Pitanje-Euro2 norma?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Olympus C170
#1 Pitanje-Euro2 norma?
Ovako,veceras me jaran pravo razocarao,kaze da nigdje ne mogu sa svojom korsom(Euro2 norma),da idem iz Bosne-primjer;ako bih sada zelio u Njemacku,Holandiju,Sloveniju,a od iduce godine i u Hrvatsku necu moci,tako kaze!?Kaze da bih tamo isao moram u saobracajnoj imati-i naravno-Euro3!?Jel to istina?Auto mi je Opel Korsa B,1.2 motor,97 godiste.33kw. 
- Qler
#2 Re: Pitanje-Euro2 norma?
Mozes ti gdje hoces, ako je tehnicki ispravna. Pa ne voze ni svi u EU Euro3 auta.
- hopi
#3 Re: Pitanje-Euro2 norma?
ma kakvi to, znam par ljudi šta su sa starijijm autima obišli par EU zemalja bez ikakvih problema i to unazad godinu dana. Ako je corsa dobra piči gdje god hoćeš.
- mayab
#4 Re: Pitanje-Euro2 norma?
Koja glupost, naravno da mozes voziti gdje hoces, ako je auto tehnicki ispravan 
- dottore
#5 Re: Pitanje-Euro2 norma?
i registrovan....mayab wrote:Koja glupost, naravno da mozes voziti gdje hoces, ako je auto tehnicki ispravan
- mayab
#6 Re: Pitanje-Euro2 norma?
dottore wrote:i registrovan....mayab wrote:Koja glupost, naravno da mozes voziti gdje hoces, ako je auto tehnicki ispravan
- olensoner
#7 Re: Pitanje-Euro2 norma?
Mozes sad u Italiju sa tom Corsom, nece te pitati niko nista. Jedino ono sto ja znam jeste da u centrima nekih gradova u EU se placa taksa za voznju ako je euro 2, znam da ima nesto tako...
- slobodni armirach
#8 Re: Pitanje-Euro2 norma?
jaro ti je neiformisan sto niej grijeh, eventualni problemi sa saobracajnom policijom u EU:Olympus C170 wrote:Ovako,veceras me jaran pravo razocarao,kaze da nigdje ne mogu sa svojom korsom(Euro2 norma),da idem iz Bosne-primjer;ako bih sada zelio u Njemacku,Holandiju,Sloveniju,a od iduce godine i u Hrvatsku necu moci,tako kaze!?Kaze da bih tamo isao moram u saobracajnoj imati-i naravno-Euro3!?Jel to istina?Auto mi je Opel Korsa B,1.2 motor,97 godiste.33kw.
1.GUME ti ne smiju biti 4 razlicita dezana na svakom posebnom tocku, da bi bio siguran nek su ti sve 4 iste,
naravno da ljudi svasta vozaju po EU, ali ti si stranac pa mozes ocekivati peglanje
2. STAKLA, nesmije ti biti falinke na prozorskim staklima, 'malo napuklo nije to nista' ne prolazi jer ti si stranac
3. SVJETLA, pazi da su ti sva ispravna i da imaju isto osvjetljenje, odnosno iste snage sijalice.
4. PRVA POMOC, da bi izbjegao da te enki domorodac zajebava zato sto ti je istekao rok trajanja flastera, pobrini se da imas noviju prvu pomoc u autu
5. ultra zatamnjena stakla, glupavi spojleri, auspuh 2 cola kromirana zadnja rora, za ovakve stvari ti mogu traziti homologaciju, a posto je ti nemas, Placas kazen
ima tu jos nekih stvari koje nemogu da se sjetim, ali ti ovo sve govorim da izbjegnes sukob sa kakvom seljacinom fasistom policajcem u EU koji moze da te zajebava do mile volje zbog ovakvih gore navedenih stvari.
jasno da su male sanse da naletis na nekog heravo nasadjenog, ali bolje je da si spreman na ovakve situacije, jer ti si STRANAC.
-
Blobi
#9 Re: Pitanje-Euro2 norma?
Meni je mali kamencic (ono sto zimi posipaju umjesto soli) napravio malu rupicu na sofersajbi. Cak nije ni "ciknula", medjutim na granici hrvatske sa slovenijom, "Janez" mi je detaljno pregledao auto, vidio to na sajbi i peglao 10 minuta, ali je odustao jer je vidio da nije nista strasno i da pretjeruje.slobodni armirach wrote:jaro ti je neiformisan sto niej grijeh, eventualni problemi sa saobracajnom policijom u EU:Olympus C170 wrote:Ovako,veceras me jaran pravo razocarao,kaze da nigdje ne mogu sa svojom korsom(Euro2 norma),da idem iz Bosne-primjer;ako bih sada zelio u Njemacku,Holandiju,Sloveniju,a od iduce godine i u Hrvatsku necu moci,tako kaze!?Kaze da bih tamo isao moram u saobracajnoj imati-i naravno-Euro3!?Jel to istina?Auto mi je Opel Korsa B,1.2 motor,97 godiste.33kw.
1.GUME ti ne smiju biti 4 razlicita dezana na svakom posebnom tocku, da bi bio siguran nek su ti sve 4 iste,
naravno da ljudi svasta vozaju po EU, ali ti si stranac pa mozes ocekivati peglanje
2. STAKLA, nesmije ti biti falinke na prozorskim staklima, 'malo napuklo nije to nista' ne prolazi jer ti si stranac
3. SVJETLA, pazi da su ti sva ispravna i da imaju isto osvjetljenje, odnosno iste snage sijalice.
4. PRVA POMOC, da bi izbjegao da te enki domorodac zajebava zato sto ti je istekao rok trajanja flastera, pobrini se da imas noviju prvu pomoc u autu
5. ultra zatamnjena stakla, glupavi spojleri, auspuh 2 cola kromirana zadnja rora, za ovakve stvari ti mogu traziti homologaciju, a posto je ti nemas, Placas kazen
ima tu jos nekih stvari koje nemogu da se sjetim, ali ti ovo sve govorim da izbjegnes sukob sa kakvom seljacinom fasistom policajcem u EU koji moze da te zajebava do mile volje zbog ovakvih gore navedenih stvari.
jasno da su male sanse da naletis na nekog heravo nasadjenog, ali bolje je da si spreman na ovakve situacije, jer ti si STRANAC.