Prvi put pisem na ovom forumu, iako vec odavno ga citam i saznala sam ovdje puno zanimljivih stvari.
Ukrajinka sam, ali jako volim Bosnu, vasu kulturu, i trudim se da je malo promovisem u nasoj zemlji. Ne znam, odakle mi je u stvari ta velika ljubav, ali – da ne lazem – moram reci da je postala za mene jedna od glavnih stvari u zivotu.
Naime, bas sada sa prijateljima zavrsavamo pripreme oko izgradnje web sajta, posvecenog Bosni, koja je prava Terra Incognita za vecinu Ukrajinaca. Na ovaj nacin, nadam se, ispravicemo to malo, upoznacemo ljudi ovdje sa bogatom bosanskom kulturom i pokazemo kako se moze je voljeti. Jer Bosna je, cini mi se, pravo srce Jugo-Istocne Europe, a imamo i puno slicnih zivotnih tema mi Ukrajinci, i vi, Bosanci.
Zbog toga i usudila sam zamoliti vas za savijet. Zamislite sebi jedan sajt na ukrajinskom jeziku, gdje se nalaze razlicite informacije o BiH, i recite mi, molim, sta bi to moralo biti prije svega, nesto znacajno, po vasem mislenju. Imam i ja svoje vlastito mislenje, neki globalni plan, ali zanima me sta bi Bosanci voljeli reci Ukrajincima preko ovakog sajta.
Hvala vama unaprijed, i molim da oprostite ako ima gresaka u onome sto pisem: trudim se, pa nema savrsenstva u ovom svijetu
S' postovanjem,
Katarina