovo ako ima dužu dlaku... navikni je dok je mala
Kandže: Kupi neku grebalicu (ako je stalno u kući/stanu), inače halali sav namještaj :D Neka ti veterinar pokaže kako se sijeku kandže u slučaju potrebe.
Veterinar: Preporučujem Amara, dolazi kući (ako treba broj javi), OBAVEZNO neka ga/je pregleda i da sve što je potrebno.
I najvažnije: Voli je, mazi i paziiiiiii :-)
I davaj sliku! :D
Sretno
Kupili smo joj Junior hranu jer smo striktno dobili "naredbu" da mala maca smije u ovom uzrastu u kojem je nasa smije jesti tu hranu..

Trenutno maca zeli samo da se mazi.. i to maximalno hahahha kupili smo joj nekih igracki koje mogu posluziti i kao grebalice, kandze smo joj odsjekli juce :)

Sto se WC.a tice.. sve je super.. Cim je stavimo na pijesak odmah vrsi nuzdu, naravno ako ima potrebe :)

Hvala za broj veterinara.. ali ne bih imao njegovu pomoc odavde :D
Post Reply