PITANJE BOGU
- stvarno
#101 Re: PITANJE BOGU
Ponovi molbu bzbroj puta dok se ne ispuni.
- ljubav_aha
#102 Re: PITANJE BOGU
a ko kaze da se molba uvijek ispunistvarno wrote:Ponovi molbu bzbroj puta dok se ne ispuni.
-
elSaik
#103 Re: PITANJE BOGU
Pa ako je zaslužan za ono dobro onda je zaslužan i za ono loše?! Ukoliko se poslije nekog uspjeha kaže "hvala Bogu", onda bi valjda trebalo i poslije nekoga ubistva, saobraćajne nesreće ili zemljotresa govoriti "hvala Bogu."skim wrote:Neznam na osnovu čega ljudi grade stav da je bog za nešto kriv,dali je to način na koji izražavaju svoje vjerovanje u boga ili zele da odvrate vjernike od vjere ili ima nešto što ja nemogu shvatiti.????
- ljubav_aha
#104 Re: PITANJE BOGU
elSaik wrote:Pa ako je zaslužan za ono dobro onda je zaslužan i za ono loše?! Ukoliko se poslije nekog uspjeha kaže "hvala Bogu", onda bi valjda trebalo i poslije nekoga ubistva, saobraćajne nesreće ili zemljotresa govoriti "hvala Bogu."skim wrote:Neznam na osnovu čega ljudi grade stav da je bog za nešto kriv,dali je to način na koji izražavaju svoje vjerovanje u boga ili zele da odvrate vjernike od vjere ili ima nešto što ja nemogu shvatiti.????
hvala Bogu na ova dva posta
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#105 Re: PITANJE BOGU
to je kad se površno razmišlja. zato se i kaže: "Bože, ne dovodi me u teško iskušenje..."elSaik wrote:Pa ako je zaslužan za ono dobro onda je zaslužan i za ono loše?! Ukoliko se poslije nekog uspjeha kaže "hvala Bogu", onda bi valjda trebalo i poslije nekoga ubistva, saobraćajne nesreće ili zemljotresa govoriti "hvala Bogu."skim wrote:Neznam na osnovu čega ljudi grade stav da je bog za nešto kriv,dali je to način na koji izražavaju svoje vjerovanje u boga ili zele da odvrate vjernike od vjere ili ima nešto što ja nemogu shvatiti.????
-
elSaik
#106 Re: PITANJE BOGU
Zašto mi je površno razmišljanje?Chmoljo wrote:to je kad se površno razmišlja. zato se i kaže: "Bože, ne dovodi me u teško iskušenje..."elSaik wrote:Pa ako je zaslužan za ono dobro onda je zaslužan i za ono loše?! Ukoliko se poslije nekog uspjeha kaže "hvala Bogu", onda bi valjda trebalo i poslije nekoga ubistva, saobraćajne nesreće ili zemljotresa govoriti "hvala Bogu."skim wrote:Neznam na osnovu čega ljudi grade stav da je bog za nešto kriv,dali je to način na koji izražavaju svoje vjerovanje u boga ili zele da odvrate vjernike od vjere ili ima nešto što ja nemogu shvatiti.????
Lično zastupam mišljenje da je za svo zlo kriv čovjek. Ali isto tako i za svo dobro. Ukoliko nas Bog stavlja u iskušenje i pred nas postavlja izbor između dobrog i zla, šta god da se izabere, izbor je učinio čovjek, a ne Bog i samim time se treba veličati i(li) pljuvati čovjek.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#107 Re: PITANJE BOGU
šta si se upalio ko osmica. nisam mislio na tebe, na tebe sam se nadovezo bolanelSaik wrote:Zašto mi je površno razmišljanje?Chmoljo wrote:
to je kad se površno razmišlja. zato se i kaže: "Bože, ne dovodi me u teško iskušenje..."
Lično zastupam mišljenje da je za svo zlo kriv čovjek. Ali isto tako i za svo dobro. Ukoliko nas Bog stavlja u iskušenje i pred nas postavlja izbor između dobrog i zla, šta god da se izabere, izbor je učinio čovjek, a ne Bog i samim time se treba veličati i(li) pljuvati čovjek.
ljudi površno misle, da je sve zlo od šejtana, đavola, a dobro od Boga, i onda ostanu u raskoraku kad im neko kaže: pa zar nije istina da se ništa ne dešava bez Njegove volje...
zato rekoh, svako iskušenje dolazi od Boga. a izbor... treba moliti Boga da izbor bude dobar... i pomoći sebi da bude lakši
-
elSaik
#108 Re: PITANJE BOGU
Ma ne palim se. Davno sam upaljen. Potpis na napisano.Chmoljo wrote:
šta si se upalio ko osmica. nisam mislio na tebe, na tebe sam se nadovezo bolan![]()
ljudi površno misle, da je sve zlo od šejtana, đavola, a dobro od Boga, i onda ostanu u raskoraku kad im neko kaže: pa zar nije istina da se ništa ne dešava bez Njegove volje...![]()
zato rekoh, svako iskušenje dolazi od Boga. a izbor... treba moliti Boga da izbor bude dobar... i pomoći sebi da bude lakši"Veži devu, pa se onda uzdaj u Boga."
-
bhxxl
#109 Re: PITANJE BOGU
laz i ismijavanje , jeli to najbolje sto mozes ... ajde potrudi se malo bolje ...ljubav_aha wrote:bhxxl wrote:ja mislim da ce ovo predavanje najbolje odgovoriti ... pa eto bujrum ko zna engleski![]()
http://video.google.com/videoplay?docid ... 763665672#
muzicar,koji je kasnije stupio u poslovanje sa arapom,i kasnije presao na Islam,polu-penzioniran status,odrastao u ortodoksnoj/ne pravolsavnoj,vec tradicionalnoj/porodici,sve u svemu,tip je odrastao u krajnostima,i danas upravo njeguje krajnost
- ljubav_aha
#110 Re: PITANJE BOGU
sto je tacno lazbhxxl wrote:laz i ismijavanje , jeli to najbolje sto mozes ... ajde potrudi se malo bolje ...ljubav_aha wrote:bhxxl wrote:ja mislim da ce ovo predavanje najbolje odgovoriti ... pa eto bujrum ko zna engleski![]()
http://video.google.com/videoplay?docid ... 763665672#
muzicar,koji je kasnije stupio u poslovanje sa arapom,i kasnije presao na Islam,polu-penzioniran status,odrastao u ortodoksnoj/ne pravolsavnoj,vec tradicionalnoj/porodici,sve u svemu,tip je odrastao u krajnostima,i danas upravo njeguje krajnost
- ljubav_aha
#111 Re: PITANJE BOGU
to je kad se površno razmišlja. zato se i kaže: "Bože, ne dovodi me u teško iskušenje..."[/quote]Chmoljo wrote: Pa ako je zaslužan za ono dobro onda je zaslužan i za ono loše?! Ukoliko se poslije nekog uspjeha kaže "hvala Bogu", onda bi valjda trebalo i poslije nekoga ubistva, saobraćajne nesreće ili zemljotresa govoriti "hvala Bogu."
stoga nema potrebe razmisljati da nam je Bog odredio komepletnu sudbinu unapred,ali mnogi tako razmisljaju
- ljubav_aha
#112 Re: PITANJE BOGU
besana wrote: Tesho ... ona ti je .... mah...shontaces ...![]()
besHana haaaj
-
Static-X
#113 Re: PITANJE BOGU
Kako ono ide, kazu Bog je reko cuvaj se cuvacu teChmoljo wrote:šta si se upalio ko osmica. nisam mislio na tebe, na tebe sam se nadovezo bolanelSaik wrote:
to je kad se površno razmišlja. zato se i kaže: "Bože, ne dovodi me u teško iskušenje...
Zašto mi je površno razmišljanje?
Lično zastupam mišljenje da je za svo zlo kriv čovjek. Ali isto tako i za svo dobro. Ukoliko nas Bog stavlja u iskušenje i pred nas postavlja izbor između dobrog i zla, šta god da se izabere, izbor je učinio čovjek, a ne Bog i samim time se treba veličati i(li) pljuvati čovjek.![]()
ljudi površno misle, da je sve zlo od šejtana, đavola, a dobro od Boga, i onda ostanu u raskoraku kad im neko kaže: pa zar nije istina da se ništa ne dešava bez Njegove volje...![]()
zato rekoh, svako iskušenje dolazi od Boga. a izbor... treba moliti Boga da izbor bude dobar... i pomoći sebi da bude lakši"Veži devu, pa se onda uzdaj u Boga."
-
bhxxl
#114 Re: PITANJE BOGU
od kad je islam krajnost !?ljubav_aha wrote:bhxxl wrote:
sto je tacno laz![]()
ne budi smijesan
- 11sumirp
#115 Re: PITANJE BOGU
Bože zasto si toliko zlocest?A ako pogodis na sta mislim,onda nema dalje... Dao si mi odgovor na sve..
A ako ne odgovoris
odoh djavlu na pregovore 
A ako ne odgovoris
- ljubav_aha
#116 Re: PITANJE BOGU
ne Islam,vec nacin njegovog prezentiranja lslambhxxl wrote:od kad je islam krajnost !?ljubav_aha wrote:
sto je tacno laz![]()
ne budi smijesan
-
bhxxl
#117 Re: PITANJE BOGU
da do duse u bosni ovakvan nacin jeste krajnost , nauka , tolerancija , mir ,dijalog i diskusija sa argumentima i dokazima sve su to krajnosti do kojih tesko dolazimo ...ljubav_aha wrote:ne Islam,vec nacin njegovog prezentiranja lslambhxxl wrote:od kad je islam krajnost !?ljubav_aha wrote:
sto je tacno laz![]()
ne budi smijesan
Last edited by bhxxl on 27/01/2010 18:08, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#118 Re: PITANJE BOGU
nema TO veze sa nivo-om skale krajnosti u BiH
ides u pogresnom smijeru
tacnije,skreces sa teme 
- arzuhal
#119 Re: PITANJE BOGU
Neki ljudi baš izazivaju Gospodara ljudi...
-
bhxxl
#120 Re: PITANJE BOGU
ja skrecem sa teme ... hmm ... vidis nisam znao ... dobro drzacu se tvog nacina , tocnije nagadjanja bez cinjenica i dokaza ....ljubav_aha wrote:nema TO veze sa nivo-om skale krajnosti u BiHides u pogresnom smijeru
tacnije,skreces sa teme
-
Static-X
#121 Re: PITANJE BOGU
@Ljubav_aha
U vezi onog videa i tipa na njemu, o kakvim krajostima ti govoris, bogati pojasi
U vezi onog videa i tipa na njemu, o kakvim krajostima ti govoris, bogati pojasi
- ljubav_aha
#122 Re: PITANJE BOGU
zar je poruka smisla zivota razlicita u hirscanstvu od poruke u islamuStatic-X wrote:@Ljubav_aha
- ljubav_aha
#123 Re: PITANJE BOGU
bhxxl wrote:ja skrecem sa teme ... hmm ... vidis nisam znao ... dobro drzacu se tvog nacina , tocnije nagadjanja bez cinjenica i dokaza ....ljubav_aha wrote:nema TO veze sa nivo-om skale krajnosti u BiHides u pogresnom smijeru
tacnije,skreces sa teme
uopste ne insistiram da se "drzis mog nacina"
-
Static-X
#124 Re: PITANJE BOGU
jesteljubav_aha wrote:zar je poruka smisla zivota razlicita u hirscanstvu od poruke u islamuStatic-X wrote:@Ljubav_aha
- ljubav_aha
#125 Re: PITANJE BOGU
hriscane koje licno poznajem razmisljaju o smislu zivota na isiti nacin kao muslimani,ne rezonuju svi svoju religiju na bukvalan nacin ,ne koriste iskljucivost ovo je bolje i sl.,i svi zajedno zivimo u hramoniji
obe Svete Knjige su Bozija rijeci,kako mogu imti razlicite poruke
obe Svete Knjige su Bozija rijeci,kako mogu imti razlicite poruke