Pitanje:Sta ako BiH i Srbija na kraju imaju isto bodova???
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Elvir07
#1 Pitanje:Sta ako BiH i Srbija na kraju imaju isto bodova???
Cuo sam da su se pravila u kvalifikacijama promijenila prije par godina al nisam siguran.Sta ako mi pobjedimo protiv San Marina i Srbije a Srbi pobjede Litvaniu.Imali bi isto bodova.E, jel se sad gleda go razlika ili se poredi kako su igrali jedan protiv drugih?

- daduli_sa
#2 Re: Pitanje:Sta ako BiH i Srbija na kraju imaju isto bodova?
Prvo se poredi kako su igrale te dvije ekipe jedna protiv druge. U tom tvom scenariju mi idemo dalje... ali se ja tu vodim onom narodnom "ne rici magarce dok trava ne naraste"Elvir07 wrote:Cuo sam da su se pravila u kvalifikacijama promijenila prije par godina al nisam siguran.Sta ako mi pobjedimo protiv San Marina i Srbije a Srbi pobjede Litvaniu.Imali bi isto bodova.E, jel se sad gleda go razlika ili se poredi kako su igrali jedan protiv drugih?![]()
![]()
![]()
![]()
- manijak1
Sine Elvire
( još da si Bolić pa da ga na Marakani zabiješ )
ako se to desi da pobijedimo Mrske
na njihovom terenu i u slučaju istog broja bodova onda se računa međusobni omjer a on bi u ovom slučaju bio na našoj strani................dakle prvo zeko
pa ražanj pa vatrica
.........
-
Davy Crockett
#6 Re: Pitanje:Sta ako BiH i Srbija na kraju imaju isto bodova?
Elvir07 wrote:Cuo sam da su se pravila u kvalifikacijama promijenila prije par godina al nisam siguran.Sta ako mi pobjedimo protiv San Marina i Srbije a Srbi pobjede Litvaniu.Imali bi isto bodova.E, jel se sad gleda go razlika ili se poredi kako su igrali jedan protiv drugih?![]()
![]()
![]()
![]()
Trenutni poredak je sledeći:
1. SCG 16 pts
2. ESP 14 pts
3. BiH 13 pts
4. BEL 11 pts
5. LTU 9 pts
6. SMR 0 pts
Ako BiH pobedi San Marino imaće 16 poena a istovremeno mi pobedimo Litvance imaćemo 19 poena.
Ne znam kako si izračunao isti broj poena. Šta će biti u Beogradu ne znam ali znam da će atmosfera biti vatrena.
Najviše bih voleo kada bi Španci ispali a naše dve selekcije da prođu dalje.
Ako bi vi išli u baraž možda naletite na repku Mađarske jer postoji mogućnost da našim i vašim zapadnim susedima uskrate mogućnost odlaska u Nemačku zbog nereda na Malti.
- manijak1
Jednostavno je izračunao isti broj poenaAko BiH pobedi San Marino imaće 16 poena a istovremeno mi pobedimo Litvance imaćemo 19 poena.
Ne znam kako si izračunao isti broj poena. Šta će biti u Beogradu ne znam ali znam da će atmosfera biti vatrena.
I ja znam da će atmosfera biti
-
Davy Crockett
manijak1 wrote:Jednostavno je izračunao isti broj poenaAko BiH pobedi San Marino imaće 16 poena a istovremeno mi pobedimo Litvance imaćemo 19 poena.
jer on kao da zna šta će biti u Beogradu a ja to isto želim da bude.
I ja znam da će atmosfera bitivruća do hladnog tuša.
Svako ima pravo da se nada pa i vi naravno. Nije zabranjeno. Ja bih na primer voleo kada bi Španci kiksali protiv San Marina kao Hrvati na Malti. Iako uvek treba reći "nikad ne reci nikad" ali plašim se da je takav kiks ipak u domenu naučne fantastike.
Što se tiče naše repke neki će reći da smo jaki. Ja mislim da nismo. Takođe mislim da su i Španci jaki ali na papiru. Najjači tim smo imali 1992. kada nam je zbog sankcija uskraćen nastup na evropskom prvenstvu. Umesto nas upala je Danska i osvojila titulu. Sve što smo dosad uradili je 9. mesto na SP u Francuskoj 1998. i 8. mesto na EP 2000 u Belgiji i Holandiji koji mi je ostalo u lošem sećanju ali ću kvalifikacije pamtiti po dobrom meču u Zagrebu.
Mnogo su mi draži sportovi Odbojka i Košarka. Ne volim toliko fudbal a pogotovo kada ishod na kraju bude 0-0. Šta si video? Ništa.
Last edited by Davy Crockett on 09/09/2005 19:05, edited 2 times in total.
- manijak1
-
Elvir07
Nasa je repka najbolja kad se najmanje nadas.Na razliku za kvalifikacije EP 2004 neigramo "finale" na kosevu i totalni smo outsideri.Jeste da je Srbija protiv Spanije primila tek prvi go u ovim kvalifikacijama ali nije nemoguce.Sta smo sve govorili poslje one prve utakmice protiv Litvanije.I tad nije niko vjerovao da cemo se vratiti. I eto, na kraju imamo ipak sve u svojim rukama.
- Prince
Vidim da niko nije upućen, ali moraću vas razočarati. FIFA-ina pravila glase drugačije od UEFA-inih, kad je isti broj bodova u pitanju, tako da se prvo gleda ukupna gol razlika, a tek onda međusobni omjer dvaju selekcija. Da su ovo kvalifikacije za EP, bilo bi obrnuto.
Zbog toga se i govori da bi Srbi mogli obezbijediti SP, ukoliko pobijede u Litvaniji, a mi opet nećemo biti sigurni ako Španija pobijedi Belgiju, jer će Španija tada imati 20, Srbija minimum 19. U tom slučaju bismo morali imati bolju gol razliku od Srbije, znači pobijediti San Marino jedno 10:0, ili više.
Zbog toga se i govori da bi Srbi mogli obezbijediti SP, ukoliko pobijede u Litvaniji, a mi opet nećemo biti sigurni ako Španija pobijedi Belgiju, jer će Španija tada imati 20, Srbija minimum 19. U tom slučaju bismo morali imati bolju gol razliku od Srbije, znači pobijediti San Marino jedno 10:0, ili više.
Last edited by Prince on 09/09/2005 19:15, edited 1 time in total.
-
Davy Crockett
manijak1 wrote:Ako Belgijanci
uzmu Španiju sve se mijenja ali nama i onda treba pobjeda
![]()
Belgijanci i dalje će tražiti svoju šansu jer mogu i oni doći do 17. poena.
-
No_Comment
Najbolja solucija za nas je da Sicg pobjedi sljedecu a da Shpanci zijane od Belgije...ako bi SICG zijanila sljedecu a Shpanija dobila Belgiju to za nas ne bi valjalo ni u kom slucaju...
-
sudnjidan
Nije tacno. I po FIFA i po UEFA se u slucaju jednakog broja bodova gledaju medjusobni susreti (prvo bodovi, pa golovi). Medjutim, postoji jedna naoko sitna ali izuzetno bitna razlika. U slucaju da dvije reprezentacije imaju jednak medjusobni odnos, npr. SCG i Spanija (0:0 u Beogradu, 1:1 u Madridu) po UEFA-i bi u prednosti bila SCG zbog gola u gostima. Ovo pravilo gola u gostima ne vazi kod FIFA-e sto znaci da ce u slucaju jednakog broja bodova SCG i Spanije odlucivati ukupna gol-razlika.Prince wrote:Vidim da niko nije upućen, ali moraću vas razočarati. FIFA-ina pravila glase drugačije od UEFA-inih, kad je isti broj bodova u pitanju, tako da se prvo gleda ukupna gol razlika, a tek onda međusobni omjer dvaju selekcija. Da su ovo kvalifikacije za EP, bilo bi obrnuto.
-
sudnjidan
Zamislimo teoretski slijedece situacije da jednak broj bodova imaju slijedece reprezentacije:Elvir07 wrote:Pa dobro ljudi sta je sad tacno![]()
![]()
1. BiH-Litva: prednost BiH (1:1 u Sarajevu, 1:0 u Litvi)
2. BiH-Belgija: prednost Belgija (1:0 u Zenici, 1:4 u Belgiji)
3. SCG-Spanija: ne odlucuju medjusobni susreti vec ukupna gol-razlika u svim utakmicama jer je bilo 0:0 i 1:1 pa ne vazi pravilo gola u gostima koje primjenjuje UEFA.
- Prince
Gol u gostima primjenjuju svi, nema to veze jel UEFA ili FIFA, ali gol razlika je prva, tek onda sve drugo.sudnjidan wrote:Zamislimo teoretski slijedece situacije da jednak broj bodova imaju slijedece reprezentacije:Elvir07 wrote:Pa dobro ljudi sta je sad tacno![]()
![]()
1. BiH-Litva: prednost BiH (1:1 u Sarajevu, 1:0 u Litvi)
2. BiH-Belgija: prednost Belgija (1:0 u Zenici, 1:4 u Belgiji)
3. SCG-Spanija: ne odlucuju medjusobni susreti vec ukupna gol-razlika u svim utakmicama jer je bilo 0:0 i 1:1 pa ne vazi pravilo gola u gostima koje primjenjuje UEFA.
-
sudnjidan
Zvanicni pravilnik FIFA Svjetskog prvenstva 2006.Prince wrote:Sudnjdan, ovo što ti ja govorim je sigurno tačno, sjeti se SP-a 2002. godine, i tamo je važilo pravilo gol razlike, a ne međusobnih duela.
If two or more teams are equal on the basis of the above criterion, their ranking shall be determined as follows: (b) greater number of points obtained in the group matches between the teams concerned; (c) goal difference resulting from the group matches between the teams concerned; (d) greater number of goals scored in the group matches between the teams concerned; (e) goal difference in all the group matches; (f) greater number of goals scored in all the group matches; (g) a play-off on neutral ground.
- NeKi_LiK
Bez gluposti, molim
In the league system the ranking in each group is determined as follows:
(a) greater number of points obtained in all the group matches;
If two or more teams are equal on the basis of the above criterion, their ranking shall be determined as follows:
(b) greater number of points obtained in the group matches between the teams concerned;
(c) goal difference resulting from the group matches between the teams concerned;
(d) greater number of goals scored in the group matches between the teams concerned;
(e) goal difference in all the group matches;
(f) greater number of goals scored in all the group matches;
(g) a play-off on neutral ground.
Gol u gostima ne primjenjuju svi. Najbolji primjer je sadašnja tabela Gane, JARa i Konga, da se ne ponavljam sa prošlog topica...
In the league system the ranking in each group is determined as follows:
(a) greater number of points obtained in all the group matches;
If two or more teams are equal on the basis of the above criterion, their ranking shall be determined as follows:
(b) greater number of points obtained in the group matches between the teams concerned;
(c) goal difference resulting from the group matches between the teams concerned;
(d) greater number of goals scored in the group matches between the teams concerned;
(e) goal difference in all the group matches;
(f) greater number of goals scored in all the group matches;
(g) a play-off on neutral ground.
Gol u gostima ne primjenjuju svi. Najbolji primjer je sadašnja tabela Gane, JARa i Konga, da se ne ponavljam sa prošlog topica...
-
stelium
#23 Re: Pitanje:Sta ako BiH i Srbija na kraju imaju isto bodova?
Naglasak lezi na onom "Ako"!Davy Crockett wrote:
Ako BiH pobedi San Marino...
Prvo reci pa hop "skoci"!
- daduli_sa
Sa 6 poena smo SIGURNI za baraz! To nije upitno! ALi treba doci do tih FAMOZNIH 6 poena!Prince wrote:Super ako je tako i u kvalifikacijama, ali danas je u svim novinama pisalo da nismo sigurni ni sa 6 bodova, a po ovome bismo bili sigurni bar za baraž.