Tesla10 wrote:E pa vjeruj.
Ali sigurno je glavni krivac za slabo opremljenu armiju naša vlada, to jest Aljo i jataci njegovi.
Ne znam ko si,sta si,kolika ti je plata niti kolika ti je cuna,ali ova zadnja recenica ti sve govori samo ako razmislis o njoj.
Istina je da je 5-ti korpus i neke brigade 7mog korpusa bile u napredovanju u oslobadjanju drzave ali isto tako i nepravedno zaustavljene. Mozda i bolje,jer sacuvalo se stotinama zivota.Ovo sto neko misli da bi mi imali uredjenu drzavu da nije RS-a,pa to je cista floskula i ubleha. Evo imamo federaciju,ili ako hoces imamo kantone gdje niti srbi niti hrvati nemaju uticaja,pa pogledaj kakvo je stanje? Zalosno.Zasto se to ne uredi sto se moze urediti?
Dalje,ako neko misli da bi 5ti i 7mi korpus mogli iznijeti na svojim plecima oslobadjanje cijele BiH,dok neki drugi korpusi ili brigade nisu kurcem mrdnuli,taj se vara.Ovo kad kazem nisu khurcem mrdnuli,znaci da svaka cast obicnim ljudima,borcima,koji su imali zelju da urade nesto,ali nije imao ko da ih vodi i povede.Treba se samo sjetiti koliko je Armija imala fijasko akcija,gdje su stotine i stotine mladih zivota izgubljene ni u sta.I ko je odgovarao za to? Ja koliko znam-NIKO.
Imalo bi se na ovu temu svasta nesto reci,ali tako je kako je,i ovaj rat je bio samo jedno natezanje,ili razvlacenje sa sve 3 strane,ako pricamo o teritoriji BiH.
Bili su neki pomaci 95te,ali bilo je i povuci-potegni.Istina je da je 1 korpus imao nekih pomaka na Treskavici,ali je isto tako istina da je bilo masovno dezerterstva,sto se precutno zaboravlja ili ne prica.
I onda ostaju teorije zavjere. Zasto je bas skoro svaki komadant koji je imao vizije slobodne i suverene BiH,i koji je nesto radio po tom pitanju,poginuo.Pocev od Sehovica,Zajke,Nanica,Imamovica,Kraljevica da ne nabrajam dalje...
Mnogo pitanja,jedan odgovor. Izdaja i namjesteni rat.Eto to je.