Pitanje Golf 2 GTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
StudioBa
#1 Pitanje Golf 2 GTI
Ovako raja prijatelj ima golfa 2 gti 1.8i 1989 godina problem je sa Trokiranjem rada motora..Obrtomjeri skacu gore dole 600 do 900 odprilike
Dali ima u sarajevu ili negdje blizu neki dobar el.majstor da bi mogo to nastelovat i koliko bi to bilo para od prilike Hvala unaprijed !
Dali ima u sarajevu ili negdje blizu neki dobar el.majstor da bi mogo to nastelovat i koliko bi to bilo para od prilike Hvala unaprijed !
-
motor
Da, Trokiranje se uvjek, ama bas uvjek pise velikim slovom.., a obrtomjeri kada pocnu skakati gore dole kazaljke hoce da poiskacu van
Prvo neka potrosi gorivo u rezervoaru, natoci drugo, pa onda vidi jel sve u dure. Koliko sam shvatio radi se ne o trokiranju, nego neravnomjernom radu u leru.
Prvo neka potrosi gorivo u rezervoaru, natoci drugo, pa onda vidi jel sve u dure. Koliko sam shvatio radi se ne o trokiranju, nego neravnomjernom radu u leru.
-
gumifufna
Zao mi je sto ti nemogu pomoci mozda se neko javi da zna dobrog majstora u gradu da ti pomogne.
Najteze je naci kvar ako je ljudska ruka uzrok tj.ako je neki majstor vec stelovo protok zraka tesko ces bez dobrog strucnjaka to rijesit.Postoji mogusnost i da je do lambda sonde ali je ona skupa da bi sad ovako preko neta eksperimentisao.Jedino sta mozes uraditi da istekas lambda sondu pa da probas mozda ona daje pogresan podatak.
Najteze je naci kvar ako je ljudska ruka uzrok tj.ako je neki majstor vec stelovo protok zraka tesko ces bez dobrog strucnjaka to rijesit.Postoji mogusnost i da je do lambda sonde ali je ona skupa da bi sad ovako preko neta eksperimentisao.Jedino sta mozes uraditi da istekas lambda sondu pa da probas mozda ona daje pogresan podatak.
- amrica
imala isti problem na golf 2 benzin 1,8, nije gti, ali ima elektronsko dijagnosticiranje, varirali obrtaji u leru. Bila kod sto majstora, niko ne zna tacno sta je, uradila sve sto i taj tvoj drug, od promjene svjecica, kablova, filtera za zrak, bla bla... ali nista, tj malo se smanjio intenzitet poslije promjene kablova, ali i dalje skakali obrtaji. Manje vise, svi mi rekli da je do elektronike i karburatora, ali da u BIH necu naci majstora za to. I dali savjet ne diraj nista dok auto vuce bez problema.
-
whow
Ma nemas sta razmisljati , sigurmo je glava motora . Obzirom da si auto kupio prije par dana jasno je da ga je tip malo nastelovao za prodaje . To se moze uraditi dodavanjem kojekakvih sintetickih tekucina tako da auto radi naizgled normalno a za par dana opet sve je po starom , Trokira i slicno. Dzaba si mjenjao svjecice , kablove i crijeva jer da je to bio uzrok problema taj tip koji ga je prodavao bi i sam to popravio. Uglavnom od starog Golfova pogotovo GTI treba bjezati jer jednom kada krenu popravke to niko ne moze popraviti. Ovo ti kazem iz iskustva .Prije nekih 9 godina se izradim i kupim G I 1984 GTI . U to auto sam se toliko uvalio da sam mogao kupiti skoro novoga Huynadi-a. Poslije toga bjezim od starih Golfova ko od zmije. Savjet :na pijacu pa mozda neleti neki levat.
-
howyesno
Ima dobar majstor u visokom, samir mataradzija se zove ako se ne varam, super lik radi, pogotovo karburatore.
Imao sam i ja slicnih problema dok sam vozio golf-a i patio se jedno 2 mjeseca dok njemu nisam odvukao a do tada jedno 5-6 majstora promijenio.
ovaj lik me rjesio muka i fakat dobro radi a nije nesto ni skup.
Imao sam i ja slicnih problema dok sam vozio golf-a i patio se jedno 2 mjeseca dok njemu nisam odvukao a do tada jedno 5-6 majstora promijenio.
-
Semiramida
Čula sam da je u Sarajevu Hota dobar za motore Golfova.
Možda i Šandor.
Hm...
Ne znam.
Možda i Šandor.
Hm...
Ne znam.
-
whow
Ima jedna zena kod Visokog pravi "zapise" ko zna mozda pomognehowyesno wrote:Ima dobar majstor u visokom, samir mataradzija se zove ako se ne varam, super lik radi, pogotovo karburatore.