Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kako preko php-a napraviti skriptu za osvjezavanje stranice. Znate ono, slicno kao na bloggeru, samo upises naslov i tekst pa pritisnes na dugme i tekst se pojavi na stranici.
Po mogucnosti da se treba unijeti i sifra, da ne moze svako dodavati sta hoce.
I jos nesto, kako u flashu napraviti neku jednustavnu animaciju sa linkom na neku drugu html stranicu. Znaci kada se klikne da te odvede na drugu stranicu.
Panasonic to sto ti trazis je zapravo CMS sistem. Isti sluzi za editovanje i unos sadrzaja na stranicu. Pri tome se sadrzaj na unosi direktno u stranicu nego u bazu podataka ( tkz. backend ) kojoj onda stranica pristupa kad je neko otvori. Znaci stranica je dinamicna jer prikazuje ono sto ti upises u bazu podataka ( mozes cak i obicni tekst fajl koristiti )...
Panasonic wrote:Kako preko php-a napraviti skriptu za osvjezavanje stranice. Znate ono, slicno kao na bloggeru, samo upises naslov i tekst pa pritisnes na dugme i tekst se pojavi na stranici.
I jos nesto, kako u flashu napraviti neku jednustavnu animaciju sa linkom na neku drugu html stranicu. Znaci kada se klikne da te odvede na drugu stranicu.
Hvala
Ja znam o Flash-u
Svaka animacija u Flashu treba da bude "movie". Probaj convert to buttom i sad imas opciju da isti movie izgleda drugacije "on mouse over"
i samo ubaci link.
Po pravilu bi trebao poceti sa kreiranjem novog "bottom" pa onda na prvi "behavier", "create new movie" i tad ce ti ta animacija biti i ujedno i dugme.
P.S. Text box u Flashu moze biti Dynamic, Static (vidi moj quiz) itd takodje moze da cita external file koji opet moze da bude na serveru
Panasonic wrote:Kako preko php-a napraviti skriptu za osvjezavanje stranice. Znate ono, slicno kao na bloggeru, samo upises naslov i tekst pa pritisnes na dugme i tekst se pojavi na stranici.
Hvala
Ja znam o Flash-u
Svaka animacija u Flashu treba da bude "movie". Probaj convert to buttom i sad imas opciju da isti movie izgleda drugacije "on mouse over"
i samo ubaci link.
Po pravilu bi trebao poceti sa kreiranjem novog "bottom" pa onda na prvi "behavier", "create new movie" i tad ce ti ta animacija biti i ujedno i dugme.
P.S. Text box u Flashu moze biti Dynamic, Static (vidi moj quiz) itd takodje moze da cita external file koji opet moze da bude na serveru
Dobro ti je rekao..svaka animacija mora biti movie clip (ima svoj timeline)
da bi mogao iskoristiti opcije linkovanja moras pretvoriti ojekat u Button...
da bi dodao opciju otvaranja web stranice na klikanje (link on release) imas 2 metode..
1. preko ugradenih behavior metoda (web->gotowebpage)
2. direktnim actionscriptingom (koristenje funkcije getURL()...)
Naravno druga metoda je komplikovanija ali omogucava mnooogo vecu kontrolu
nisi mi ti bas za flasha
nadji nesto jednostavnije za te stvari, anim-fx ima tih sarenih animacija da se budale cude a i moja ga stara baba zna koristiti
bug wrote:nisi mi ti bas za flasha
nadji nesto jednostavnije za te stvari, anim-fx ima tih sarenih animacija da se budale cude a i moja ga stara baba zna koristiti
Hvala za dobronamjernu pomoc, 'bug', ali ja bih se i dalje drzao flash-a.