Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Rasprave o vjerskim temama.
statix

#76 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by statix »

Mnogo kasnije drugi skontaše da radnik nije kmet-hajvan i da treba novu priču o destinaciji i njegovom izboru i stavlja ga u centar priče(al u qurcu,samo u priči)i pomože mu da radi 16h dnevno ,6 dana u sedmici(naravno 7. dan je rezervisan za zajedničkog Boga i njega i njegovog poslodavac),da izgubi sve i sa dužničkom omčom bude transportovan u Novi svijet.
Nista to Marksovo tumacenje. Puno je bolji Frojd, a jos bolji Fromm sa korekcijama Frojda :D .
iceman2010

#77 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by iceman2010 »

Ljudi niste mi jasni. Na ovom forumu ima toliko infatilnih tema i tema koje me ne zanimaju. Nikada nisam otisao ni na jednu od njih da to napisem. Jednostavno ih preskocim. Nekome su zanimljive. Pravo pitanje je sto cete vi na ovoj temi? Ako imate nesto da kazete o temi koju je covjek, prema svim pravilima foruma postavio, napisite. Ako nemate nemojte citati. Vjerujte mi jednostavno je samo je preskocite. Doci na temu da kazete da je tema glupa je offtopic a pored toga govori ponesto i o vama. Ako vam se tema ne svidja i necete da je se drzite ima na hiljade drugih pa proberite umjesto sto ovde napadate covjeka i pisete da je tema glupa. I niste svjesni da ispadate sve ono sto njemu pripisujete.
zonbirile

#78 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by zonbirile »

statix wrote:
Mnogo kasnije drugi skontaše da radnik nije kmet-hajvan i da treba novu priču o destinaciji i njegovom izboru i stavlja ga u centar priče(al u qurcu,samo u priči)i pomože mu da radi 16h dnevno ,6 dana u sedmici(naravno 7. dan je rezervisan za zajedničkog Boga i njega i njegovog poslodavac),da izgubi sve i sa dužničkom omčom bude transportovan u Novi svijet.
Nista to Marksovo tumacenje. Puno je bolji Frojd, a jos bolji Fromm sa korekcijama Frojda :D .
-----------------------------------------------------------------------
nije ni jedan od pobrojanih,Francuz je i čova odlično piše smještajući svaku religiju u kontekst vremena nastajanja i društvenih odnosa.Kada čovjek samo spozna istinu o naseljavanju Amerike,Australije,vidi koliki je interes i lopovluk u svemu i da se cijelo vrijeme manipulisalo strahom,ubijeđenjem,borbom za opstanak.
zonbirile

#79 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by zonbirile »

iceman2010 wrote:Ljudi niste mi jasni. Na ovom forumu ima toliko infatilnih tema i tema koje me ne zanimaju. Nikada nisam otisao ni na jednu od njih da to napisem. Jednostavno ih preskocim. Nekome su zanimljive. Pravo pitanje je sto cete vi na ovoj temi? Ako imate nesto da kazete o temi koju je covjek, prema svim pravilima foruma postavio, napisite. Ako nemate nemojte citati. Vjerujte mi jednostavno je samo je preskocite. Doci na temu da kazete da je tema glupa je offtopic a pored toga govori ponesto i o vama. Ako vam se tema ne svidja i necete da je se drzite ima na hiljade drugih pa proberite umjesto sto ovde napadate covjeka i pisete da je tema glupa. I niste svjesni da ispadate sve ono sto njemu pripisujete.
---------------------------------------------
ovaj internet je baš čudo,svi sa svakim premreženi,pa eto odmah i dušebrižnika.Da te čovjek ne zna još bi i nasjeo,ali izvini idiotluk ovog skojevca ne prolazi.Dajte neku drugu temu o superiornosti jedne vjere nad drugom,naravno uvijek je to,ah kakva slućajnost,islam.Ako je benefit po učinku ispunili ste kvotu,hajmo dalje.
Armin_Bonjasky

#80 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kako su samo nemocni pred 1 % dokaza koje sam im iznio u ove 2 teme,a imao sam namjera u medjuvremenu i ostale.Eto pa sad idite tamo o islamskim temama pa pametujte,pametujte i ovdje,doduse vi glupirate se sa ovim komentarima,sto se mene tice naastavite,ja sam svoj naum ostvario,sta god hhocete radite.Kako ste samo nemocni,nemozete jedan odgovor da slozite,barem jedan pa pribjegavate toj taktici glupiranja i napadanja.Nastavite,ja zavrsioŽ! :lol: :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#81 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by zonbirile »

ljudi moji šta je ovo,rekao bi čovjek mlad dečko savremen,konektovan,imam osječaj friško sa tretmana od Mekija,ali đaba ne ide mu.Dobro momak ja mislio s tobom ozbiljno,ali ti se dereš.
iceman2010

#82 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by iceman2010 »

A vidim ti imas pravo visoko misljenje o sebi kada nekog nazivas idiotom:
idiotluk ovog skojevca
Puno sebi dopustas. Pokusavas reci kako nije uredu da neko smatra svoju vjeru superiornijom od druge, ali ti je uredu da se ti postavis kao da si najpametniji na svijetu ili barem na ovom forumu, pa da castis druge clanove ovog foruma epitetima tipa idiot. Svaka cas prepametni, najpametniji, intelektualno superiorni.....
Armin_Bonjasky

#83 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

zonbirile wrote:ljudi moji šta je ovo,rekao bi čovjek mlad dečko savremen,konektovan,imam osječaj friško sa tretmana od Mekija,ali đaba ne ide mu.Dobro momak ja mislio s tobom ozbiljno,ali ti se dereš.
Zonbrile za to sto si me nazvao idiotom mozes mi ostaviti podatke na PP pa da se nadjemo i onda mi u lice barem reci,moze?
HAVANA

#84 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by HAVANA »

Armin_Bonjasky wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kako su samo nemocni pred 1 % dokaza koje sam im iznio u ove 2 teme,a imao sam namjera u medjuvremenu i ostale.Eto pa sad idite tamo o islamskim temama pa pametujte,pametujte i ovdje,doduse vi glupirate se sa ovim komentarima,sto se mene tice naastavite,ja sam svoj naum ostvario,sta god hhocete radite.Kako ste samo nemocni,nemozete jedan odgovor da slozite,barem jedan pa pribjegavate toj taktici glupiranja i napadanja.Nastavite,ja zavrsioŽ! :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Zlata M.

#85 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Zlata M. »

Armin_Bonjasky wrote:
zonbirile wrote:ljudi moji šta je ovo,rekao bi čovjek mlad dečko savremen,konektovan,imam osječaj friško sa tretmana od Mekija,ali đaba ne ide mu.Dobro momak ja mislio s tobom ozbiljno,ali ti se dereš.
Zonbrile za to sto si me nazvao idiotom mozes mi ostaviti podatke na PP pa da se nadjemo i onda mi u lice barem reci,moze?
taaaako se to radi ! :mrgreen: ( ' sam ti rekla ? ... sad ce on usutit'...)
zonbirile

#86 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by zonbirile »

evo proradila hajka,organizovana kamarila zolitskih kleralističkih manijaka.Pa da spustimo loptu i okrenemo temi,vaša nervoza je cijelo vrijeme očita,jer vas raja ismijava.
1- isus je dio nedokazane priče,ali priče koja traje.Po logici stvari je Jevrej i svi ostali elementi su dokazivi-geografski pojmovi,Poncije pilat,križ i sl.Odstupanja u interpretaciji života i legendi su moguća jer pored priznatih evanđenja postoje i more drugih a nastajalli su duži vremenski period.Ukratko,kao fizička ličnost nedokaziv
iceman2010

#87 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by iceman2010 »

zonbirile wrote:evo proradila hajka,organizovana kamarila zolitskih kleralističkih manijaka.Pa da spustimo loptu i okrenemo temi,vaša nervoza je cijelo vrijeme očita,jer vas raja ismijava.
1- isus je dio nedokazane priče,ali priče koja traje.Po logici stvari je Jevrej i svi ostali elementi su dokazivi-geografski pojmovi,Poncije pilat,križ i sl.Odstupanja u interpretaciji života i legendi su moguća jer pored priznatih evanđenja postoje i more drugih a nastajalli su duži vremenski period.Ukratko,kao fizička ličnost nedokaziv
Prvo cudi me da nisi primjetio jednu drugu hajku, ali dobro. Hvala na jos jednom epitetu prepametni:
kamarila zolitskih kleralističkih manijaka.
Da sam ja vjerovatno bi bilo vec dovoljno za ban.

Ovaj ostatak teksta je korektan i precizan.
Armin_Bonjasky

#88 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

Ismijavaju oni sebe sa gledista onih koji razuma imaju,a sa gledista onih koji kao i ta raja dangubi spamajuci po temama i glupirajuci se oni su sipmaticni i svasta nesto,a inace su smijesni do vrha!Nervozan nisam,i necu vise da pricam sa nevaspitanim osobama,nivo vaspitanja vam je ravan nuli.Ne zelim biti na vasem nivou,vi nastavite,ako imalo ima pravde ovdje bit ce te kaznjeni od moderatora a ako nema,a mislim da nema ja cu biti kaznjen,no briga me!
Armin_Bonjasky

#89 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

PONOVO SRZ TEME,STALNO CU OVO KOPIRATI A VI PISITE STA HOCETE

Naime proucavajuci Bibliju naisao sam na sledece.U evandjelju po Mateju 1:16 se kaze da je muz Isusove majke bio Josip sin Jakova,a u Evandjelju po Luki 3:23 se kaze da je to bio Josip sin Helijev.U Evandjelju po Mateju 1:6 se kaze bas kao sto ti rece da Isus vodi porijeklo od Davida sina Solomona,a u Evandjelju po Luki 3:31 da on vodi porijeklo od Davidovog sina Natana.

Nakon toga u evandjelju po Mateju 1:6-11 se saznaje da su svi preci Isaa od Davuda a,s do zatocenistva u Babilonu bili poznati kraljevi,a iz Evandjelja po Luki 3:27-31 saznajemo da nisu bili niti kraljevi niti poznate licnosti,izuzev Davuda a.s i Natana.To su samo neka neslaganja vezano za njegovo porijeklo,pa me zanimalo sta je ustvari istina.Ako nemam pravo pitati ovakva pitanja mislim da forum gubi svrhu,jos ce me mozda banovati pod pritiskom "redovnih" clanova na mene iako po pravilima nijedno nisam prekrsio.

2.Kazes da ga je nosio Isus,i ja sam tako mislio zaista,dok nisam vidio da u Evandljelju po Mateju 27:32 stoji citat "Izlazeci sretose nekog Cirenca,imenom Simuna i prisilise ga da ponese kriz"

A u Evandjelju po Luki 23:26 stoji "Dok su ga vodili,uhvatise nekog Simuna,te na njega stavise kriz da ga nosi ZAJEDNO sa Isusom"

U Evandjelju po Ivanu 19:17 stoji "...a on(Isus) noseci svoj kriz uzidje na mjesto zvano lubanja,hebrejski Golgota.Ovo su 3 teksta o istom dogadjaju.Prvi i drugi tvrde da je kriz nosio Simun Cirenac a treci tekst kaze da ga je nosio Isus.Kojem tekstu vjerovati ustvari?

3.A sto se tice toga dali je Isus gradio mir apsolutno se slazem stobom i uvjeren sam da jeste,ali ne i Biblija gdje stoji

"Nemojte misliti da sam dosano donijeti mir na zemlji!Nisam dosao donijeti mir,nego MAC!(Evandljelje po Mateju 10:34

"Dosao sam da bacim oganj na zemlju,pa kako bih zelio da se vec zapalio(51)!Mislite li da sam dosao na zemlju donijeti mir?Ne,kazem vam,nego RAZDOR!"(Evandjelje po Luki 12:49 i 51)

A prije toga u Evandjelju po Luki 9:56 stoji "...jer sin covjeciji nije dosao da pogubi duse covjecije,nego da ih spase!"

Proturjecje je ocito.U prvom tekstu(a ima ih jos dosta slicnih) spominje se dobra namjera Isusa,da bi u ostalim tekstovima osporio miroljubivost govoreci da je dosao napraviti razdor??????????
Armin_Bonjasky

#90 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

Pitanje broj 4

Dali je svjedocanstvo Isausovo vjerodostojno,ja iskreno vjerujem,svim srcem da jeste,ali zasto Biblija drugacije govori na 2 mjesta

"Ako ja svjedocim sam za se-odvrati im Isus-moje je svjedocanstvo vjerodostojno"(Ev.po Ivanu 8:14)

Dok u istom tom evandjelju,citat 5:31 Isus kaze: "Ako ja svejdocim sam za se-moje svjedocanstvo nije vjerodostojno"

drugi tekst nam govori da ne treba uzimati Isusovo svjedocenje o samome sebi,dok prvi kaze da to moramo prihvatiti jer je ono vjerodostojno?????????????????

Neke greske,krupne greske:

"Trijem koji je bio pred Domom imao je po sirini ovoga potonjega,u duzinu 20 lakata,a visok je bio 120 lakata"(Ljetopis 3:4)

A u prvoj knjizi o Kraljevima 6:2 stoji da je visina kuce koju je sagradio Solomon 30 lakata,pa kako onda visina trijema moze biti 120 lakata?Adam Clark je priznao da se u drugoj knjizi Ljetopisa 3:4 radi o gresci,pa cu prevodioci na sirski i arapski jezik izbacili rijec stotinu i rekli:njegova visina je 20 lakata.Znaci oni ispravili,i dan danas u Biblijama stoji to ispravljeno,LJUDSKOM RUKOM.????Zar nevjerujete "BOZIJOJ OBJAVI"???
Armin_Bonjasky

#91 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

Proturjecnosti u broju Izraelskih i judejskih boraca

"Joab dade kralju popis naroda:Izraelaca bijase 800.000 ratnika vicnih macu,a Judejaca 500.000 ljudi"(Samuelova Knjiga 24:9)

"Joab dade Davidu popis naroda:Izraelaca bijase milion i sto hiljada ljudi vicnih macu,a judejaca 470.000"(Prva knjiga ljetopisa 21:5)

Prema prvom tekstu broj ratnika u Izraelu je 800.000 a u Jedeji 500.000,a perma drugom njihov broj je 1.100.000 a u Judeji 470000

Izmedju 2 navedena teksta postoji ogromna razlika.Adam Clark(jedan od najistaknutijih filozofa i veliki protestantski komentator i ucenjak,vlasnik verzije starog i novog zavjeta) je priznao da je veoma tesko odrediti koji je tekst ispravan,jer je u historijskim knjigama bilo jako mnogo korigovanja i ispravljanaj????????Jeli to Bozija objava kada neznamo sta je ispravno a sta ne,a sve u jednoj knjigi?

6.Koliko je imao sinova Benjamin i koja su njihova imena?

"Benjamini sinovi:Bela,Beker I Jediael,njih trojica"

"Benjamin rodi prvenca Belu drugog Asbela,treceg Ahraba,cetvrtog Nohu i petog Rafu"

"Sinovi Benjaminovi su:Bela,Beker,Asbel,Gera,Naman,Ehi.Ros,Mupim,Hupim i Ard"

U svim tekstovima se slazu samo sa jednim imenom,BELA,a sve ostalo je drugacije,i broj i imena!Zasto???????

Prva 2 teksta su iz iste knjige i predstavljaju proturjecje jestnog te istog autora,a to je Ezra.Krscanski ucenjaci su bili prinudjeni priznati gresku i pripisati je Ezri,te su rekli:Rodoslovni listovi iz kojih je Ezra uzimao podatke nisu bili kompletni te zato nije pravio razliku izmedju sinova i unuka.Zanimljivo nema sta! ???????

nastavit ce se...
zonbirile

#92 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by zonbirile »

za početak objašnjenje ,evanđenje po XY je subjektivno pisanje o istoj stvari na svoj način i u drugom vremenskom periodu.Možda bi ti za razumjevanje pomoglo da malo izučiš težnju jevrejskih svečenika da svu krivicu bace na jevrejski narod,a to ih i sada prati.
Locked