Samo Gospodar zna šta je meni u srcu i On će mi suditi. Sprdanje sa vjerom nije osobina ne samo klanjača nego iole civiliziranog čovjeka. Sprdanje sa novotarijom je moja osobina.Brave_lion wrote: Brate to ti je za ono o diranju tokom namaza i stalnih provokacija,jer sprdati se sa vjerom nije osobina klanjaca,ali mozda sam pogrijesio
Pitanja za sve mrzitelje vehabija
- bosanski
#51 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
- ikrime
#52 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Novotarija je ono što se prenosi od Enesa b. Malika r.a. ?bosanski wrote:Samo Gospodar zna šta je meni u srcu i On će mi suditi. Sprdanje sa vjerom nije osobina ne samo klanjača nego iole civiliziranog čovjeka. Sprdanje sa novotarijom je moja osobina.Brave_lion wrote: Brate to ti je za ono o diranju tokom namaza i stalnih provokacija,jer sprdati se sa vjerom nije osobina klanjaca,ali mozda sam pogrijesio
- bosanski
#53 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Eshedu en la ilahe illallahu wahdehu la serike leh we eshedu enne Muhammeden abduhu we resuluhikrime wrote: Novotarija je ono što se prenosi od Enesa b. Malika r.a. ?
- ikrime
#54 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Vidiš li ti ovdje neku kontradiktornost između rečenog i urađenog?! Il je do mene.Altsa wrote:zasto postavljas pitanje mrziteljima vehabija kada oni ovoj temi nece ni prici, a pogotovo nece diskutovati. prema tome i ja
btw voliti vehabije![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- ikrime
#55 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Lijepo. Još kad bi se pridržavali citiranih riječi gdje bi nam kraj bio..nit bi bilo ove teme, niti tvojih i mojih postova - za početak.bosanski wrote:Eshedu en la ilahe illallahu wahdehu la serike leh we eshedu enne Muhammeden abduhu we resuluhikrime wrote: Novotarija je ono što se prenosi od Enesa b. Malika r.a. ?
Last edited by ikrime on 17/05/2010 08:56, edited 1 time in total.
-
neki
#56 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Postoji milion foruma (islambosna i sl.) na kojima bi ti dali puno preciznije i potpunije odgovore na pitanja koje imas. Dobro znas da se na ovom ne okuplja puno ljudi koji raspravljaju o slicnim pitanjima i prijavio si se i postavio temu samo da bi provocirao i podje..vao sto se vidi iz zadnje recenice tvog prvog posta ali i iz vecine drugih..Brave_lion wrote:Ponavljam tema nije PITANJA I ODGOVORI,neko pitanja za vas,ne da ti pitas,nego da odgovoras.Ali mozes pitati u smislu pokusaja odgovora na temu i eto mozes pitati o stvarima vezano za temu,a takva pitanja su cista provokacija i glupost,neznam cemu to.bosanski wrote:Brave_lion wrote: Tema nije tipa PITANJA I ODGOVORI,nego dotakni se teme.Ja ovdje nemam namjeru braniti selefizam niti selefije,nego branim islam i hanefijski mezheb![]()
![]()
![]()
Nazoves temu "Pitanja za...." i onda se u toj temi ne mogu postavljati pitanja i davati odgovori
Vjera je stvar pojedinca i njegov licni odnos s Bogom, tu drugi ljudi nemaju sta da rade..pa ako te interesuju odgovori na tvoja pitanja fino uzmi knjige u ruke pa proucavaj ili pitaj one koji se u to dobro razumiju (a takvih i sam znas da na ovom forumu kao i inace na internetu nema). Uostalom nije u duhu Islama da se provociraju drugi pa se zapitaj malo prvo kakav si to ti sam vjernik jer to svjesno radis..
- bosanski
#57 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
ikrime wrote:Lijepo. Još kad bi se pridržavali citiranih riječi gdje bi nam kraj bio..nit bi bilo ove teme, niti tvojih i mojih postova - za početak.bosanski wrote:Eshedu en la ilahe illallahu wahdehu la serike leh we eshedu enne Muhammeden abduhu we resuluhikrime wrote: Novotarija je ono što se prenosi od Enesa b. Malika r.a. ?
-
Brave_lion
#58 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Upravo zato je postavljena tema,za takve kao ti koji mislite da je to novotarija,umjesto sprdanja odgovori na pitanjabosanski wrote:Samo Gospodar zna šta je meni u srcu i On će mi suditi. Sprdanje sa vjerom nije osobina ne samo klanjača nego iole civiliziranog čovjeka. Sprdanje sa novotarijom je moja osobina.Brave_lion wrote: Brate to ti je za ono o diranju tokom namaza i stalnih provokacija,jer sprdati se sa vjerom nije osobina klanjaca,ali mozda sam pogrijesio
-
Brave_lion
#59 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Koga ba ja provociram,pa jel vi vidite da je tema za one koji imaju znanja o islamu jadan ne bio,sto se uopste sekularisti uplicu u temu,halo PODFORUM RELIGIJA,tema je kako sam naglasio za one koji imaju znanja,ako si ti vec neki covjek i svi ostali onda postujte onoga koji je otvorio temu i ono sto trazi a to je da se neznalice udalje od teme.
Ja ovo ne pitam jer neznam,jer vi neznate.Ti to nemozes shvatiti nikad jer ne poznajes dobro vjeru,i ok,to nije problem,zato i jeste naglaseno da odgovore daju oni koji poznaju je,kada se bude postovalo ono sto sam rekao vidit ces da ce puno bolje izgledati i tema i sam cin diskusije
Ja ovo ne pitam jer neznam,jer vi neznate.Ti to nemozes shvatiti nikad jer ne poznajes dobro vjeru,i ok,to nije problem,zato i jeste naglaseno da odgovore daju oni koji poznaju je,kada se bude postovalo ono sto sam rekao vidit ces da ce puno bolje izgledati i tema i sam cin diskusije
-
Brave_lion
#60 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
MOLIM SVE DO DALJNEG DA NE DAJU KOMENTARE NA TEMU DOK SE NE POJAVI NEKO SPREMAN DATI ODGOVORE toliko od mene,cekat cu nekog,a vi pisite sta hocete,ja lijepo zamolio
-
strongwoman
#61 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Ja bih zamolila administratora da zakljuca temu, obzirom da je i sam naziv teme nedolican..
-
Brave_lion
#62 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
kolko je nedolican pokazuje gore prethodni post.a nek je zakljuca,nek radi sta hoce,nek izbrise ustvari,jasno je da nema nikog kompetentnog da odgovori na pitanja.Jel ja mogu kako je izbrisatilejlatab wrote:Ja bih zamolila administratora da zakljuca temu, obzirom da je i sam naziv teme nedolican..
- ikrime
#63 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
A šta je to islamska kultura u Bosni?Mrzim vehabije ... mrzim kad ne postuje islamsku kulturu Bosne i Hercegovine ... ovdje jim jednostavno nije mjesto ... Amin!
- ikrime
#64 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Također!lejlatab wrote:Ja bih zamolila administratora da zakljuca temu, obzirom da je i sam naziv teme nedolican..
-
strongwoman
#65 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Ne znam, pokusaj je izbrisati...
A prvo tvoja pitanja nemaju veze sa nazivom teme...
Drugo, nisam alim, ali ti mogu reci da zaista nije bitno kako se klanja, bitno je da se klanja, a Boziji poslanik s.a.v.v. je klanjao na razlicite nacine, jer je bio u posebnom halu i vidio je ono sto mi nismo mogli vidjeti....
ZNACI BITNO JE KLANJATI...
Trece, VEOMA BITNO je da se moras prilagoditi vecini, ne smijes svojim nacinom klanjanja ometati druge. To znaci ako udjes u dzamiju, recimo gdje se klanja teravija od 20 rekeata, nije lijepo napustati dzamiju sa zavrsenih 8 rekeata, jer svojim izlaskom ometas druge klanjace...
Cetvrto, cak i one koji ne klanjaju nikako, ne smijemo osudjivati.. jer to je njihov izbor... a jedino sto mozemo jeste upucivati druge,,, ali nikako drugacije do samo svojim primjerom i lijepim ponasanjem...
I PETO... bilo bi zaista lijepo kada bi prestali postavljati ovakve teme gdje se svrstavaju ljudi na ove ili one...
Drugo, nisam alim, ali ti mogu reci da zaista nije bitno kako se klanja, bitno je da se klanja, a Boziji poslanik s.a.v.v. je klanjao na razlicite nacine, jer je bio u posebnom halu i vidio je ono sto mi nismo mogli vidjeti....
Trece, VEOMA BITNO je da se moras prilagoditi vecini, ne smijes svojim nacinom klanjanja ometati druge. To znaci ako udjes u dzamiju, recimo gdje se klanja teravija od 20 rekeata, nije lijepo napustati dzamiju sa zavrsenih 8 rekeata, jer svojim izlaskom ometas druge klanjace...
Cetvrto, cak i one koji ne klanjaju nikako, ne smijemo osudjivati.. jer to je njihov izbor... a jedino sto mozemo jeste upucivati druge,,, ali nikako drugacije do samo svojim primjerom i lijepim ponasanjem...
I PETO... bilo bi zaista lijepo kada bi prestali postavljati ovakve teme gdje se svrstavaju ljudi na ove ili one...
- bosanski
#66 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
I ŠESTOlejlatab wrote:Ne znam, pokusaj je izbrisati...
NE DIRAJ ME PRSTIĆIMA
-
strongwoman
#67 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Mogla bih macolombosanski wrote: I ŠESTO
NE DIRAJ ME PRSTIĆIMA
- ikrime
- bosanski
#69 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Sestro, fundamentalno obrati pažnju na ponašanjelejlatab wrote:Mogla bih macolombosanski wrote: I ŠESTO
NE DIRAJ ME PRSTIĆIMA
- paja patak
#70 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
brate na koju si ti nogu stao prvu kad si prohodao?bosanski wrote:Sestro, fundamentalno obrati pažnju na ponašanjelejlatab wrote:Mogla bih macolombosanski wrote: I ŠESTO
NE DIRAJ ME PRSTIĆIMA
-
*mima*
#71 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Bas je super tema......u uho sam pretvorila......
-
strongwoman
#72 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Bolje ti je fataj sebosanski wrote:Sestro, fundamentalno obrati pažnju na ponašanjelejlatab wrote:Mogla bih macolombosanski wrote: I ŠESTO
NE DIRAJ ME PRSTIĆIMA
-
*mima*
#73 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Sestro lejla.......haj sa mnom....stas ovdje....
- HAVANA
#74 Re: Pitanja za sve mrzitelje vehabija
Treba ovakvih tema više...
Mrzitelji vehabija,kršćana,muslimana,budista,crnih,plavih,ateista,debelih,mršavih,niskih,visokih i ostalih...
Mrzitelji vehabija,kršćana,muslimana,budista,crnih,plavih,ateista,debelih,mršavih,niskih,visokih i ostalih...