Pitanje - Placanje u inostranstvo

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
haris_p

#1 Pitanje - Placanje u inostranstvo

Post by haris_p »

Ukratko da objasnim situaciju:

Kupujem nesto od jednog lika iz Azije i dogovorili smo cijenu,treba on jos potpisati ugovor ( koji smo zajedno kreirali ) i onda slijedi placanje. PayPal ne dolazi u pitanje jer je suma veca nego sto ja mjesecno na paypal primam pa bi mi paypal mogao limitirati racun i sl. gluposti koje se dese mnogim korisnicima ovog servisa.
Mi smo u ugovoru definisali da ce placanje biti putem Bank wire transfera ( mozemo to promijeniti ) no zvao sam banku i kazu mi kad posaljem te novce vise se nista ne moze uraditi u slucaju prevare ( da ja ne dobijem ono za sta sam platio i imam ugovor ). Sad me interesuju vasi savjeti sta i kako da se ja dodatno osiguram prilikom transfera novca? Koji servis koristiti koji stiti i mene i njega?

Inace moram napisati da vjerujem tom liku jer mi je dosad pruzio sve podatke ali opet sam skeptican sta ako nesto ( ne daj Boze ) podje po zlu..

Imam licne podatke tog lika ( sliku licne karte, bankovni racun ) no opet ako me lik prevari ne isplati mi se to po sudu ganjati ( u Bosni je to nemoguca misija ).

Zahvaljujem unaprijed :-)
pogresan smjer

#2 Re: Pitanje - Placanje u inostranstvo

Post by pogresan smjer »

da li taj lik može tu stvar postaviti na ebay, ti da kupiš preko toga, plaćajući paypalom koji povuče novac sa bankovnog računa uvezanog sa paypalom. ako se šta desi, mislim da imaš buyer protection koji bi trebo to da pokrije. sad, treba provjeriti oko ove protekcije, ne znam jel to za sve stvari ima jer kad god sam ja uzimao nešto, imao sam tu zaštitu.kako god, nemoj ići preko western uniona i sličnih načina, mogo bi ostat kratak, osim ako procjeniš da mu vjeruješ ili si primoran to kupiti.
haris_p

#3 Re: Pitanje - Placanje u inostranstvo

Post by haris_p »

pogresan smjer wrote:da li taj lik može tu stvar postaviti na ebay, ti da kupiš preko toga, plaćajući paypalom koji povuče novac sa bankovnog računa uvezanog sa paypalom. ako se šta desi, mislim da imaš buyer protection koji bi trebo to da pokrije. sad, treba provjeriti oko ove protekcije, ne znam jel to za sve stvari ima jer kad god sam ja uzimao nešto, imao sam tu zaštitu.kako god, nemoj ići preko western uniona i sličnih načina, mogo bi ostat kratak, osim ako procjeniš da mu vjeruješ ili si primoran to kupiti.
Ne moze na eBay nazalost. Hvala na prijedlogu ipak ;)
Post Reply