info:
treba mi neko ko će staru komodu prefarbati, prelakirati u drugu boju?
da li znate ikoga ko to radi?
pitanje
Moderator: anex
-
sulesavic
#2 Re: pitanje
Ode¹ u bilo koju specijaliziranu prodavnicu s bojama.flora.sa wrote:info:
treba mi neko ko æe staru komodu prefarbati, prelakirati u drugu boju?
Kupi¹ tamo lak za drvo (max 10 KM). Kupi¹ èetku, kist, whatever (max 5 KM). Kupi¹ i razrjeðivaè (ima uljni, ima nitro - tebi æe, mislim, trebati uljni). On slu¾i za razrjeðivanje laka, da ga ima vi¹e (max 10 KM).
Obièno su one èike i tete tamo ¹to rade susretljivi i voljni pomoæi.
Kupi¹ najlon da mo¾e¹ po podu staviti da ne kapa (max 1 KM), a mo¾e¹ i stare novine, je li, iskoristiti. Opcionalno, kupi i kakve rukavice (hirur¹ke i sl.).
I onda lagano gore-dolje, lijevo-desno...
Vjeruj mi, to zadovoljstvo je neprocjenjivo - napraviti ne¹to svojim rukama.
- chuchumbamayumbe
#3 Re: pitanje
Moja ti je preporuka da umjesto ovih uljanih i nitro boja i razredjivaca koristis boje na vodenoj bazi. One su neskodljive za zdravlje, mnogo lakse za koristenje, bez mirisa, neotrovne. Ja sam ih kupovao po katalogu u "Valpaintu" na Stupu, jesu mozda malo poskupi, ali se nisam pokajao.sulesavic wrote:Odeš u bilo koju specijaliziranu prodavnicu s bojama.flora.sa wrote:info:
treba mi neko ko će staru komodu prefarbati, prelakirati u drugu boju?
Kupiš tamo lak za drvo (max 10 KM). Kupiš četku, kist, whatever (max 5 KM). Kupiš i razrjeđivač (ima uljni, ima nitro - tebi će, mislim, trebati uljni). On služi za razrjeđivanje laka, da ga ima više (max 10 KM).
Obično su one čike i tete tamo što rade susretljivi i voljni pomoći.
Kupiš najlon da možeš po podu staviti da ne kapa (max 1 KM), a možeš i stare novine, je li, iskoristiti. Opcionalno, kupi i kakve rukavice (hirurške i sl.).
I onda lagano gore-dolje, lijevo-desno...
Vjeruj mi, to zadovoljstvo je neprocjenjivo - napraviti nešto svojim rukama.
-
sulesavic
#4 Re: pitanje
Koje su cijene? I je li zaista ne smrdi. Jo¹ se susreo nisam s neèim takvim ¹to apsolutno nema nikakav miris...chuchumbamayumbe wrote: Moja ti je preporuka da umjesto ovih uljanih i nitro boja i razredjivaca koristis boje na vodenoj bazi. One su neskodljive za zdravlje, mnogo lakse za koristenje, bez mirisa, neotrovne. Ja sam ih kupovao po katalogu u "Valpaintu" na Stupu, jesu mozda malo poskupi, ali se nisam pokajao.
- chuchumbamayumbe
#5 Re: pitanje
Oko 20km ili tako nesto litar, slagacu te... Ne smrdi, vjeruj mi. Ofarbas sta hoces i mozes odmah spavati u toj prostoriji.sulesavic wrote:Koje su cijene? I je li zaista ne smrdi. Još se susreo nisam s nečim takvim što apsolutno nema nikakav miris...chuchumbamayumbe wrote: Moja ti je preporuka da umjesto ovih uljanih i nitro boja i razredjivaca koristis boje na vodenoj bazi. One su neskodljive za zdravlje, mnogo lakse za koristenje, bez mirisa, neotrovne. Ja sam ih kupovao po katalogu u "Valpaintu" na Stupu, jesu mozda malo poskupi, ali se nisam pokajao.
- chuchumbamayumbe
Dobro pitanje!sulesavic wrote:Možda je pitanje blesavo - ako su na vodenoj bazi, kako podnose vlagu?
(mnogo mi je to skupo, skoro dvostruko)
Ali, ne znam, nemam vlage u stanu. Mislim, najnormalnije mozes da obrises vrata mokrom krpom, ne brise se farba. Plus, imas ih u mat ili sjajnoj varijanti.