Pitanje - prvi semestar

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Zvjerka.

#1 Pitanje - prvi semestar

Post by Zvjerka. »

Molio bih osobe koje su upoznate sa trenutnim nacinom studija , konkretno Ekonomija - VPS, da mi objasne par stvari...

Upisao sam fakultet, i nedugo zatim dobio poslovnu ponudu u Norveskoj, koju sam prihvatio. Ali , 6 mjeseci vize isteklo, i evo mene u Sarajevu, sa propalim prvim semestrom. Juce sam odnio papire i upisao drugi. Pitanje je : Postoji li ijedan nacin da ocistim prvi semestar, bez ljetne skole, i samim tim da ne gubim godinu , jer cu drugi semestar da zapnem posteno. Postoji jos jedan problem a to je da nemogu slusati jedan predmet u drugom , jer nisam polozio uslov iz prvog semestra.

Unaprijed hvala.
perfect_guy

#2 Re: Pitanje - prvi semestar

Post by perfect_guy »

postoji, ove godine su uveli da možeš kao u tvom slučaju uzimati predmete iz zimskog semestra u ljetnom. Te predmete slušaš po dl sistemu nastave, gdje bi polaganje ispita trebalo ići po uobičajenom sistemu za predmet, i takve predmete plaćaš 200KM. Naravno, prije toga sebi postavi ključno pitanje - da li si u stanju da sve ispite očistiti u dva roka (+eventualno ljetna škola) i da sa što manje repova uđeš u narednu godinu
BSn

#3 Re: Pitanje - prvi semestar

Post by BSn »

Mozes ovo uplatiti, k'o sto rece perfect_guy, s tim da to moras sredit/uplatiti do 17. Taj predmet za koji nisi polozio uslov na prvom semestru, mozes polagati tek na ljetnoj (barem je za sada tako, s tim da su dosta konfuzni oko cjelokupnog tog sistema).
metar_drva

#4 Re: Pitanje - prvi semestar

Post by metar_drva »

ma da, teoretski se moze, ali ako nisi polozio ni jedan ispit iz prvog semestra, mislim da je mission impossible poloziti 12 ispita u jednom semestru
maxell_sarajevo

#5 Re: Pitanje - prvi semestar

Post by maxell_sarajevo »

Sve je moguce, ja sam u prvom septembarskom terminu ocistio drugu godinu, a u drugom terminu polozio 7 ispita i dao uslov za cetvrtu godinu.Da napomenem u pitanju je stari sistem skolovanja :bih:
Nazalost danas imam diplomu i brojim dane na birou :bih:
Oticon

#6 Re: Pitanje - prvi semestar

Post by Oticon »

.
Post Reply