Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Rasprave o vjerskim temama.
LSD

#26 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by LSD »

Da sam malo mlađi i gluplji možda bih i nešto počeo, ali su vam obojici Black i Priorat najbolje odgovorili.
Imate brate internet i već POZATVARANE teme koje daju poprilično informacija. Kada savladate te, e onda možemo nešto dalje.
E ovako treba odgovarati, ali baš svaki put....to sam isto juce napisao i Probšenom dolaru i svakom onom ko se raspitaje za islam, postavlja neka pitanja i traži neke odgovore po forumima....ima brate internet, imaju zatvorene teme, imaju knjige pa tamo traži odgovore....pa kad savladate to, onda možemo nastaviti dalje sa pricom.
Ali evo Kotromanichu nije mrsko ni teško objašnjavati neznalicama neke osnovne stvari, on piše.
Armin_Bonjasky

#27 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

LSD wrote:
Da sam malo mlađi i gluplji možda bih i nešto počeo, ali su vam obojici Black i Priorat najbolje odgovorili.
Imate brate internet i već POZATVARANE teme koje daju poprilično informacija. Kada savladate te, e onda možemo nešto dalje.
E ovako treba odgovarati, ali baš svaki put....to sam isto juce napisao i Probšenom dolaru i svakom onom ko se raspitaje za islam, postavlja neka pitanja i traži neke odgovore po forumima....ima brate internet, imaju zatvorene teme, imaju knjige pa tamo traži odgovore....pa kad savladate to, onda možemo nastaviti dalje sa pricom.
Ali evo Kotromanichu nije mrsko ni teško objašnjavati neznalicama neke osnovne stvari, on piše.
Dobro prijatelju,mozes li mi onda reci kakve teme postavljati na forumu a da se vec odgovor nemoze naci na netu,tacnije ima li ijedna takva tema,osim onih spamerskih tema koje se cesto postavljaju?

P.S
1.Pitanja sam postavio ne sto neznam,nego radi objasnjenja onoga sto ZNAM!
2.
Zasto Spekulantu na temi "Zasto se izlazak iz islama kaznjava smrcu" niste govorili ovo sto i meni,on je puno nadmenije poceo temu??????????
Last edited by Armin_Bonjasky on 15/10/2010 12:26, edited 2 times in total.
LSD

#28 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by LSD »

Juce lik svijetla obraza postavi nekoliko pitanja, citiram:

"Neka mi neko odgovori zasto je svinjetina zabranjena u islamu. Danas sam procitao da je u Njemackoj uciteljica suspendovana sa radnog mjesta zato sto je muslimanskoj djeci slucajno i nenamjerno umjesto purece snicle dala da pojedu svinjsku sniclu. Na zahtjev roditelja te djece je suspendovana. Zasto je u islamu grijeh pojesti svinjsko meso a nije ubiti nevjernika, i zato jos raj zasluziti. Jer sam sinoc gledao u Somaliji kako se ubijaju nevjernici uz povike alah je veliki, i ne samo tamo. Nije grijeh, kamenovanjem ubiti preljubnicu, niti joj odsjeci nos i usi, vec je grijeh pojesti svinjetinu. I je li serijat legitimna stvar u islamu ili ne. Ako moze ovo neko da mi pojasni."

Hoce gospodin da mu se po forumu odgovara, da stice na najbrži moguci nacin znanje, kao da je neko dužan da mu odgovara -tako se postavlja.....zato kažem, kao i ovaj PRO testant....imaš brate internet, starije zatvorene teme, imaju knjige pa nek se malo potrudi da nađe odgovore koji ga zanimaju.
Vjera se ne uci po forumima...imaju za to predviđene institucije.
PRO testant

#29 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by PRO testant »

Armin_Bonjasky wrote:
LSD wrote:
Dobro prijatelju,mozes li mi onda reci kakve teme postavljati na forumu a da se vec odgovor nemoze naci na netu,tacnije ima li ijedna takva tema,osim onih spamerskih tema koje se cesto postavljaju?

P.S
1.Pitanja sam postavio ne sto neznam,nego radi objasnjenja onoga sto ZNAM!
2.
Zasto Spekulantu na temi "Zasto se izlazak iz islama kaznjava smrcu" niste govorili ovo sto i meni,on je puno nadmenije poceo temu??????????
Zato što je ta tema o ljudima koji to prolaze u trenutcima dok mi razgovaramo. Obični ljudi, od mehaničara do doktora nauka upravo prolaze kroz neki od tih događaja, negdje u svjetu, zbog određenog učenja.
A već rekoh, nema potrebe da navodim detalje, samo da sam i sam dio te iste populacije koja je prošla kroz nešto slično ali sa mnogo manjom žestinom.
Ti sa druge strane, tržiš kavgu i raspravu samo zato što je neko drugačiji, vjeruje drugačije, na šta te to podsjeća. ;-)
I to sa superiornim stavom, i na način koji nije primjeren, "JER ZNAM"
Znam i ja, znaju i mnogi drugi, pa čak i oni koje osudiše zbog toga što znaju, na smrt, i šta sada?
Ti ljudi su zaista vjernici (bez obzira na vjeroispovjest) koji su položili život, ne odustavši od svojih odluka i vjerovanja, na način da su osuđeni od režima u kojem se nalaze.
A ti, koji znaš, ... znaš samo da znaš, a neznaš koliko neznaš, što je kvaliteta svakoga koji iole nešto zna.
I sa takvim stavom i ide kroz život.
Da li je to tvoj način? Po tvojim postovima sumnjam.
Armin_Bonjasky

#30 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

Prijatelju moj,hajde da se ne nadmudrujemo,nemam vremena za to,zurim na dzumu.Odgovori mi na ono sto sam napisao malo prije vezano za porijeklo Isusa i ostale stvari.Lijepo zelim da diskutujemo jer smatram da imas valjda znanja,neznam u cemu je problem.Ako zelis odgovori,ako ne jasno je zasto neces.Eto ostavljam ti na raspolaganju,ocekujem tvoju nadmenu aktivnost kao na ostalim temama!
PRO testant

#31 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by PRO testant »

Armin_Bonjasky wrote:Prijatelju moj,hajde da se ne nadmudrujemo,nemam vremena za to,zurim na dzumu.Odgovori mi na ono sto sam napisao malo prije vezano za porijeklo Isusa i ostale stvari.Lijepo zelim da diskutujemo jer smatram da imas valjda znanja,neznam u cemu je problem.Ako zelis odgovori,ako ne jasno je zasto neces.Eto ostavljam ti na raspolaganju,ocekujem tvoju nadmenu aktivnost kao na ostalim temama!
Vidi se da si djete, pa koristiš djetinji način pritiska. Plitko jarane ... plitko.... :lol:
Šta da ti odgovaram, pored svih dosadašnjih komentara drugih osoba i svega već rečenog.
I od svega što ti rekoh u zadnjem postu, ti shvatio kako se mi nadmudrujemo.
e moj, ne moraš ti reklamirati da ideš na džumu, da bi pokazao kako si eto vjernik.

to se ne radi tako moj moj....

Uhvati se ti onih tema što ti Black postavi i prođi to sve, pa se čujemo za koju godinu kada se najedeš malo više germe i kada nakvasaš malo više pameću i ostalim što ide uz to.
Armin_Bonjasky

#32 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

PRO testant wrote:
Armin_Bonjasky wrote:Prijatelju moj,hajde da se ne nadmudrujemo,nemam vremena za to,zurim na dzumu.Odgovori mi na ono sto sam napisao malo prije vezano za porijeklo Isusa i ostale stvari.Lijepo zelim da diskutujemo jer smatram da imas valjda znanja,neznam u cemu je problem.Ako zelis odgovori,ako ne jasno je zasto neces.Eto ostavljam ti na raspolaganju,ocekujem tvoju nadmenu aktivnost kao na ostalim temama!
Vidi se da si djete, pa koristiš djetinji način pritiska. Plitko jarane ... plitko.... :lol:
Šta da ti odgovaram, pored svih dosadašnjih komentara drugih osoba i svega već rečenog.
e moj, ne moraš ti reklamirati da ideš na džumu, da bi pokazao kako si eto vjernik.

Uhvati se ti onih tema što ti Black postavi i prođi to sve, pa se čujemo za koju godinu kada se najedeš malo više germe i kada nakvasaš malo više pameću i ostalim što ide uz to.
Ok,pobjedio si,neka bude da je tako kako ti kazes!Hajde sad idi odgovori na pitanja,ili sto se mene tice nemoras,jer razumijem te.Posto neznas odgovoriti na ono sto sam napisao kreces sa verbalnim tim prepucavanjem,te hvalis se da si vjernik,te ovo te ono.Stari bosanski nacin,ako nemozes argumentima,mozes verbalno.Uvijek smo takvi bili.Ti ako meni pojasnis ono sto sam napisao za porijeklo Isusa,ko je nosio kriz i dali je Isus dosao radi mira,ja istog momenta prelazim na krscanstvo i izvinut cu ti se i kandidovati se za buduceg svestenika.Jeli vazi?Bolji prijedlog nemozes dobiti,samo je fazon sto neznas odgovoriti pa ces sad opet malo jezik razvezati i napasti me.Ali nejse,ja te zaista razumijem,ali Boga mi ti kazem,razumijem ti i ne krivim,jer nemas izbora nego tako postupiti!
PRO testant

#33 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by PRO testant »

Armin_Bonjasky wrote:
PRO testant wrote:

Ok,pobjedio si,neka bude da je tako kako ti kazes!Hajde sad idi odgovori na pitanja,ili sto se mene tice nemoras,jer razumijem te.Posto neznas odgovoriti na ono sto sam napisao kreces sa verbalnim tim prepucavanjem,te hvalis se da si vjernik,te ovo te ono.Stari bosanski nacin,ako nemozes argumentima,mozes verbalno.Uvijek smo takvi bili.Ti ako meni pojasnis ono sto sam napisao za porijeklo Isusa,ko je nosio kriz i dali je Isus dosao radi mira,ja istog momenta prelazim na krscanstvo i izvinut cu ti se i kandidovati se za buduceg svestenika.Jeli vazi?Bolji prijedlog nemozes dobiti,samo je fazon sto neznas odgovoriti pa ces sad opet malo jezik razvezati i napasti me.Ali nejse,ja te zaista razumijem,ali Boga mi ti kazem,razumijem ti i ne krivim,jer nemas izbora nego tako postupiti!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH!!!!!!
Dobijao sam ja i bolje i konkretnije prijedloge. Pa na kraju ništa, samo šuplja....
samo ti svojim putem .... ;-) koji god da je.
BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#34 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by BolanBolan »

Majke mi, ovaj lik (Armin nešto) se drogira! =D
Ali_G

#35 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Ali_G »

Ajde sta ste navalili na momka. Kakvih se sve likova ovdje javlja s idiotskim pitanjima pa se polomiste objasnjavajuci, a njega odmah, a njegovo pitanje izuzetno konkretno.
probuseni $

#36 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by probuseni $ »

Ali_G wrote:Ajde sta ste navalili na momka. Kakvih se sve likova ovdje javlja s idiotskim pitanjima pa se polomiste objasnjavajuci, a njega odmah, a njegovo pitanje izuzetno konkretno.
Tacno ! Samo sto PRTtestant ne poznaje dovoljno svoju vjeru da mu odgovori precizno.Ako hoce ja cu mu pomoci ! ... :D ... :lol:
On ne zna da njegova vjera dozvoljava slobodno tumacenje Biblije, tako da moze izabrati sto zeli izmedju onog sto mu je Armin ponudio. ... :wink:
pustopoljina

#37 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by pustopoljina »

jos jedna "moj je tata jaci od tvog tate" tema.
Armin_Bonjasky

#38 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

probuseni $ wrote:
Ali_G wrote:Ajde sta ste navalili na momka. Kakvih se sve likova ovdje javlja s idiotskim pitanjima pa se polomiste objasnjavajuci, a njega odmah, a njegovo pitanje izuzetno konkretno.
Tacno ! Samo sto PRTtestant ne poznaje dovoljno svoju vjeru da mu odgovori precizno.Ako hoce ja cu mu pomoci ! ... :D ... :lol:
On ne zna da njegova vjera dozvoljava slobodno tumacenje Biblije, tako da moze izabrati sto zeli izmedju onog sto mu je Armin ponudio. ... :wink:
Hajde onda ti ako mozes odgvoori na ono sto sam napisao.Neznam zasto me napadate,ustvari znam,u nedostatku argumenata!Ali slobodno vi,vas nivo,vasa licnost,vas karakter!
PRO testant

#39 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by PRO testant »

Armin_Bonjasky wrote:
probuseni $ wrote:
Hajde onda ti ako mozes odgvoori na ono sto sam napisao.Neznam zasto me napadate,ustvari znam,u nedostatku argumenata!Ali slobodno vi,vas nivo,vasa licnost,vas karakter!
HAHAHAHAHAHAHAHAAHAH!!!!!
Sastala se dva dorata da ...... HAHAHAHAHAHAAHAH!!!!!!
Samo naprijed, to je jedini način da "natjerate" nekoga da razgovara sa vama ozbiljno HAHAHAHAHAHA!!!!!
Dječijim forama se koristite i to je toliko ali toliko površno, molim nekoga da im pojasni koliko je to površno. Molim vas!!!
E jarani moji ...... da ste samo malo ozbiljnije postupili i postavili se kao neko ko zaista želi razgovarati .... ljudi bi to i primjetili i na to adekvatno reagovali. I imali bi dobru diskusiju, ovako .... samo vas izbjegavaju zbog svega očiglednog.
jarancuga

#40 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by jarancuga »

pa sto ne odgovoris covjeku...slozi mu par argumenata i kapak....
inace, vidim da na skoro svakoj temi imas sta reci, pa de i na ovoj prosvijetli...
Armin_Bonjasky

#41 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

Ponuda stoji,prelazim na krscanstvo tako mi Boga ako mi odgovoris na ono sto sam pitao,i jos nekih par sitnica.Budi covjek i priznaj da neznas i nemozes odgovoriti,umjesto sto tu verbalno me napadas i pokusavas biti simpatican!
Armin_Bonjasky

#42 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

Pro testant,da bi te posjetio na ono na sta trebas dati odgovor,kopirat cu ti moj post od ranije.Ako imas broj pape ili tako nesto,slobodno pozovi ga,nemam nista protiv.Zelio sam stobom normalnu diskusiju,ali si je izbjegao,pa sta onda mogu tu.

---------
Naime proucavajuci Bibliju naisao sam na sledece.U evandjelju po Mateju 1:16 se kaze da je muz Isusove majke bio Josip sin Jakova,a u Evandjelju po Luki 3:23 se kaze da je to bio Josip sin Helijev.U Evandjelju po Mateju 1:6 se kaze bas kao sto ti rece da Isus vodi porijeklo od Davida sina Solomona,a u Evandjelju po Luki 3:31 da on vodi porijeklo od Davidovog sina Natana.

Nakon toga u evandjelju po Mateju 1:6-11 se saznaje da su svi preci Isaa od Davuda a,s do zatocenistva u Babilonu bili poznati kraljevi,a iz Evandjelja po Luki 3:27-31 saznajemo da nisu bili niti kraljevi niti poznate licnosti,izuzev Davuda a.s i Natana.To su samo neka neslaganja vezano za njegovo porijeklo,pa me zanimalo sta je ustvari istina.Ako nemam pravo pitati ovakva pitanja mislim da forum gubi svrhu,jos ce me mozda banovati pod pritiskom "redovnih" clanova na mene iako po pravilima nijedno nisam prekrsio.

2.Kazes da ga je nosio Isus,i ja sam tako mislio zaista,dok nisam vidio da u Evandljelju po Mateju 27:32 stoji citat "Izlazeci sretose nekog Cirenca,imenom Simuna i prisilise ga da ponese kriz"

A u Evandjelju po Luki 23:26 stoji "Dok su ga vodili,uhvatise nekog Simuna,te na njega stavise kriz da ga nosi ZAJEDNO sa Isusom"

U Evandjelju po Ivanu 19:17 stoji "...a on(Isus) noseci svoj kriz uzidje na mjesto zvano lubanja,hebrejski Golgota.Ovo su 3 teksta o istom dogadjaju.Prvi i drugi tvrde da je kriz nosio Simun Cirenac a treci tekst kaze da ga je nosio Isus.Kojem tekstu vjerovati ustvari?

3.A sto se tice toga dali je Isus gradio mir apsolutno se slazem stobom i uvjeren sam da jeste,ali ne i Biblija gdje stoji

"Nemojte misliti da sam dosano donijeti mir na zemlji!Nisam dosao donijeti mir,nego MAC!(Evandljelje po Mateju 10:34

"Dosao sam da bacim oganj na zemlju,pa kako bih zelio da se vec zapalio(51)!Mislite li da sam dosao na zemlju donijeti mir?Ne,kazem vam,nego RAZDOR!"(Evandjelje po Luki 12:49 i 51)

A prije toga u Evandjelju po Luki 9:56 stoji "...jer sin covjeciji nije dosao da pogubi duse covjecije,nego da ih spase!"

Proturjecje je ocito.U prvom tekstu(a ima ih jos dosta slicnih) spominje se dobra namjera Isusa,da bi u ostalim tekstovima osporio miroljubivost govoreci da je dosao napraviti razdor??????????

To je bila svrha mojih pitanja,ne vidim razliku u cilju postavljenigh pitanja od onih na temi zasto se izlazak iz islama kaznjava smrcu.Jos sam uvjeren da ce mi se obrisati tema i bit cu banovan iako mislim da nisam nista lose uradio,ako jesam nek mi se ukaze prije tog bana!
PRO testant

#43 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by PRO testant »

Armin_Bonjasky wrote:Ponuda stoji,prelazim na krscanstvo tako mi Boga ako mi odgovoris na ono sto sam pitao,i jos nekih par sitnica.Budi covjek i priznaj da neznas i nemozes odgovoriti,umjesto sto tu verbalno me napadas i pokusavas biti simpatican!
Ti, što reče da znaš, da zaista znaš bi odavno uradio to čime me želiš ... mamamiti (čitaj ucjeniti) na praznu nagalablicu i kavgu. Ali ti tvrdiš da znaš, i kavgu tražiš, a ja sam jednom nasjeo i nekada davno dobih ban.
Nemam namjeru da se ponovo naglaban sa tobom i tebi sličnima.

Razgovaram sa ljudima koji ppokažu barem malo poštovanja i poniznosti prema ostalima.
Koji prihvataju kritiku i valjan argument. Što čisto sumnjam je slučaj kod tebe.

Izvini, ali ni ti niti bilo ko drugi, me nemojte više prozivati.
Da ja ima dosta za reći, ali za one koji su spremni da slušaju, ne za one koji žele da se svađaju.
Armin_Bonjasky

#44 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

PRO testant wrote:
Armin_Bonjasky wrote:Ponuda stoji,prelazim na krscanstvo tako mi Boga ako mi odgovoris na ono sto sam pitao,i jos nekih par sitnica.Budi covjek i priznaj da neznas i nemozes odgovoriti,umjesto sto tu verbalno me napadas i pokusavas biti simpatican!
Ti, što reče da znaš, da zaista znaš bi odavno uradio to čime me želiš ... mamamiti (čitaj ucjeniti) na praznu nagalablicu i kavgu. Ali ti tvrdiš da znaš, i kavgu tražiš, a ja sam jednom nasjeo i nekada davno dobih ban.
Nemam namjeru da se ponovo naglaban sa tobom i tebi sličnima.

Razgovaram sa ljudima koji ppokažu barem malo poštovanja i poniznosti prema ostalima.
Koji prihvataju kritiku i valjan argument. Što čisto sumnjam je slučaj kod tebe.

Izvini, ali ni ti niti bilo ko drugi, me nemojte više prozivati.
Da ja ima dosta za reći, ali za one koji su spremni da slušaju, ne za one koji žele da se svađaju.
Mislim da sam odmah rekao da bi volio zdravu i finu diskusiju,ne zelim se svadjati,ali ti i jos neki ste prvi podigli tenzije.Idi i pogledaj kako sam nastupio,lijepo sam postavio pitanja,a tvoja sumnja kaakav sam ja je relativna,i sam znas da sumnja ni u cemu nije dokaz necemu niti povod za donosenje stava o nekome ili necemu.Pa ja ti obecavam da zelim lijepo da diskutujemo,kao prijatelji,ali ti odbijas!Neznam sta vise od mene ocekivati!
PRO testant

#45 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by PRO testant »

Neki dokazi o tebi.
Vidim i ovdje Protestant pametuje i izuzetno je otvoren za diskusiju,a nema ga tamo gdje bi ga trebalo biti.Protestant da ne ispadnem netolerantan,pa samo ja tebi o tvojoj vjeri postavljam pitanja,mozes slobodno ti meni postaviti bilo kakvo pitanje vezano za moju vjeru,pa i ovo sa ove teme.Ali prvo pokazi da si covjek i odgovori na pitanja,ili priznaj da neznas.Ali siguran sam da nista od toga nece biti,odgovoriti nemozes jer neznas i nemoguce je zato sto sam upravu,a priznati da neznas neces jer si upravo ti nadmen i ohol,a ne ja!
Hej de tako vam Boga malo ohladite svi,kada neko postavi temu ZASTO SE IZLAZAK IZ ISLAMA KAZNJAVA SMRCU onda je to u skladu sa pravilima,tolerancijom,zdravom diskusijom,tada ne kazete tome idi po internetu trazite jer ste vi naivni,vidite kako oni kada smatraju da ce dati pogresan odgovor prosipaju neku neradu za raspravom,kao on ovdje nije da raspravlja,a na ostalim temama je najaktivniji.Znaci ako neko da odgovor neka da,ja sam pitao i imam pravo na to,bez obzira kakav mi cilj bio.
Protestant mozes to prosipati ostalima,zasto takav nisi na ostalim temama,kada je u pitanju tvoje krscanstvo ili islamske teme,tu si ti nadmen i sa ogromnim egom,prosipas filozofiju.Daj barem budi ujednacen,nisam dzaba tebe spomenuo u naslovu teme,zato sto si samovjereno pisao o ovim temama
Ovo su samo neki od primjera koji govore o tvojoj nakani.
A dokaz su i komentari ostalih.
Pa ti vidi.
Armin_Bonjasky

#46 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

Hoces li da ja tebi citiram sta si ti meni govorio,i to prvi ti meni????????Cekam da mi odgovoris na ona pitanja ako zelis,nemozes znati kakvu disksiju zelim dok je ne pocnes samnom,ti si samo poceo verbalno prepucavanje samnom,ne i diskusiju!
iceman2010

#47 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by iceman2010 »

Sa protestantom nema potrebe da se natezes. On ce doci na svaku temu koja govori o islamu da napada i blati, a ovde je kao bezveze da odgovara na ova pitanja. Na ovim temama o islamu itekako mu je bilo do rasprave. Meni je na PP prizna neke kontradikcije u bibliji i rekao da je do njih doslo greskom prepisivaca. Na temi Biblija i Kur'an nekoliko stranica smo pricali o Kur'an-u, a kada je doslo vrijeme da on odgovara na moja pitanja onda je pobjegao. Zato ti savjetujem da se manes rasprave jer neces nista promjeniti. Znas da nekima kada bi i cudo bilo spusteno oni ne bi vjerovali. Vjeruj mi neces ni jedno misljenje promjeniti. Niti ce protestant postati musliman niti ce agnostici i ateisti to postati. Samo ces izazvati gomilu uvreda od onih koji preziru islam i muslimane.
Armin_Bonjasky

#48 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Armin_Bonjasky »

iceman2010 wrote:Sa protestantom nema potrebe da se natezes. On ce doci na svaku temu koja govori o islamu da napada i blati, a ovde je kao bezveze da odgovara na ova pitanja. Na ovim temama o islamu itekako mu je bilo do rasprave. Meni je na PP prizna neke kontradikcije u bibliji i rekao da je do njih doslo greskom prepisivaca. Na temi Biblija i Kur'an nekoliko stranica smo pricali o Kur'an-u, a kada je doslo vrijeme da on odgovara na moja pitanja onda je pobjegao. Zato ti savjetujem da se manes rasprave jer neces nista promjeniti. Znas da nekima kada bi i cudo bilo spusteno oni ne bi vjerovali. Vjeruj mi neces ni jedno misljenje promjeniti. Niti ce protestant postati musliman niti ce agnostici i ateisti to postati. Samo ces izazvati gomilu uvreda od onih koji preziru islam i muslimane.
Vjerovatno si upravu brate,to sam ja za njega davno skuzio,samo sto neki na forumu jos nisu.Necu ga vise pritiskati,od mene je dobio maksimum da bi diskutovali ali posto to nije u stanju ne zeli.A kako samo slatko pise na onoj temi o kaznjavanju smrcu otpadnike od islama,pun je znanja i sebe na toj temi.No nejse,kako god zeli.
Static-X

#49 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by Static-X »

Bas i ja nekontam sta je problem u temi da se osporava...vidim ostale su mnogo profesionalnije :-)
pike

#50 Re: Pitanja za PRO testanta i ostale krscane

Post by pike »

Static-X wrote:Bas i ja nekontam sta je problem u temi da se osporava...vidim ostale su mnogo profesionalnije :-)
Problem je sto je tema napravljena da se podsmijava druga vijera i da se prozivju ljudi zbog toga. Podsmijavanje i nebi bilo lose da je nesto duhovito smislio, ali je ocigledno da doticni zeli pokazati kako je njegova vjera superiorna :oops:

zanimame samo kakvim genijalnim argumentima to zeli dokazati. Nadam se da su malo genijalniji od ovoga :roll:
Armin_Bonjasky wrote:
kukuruz_kokicar wrote:

1. Isus je mitoloskog porijekla. Nema niti jednog dokaza da je doticni gospodin postojao, a pogotovu nema dokaza za siri kontekst price u koji se stavlja.

.
Jer onda hajmo zanijekati sve ranije historijske licnosti,i Ajnstajna i Mocarta,Napoleona i tako redom.!
...ako nisu bolje mu je da se ne upusta u bilo kakvu diskusiju inace ce biti PROtestant 1-0 Armin.
Locked