Pitanja tipa RAZNA!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#226 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Bloo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Bloo wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kako neki dokument otvoriti u pdf formaru,dobio sam izbod iz banke na mail ali otvara mi ga samo u rtf formatu,šta god to bilo?
danak probaj download da uradis jer dolazi kao attachment i onda kad ga skines otvori ga
ako kliknes view ili preview document unutar maila dobijes rtf i npregledni spisak

pa skinem izvod na komp ali mi na laptopu nece da otvori kao prije a na drugom kompu,starijem,sve kao i prije,pregledan izvod
hmmm meni se do desi sa view
probaj download na desktop i onda naci file na desktopu i otvoriti...to mi jedino pada na pamet
kakavdanakneiskustvu

#227 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bloo wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kako neki dokument otvoriti u pdf formaru,dobio sam izbod iz banke na mail ali otvara mi ga samo u rtf formatu,šta god to bilo?
danak probaj download da uradis jer dolazi kao attachment i onda kad ga skines otvori ga
ako kliknes view ili preview document unutar maila dobijes rtf i npregledni spisak

pa skinem izvod na komp ali mi na laptopu nece da otvori kao prije a na drugom kompu,starijem,sve kao i prije,pregledan izvod
hmmm meni se do desi sa view
probaj download na desktop i onda naci file na desktopu i otvoriti...to mi jedino pada na pamet[/quote]

ne mogu ili ne znam ga direktno downloadati na desktop,copy pasteovo ga na desktop,ista stvar
Bloo
Globalna šefica

#228 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Bloo »

jbg ne znam cak i da je novi word format...jedino da mi posalkjes da vidim :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#229 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Bloo wrote:jbg ne znam cak i da je novi word format...jedino da mi posalkjes da vidim :mrgreen:

jest kad bi znao kako i sta da ti posaljem,ajd sreca pa na kompu fercera kao i prije,na laptopu ne,hvala ti
azurna_obala

#230 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by azurna_obala »

Ljudi, jel neko naručivao sa ove stranice? Mišljenja :zoka:
http://www.lalalilo.com/
numizmatic

#231 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by numizmatic »

Ima li u Sarajevu ovlašteni Sony servis mobitela i gdje?
avaks

#232 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by avaks »

zavrzlama

#233 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by zavrzlama »

Plazma TV Panasonik kupljen u Americi......da li moze da se osposobi da radi na nasem evropskom sistemu...imam pretvarac sa 110 na 220,ali ne mogu da dobijem sliku...lokalni rtv srvis majstor kaze da ne postoji nacin da se takvi televizori koriste u evropi..istina ili ne..
Praetorious

#234 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Praetorious »

Američki TV sistem je NTSC sa 30 slika u sekundi (fps), predviđen za 110V 60Hz, evropski sitem je PAL sa 25 fps, 220V 50Hz. Ukoliko sam uređaj nema mogućnost odabira NTSC/PAL, onda teško da postoji mogućnost prijema standardnih TV kanala. S druge strane, povezivanje tog TV-a sa PC-om i gledanje streama ili skinutih video sadržaja ne bi trebao biti problem.
Magarece_godine

#235 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Magarece_godine »

Kako cu pretplate na youtube s jednog kanala prenijeti na drugi? Ne mislim na pretplate na mpj kanal, nego one ba koje sam se ja pretplatio. Hvala
Linmer

#236 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Linmer »

Pozdrav svima. Imam jedan problem, koji je za mene kao laika ogroman :D

Naime, skoro sam dizao sistem, prije tačno mjesec dana (ne ja, nego poznanik) i sinoć mi je prilikom paljenja računara tražilo neki product key za windows da ga mogu opet pokrenuti. Piše kako taj kod treba biti na kompu, međutim računar je već prilično star i sve naljepnica što je bilo na njemu su skoro pa skroz skinute. A onaj broj za pomoć je non-stop nedostupan. Ako neko zna kako bih mogao naći taj kod bio bih zahvalan.
Dr Kova

#237 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Dr Kova »

Linmer wrote:Pozdrav svima. Imam jedan problem, koji je za mene kao laika ogroman :D

Naime, skoro sam dizao sistem, prije tačno mjesec dana (ne ja, nego poznanik) i sinoć mi je prilikom paljenja računara tražilo neki product key za windows da ga mogu opet pokrenuti. Piše kako taj kod treba biti na kompu, međutim računar je već prilično star i sve naljepnica što je bilo na njemu su skoro pa skroz skinute. A onaj broj za pomoć je non-stop nedostupan. Ako neko zna kako bih mogao naći taj kod bio bih zahvalan.

Moja ti je preporuka da skineš neki win s torrenta, tipa Win7 ultimate i ponovo formatiraš računar. Ja sam našao Win7 i kad formatiram samo izaberem Win7 64 bit - preactivated i on sam sve odradi. (nikad mi ne traži nikakav key)
Linmer

#238 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Linmer »

Ne može brate jer ne mogu uopšte ući u računar, jedino što imam jeste taj tab da ukucam kod...

Probao sam preko safe mode-a na razne načine i ništa ne radi..

Ako neko može pomoći bilo kako, bio bih mu zahvalan.
Dr Kova

#239 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Dr Kova »

Ubaci instalacioni CD nekog Windowsa i sam će se pokrenuti ako ti je namješten redoslijed Boot-a (Tj. da je prvi boot from CD), ako nije onda je to veći problem
Brane89

#240 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Brane89 »

Zašto je ova memorijska kartica skuplja od ove,s tim da imaju isti kapacitet i klasu?

http://www.comtradeshop.ba/kingston-mic ... -class10-0 (26 KM)

http://www.comtradeshop.ba/kingston-mic ... gb-class10 (10 KM)
zoza

#241 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by zoza »

Prvu dobiješ zapakovanu. :D

Možda su pogrješili kod stavljanja cijene.
ljuspica

#242 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by ljuspica »

Treba mi neki free program za uredjivanje fotografija.Imam crno bijele fotografije i htjela bih kao foru da na njoj obojim samo cvijece. Sa kojim programom je to moguce?
kakavdanakneiskustvu

#243 Re: Pitanja tipa RAZNA!

izvod iz banke mi dolazi na mail,otvorim,skinem na komp,ali je nepregledan,je li trebam instalirati nesto da bi mogao normalno pročitati izvod?
avaks

#244 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by avaks »

Ako je PDF format onda ti treba čitač za to naravno (adobe reader ili slično) ako je doc, docx ili xls onda word odnosno excel i sl. Treba da vidiš koja je ekstenzija a ako nemaš office skini neku besplatnu verziju pa vidi da li ti otvara (https://www.openoffice.org/download/index.html).
kakavdanakneiskustvu

#245 Re: Pitanja tipa RAZNA!

avaks wrote:Ako je PDF format onda ti treba čitač za to naravno (adobe reader ili slično) ako je doc, docx ili xls onda word odnosno excel i sl. Treba da vidiš koja je ekstenzija a ako nemaš office skini neku besplatnu verziju pa vidi da li ti otvara (https://www.openoffice.org/download/index.html).

hvala,nekako sam uspio
Astrix

#246 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Astrix »

Imam problem sa racunarom i borim se sa njim vec dugo i nemam vise zivaca. Imao sam jedan problem kada nisam mogao dici nikako sistem (sam se restartuje kada treba da digne sistem). Instalirao sam neki Win XP ali kao da je nesto djelimicno instalirao jer nemam opciju za stand by, nema nijedan driver na njemu.
Pokusam instalirati Win7 i na kraju svega mi se pojavi isti problem radi kojeg sam i pokusao sve to raditi (Win7 je bio na njemu kada se sve to desilo), zanima me ima li iko malo strucniji da bi mogao rijesiti (platit cu), servis je zadnja opcija jer su skupi. Pa eto ako ima ko da je voljan da ovo pokusa srediti i usput nesto zaraditi jer ja vise nemam zivaca da se borim sa njim?!

Moze i PP
avaks

#247 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by avaks »

Probaj da vratiš BIOS na defaultne postavke (najlakše je da resetuješ tako što na matičnoj izvadiš bateriju na par minuta - naravno sve isključeno iz struje, napona) pa onda pokušaj sa sistemom.
I je li ti matična neke zvukove ispušta dok pališ (beep signal) jer je možda neka od komponenti čučnula pa ga restartuje...
Astrix

#248 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Astrix »

To sa baterijom ću pokušati, kako bi trebala da izgleda, više puta sam ga otvarao i nisam primjetio da ima neka baterija?
A kad se pali čuje se standardni bip i ništa više, ništa sto bi bilo čudno...komponente sam sve pregledao i nisam primjetio nešto neobično.
avaks

#249 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by avaks »

Ako je neka greška u hardveru obično matična to javlja putem tih beepova. Njihova pojašnjenja imaš u manualu koji dođe s matičnom. Baterija je obično negdje oko čipseta, litijumska cr2032 (mada i ne mora biti ali većinom su te):
Image
Image
Astrix

#250 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Astrix »

Pokusao sam to sa baterijom, nije uspjelo. Problem je sa grafickom, nesto se poremetilo, ne prihvata nikako Win7, XP uspije pokrenuti sistem ali kada se driver za graficku instalira totalno poludi. Bez drivera mogu koristiti iako je malo slika izduzena i malo trza, jel moze nekome ovakva graficka koristiti, da je zamjenim za neku koja radi, da ne uzimam bas novu?
Post Reply