Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
-
ri0
#51 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
Vi ste obicni fundamentalisti, obojica...
-
iceman2010
#52 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
pike wrote:Problem je sto je tema napravljena da se podsmijava druga vijera i da se prozivju ljudi zbog toga. Podsmijavanje i nebi bilo lose da je nesto duhovito smislio, ali je ocigledno da doticni zeli pokazati kako je njegova vjera superiornaStatic-X wrote:Bas i ja nekontam sta je problem u temi da se osporava...vidim ostale su mnogo profesionalnije![]()
zanimame samo kakvim genijalnim argumentima to zeli dokazati. Nadam se da su malo genijalniji od ovoga
...ako nisu bolje mu je da se ne upusta u bilo kakvu diskusiju inace ce biti PROtestant 1-0 Armin.Armin_Bonjasky wrote:Jer onda hajmo zanijekati sve ranije historijske licnosti,i Ajnstajna i Mocarta,Napoleona i tako redom.!kukuruz_kokicar wrote:
1. Isus je mitoloskog porijekla. Nema niti jednog dokaza da je doticni gospodin postojao, a pogotovu nema dokaza za siri kontekst price u koji se stavlja.
.
Zanimljivo kako si od silnih tema gdje se ismijava sa islamskim propisima i gdje se oni propituju i gdje je tvoj omiljeni protestant izuzetno aktivan ti izabrao ovu da govoris o podsmjevanju. Ove druge su ti vjerovatno jako zanimljive. Nismo li to malo licemjerni?
-
Armin_Bonjasky
#53 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
Definitivno necu vise nasjedati na provokacije onih koji su ostali bez argumenata ili ih nikad nisu ni imali pa pokusavaju da loptu prebace na verbalno prepucavanje kako bi ja prihvatio takav nacin komunikacije i odo tema bila zakljucana ili sta vec,znam da je to cilj.Pogledajte opet na ovo sto sam napisao sve do sada,pa kada neko dodje sa objasnjenjem neka se javi,pa mozemo pricati.Znate i vi sami i dusi da nista neznate vezano za ovu temu a nesto pametujete.Postoje stvari koje ja recimo ne poznajem najbolje o svojoj vjeri i nebi se upustao u raspravu o toj temi,nego knjigu u sake i uci da znas.Znaci,mig i Protestant i svi ovi svjetski kriticari,donesite odgovore prvo na ono sto sam napisao na ovoj temi,pa krenite dalje!Toliko od mene,sad filozofirajte do sutra!Samo da jos nesto napomenem,iznijet cu jos neke dokazice pa da mi se objasne..Znaci ja cu pisati vezano za temu,a citirat cu samo onog ko napise nesto vezano za temu,ovo sto ste vi do sada pisali eliminise vas kao bilo kakvog sagovornika!Selam alejkum.
-
Armin_Bonjasky
#54 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
Pitanje broj 4
Dali je svjedocanstvo Isausovo vjerodostojno,ja iskreno vjerujem,svim srcem da jeste,ali zasto Biblija drugacije govori na 2 mjesta
"Ako ja svjedocim sam za se-odvrati im Isus-moje je svjedocanstvo vjerodostojno"(Ev.po Ivanu 8:14)
Dok u istom tom evandjelju,citat 5:31 Isus kaze: "Ako ja svejdocim sam za se-moje svjedocanstvo nije vjerodostojno"
drugi tekst nam govori da ne treba uzimati Isusovo svjedocenje o samome sebi,dok prvi kaze da to moramo prihvatiti jer je ono vjerodostojno?????????????????
Neke greske,krupne greske:
"Trijem koji je bio pred Domom imao je po sirini ovoga potonjega,u duzinu 20 lakata,a visok je bio 120 lakata"(Ljetopis 3:4)
A u prvoj knjizi o Kraljevima 6:2 stoji da je visina kuce koju je sagradio Solomon 30 lakata,pa kako onda visina trijema moze biti 120 lakata?Adam Clark je priznao da se u drugoj knjizi Ljetopisa 3:4 radi o gresci,pa cu prevodioci na sirski i arapski jezik izbacili rijec stotinu i rekli:njegova visina je 20 lakata.Znaci oni ispravili,i dan danas u Biblijama stoji to ispravljeno,LJUDSKOM RUKOM.????Zar nevjerujete "BOZIJOJ OBJAVI"???
nastavit ce se...
Dali je svjedocanstvo Isausovo vjerodostojno,ja iskreno vjerujem,svim srcem da jeste,ali zasto Biblija drugacije govori na 2 mjesta
"Ako ja svjedocim sam za se-odvrati im Isus-moje je svjedocanstvo vjerodostojno"(Ev.po Ivanu 8:14)
Dok u istom tom evandjelju,citat 5:31 Isus kaze: "Ako ja svejdocim sam za se-moje svjedocanstvo nije vjerodostojno"
drugi tekst nam govori da ne treba uzimati Isusovo svjedocenje o samome sebi,dok prvi kaze da to moramo prihvatiti jer je ono vjerodostojno?????????????????
"Trijem koji je bio pred Domom imao je po sirini ovoga potonjega,u duzinu 20 lakata,a visok je bio 120 lakata"(Ljetopis 3:4)
A u prvoj knjizi o Kraljevima 6:2 stoji da je visina kuce koju je sagradio Solomon 30 lakata,pa kako onda visina trijema moze biti 120 lakata?Adam Clark je priznao da se u drugoj knjizi Ljetopisa 3:4 radi o gresci,pa cu prevodioci na sirski i arapski jezik izbacili rijec stotinu i rekli:njegova visina je 20 lakata.Znaci oni ispravili,i dan danas u Biblijama stoji to ispravljeno,LJUDSKOM RUKOM.????Zar nevjerujete "BOZIJOJ OBJAVI"???
nastavit ce se...
-
zonbirile
#55 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
-------------------------------------------------------------------------Armin_Bonjasky wrote:Pitanje broj 4
nastavit ce se...
mislim dečko da suštinski nisi shvatio stvar,a nabacuješ kojekakve pitalice na nivou infatilne budale.Ne znam šta ti znači ono pitanje i za protestante?Pitaš ono što je svima znano i to sa pozicije vjere kojoj vjeruješ i religiozno pripadaš,a ona sama je dogmatizirana i usvojila dogme predhodnika.Smiješno mi je da ti obrazlažem i odgovaram na tvoja pitanja,jer ne kontam uopšte šta nastojiš reći.
-
Armin_Bonjasky
#56 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
Proturjecnosti u broju Izraelskih i judejskih boraca
"Joab dade kralju popis naroda:Izraelaca bijase 800.000 ratnika vicnih macu,a Judejaca 500.000 ljudi"(Samuelova Knjiga 24:9)
"Joab dade Davidu popis naroda:Izraelaca bijase milion i sto hiljada ljudi vicnih macu,a judejaca 470.000"(Prva knjiga ljetopisa 21:5)
Prema prvom tekstu broj ratnika u Izraelu je 800.000 a u Jedeji 500.000,a perma drugom njihov broj je 1.100.000 a u Judeji 470000
Izmedju 2 navedena teksta postoji ogromna razlika.Adam Clark(jedan od najistaknutijih filozofa i veliki protestantski komentator i ucenjak,vlasnik verzije starog i novog zavjeta) je priznao da je veoma tesko odrediti koji je tekst ispravan,jer je u historijskim knjigama bilo jako mnogo korigovanja i ispravljanaj????????Jeli to Bozija objava kada neznamo sta je ispravno a sta ne,a sve u jednoj knjigi?
6.Koliko je imao sinova Benjamin i koja su njihova imena?
"Benjamini sinovi:Bela,Beker I Jediael,njih trojica"
"Benjamin rodi prvenca Belu drugog Asbela,treceg Ahraba,cetvrtog Nohu i petog Rafu"
"Sinovi Benjaminovi su:Bela,Beker,Asbel,Gera,Naman,Ehi.Ros,Mupim,Hupim i Ard"
U svim tekstovima se slazu samo sa jednim imenom,BELA,a sve ostalo je drugacije,i broj i imena!Zasto???????
Prva 2 teksta su iz iste knjige i predstavljaju proturjecje jestnog te istog autora,a to je Ezra.Krscanski ucenjaci su bili prinudjeni priznati gresku i pripisati je Ezri,te su rekli:Rodoslovni listovi iz kojih je Ezra uzimao podatke nisu bili kompletni te zato nije pravio razliku izmedju sinova i unuka.Zanimljivo nema sta! ???????
nastavit ce se...
"Joab dade kralju popis naroda:Izraelaca bijase 800.000 ratnika vicnih macu,a Judejaca 500.000 ljudi"(Samuelova Knjiga 24:9)
"Joab dade Davidu popis naroda:Izraelaca bijase milion i sto hiljada ljudi vicnih macu,a judejaca 470.000"(Prva knjiga ljetopisa 21:5)
Prema prvom tekstu broj ratnika u Izraelu je 800.000 a u Jedeji 500.000,a perma drugom njihov broj je 1.100.000 a u Judeji 470000
Izmedju 2 navedena teksta postoji ogromna razlika.Adam Clark(jedan od najistaknutijih filozofa i veliki protestantski komentator i ucenjak,vlasnik verzije starog i novog zavjeta) je priznao da je veoma tesko odrediti koji je tekst ispravan,jer je u historijskim knjigama bilo jako mnogo korigovanja i ispravljanaj????????Jeli to Bozija objava kada neznamo sta je ispravno a sta ne,a sve u jednoj knjigi?
"Benjamin rodi prvenca Belu drugog Asbela,treceg Ahraba,cetvrtog Nohu i petog Rafu"
U svim tekstovima se slazu samo sa jednim imenom,BELA,a sve ostalo je drugacije,i broj i imena!Zasto???????
Prva 2 teksta su iz iste knjige i predstavljaju proturjecje jestnog te istog autora,a to je Ezra.Krscanski ucenjaci su bili prinudjeni priznati gresku i pripisati je Ezri,te su rekli:Rodoslovni listovi iz kojih je Ezra uzimao podatke nisu bili kompletni te zato nije pravio razliku izmedju sinova i unuka.Zanimljivo nema sta! ???????
nastavit ce se...
-
zonbirile
#57 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
---------------------------------------------Armin_Bonjasky wrote:Proturjecnosti u broju Izraelskih i judejskih boraca
nastavit ce se...
stani dečko,nekontam šta hočeš da dokažeš i šta pitaš.Nikada ne čitaš predhodni post,a diskutovao bi?
-
Armin_Bonjasky
#58 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
Rekao sam vec,pitam za objasnjenje ovoga,zar u tome ima sta lose?Nadam se da cu ga dobiti,i vi puno pitate o islamu a mislim da vam je rijetko ko odbio dati odgovor,nisu vas napadali bas kao vi mene!
- HAVANA
#59 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
pustopoljina wrote:jos jedna "moj je tata jaci od tvog tate" tema.
-
zonbirile
#60 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
pa ona pitanja sa početka su ti priglupa,jer su opće poznata,a sada padaš u navijačku strast i dokazivanje nedokazivog.Kada shvatiš da su sve vjere bile u funkcije očuvanja vlasti i vladanja pokorenim narodom biće ti lakše.
- NIN
#61 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
Kada se nekom desi, sto bi moj drug @Ahmmed rekao, akutna upala imana i deficit znanja u isto vrijeme onda za posljedicu imamo ovakve djecake na forumu.zonbirile wrote:stani dečko,nekontam šta hočeš da dokažeš i šta pitaš.Nikada ne čitaš predhodni post,a diskutovao bi?
- Zlata M.
#62 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
... vala bas !NIN wrote:Kada se nekom desi, sto bi moj drug @Ahmmed rekao, akutna upala imana i deficit znanja u isto vrijeme onda za posljedicu imamo ovakve djecake na forumu.zonbirile wrote:stani dečko,nekontam šta hočeš da dokažeš i šta pitaš.Nikada ne čitaš predhodni post,a diskutovao bi?
- karbofix
#63 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
National Geo. 17.10.2010 17:00
Isus: Čovjek iz Nazaretha On je vjerojatno najpoznatiji čovjek u povijesti, no što uistinu znamo o njemu? Znanstvenici i arheolozi istražuju postojanje Isusa.
sutra lijepo pred TV(National Geographic) pa pogledaj(te) sve što vas zanima, manite se šuplje
Isus: Čovjek iz Nazaretha On je vjerojatno najpoznatiji čovjek u povijesti, no što uistinu znamo o njemu? Znanstvenici i arheolozi istražuju postojanje Isusa.
sutra lijepo pred TV(National Geographic) pa pogledaj(te) sve što vas zanima, manite se šuplje
-
zonbirile
#64 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
------------------------------------------------Zlata M. wrote:... vala bas !NIN wrote:Kada se nekom desi, sto bi moj drug @Ahmmed rekao, akutna upala imana i deficit znanja u isto vrijeme onda za posljedicu imamo ovakve djecake na forumu.zonbirile wrote:stani dečko,nekontam šta hočeš da dokažeš i šta pitaš.Nikada ne čitaš predhodni post,a diskutovao bi?
sada sam pod paskom i imam tremu da ne iznevjerim očekivanja.
- Zlata M.
#65 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
zonbirile wrote:------------------------------------------------Zlata M. wrote: ... vala bas !
sada sam pod paskom i imam tremu da ne iznevjerim očekivanja.
-
zonbirile
#66 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
otjerasmo dečka,a baš se počeo provaljivati.Naučna misao svih fela se slaže da je hriščanstvo prevelo društvo iz robovlasništva u feudalizam,protestantizam iz feudalnog u kapitalističko,a ovakvi će uvesti planetu u nestanak.
-
Armin_Bonjasky
#67 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
Sta ba pricas ti,sta glumis tu simpaticnost,de malo suti bolje ti je,idi tamo o crtanim filmovima pricaj,o onim temama ljubav ovo ono,tu budi simpatican.Neznam kako neko moze pametovati na temi o kojoj veze nema.zonbirile wrote:otjerasmo dečka,a baš se počeo provaljivati.Naučna misao svih fela se slaže da je hriščanstvo prevelo društvo iz robovlasništva u feudalizam,protestantizam iz feudalnog u kapitalističko,a ovakvi će uvesti planetu u nestanak.
-
ri0
#68 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
Večeras je meč svih mečeva
To je meč koji obećava
Tribine drhte k'o životinja bijesna
Dva Boga u ringu kojima je zemlja pretijesna
Gledam te vjerske huligane
Kako nam broje zadnje dane
Kliču svome Übermenschu
Da digne cijeli svijet u benchu
Moj je Bog jači od tvog
Moj je Bog jači od tvog
S obje tribine čuju se iste himne
Moj je bog jači od tvog
Moj je bog jači od tvog
U njegovo ime se lakše gine
Pokušavam skužit' što ih fura
Kroz taj svijet karikatura
Sve što im se u glavi vrti
su pakao, raj i strah od smrti
Ja i tom strašnom junaku
Gore na oblaku skidam kapu
Ali mi duša nije toliko plaha
Da ću ga voljet' iz straha
Tvoj je Bog jači od mog
Tvoj je Bog jači od mog
U njegovo ime se lakše gine
Tvoj je Bog jači od mog
Tvoj je Bog jači od mog
Moj nije visok, snažan, nabildan ni lijep
ali mi fino stane u džep
Moj džepni Bog je uvijek uz mene
On prati me, i to na duge pruge
On je samo moj, samo moj heroj
Pa nema potrebe da s njime gnjavim druge
Moj džepni Bog će Bogu tvom pokazati Boga!!
- Zlata M.
#69 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
ma, udari ga ! sta sh' se raspravljat !Armin_Bonjasky wrote:Sta ba pricas ti,sta glumis tu simpaticnost,de malo suti bolje ti je,idi tamo o crtanim filmovima pricaj,o onim temama ljubav ovo ono,tu budi simpatican.Neznam kako neko moze pametovati na temi o kojoj veze nema.zonbirile wrote:otjerasmo dečka,a baš se počeo provaljivati.Naučna misao svih fela se slaže da je hriščanstvo prevelo društvo iz robovlasništva u feudalizam,protestantizam iz feudalnog u kapitalističko,a ovakvi će uvesti planetu u nestanak.
- pustopoljina
#70 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
mora se pustiti krv.
treba svima koju pijavicu prilijepiti da se opasulje.
post propisati svima. graha na vodi.
or iz it mi, em aj geting old?
treba svima koju pijavicu prilijepiti da se opasulje.
post propisati svima. graha na vodi.
or iz it mi, em aj geting old?
-
zonbirile
#71 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
he,he došao ti.Pa hočeš li prvo o hriščanstvu,pa onda o plagijatu nekih 600g poslije.Da te utješim i hriščanstvo je miks judaizma od par hiljada godina prije.Nema ljutne drug,kada si objasniš,kako to da Rimljani kao najveći progonitelji hrišćana za 300g primiše tu istu vjeru i sada neki novi klici počeše da se viore na križevima duž rimskih puteva.Isto ti je bilo i sa otkričem novog puta,puta svile,puta Marka Pola,izgubiše neki drumarinu-harač pa okrenuše priču,skontaše šta im je činiti.Mnogo kasnije drugi skontaše da radnik nije kmet-hajvan i da treba novu priču o destinaciji i njegovom izboru i stavlja ga u centar priče(al u qurcu,samo u priči)i pomože mu da radi 16h dnevno ,6 dana u sedmici(naravno 7. dan je rezervisan za zajedničkog Boga i njega i njegovog poslodavac),da izgubi sve i sa dužničkom omčom bude transportovan u Novi svijet.
-
Armin_Bonjasky
#72 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
Ako neko ima vezano za temu nesto da kaze,da odgovori pozeljno je,sve mimo toga je netolerantno,nekorektno i nekulturno.Pokazujete svojim postovima svoje vaspitanje!Toliko od mene,covjek nemoze milom izgleda dati vam do znanja da glupi komentari nisu pozeljni
- Zlata M.
#73 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
... pa rekoh ti vec u prethodnom postuArmin_Bonjasky wrote:Ako neko ima vezano za temu nesto da kaze,da odgovori pozeljno je,sve mimo toga je netolerantno,nekorektno i nekulturno.Pokazujete svojim postovima svoje vaspitanje!Toliko od mene,covjek nemoze milom izgleda dati vam do znanja da glupi komentari nisu pozeljni
-
zonbirile
#74 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
----------------------------------------Armin_Bonjasky wrote:Ako neko ima vezano za temu nesto da kaze,da odgovori pozeljno je,sve mimo toga je netolerantno,nekorektno i nekulturno.Pokazujete svojim postovima svoje vaspitanje!Toliko od mene,covjek nemoze milom izgleda dati vam do znanja da glupi komentari nisu pozeljni
pusti te murafe,šta je od nabrojanog u mom postu.Sve što pitaš je irelevantno za priču koju bi plasirao,bio Isus mitska ili stvarna ličnost.Objasni šta to mjenja u stvari,pogotovu kada su nastavljaći dobre tradicije manipulisanja obespravljenom nepismenom rajom ga priznali i poštovali.
- statix
#75 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane
Neki vjernici nikad ne izadju iz faze infantilnog obozavanja Boga, kroz lik tate, koji kaznjava neposlusnost, i nagradjuje i ponosi se poslusnoscu i njihovom uspjehu.HAVANA wrote:pustopoljina wrote:jos jedna "moj je tata jaci od tvog tate" tema.