Tyler wrote:e ovako.... kupio sam auto, ali sam u medjuvremenu skontao da sam izgubio vozacku dozvolu... znam - genius

. Ali jbg nisam ranije vozio auto i tek sam prakticno i skontao da mi nedostaje vozacka..... E sad posto autu registracija istice u maju planiram napraviti sada samo kupoprodajni ugovor, a prevod auta kad istekne registracija.... da li to mogu obaviti bez vozacke?
I zanima me koliko je potrebno vremena da se izvadi nova vozacka nakon gubitka stare? i molio bi nekoga da me poblize upozna sa papirologijom koja je potrebna u tom slucaju....
i jos jedno pitanje: mogu li voziti s onim papirom sto dobijem od policije kao potvrdu da sam prijavio da sam izgubio vozacku dozvolu?
hvala

Prvo pitanje, zasto odmah ne prevesti auto, to je minimalan trosak?
Za prevod auta ti ne treba VD nego LK.
U zavosnosti od "zatrpanosti" predmetima itd itd moze trajati 7-10 dana pa i 2 sedmice.
Koliko se sjecam procedura je da odes u PU u kojoj si izgubio VD, mada mozes i u PU u kojoj zivis, i tamo prijavis nestanak, tj. napises izjavu gdje kad, sta i kako. Oni sacine zapisnik koji nosis Sl. List da se VD proglasi nevazacom, zatims tom potvrdom opet u PU da ti oni izdaju nekakvo rjesenje o prestanku vazenja VD i s tim resenjem +40 KM u "CIPS", e od tog trenutka ti treba tih "do 2 sedmice"...
Sa papirom ne mozes voziti.