Kupujem nesto od jednog lika iz Azije i dogovorili smo cijenu,treba on jos potpisati ugovor ( koji smo zajedno kreirali ) i onda slijedi placanje. PayPal ne dolazi u pitanje jer je suma veca nego sto ja mjesecno na paypal primam pa bi mi paypal mogao limitirati racun i sl. gluposti koje se dese mnogim korisnicima ovog servisa.
Mi smo u ugovoru definisali da ce placanje biti putem Bank wire transfera ( mozemo to promijeniti ) no zvao sam banku i kazu mi kad posaljem te novce vise se nista ne moze uraditi u slucaju prevare ( da ja ne dobijem ono za sta sam platio i imam ugovor ). Sad me interesuju vasi savjeti sta i kako da se ja dodatno osiguram prilikom transfera novca? Koji servis koristiti koji stiti i mene i njega?
Inace moram napisati da vjerujem tom liku jer mi je dosad pruzio sve podatke ali opet sam skeptican sta ako nesto ( ne daj Boze ) podje po zlu..
Imam licne podatke tog lika ( sliku licne karte, bankovni racun ) no opet ako me lik prevari ne isplati mi se to po sudu ganjati ( u Bosni je to nemoguca misija ).
Zahvaljujem unaprijed