Dozer wrote:Hm...hajde da pokusamo pricati ovako:
Drevne civilizacije Atlantida i Mu se traze vec godinama. Zna se da su postojale, i to puno prije nego se pojavise Kur'an i Biblija, a po nekim dokazima koji jesu pronadjeni pretpostavlja se da su bili cak napredniji od nase civilizacije danas. A ako ne napredniji, onda bar na istom ovom stadiju, te da su se unistili nuklearnim ratom koji i jeste izazvao veliki potop koji spominju vjerske knjige.
Sad pricamo hipoteticki - sta ako su ove dvije civilizacije bile u mogucnosti letjeti u svemir bolje i brze nego mi danas, i ostati u njemu? Ili, ako su imale takvu tehnologiju s kojom su mogli izgraditi nastanbe na dnu okeana ( preko 70% okena je jos uvijek neistrazeno, recimo, a postoje nebrojeni dokazi u vidu snimaka i svjedocenja ljudi o vidjenju raznoraznih letecih objekata koji su nestajali u morkim dubinama). Da li su oni mogli ponovo zaceti zivot na zemlji, bilo odozgo ili odozdo? Da li su, mozda, oni ti koji su napisali vjerske knjige dok je obnavljanje covjecanstva i razvoja bilo u toku, s ciljem da ljude na neki nacin upute kako ne bi pocinili iste greske kao i oni, i unistili sami sebe?
Budimo bar malo realni - stepen razvoja i nivo inteligencije ljudi u vrijeme pojave vjerskih knjiga su bili daleko ispod danasnjih, a samim tim je bilo puno lakse manipulisati takvim ljudima na bazi necega sto ne razumiju, a ljudska vrsta obicno kreira strah od onoga sto ne razumije.
Druga stvar jeste cinjenica koja je vec nebrojeno puta potvrdjena, i to cak potvrdjena od strane raznih vjerskih autoriteta islamske i katolicke religije, po kojima su vjerske knjige od svog inicijalnog pojavljivanja do danas pretrpile cak i do 50% izmjena sadrzaja. Opravdanje ovoga je, u najmanju ruku, smijesno i ogleda se u izjavama po kojima se religija morala prilagodjavati promjenama kroz koje su prolazili ljudi kao vrsta (drustvene, ekonomske, itd.).
Uostalom, zar samo ova zadnja desavanja, iz proteklih par godina i mjeseci, u kojima su raznorazni vjerski autoriteti bili ispitivani i hapseni radi pedofilije, dilanja narkotika i finansijskih kradja nije sasvim dovoljan dokaz u kojoj mjeri su se covjecanstvo i njegova svijest promijenili? Po meni, toliko da se cak ni vjerski sluzbenici vise ne boje onoga kojem sluzbuju, a sta onda ocekivati od onih koji nisu ta nekakva prva veza izmedju Njega i obicnog covjeka?
gledam i ja 'Stargate Atlantis' - dobra serija pravo!
ateisti ne vjeruju da postoji ista ... samo radjanje-zivot-smrt i to je to... gotovo! nema nista iza toga!
ja ipak vjerujem da postoji NESTO, upravo zbog toga sto sam razumno bice i vjerujem u dusu i duhovnost...
posmatram prirodu i okruzenje i ona mi govori da za sve ima uzrok i posljedica, da sve dolazi u paru:
materija - anti-materija
radjanje - smrt
zivot - ????
za sve postoji odgovor!
covjek nista nije IZUMIO, samo je OTKRIO nesto sto vec postoji u prirodi.
bas kao sto je i Njutn otkrio gravitaciju - ona je uvijek tu bila - samo ju je trebalo opaziti.
tako je moguce opaziti i sve ostalo.
ljudi ucite, istrazujte i nacete odgovore na sve!