pitanje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mr2
#1 pitanje
auto ima 7000 obrtaja prije crvenog,ukoliko ga vozim izmedu 5000 i 6000 obrtaja duze vrijeme.....mislim oko 1600km ... koliko mu to steti .imao sam malu raspravu,po meni to motoru ne steti

- Salko sto je u vodu skako
#4 Re: pitanje
iz iskustva predpostavljam da se radi o benzin autu i mislim da su svjecice lose ...kad si zadnji put mjenjo svjecice???mr2 wrote:auto ima 7000 obrtaja prije crvenog,ukoliko ga vozim izmedu 5000 i 6000 obrtaja duze vrijeme.....mislim oko 1600km ... koliko mu to steti .imao sam malu raspravu,po meni to motoru ne steti![]()
![]()
-
mr2
#5 Re: pitanje
mjenjo sam prije 10 000 km.....ne bi po knjigama trebo jos dugo mjenjat...Salko sto je u vodu skako wrote:iz iskustva predpostavljam da se radi o benzin autu i mislim da su svjecice lose ...kad si zadnji put mjenjo svjecice???mr2 wrote:auto ima 7000 obrtaja prije crvenog,ukoliko ga vozim izmedu 5000 i 6000 obrtaja duze vrijeme.....mislim oko 1600km ... koliko mu to steti .imao sam malu raspravu,po meni to motoru ne steti![]()
![]()
- Salko sto je u vodu skako
#6 Re: pitanje
jesil vrsio pojacavanje motora???? ubacivanje dodatnih konja....mr2 wrote:mjenjo sam prije 10 000 km.....ne bi po knjigama trebo jos dugo mjenjat...Salko sto je u vodu skako wrote:iz iskustva predpostavljam da se radi o benzin autu i mislim da su svjecice lose ...kad si zadnji put mjenjo svjecice???mr2 wrote:auto ima 7000 obrtaja prije crvenog,ukoliko ga vozim izmedu 5000 i 6000 obrtaja duze vrijeme.....mislim oko 1600km ... koliko mu to steti .imao sam malu raspravu,po meni to motoru ne steti![]()
![]()
-
MRAVOJED
pa šta misliš kako se motori testiraju!?
ipak, ne može biti sasvim bezopasno, isto kao ni vožnja na preniskim okretajima. najpovoljniji režim rada je u području maksimalnog okretog momenta, kada je smjesa najstabilnija i potrošnja najmanja, i kada su vibracije klipova najmanje, pa samim tim i stjenke cilindara se najmanje habaju. dakle sve ostalo polako ali sigurno šteti motoru.
am i right or what
ovo sam negdje pročitao i ovdje ovako štreberski pristavio.
ali imam jedno pitanje vezano za tvoje pitanje
tj nije pitanje nego više tvrdnja
motoru možda neće biti ništa
ali nakon hiljadu i po kilometara u crvenom mora štetiti tvom sluhu i živcima 
ipak, ne može biti sasvim bezopasno, isto kao ni vožnja na preniskim okretajima. najpovoljniji režim rada je u području maksimalnog okretog momenta, kada je smjesa najstabilnija i potrošnja najmanja, i kada su vibracije klipova najmanje, pa samim tim i stjenke cilindara se najmanje habaju. dakle sve ostalo polako ali sigurno šteti motoru.
am i right or what
ali imam jedno pitanje vezano za tvoje pitanje
-
rajvosa4ever
#9 Re: pitanje
Izvini sto pitam, a jel bas ides 1600 kmhmr2 wrote:auto ima 7000 obrtaja prije crvenog,ukoliko ga vozim izmedu 5000 i 6000 obrtaja duze vrijeme.....mislim oko 1600km ... koliko mu to steti .imao sam malu raspravu,po meni to motoru ne steti![]()
![]()
-
mr2
MRAVOJED wrote:pa šta misliš kako se motori testiraju!?
am i right or whatovo sam negdje pročitao i ovdje ovako štreberski pristavio.
![]()
ali imam jedno pitanje vezano za tvoje pitanjetj nije pitanje nego više tvrdnja
motoru možda neće biti ništa
ali nakon hiljadu i po kilometara u crvenom mora štetiti tvom sluhu i živcima
nema ljepse muzike od turba
-
rajvosa4ever
A sad bez zafrkancije... Da li si provjerio tehnicku specifikaciju vozila.
Pri koliko obrtaja izbacuje najvisu snagu, i da li je standard ili automatik.
Duga voznja pod visokim obrtajima moze biti stetna ako vozilo nije namjenski preuredjeno.( A bogami i ako jeste)
Ako si mislio da ides 160 kmh pri 5-6000 obrtaja, a kada se masina ustabili, Moje licno misljenje je da je to previsok broj obrtaja.
Duga voznja pod visokim obrtajima moze biti stetna ako vozilo nije namjenski preuredjeno.( A bogami i ako jeste)
Ako si mislio da ides 160 kmh pri 5-6000 obrtaja, a kada se masina ustabili, Moje licno misljenje je da je to previsok broj obrtaja.
-
rajvosa4ever
Predpostavljam da vozis MR2, i definitivno mislim da ti masina vrti previse.
-
mr2
auto je i masinski i elektornski preuradeno...prosle godine sam dosao do sarajevarajvosa4ever wrote:A sad bez zafrkancije... Da li si provjerio tehnicku specifikaciju vozila.
-
rajvosa4ever
Izgleda da tebi nesto nije u redu sa satovima, mislim obrtomjerom i brzinomjerommr2 wrote:auto je i masinski i elektornski preuradeno...prosle godine sam dosao do sarajevarajvosa4ever wrote:A sad bez zafrkancije... Da li si provjerio tehnicku specifikaciju vozila.
Ako si mislio da ides 160 kmh pri 5-6000 obrtaja, a kada se masina ustabili, Moje licno misljenje je da je to previsok broj obrtaja.![]()
u prosjeku sam oko 200 vozijo....ama nista motoru...sad mi pametuje zet ..
kao lose je to za motor
-
shadow
Pretpostavljam da se radi o toyoti mr2 i 2.0 supercharged motoru. Isto tako pretpostavljam da joj redovno mjenjas i kontrolises ulje. Sve dok ima dobro podmazivanje nije frka da je przis toliko. Predvidjena je da mozes voziti tim brzinama i duze vremena, sve dok ne ulazis u crvenu.
Eh sad, bez ozbira na sve receno, ako ti konstantno to radis onda je i vjerovatnoca da ces nesto sjebati veca, auto je to, nije tenk jebo te.
Eh sad, bez ozbira na sve receno, ako ti konstantno to radis onda je i vjerovatnoca da ces nesto sjebati veca, auto je to, nije tenk jebo te.
-
mr2
ok hvalashadow wrote:Pretpostavljam da se radi o toyoti mr2 i 2.0 supercharged motoru. Isto tako pretpostavljam da joj redovno mjenjas i kontrolises ulje. Sve dok ima dobro podmazivanje nije frka da je przis toliko. Predvidjena je da mozes voziti tim brzinama i duze vremena, sve dok ne ulazis u crvenu.
-
neko iz mase
nebi ja bas na motoru radio, vise bi se posvetio zivcima i neuronima 
-
whow
[quote="mr2"][quote="rajvosa4ever"]
auto je i masinski i elektornski preuradeno...prosle godine sam dosao do sarajeva
kao lose je to za motor[/quote
U prosjeku vozio 200 km/h do Sarajeva
. Pa je li ti mi licimo na kurave pa nas ovdje jebes u mozak. Ili to mozda ima neko Sarajevo na Majni za koje ja neznam. Od Bosanskog Broda pa do Sarajeva u Bosni si sretan ako ides u prosjeku 75 km/h sto zbog drotova , sto zbog slepera sto zbog ocajnih puteva. 200 na sat mozda ali avionom.
auto je i masinski i elektornski preuradeno...prosle godine sam dosao do sarajeva
U prosjeku vozio 200 km/h do Sarajeva
-
rajvosa4ever
Nemoj zaboraviti covjek je rekao u prosjeku 2 stoje, sto znaci da je nekada i vozio 80, sto zbog puteva sto zbog drotova,whow wrote:mr2 wrote:rajvosa4ever wrote:
auto je i masinski i elektornski preuradeno...prosle godine sam dosao do sarajeva![]()
U prosjeku vozio 200 km/h do Sarajeva![]()
. Pa je li ti mi licimo na kurave pa nas ovdje jebes u mozak. Ili to mozda ima neko Sarajevo na Majni za koje ja neznam. Od Bosanskog Broda pa do Sarajeva u Bosni si sretan ako ides u prosjeku 75 km/h sto zbog drotova , sto zbog slepera sto zbog ocajnih puteva. 200 na sat mozda ali avionom.
- ahmed_dv
Heheheh pa da bi prosjek od B. Broda do Sarajeva bio 200 km/h trebao je voziti negdje oko 700 km/hwhow wrote:mr2 wrote:rajvosa4ever wrote:
auto je i masinski i elektornski preuradeno...prosle godine sam dosao do sarajeva![]()
-
mr2
mislijo sam od amsterdama do slavonskog....ali nije to pitanje bilo.....whow wrote:mr2 wrote:rajvosa4ever wrote: