P.S.
Hocu da budem onaj stari, da se s vama opet borim za suverenu, multietničku, jedinstvenu, nedjeljivu, nedjeljivu... vas je tako puno a ja sam tako sam, doduse ima tu i nakih separatističkih srba okolo se motaju al slabo ih nesto varim...
Nisam baš siguran da je to moguće iz saffa, al' hajde...Abu FEED el-Castro wrote:... pa da to je upravo ono za sta se borimo, jedinstvena, cjelovita, multietnička itd.
U redu, eh de pretpostavimo da sam se ubijedio u taj odgovor, i da cu i ja stati u taj saff i dati sve do sebe da takvo nesto implementiramo...
Da ne kopiram onaj veliki post, nego, OK, ako dobiju odvajanje, šta se može, ali 49%, nema teorije, možda 20-tak, ili tako nešto, zavisi koliko ih je tačno bilo prije rata i to je to i naravno, neka dobiju one dijelove gdje su bili u većini, a ne cijelu posavinu i slične teritorije.Abu FEED el-Castro wrote:Hvala sarlo... ja sam zapravo očekivao pljuvanje, vrijedjanje, prozivanje svim i svačim, ali eto izgleda da nisam posljednji mohikanac niti usamljenji pingvin koji ovako "naopako" razmislja...
Ako se bude javljalo oponenata, ako zele plodonosnu diskusiju, molio bih bez vrijedjanja, ako imate protuargumente kojim cete (i) mene ubijediti da sam u krivu - bujrum. Jedva ću dočekati da shvatim da sam fulio i pretjero, u ovom slučaju zaista je to tako
Stvarno je tesko ludjacima i bolesnicima izbaciti iz glave ono sto tebi tako normalnom i zdravom, bas kao i njima, pada na pamet.The Realist wrote:A, kako spriječiti genocid, ne znam, možda jedino im uzvratiti slično, ali ne po civilima, nego po vojnicima, zarobljenicima, kada god oni nama tako pobiju stotine ljudi, mi njihove vojnike pobijemo, pa da vidim dokle će imati muda to raditi, a znamo svi, da su oni samo hrabri bili dok su ubijali civile i dok su bili vojno nadmočniji, inače ih nigdje nije bilo.
Iskreno, nisam za ubijanje zarobljenika, niti sličnoga, jer to se sukobi sa mojim vjerovanjem, ali eto, to je možda jedan od načina, mada, teško je biti tu pametan, jer luđacima i bolesnicima to nikako ne možeš izbaciti iz glave!!
Neka stochara ovdje, neka se naoruza, a ti to sve govoris s kraja svijeta?din wrote:Sta kaze stocar pobijeci ,e tek onda postanes bolestan od te BiH .Komsije kao i susjede tek onda pocmes mrziti i samo mrziti...Nego neka te tu gdje i jesi a sto se tice nekog sljedeceg genocida on je vrlo moguc !!Zato imaj s cime braniti to svoje gdje trenutno zivis inace ces pisati kao i ja s kraja svijeta!!Ovaj kubanac razmislja samo za njegova zivota ,kao da istorija postoji samo radi njega i za njegova zivota .Neki ipak malo gledaju u buducnost i cekaju svoju priliku!!
Sve to stoji, ali mi je malo ruzno zvucala konstatacijadin wrote:Gledaj bosanac ,ja sam svoje odradio koliko sam bio u mogucnosti 92-93 sve do logorovanja u Dretelju... Od tada pa na ovamo zivim onakao kako umijem i kako mi se da .Ti ako ti se ne zivi tu gdje jesi trenutno ti put pod noge, sirok je ovaj dunjaluk, primice i tebe u nase drustvo s kraja svijeta !Nadam se da sam bio dovoljno jasan sto se tice oruzlja. To ti je sigurnost od komsije tj susjeda ti ako ne vijerujes a ti nemoj. Tvoj izbor !!!
Sorry ali i ja razmisljam samo za svog zivota, jbg niko od nas nema dva. Jedan rat mi je za jedan zivot sasvim dovoljan.Nego neka te tu gdje i jesi a sto se tice nekog sljedeceg genocida on je vrlo moguc !!
Tačno. Ispravna konstatacija našeg problema. Male, sitne, šugave balkanske nacije misle da su velike i pričaju o davnim, finim, slavnim vremenima.stochar wrote:kad procitam ove poruke, mogu samo jedno pomisliti: bjezati shto dalje iz ove drzhave, uraditi neku operaciju ispiranja mozga i zaboraviti da imas ikakve veze sa ovim crnim i chemernim komadicem zemlje. fuj! ima nas k'o u jednoj londonskoj opshtini a uzdigli smo se do pichke materine. nismo nishta drugo do retardirana plemena koja nikada nece izaci iz srednjeg vijeka! fuj! fuj! fuj!
Da, pada na pamet, kao što je svima nama palo napamet da ih sve pobijemo nakon Srebrenice i sličnih događaja, bar u sekundi, ali ne znači da bi to i na kraju uradili. Samo sam rekao, šta bi se možda moglo uraditi, a da se to više ne desi i to je bilo više u smislu zastrašivanja, iako mi se nimalo ne sviđa. Jer ako gledamo istoriju, onda je jasno, jedino preventivno riješiti sve to i ko god dođe sa takvom pričom, o genocidu, ubiti ga i eto, neće se valjda desiti!! Nemojte sada previše o moralu, jer ga oni nemaju!!Fair Life wrote:Stvarno je tesko ludjacima i bolesnicima izbaciti iz glave ono sto tebi tako normalnom i zdravom, bas kao i njima, pada na pamet.The Realist wrote:A, kako spriječiti genocid, ne znam, možda jedino im uzvratiti slično, ali ne po civilima, nego po vojnicima, zarobljenicima, kada god oni nama tako pobiju stotine ljudi, mi njihove vojnike pobijemo, pa da vidim dokle će imati muda to raditi, a znamo svi, da su oni samo hrabri bili dok su ubijali civile i dok su bili vojno nadmočniji, inače ih nigdje nije bilo.
Iskreno, nisam za ubijanje zarobljenika, niti sličnoga, jer to se sukobi sa mojim vjerovanjem, ali eto, to je možda jedan od načina, mada, teško je biti tu pametan, jer luđacima i bolesnicima to nikako ne možeš izbaciti iz glave!!