Pitanja za prijem pripravnika u pravosuđu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
robus1985

#1 Pitanja za prijem pripravnika u pravosuđu

Post by robus1985 »

Zanima me koja se pitanja obično postavljaju prilikom ispitivanja na intervjuu. Jasno mi je iz Pravilnika o zapošljavanju u pravosuđu kako se odvija pismeni i usmeni dio, ali me animaju iskustva osoba koje su prošle tu proceduru. Ponajviše me zanima "Provjera posebnih uslova testiranjem ili praktičnim radom".
Last edited by robus1985 on 31/03/2019 15:35, edited 2 times in total.
muha_sa

#2 Re: Pitanja za prijem pripravnika u pravosuđu

Post by muha_sa »

robus1985 wrote:Zanima me koja se pitanja obično postavljaju prilikom ispitivanja na intervjuu. Jasno mi je iz Pravilnika o zapošljavanju u pravosuđu kako se odvija pismeni i usmeni dio ali me animaju me iskustva osoba koje su prošle tu proceduru.
misliš da rezultati tog nekog testa uticu na to koga ce primit :?
robus1985

#3 Re: Pitanja za prijem pripravnika u pravosuđu

Post by robus1985 »

muha_sa wrote:
robus1985 wrote:Zanima me koja se pitanja obično postavljaju prilikom ispitivanja na intervjuu. Jasno mi je iz Pravilnika o zapošljavanju u pravosuđu kako se odvija pismeni i usmeni dio ali me animaju me iskustva osoba koje su prošle tu proceduru.
misliš da rezultati tog nekog testa uticu na to koga ce primit :?
Sve to imam na umu :sad: Ovo je više iz neke znatiželje, a i volio bih da znam šta bi me moglo čekati. U svako slučaju ne bih volio da se izblamiram samo zato što nisam dobro proučio proceduru :lol: :roll:
muminovic

#4 Re: Pitanja za prijem pripravnika u pravosuđu

Post by muminovic »

Uglavnom su ista pitanja, da li si sin od sudije ili tuzioca...
Post Reply