PITANJE KLIMA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
djulba

#1 PITANJE KLIMA

Post by djulba »

Pozdrav, imam problema sa klimom malo hladi pa onda počne vruč vazduh izlazit. prijatelj mi je rekao da mora radit ventilator čim se upali klima i htjeo mi je spojit ali mu nisam dao. sada me zanima da li mora radit ventilator čim se upali klima. I još nešto auto mi se pregrijava čim je upalim. skoro sam bio na servisu imao sam problem radi pregrijavanja ali mi nisu spomenuli klimu. pa prije nego što nađem nekog stručnjaka za klimu molim koji komentar. Auto je fiat brava 1997 god. Znam da se kod audija i pasata pali odmah ventilator pa mislim da je logično da i kod mene mora.
Karabaja

#2 Re: PITANJE KLIMA

Post by Karabaja »

nije logično da fiat i audi/passat rade isto :D
ajdin_ze

#3 Re: PITANJE KLIMA

Post by ajdin_ze »

Ventilator mora raditi kad upalis klimu.Ako i on radi a tebi se auto i dalje grije kad upalis klimu samo lijepo otvori haubu i opleti masinom za pranje auta po hladnjaku ali nemoj previse priblizavati da nebi iskrivio "sace" u hladnjaku i isperi ga.Uobicajen problem na mnogim vozilima.U hladnjaku se nakupi prasine i svakakva hamelja i zrak nemoze prolaziti kroz njega tako da kad se ventilator upali samo uzima vreo zrak sa hladnjaka klime i prebacuje na hladnjak vode i odmah dolazi do povisenja temperature motora.
Ako ventilator neradi rjesavaj struju prvo pa onda dalje.
djulba

#4 Re: PITANJE KLIMA

Post by djulba »

ajdin_ze wrote:Ventilator mora raditi kad upalis klimu.Ako i on radi a tebi se auto i dalje grije kad upalis klimu samo lijepo otvori haubu i opleti masinom za pranje auta po hladnjaku ali nemoj previse priblizavati da nebi iskrivio "sace" u hladnjaku i isperi ga.Uobicajen problem na mnogim vozilima.U hladnjaku se nakupi prasine i svakakva hamelja i zrak nemoze prolaziti kroz njega tako da kad se ventilator upali samo uzima vreo zrak sa hladnjaka klime i prebacuje na hladnjak vode i odmah dolazi do povisenja temperature motora.
Ako ventilator neradi rjesavaj struju prvo pa onda dalje.

HVALA!
Post Reply