Pitanje re. kvalitete Skype-a na dial-up vezi

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
EI Presidente

#1 Pitanje re. kvalitete Skype-a na dial-up vezi

Post by EI Presidente »

Pozdrav,

Zanima me da li neko od postovanih SarajevoExera koristi Skype na dial-up konekciji, te kakva je kvaliteta slike i tona? Moji u Sarajevu koriste dial-up preko Logosofta, i nisu raspolozeni da ulazu u DSL konekciju.

Hvala na savjetima, misljenjima,... :D
zoka

Post by zoka »

ja sam na logosoftu koristio skype ali onaj samo ton, dakle verzije pre-2.0 e sad ton je definitivn odlican i bolji nego i jedna druga telefonija over ip.

Sto se tice video to nisam probao i vjerovatno treba vise bendwith ai k zna ovi iz skype su svakako vanzemaljci mozda su i to natjerali da rasdi na dialup
Eshek

Post by Eshek »

nema sanse za video razgovor putem dajl apa. meni cak i na broadbandu zna zastekati :roll: :D

Ja sam u pocetku koristi skype sa dial up konekcijom, bez slike, i javljao mi se problem "sound delay"-a, zvuk je kasnio po nekoliko sekundi.

Ipak preporuči svojima ovdje da uvedu aDSL, ili neki od kablovskih internet servisa, neki su jeftniji od aDSL-a, a dovoljno brzi za normalan razgovor preko skajpa.
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Hvala na odgovorima! Pretpostavio dam ce je dial-up spor za takvu aplikaciju, vi ste to i potvrdili. Ugodna noc, :zzzz:
Post Reply