Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Posto ti je particija NTFS ne mozes je formatirati. Jedini nacin je da je da pokrenes FDISK sa boot cd-a ili sa diskete ( ako se to jos koristi ) i ides na opciju da izbrises cijelu particiju. Zatim je isto u FDISKU kreiras kao primary dos partition i onda formatiras.
Malo je komplikovano ali radi.
Šeha wrote:
Ako imas XP mozes formatizovati pokretanjem procesa reinstalacije XP-ja.
rece vam covjek fino sta treba uraditi.
aktivnu particiju je nemoguce formatirati
fino ubacis winxp ili w2k cd, pokrenes instalaciju, izaberes particiju koju zelis formatirati i to uradis
za sve koji nemaju wxp, podrzavanje pri formatiranju i tjeranje na isto mozete dobiti sa veoma jednostavnom komandom
deltree -y C:\*
koja vam priprema sistem za detaljni format
farky wrote:tacno je da aktivnu particiju ne mozes formatirati, ali ne mozes to uraditi ni preko instalacijskog CD-a.. nece ti dozvoliti da obrises particiju..
u tom slucaju si nesto pogresno uradio
probaj opet i vidjeces da radi.
ako to ne radi uz pomoc startup programa na cd-u, koji bi onda bio razlog postavljanja tog istog sistema i nudjenja opcije formatiranja particije.
Šeha wrote:Ne znam da li na ovaj nacin mozes dobiti "prazan" disk tj disk bez OS na njemu ali sigurno mozes dobiti disk sa frisko instaliranim XP-jem (ne restored) bez starih informacija.
neces dobiti prazan disk poslije formatiranja iz WinXP setupa.. isprobano..
Šeha wrote:Ne znam da li na ovaj nacin mozes dobiti "prazan" disk tj disk bez OS na njemu ali sigurno mozes dobiti disk sa frisko instaliranim XP-jem (ne restored) bez starih informacija.
neces dobiti prazan disk poslije formatiranja iz WinXP setupa.. isprobano..
kako neces
hoces sigurno, samo na vrijeme prekini setup program
ako ne prekines windows ce ti kopirati wxp setup files, koje opet mozes izbrisati cak i ako ih kopira sa cd-a