Ne znam bas! Ako se ispostavi da su hinduisticka bozanstva Brahma, Shiva i Vishnu stvarni onda tebi kao nevjerniku koji je konzumirao govedje meso nista od dzeneta nego ti sljedi reinkarnacija u obliku mrava ili gusjenice.velaxsa wrote:IzvrsavaO molicuvangogh87 wrote:Optimus Prime wrote:
Ima samo jedan problem u tvojoj logici.
Evo recimo da pretpostavimo da postoji bog i da ce nagradjivati i kaznjavati ljude nakon smrti.
Kako ti znas da nije rijec o hinduistickom bogu koje ce te kazniti zato sto nisi izvrsavala hindusiticke obrede.
I Hindusima ne trebaju dokazi o postojanju njihovih bogova i vjeruju sa istim intenzitetom u njih kao i ti u Allaha.
Po tvom, te stotine miliona Indijaca zive u kolektivnoj zabludi kao i milioni hriscana kojima se Isus ukazuje makar jednom sedmicno.
A u principu oni vjeruju da si ti u zabludi i nije im jasno kako ne spoznas da je Brahma svuda oko nas posto su dokazi o njagovom postojanju svuda.
A sto se tice mene, ja sam ubjedjen da vi svi zajedno halucinirate.
haha![]()
Iznio sam svoj stav bez namjere da isti namecem bilo komei rekao sam i opet ponavljam da je svakome dozvoljena sloboda izbora. Sto se mene tice Bog je jedan i za mene je to isti Bog o kojem se prica i u drugim monoteistickim religijama, samo sto se vjerovanje razlikuje i ja mu ne pripisujem ono sto se spominje u drugim religijama.
Dobro salim se malo.
Ali u biti to sto sam napisao, nije bilo samo za tebe.
Ko je shvatio sta sam htio reci, shvatio je!
Ko nije, nije hebiga.