Armin_Bonjasky wrote:LSD wrote:Da sam malo mlađi i gluplji možda bih i nešto počeo, ali su vam obojici Black i Priorat najbolje odgovorili.
Imate brate internet i već POZATVARANE teme koje daju poprilično informacija. Kada savladate te, e onda možemo nešto dalje.
E ovako treba odgovarati, ali baš svaki put....to sam isto juce napisao i Probšenom dolaru i svakom onom ko se raspitaje za islam, postavlja neka pitanja i traži neke odgovore po forumima....ima brate internet, imaju zatvorene teme, imaju knjige pa tamo traži odgovore....pa kad savladate to, onda možemo nastaviti dalje sa pricom.
Ali evo Kotromanichu nije mrsko ni teško objašnjavati neznalicama neke osnovne stvari, on piše.
Dobro prijatelju,mozes li mi onda reci kakve teme postavljati na forumu a da se vec odgovor nemoze naci na netu,tacnije ima li ijedna takva tema,osim onih spamerskih tema koje se cesto postavljaju?
P.S
1.Pitanja sam postavio ne sto neznam,nego radi objasnjenja onoga sto ZNAM!
2.
Zasto Spekulantu na temi "Zasto se izlazak iz islama kaznjava smrcu" niste govorili ovo sto i meni,on je puno nadmenije poceo temu??????????
Zato što je ta tema o ljudima koji to prolaze u trenutcima dok mi razgovaramo. Obični ljudi, od mehaničara do doktora nauka upravo prolaze kroz neki od tih događaja, negdje u svjetu, zbog određenog učenja.
A već rekoh, nema potrebe da navodim detalje, samo da sam i sam dio te iste populacije koja je prošla kroz nešto slično ali sa mnogo manjom žestinom.
Ti sa druge strane, tržiš kavgu i raspravu samo zato što je neko drugačiji, vjeruje drugačije, na šta te to podsjeća.

I to sa superiornim stavom, i na način koji nije primjeren, "JER ZNAM"
Znam i ja, znaju i mnogi drugi, pa čak i oni koje osudiše zbog toga što znaju, na smrt, i šta sada?
Ti ljudi su zaista vjernici (bez obzira na vjeroispovjest) koji su položili život, ne odustavši od svojih odluka i vjerovanja, na način da su osuđeni od režima u kojem se nalaze.
A ti, koji znaš, ... znaš samo da znaš, a neznaš koliko neznaš, što je kvaliteta svakoga koji iole nešto zna.
I sa takvim stavom i ide kroz život.
Da li je to tvoj način? Po tvojim postovima sumnjam.