pitanja oko pekinezera

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
pekinezer

#1 pitanja oko pekinezera

Post by pekinezer »

imam 2 pitanja....
imam pekinezera star 3 mj.presladak je...
1 pitanje:na pocetku kada samo ga dobili naucili smo ga da obavlja nuzdu na terasii sam je izlazio ali kada samo ga odveli na vikendicu tu smo bili 15 dana naucio je da obavlja na travi,ali kada smo dosli kuci,gdje imamo bastu,( basta je odmaknuta od kuce nije bas blizu)on ne moze da dodje do trave i nesmije da silazi sa stepenica nego ga moramo odnijet do baste da bi obavio a u kuci obavi ako ga ne odvedemo......... :| :| :| :| :|

2 pitanje:kupili smo mu ogrlicu i povodac..na ogrlicu se navikao ali na povodac nije.....kada krenemo samo stane i nece dalje...

molim vas pomozite.........
alica.k

#2 Re: pitanja oko pekinezera

Post by alica.k »

pekinezeri su ti pravo muhanato sto se svega tice.

ovako, kupi mu onaj pojas sto ide preko prsa (ev ovo), i onda ce htjet hodati sa povodcem. i moj nije htio hodati sa ogrlicom i povodcem, al sa ovim hoce, a i pekinezer se vrlo lako izvuce iz ogrlice...a opet ne mozes bit nehuman i stegnut mu to da se ne moze izvuc jer onda ne moze ni da dise (osjetljivi su sto se toga tice).

a sto se nuzde tice...a nema ti druge, svaki dan ga vodi u setnju do te baste i to je to. bitno je da mu odredis neki ritam za nuzdu i on ce se sam naviknuti na to. negdje sam citala da odraslom psu treba 14h da provari svu hranu koju pojede, znaci da bi svakih par sati ga trebalo izvoditi....2-3 puta dnevno super - ukljucujuci malo kasnije navecer, tako da preko noci ne mora trpiti.

mislim, psa se svakako mora setati, tako da ti je svejedno.

NE DAJ mu da u kuci vrsi nuzdu. jer ga nikad od toga neces oduciti, i onda ce ti stalno vrsiti nuzdu po kuci, cak i ako ga izvedes napolje. oni su jako jako tvrdoglavi i kad sebi uvrte u glavu da nesto tako treba nema te sile koja ce mu promjeniti to sto je uvrtio.
pekinezer

#3 Re: pitanja oko pekinezera

Post by pekinezer »

ja njega moram prenjet do te baste jer nece niz stepenice.a ako je tu neki cilim on obavi nuzdu na njemu ali na parketu nece..kad nema cilima trpi.............
opet ja

#4 Re: pitanja oko pekinezera

Post by opet ja »

nesiguran je zato nece na stepenice..to su skoro svi stenci i psi koji imaju kratke noge

Ja ga ne bi nosila na tvom mjestu jer ces ga nositi citav zivot...oni ti se vrlo rado "pohase" :D
pekinezer

#5 Re: pitanja oko pekinezera

Post by pekinezer »

ali ako ga ne nosim on nece sam sic nikad....
Post Reply