pitanje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mr2

#1 pitanje

Post by mr2 »

auto ima 7000 obrtaja prije crvenog,ukoliko ga vozim izmedu 5000 i 6000 obrtaja duze vrijeme.....mislim oko 1600km ... koliko mu to steti .imao sam malu raspravu,po meni to motoru ne steti :roll: :roll: :roll:
neko iz mase

Post by neko iz mase »

samo ti vozi, jos pogotovo ako je tvoje :D :D :D
mr2

Post by mr2 »

neko iz mase wrote:samo ti vozi, jos pogotovo ako je tvoje :D :D :D

ako znas objasnit,rado :D :D :D a ako neznas ne lupaj
Salko sto je u vodu skako

#4 Re: pitanje

Post by Salko sto je u vodu skako »

mr2 wrote:auto ima 7000 obrtaja prije crvenog,ukoliko ga vozim izmedu 5000 i 6000 obrtaja duze vrijeme.....mislim oko 1600km ... koliko mu to steti .imao sam malu raspravu,po meni to motoru ne steti :roll: :roll: :roll:
iz iskustva predpostavljam da se radi o benzin autu i mislim da su svjecice lose ...kad si zadnji put mjenjo svjecice???
mr2

#5 Re: pitanje

Post by mr2 »

Salko sto je u vodu skako wrote:
mr2 wrote:auto ima 7000 obrtaja prije crvenog,ukoliko ga vozim izmedu 5000 i 6000 obrtaja duze vrijeme.....mislim oko 1600km ... koliko mu to steti .imao sam malu raspravu,po meni to motoru ne steti :roll: :roll: :roll:
iz iskustva predpostavljam da se radi o benzin autu i mislim da su svjecice lose ...kad si zadnji put mjenjo svjecice???
mjenjo sam prije 10 000 km.....ne bi po knjigama trebo jos dugo mjenjat...
Salko sto je u vodu skako

#6 Re: pitanje

Post by Salko sto je u vodu skako »

mr2 wrote:
Salko sto je u vodu skako wrote:
mjenjo sam prije 10 000 km.....ne bi po knjigama trebo jos dugo mjenjat...
jesil vrsio pojacavanje motora???? ubacivanje dodatnih konja....
Qler

Post by Qler »

ne kontam kakve veze imaju svjecise sa pitanjem :)

nego mislim da ne steti... mozes ti njega voziti tako bez skikiracije :)
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

pa šta misliš kako se motori testiraju!?

ipak, ne može biti sasvim bezopasno, isto kao ni vožnja na preniskim okretajima. najpovoljniji režim rada je u području maksimalnog okretog momenta, kada je smjesa najstabilnija i potrošnja najmanja, i kada su vibracije klipova najmanje, pa samim tim i stjenke cilindara se najmanje habaju. dakle sve ostalo polako ali sigurno šteti motoru.

am i right or what :? ovo sam negdje pročitao i ovdje ovako štreberski pristavio. :D

ali imam jedno pitanje vezano za tvoje pitanje :D tj nije pitanje nego više tvrdnja :D motoru možda neće biti ništa :D ali nakon hiljadu i po kilometara u crvenom mora štetiti tvom sluhu i živcima :D
rajvosa4ever

#9 Re: pitanje

Post by rajvosa4ever »

Izvini sto pitam, a jel bas ides 1600 kmh :-) :-)
mr2

Post by mr2 »

MRAVOJED wrote:pa šta misliš kako se motori testiraju!?

ipak, ne može biti sasvim bezopasno, isto kao ni vožnja na preniskim okretajima. najpovoljniji režim rada je u području maksimalnog okretog momenta, kada je smjesa najstabilnija i potrošnja najmanja, i kada su vibracije klipova najmanje, pa samim tim i stjenke cilindara se najmanje habaju. dakle sve ostalo polako ali sigurno šteti motoru.

am i right or what :? ovo sam negdje pročitao i ovdje ovako štreberski pristavio. :D

ali imam jedno pitanje vezano za tvoje pitanje :D tj nije pitanje nego više tvrdnja :D motoru možda neće biti ništa :D ali nakon hiljadu i po kilometara u crvenom mora štetiti tvom sluhu i živcima :D
:lol: :lol: :lol: motor mi je iza glave oko pola metra :D :D :D
nema ljepse muzike od turba :D :D :D :D
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

A sad bez zafrkancije... Da li si provjerio tehnicku specifikaciju vozila.
Pri koliko obrtaja izbacuje najvisu snagu, i da li je standard ili automatik.
Duga voznja pod visokim obrtajima moze biti stetna ako vozilo nije namjenski preuredjeno.( A bogami i ako jeste)
Ako si mislio da ides 160 kmh pri 5-6000 obrtaja, a kada se masina ustabili, Moje licno misljenje je da je to previsok broj obrtaja.
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

Predpostavljam da vozis MR2, i definitivno mislim da ti masina vrti previse.
nineac

Post by nineac »

Koji je automobil? Ako je masina male radne zapremine moglo bi stetiti. Sve zavisi za sta je motor predvidjen. Koliko je star auto? Sve to ima svoje, ako je auto presao 200.000km ond aja nebi bas tako vozio!
mr2

Post by mr2 »

rajvosa4ever wrote:A sad bez zafrkancije... Da li si provjerio tehnicku specifikaciju vozila.
Duga voznja pod visokim obrtajima moze biti stetna ako vozilo nije namjenski preuredjeno.( A bogami i ako jeste)
Ako si mislio da ides 160 kmh pri 5-6000 obrtaja, a kada se masina ustabili, Moje licno misljenje je da je to previsok broj obrtaja.
auto je i masinski i elektornski preuradeno...prosle godine sam dosao do sarajeva :D :D u prosjeku sam oko 200 vozijo....ama nista motoru...sad mi pametuje zet .. :roll: kao lose je to za motor
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

pa...ne može biti dobro
AenemA

Post by AenemA »

Nek' si ti 200 "voziJo"....
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

mr2 wrote:
rajvosa4ever wrote:A sad bez zafrkancije... Da li si provjerio tehnicku specifikaciju vozila.
auto je i masinski i elektornski preuradeno...prosle godine sam dosao do sarajeva :D :D u prosjeku sam oko 200 vozijo....ama nista motoru...sad mi pametuje zet .. :roll: kao lose je to za motor
Izgleda da tebi nesto nije u redu sa satovima, mislim obrtomjerom i brzinomjerom
shadow

Post by shadow »

Pretpostavljam da se radi o toyoti mr2 i 2.0 supercharged motoru. Isto tako pretpostavljam da joj redovno mjenjas i kontrolises ulje. Sve dok ima dobro podmazivanje nije frka da je przis toliko. Predvidjena je da mozes voziti tim brzinama i duze vremena, sve dok ne ulazis u crvenu.
Eh sad, bez ozbira na sve receno, ako ti konstantno to radis onda je i vjerovatnoca da ces nesto sjebati veca, auto je to, nije tenk jebo te. :-D
mr2

Post by mr2 »

shadow wrote:Pretpostavljam da se radi o toyoti mr2 i 2.0 supercharged motoru. Isto tako pretpostavljam da joj redovno mjenjas i kontrolises ulje. Sve dok ima dobro podmazivanje nije frka da je przis toliko. Predvidjena je da mozes voziti tim brzinama i duze vremena, sve dok ne ulazis u crvenu.
Eh sad, bez ozbira na sve receno, ako ti konstantno to radis onda je i vjerovatnoca da ces nesto sjebati veca, auto je to, nije tenk jebo te. :-D
ok hvala :D :D da radi se o tom modelu.....ama samo dole kad idem tako vozim...
neko iz mase

Post by neko iz mase »

nebi ja bas na motoru radio, vise bi se posvetio zivcima i neuronima :D
LeKo

Post by LeKo »

Najviše šteti auspuhu i novčaniku, a za ostalo - dobro ulje, dobri remenovi, dobri filteri i dobro gorivo i nema frke.
whow

Post by whow »

[quote="mr2"][quote="rajvosa4ever"]

auto je i masinski i elektornski preuradeno...prosle godine sam dosao do sarajeva :D :D u prosjeku sam oko 200 vozijo....ama nista motoru...sad mi pametuje zet .. :roll: kao lose je to za motor[/quote

U prosjeku vozio 200 km/h do Sarajeva :shock: :shock: . Pa je li ti mi licimo na kurave pa nas ovdje jebes u mozak. Ili to mozda ima neko Sarajevo na Majni za koje ja neznam. Od Bosanskog Broda pa do Sarajeva u Bosni si sretan ako ides u prosjeku 75 km/h sto zbog drotova , sto zbog slepera sto zbog ocajnih puteva. 200 na sat mozda ali avionom.
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

whow wrote:
mr2 wrote:
rajvosa4ever wrote:
auto je i masinski i elektornski preuradeno...prosle godine sam dosao do sarajeva :D :D u prosjeku sam oko 200 vozijo....ama nista motoru...sad mi pametuje zet .. :roll: kao lose je to za motor[/quote

U prosjeku vozio 200 km/h do Sarajeva :shock: :shock: . Pa je li ti mi licimo na kurave pa nas ovdje jebes u mozak. Ili to mozda ima neko Sarajevo na Majni za koje ja neznam. Od Bosanskog Broda pa do Sarajeva u Bosni si sretan ako ides u prosjeku 75 km/h sto zbog drotova , sto zbog slepera sto zbog ocajnih puteva. 200 na sat mozda ali avionom.
Nemoj zaboraviti covjek je rekao u prosjeku 2 stoje, sto znaci da je nekada i vozio 80, sto zbog puteva sto zbog drotova, :D a bogami je vozio i 320 kmh pa ti to ispadne u prosjeku 200 kmh :-)
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

whow wrote:
mr2 wrote:
rajvosa4ever wrote:

Heheheh pa da bi prosjek od B. Broda do Sarajeva bio 200 km/h trebao je voziti negdje oko 700 km/h :D onih dvadesetak kilometara autoputa posto ono ostalo nije mogao brze od 80-90 km/h. Hehehehe dobar je.
mr2

Post by mr2 »

whow wrote:
mr2 wrote:
rajvosa4ever wrote:

mislijo sam od amsterdama do slavonskog....ali nije to pitanje bilo.....
Post Reply