Pitanja tipa RAZNA!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#676 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by diablobih »

vazi wrote:Bravo za temu i hvala :thumbup:

Moje pitanje: kod kupovine tableta , ipad, je li dovoljno da kma samo wi fi ili je bolje kupiti onaj s celularom ? Izvinite, taj tehnicki rijecnik mi je nula al valjda kontate o cemu pricam.

Kupila veceras jedan i kad sam dosla kuci ktivo mi sto nisam onaj drugi sa celularom al mi trgovac kaze ne treba vam to sad svugdje ima wifi , sama mislim nema u Bosni ..

Da li da zadrzim il da mijenjam ?
Pa ako ti treba da i telefoniras, i da imas 3G, svakako vrati i uzmi drugi.
vazi

#677 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by vazi »

diablobih wrote:

Moje pitanje: kod kupovine tableta , ipad, je li dovoljno da kma samo wi fi ili je bolje kupiti onaj s celularom ? Izvinite, taj tehnicki rijecnik mi je nula al valjda kontate o cemu pricam.

Kupila veceras jedan i kad sam dosla kuci ktivo mi sto nisam onaj drugi sa celularom al mi trgovac kaze ne treba vam to sad svugdje ima wifi , sama mislim nema u Bosni ..

Ne treba mi da telefoniram jer imam telefon.

Ako mogu telefonirati je li to znaci da ima onda unutra kartica , ako ima ima li broj telefona ili ne , moram li uzeti neku pretplatu ili moze moj broj mobilnog na tu karticu ? Jesu mi glupa pitanja al ne bih voljela da pogresno izaberem jer sad sam ga kupila i ko zna hocu li ikad vise ...

mogu li bez tog celulara telefonirati preko watsap i vibera ?
diablobih

#678 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by diablobih »

vazi wrote:
diablobih wrote:

Ne treba mi da telefoniram jer imam telefon.

Ako mogu telefonirati je li to znaci da ima onda unutra kartica , ako ima ima li broj telefona ili ne , moram li uzeti neku pretplatu ili moze moj broj mobilnog na tu karticu ? Jesu mi glupa pitanja al ne bih voljela da pogresno izaberem jer sad sam ga kupila i ko zna hocu li ikad vise ...

mogu li bez tog celulara telefonirati preko watsap i vibera ?
Pa cellular ti to znaci, da mozes koristiti sim karticu i samim tim 3G i pozivati sa istog. Mozes staviti svoju karticu, ili neku drugu pa je puniti kreditom ili uzeti pretplatu i za tu drugu karticu.
vazi

#679 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by vazi »

diablobih wrote: Pa cellular ti to znaci, da mozes koristiti sim karticu i samim tim 3G i pozivati sa istog. Mozes staviti svoju karticu, ili neku drugu pa je puniti kreditom ili uzeti pretplatu i za tu drugu karticu.
Ok, hvala, ako moze moja kartica onda je bolje da zamijenim. Hvala ti na pojasnjenu :thumbup: :sax:
kmirsad

#680 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kmirsad »

Jedno pitanje... možda neko zna...
Nekada davno bio jedan forum, meni bio mnogo dobar, puno sam tu forumao... pa se ugasio, zamro, kao i mnogi drugi... zvao se www.zid.ba... ili nešto slično...
Neko mi reče, sve što ikada napišeš preko interneta, ostane negdje zabilježeno... a meni sada treba jedna tema s tog foruma koju sam nekada davno tamo otvorio, i bila dasta posječena... tema se zvala Naša stranka...
probao guglati, nema ništa... al ja sam informatički duduk... zna li ko od vas... može li se to pronači...
kmirsad

#681 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kmirsad »

Evo još jednog.
Mobitel je stojao na stolu, Odjednom se upalio ekran, na njemu je bila NAPISANA rečenica koju sam par minuta prije izgovorio kolegici u kancelariji.
Vidjevši to i gledajuči u ekran izgovorio sam ... ma ne mogu da vjerujem... isključio mobitel i ponovo ga spustio na sto. Nakon par minuta ekran se ponovo sam od sebe osvjetlio i na bijeloj podlozi je bila napisana rečenica... ma nemogu da vjerujem...
:shock:
Pokušavao sam to da ponovo pronađem... ali toga više nigdje nema.
O čemu se radi.
Znam da mobiteli imaju diktafon da bilježi glasove ... ne znam da imaju ugrađenog... stenodaktilografa da ih kuca.
avaks

#682 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by avaks »

Gogletov voice to text ili google now pa ti za pretragu pamti to.
Imaš u googple postavkama ako je android uopšte :mrgreen:
kmirsad

#683 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kmirsad »

Hvala ... pravi si Avaks... :-D
Jest android, zat či kakvog lokalnog avaksića da vidi to... :-D
kmirsad

#684 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:Jedno pitanje... možda neko zna...
Nekada davno bio jedan forum, meni bio mnogo dobar, puno sam tu forumao... pa se ugasio, zamro, kao i mnogi drugi... zvao se http://www.zid.ba... ili nešto slično...
Neko mi reče, sve što ikada napišeš preko interneta, ostane negdje zabilježeno... a meni sada treba jedna tema s tog foruma koju sam nekada davno tamo otvorio, i bila dasta posječena... tema se zvala Naša stranka...
probao guglati, nema ništa... al ja sam informatički duduk... zna li ko od vas... može li se to pronači...
diablobih

#685 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by diablobih »

Ako nema vise foruma, ne moze se naci tema.
ren_ault

#686 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by ren_ault »

kmirsad wrote:
kmirsad wrote:Jedno pitanje... možda neko zna...
Nekada davno bio jedan forum, meni bio mnogo dobar, puno sam tu forumao... pa se ugasio, zamro, kao i mnogi drugi... zvao se http://www.zid.ba... ili nešto slično...
https://web.archive.org/web/20090226162 ... :80/forum/

probaj naci
kmirsad

#687 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kmirsad »

Hvala, mnogo komplikovano... pokušat ću sutra... :-D :thumbup:
BarbaDue

#688 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by BarbaDue »

Dobio sam laptop koji za dalje korištenje treba pod hitno reinstalaciju sistema. Na njemu je bio instaliran Win 7 Home (vjerovatno fabrički) pošto ima naljepnicu sa product key. Nemam instalacioni disk Win 7 Home pa probah skinuti sa zvanične stranice uz product key ali mi ne dozvoljava.

Interesuje me mogu li negdje skinuti instalaciju win 7 home verziju?
Cookie85

#689 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Cookie85 »

BarbaDue wrote:Dobio sam laptop koji za dalje korištenje treba pod hitno reinstalaciju sistema. Na njemu je bio instaliran Win 7 Home (vjerovatno fabrički) pošto ima naljepnicu sa product key. Nemam instalacioni disk Win 7 Home pa probah skinuti sa zvanične stranice uz product key ali mi ne dozvoljava.

Interesuje me mogu li negdje skinuti instalaciju win 7 home verziju?
Ako vec imas licencu evo ti link :)

Win7 Home

ako ti treba crackovan imas torrente ili warez ;)
BarbaDue

#690 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by BarbaDue »

Već rekoh da je na laptopu bio instaliran licenciran Win7. Imam na naljepnici odozdo product key i kada sam ga ukucao da bi skinuo instalaciiju
šalje mi ovu poruku.
Error
The product key you entered appears to be for software pre-installed by the device manufacturer. Please contact the device manufacturer for software recovery options.
Zato me interesuje gdje se može dobiti samo instalacija Win 7 Home?
velav

#691 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by velav »

Razbio sam displej na mobu, slika je tu, ali ne radi na dodir. Moram li mijenjati cijeli displej ili samo onaj digitizer?
Cookie85

#692 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Cookie85 »

BarbaDue wrote:Već rekoh da je na laptopu bio instaliran licenciran Win7. Imam na naljepnici odozdo product key i kada sam ga ukucao da bi skinuo instalaciiju
šalje mi ovu poruku.
Error
The product key you entered appears to be for software pre-installed by the device manufacturer. Please contact the device manufacturer for software recovery options.
Zato me interesuje gdje se može dobiti samo instalacija Win 7 Home?
Vrati sistem na OEM i onda ces moci skinuti win7 Home
Cookie85

#693 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Cookie85 »

velav wrote:Razbio sam displej na mobu, slika je tu, ali ne radi na dodir. Moram li mijenjati cijeli displej ili samo onaj digitizer?
Cijeli display! :D :izet:
newklear

#694 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by newklear »

Kojim programom skidate muziku sa YT? Ovaj Free Youtube to MP3 Converter postao pravo sranje, prije mogao da sam "lijepi" linkove u program, da automatski počinje skidanje... sada sve to ukinuto, treba sve pješke raditi...
Cookie85

#695 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Cookie85 »

newklear wrote:Kojim programom skidate muziku sa YT? Ovaj Free Youtube to MP3 Converter postao pravo sranje, prije mogao da sam "lijepi" linkove u program, da automatski počinje skidanje... sada sve to ukinuto, treba sve pješke raditi...
Imas online konvertora koliko hoces.

Edit: a evo i teme o tome ;)

youtube-u-mp3-pretvarac-t146886s25.html
Filter

#696 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Filter »

newklear wrote:Kojim programom skidate muziku sa YT? Ovaj Free Youtube to MP3 Converter postao pravo sranje, prije mogao da sam "lijepi" linkove u program, da automatski počinje skidanje... sada sve to ukinuto, treba sve pješke raditi...
https://www.mediahuman.com/youtube-to-mp3-converter/

dere i playliste
newklear

#697 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by newklear »

Hvala vam puno
Zejnep

#698 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Zejnep »

Zna li iko radi li šestica? :eh:
tnt-tunja

#699 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by tnt-tunja »

Da li imamo ovdje nekog iz Hrvatske? Trebala bi mi SIM kartica operatora bonbon da mi posalje po autobusu. Naravno platio bih sve unparijed.
Zejnep

#700 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Zejnep »

tnt-tunja wrote:Da li imamo ovdje nekog iz Hrvatske? Trebala bi mi SIM kartica operatora bonbon da mi posalje po autobusu. Naravno platio bih sve unparijed.
@sherbet
@mis mekinjas
Post Reply