Pitanja na razgovoru za posao??
Moderator: anex
-
cija
#1 Pitanja na razgovoru za posao??
Je li neko nekad bio na razgovoru za posao u nekoj bancui i interesuju me pitanja koja postavljaju?
I psihološka (naročito) kad te stave u neku situaciju i stručna?
hvala!
I da li već ima sličan topic???
hvala!
- Amazonka27
#3 Re: Pitanja na razgovoru za posao??
cija wrote:Je li neko nekad bio na razgovoru za posao u nekoj bancui i interesuju me pitanja koja postavljaju?
hvala!
jesil bio prvo na testiranju?
na testiranju su u pro credit banci dali da se urade dvije tabele u excelu i da napravis graf, a drugi dio da prevedes 5 recenica sa naseg na engleski. Sat vremena je na raspolaganju. Moze sve da uradis za 15. Ako nemas stelu, bolje sjedi kuci i gledaj sapunice. ili zapamti dobro datum testranja, pa ako te ne obavjeste, tuzi ih.
pitanja su za sve intervjue slicna...ko si, sta si,udata, ozenjen, djeca, iskustvo, razlog napustanja prijasnjeg posla...itd...i naj odvratnije pitanje...koliku bi platu zeljeli....
-
basta sljezove boje
mog rodjaka pitali da li vidite sebe za 5 godina na ovom radnom mjestu. On je rekao ne i dobio posao 
-
cija
drugi krug..na prvom su me pitali za platu,os bei nesto,imam li nekog bliskog da radi u istoj banci,za engleski,racunare...sta je potrebno za ovo radno mjesto,kakve kvalifikacije i to je to...sad idem na resetanje....bice psiholoska pitanja...
vjerujem da ce me stavljati u odredjene situacije,kao sto mi je bilo kade sam isla u Partner na razgovor...
pitali su me sta cu kao dodje neko ui uperi pistolj u mene,koje knjige volim citati,filmove gledati....sta ako klijent dodje i krene psovati i galamiti? .... i tako neke stvari...e sad,da mi je još ovakvih pitanja da znam sta i kako...
vjerujem da ce me stavljati u odredjene situacije,kao sto mi je bilo kade sam isla u Partner na razgovor...
pitali su me sta cu kao dodje neko ui uperi pistolj u mene,koje knjige volim citati,filmove gledati....sta ako klijent dodje i krene psovati i galamiti? .... i tako neke stvari...e sad,da mi je još ovakvih pitanja da znam sta i kako...
-
Hendrix
Mene su pitali koji mi je cilj u životu.
Pošto sam bio naživciran prethodnim pitanjima ja kažem da mi je cilj zaraditi milion maraka. Gleda lik u mene , to vi ozbiljno , pa reko jel nešto nije u redu sa tim ciljem? I konta frajer kaže pa nije , vi ste onda ambiciozni puno , jesam reko zašto ne bih bio ?
Kako bi vas vaši prijatelji opisali?
Pa otkud ja to znam , kako bi me vi opisali sada? Opet gleda on , reko jel vi hoćete da vam opišem sebe ili da pokušam ući u mozgove svojih prijatelja?
Ništa kaže u redu je .
Ja sam tad već htio ustati i otići , lik me naživciro pravo.
Do mene momak sjedi , njegov cilj je bio da se pridruži timu ove firme i da pomogne u njezinoj promociji i poslu koliko god on može bla bla ... trabunja on ko iz knjige da čita a to toliko ofirno zvuči da nije normalno.
Nismo imali štelu , nisu nas nikad više nazvali.
Toliko o važnosti pitanja.
Pošto sam bio naživciran prethodnim pitanjima ja kažem da mi je cilj zaraditi milion maraka. Gleda lik u mene , to vi ozbiljno , pa reko jel nešto nije u redu sa tim ciljem? I konta frajer kaže pa nije , vi ste onda ambiciozni puno , jesam reko zašto ne bih bio ?
Pa otkud ja to znam , kako bi me vi opisali sada? Opet gleda on , reko jel vi hoćete da vam opišem sebe ili da pokušam ući u mozgove svojih prijatelja?
Ništa kaže u redu je .
Do mene momak sjedi , njegov cilj je bio da se pridruži timu ove firme i da pomogne u njezinoj promociji i poslu koliko god on može bla bla ... trabunja on ko iz knjige da čita a to toliko ofirno zvuči da nije normalno.
- karanana
Hmmm, koja li je ovo firma da provodi ovako glupe intervijue gdje kandidati za posao sjede zajedno i da slusaju odgovore drugih. A gluposti u p.m. Za ovako nesto stvarno nikad nisam cuo.Hendrix wrote:Mene su pitali koji mi je cilj u životu.
Ništa kaže u redu je .
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ja nisam aplicirala u banci, vec jednoj americkoj NVO, i pored zvakanja mog CV pitashe me WHAT DO YOU THINK ABOUT OUR OFFICE, DOES IT LOOK GOOD...
Pa nisam ti dosla ko arhiteTka ili PR, vec prevodilac...
NaraFno, meni to zasmrdilo ko stela, raspitam se kad fakat bi stela, lik radio vec 2 mjeseca, objavili oglas reda radi i prikupljali buduce kontakte...
E sad, cija, pripremi se na pitanje tipa Sta ako Upadne sistem
i nastane opca panika medju korisnicima
Jer prva ja odem i JBm mater banKi putem cure na salteru kad bankomati ne rade...
a cura ni kriva ni duzna 
Sretno
NaraFno, meni to zasmrdilo ko stela, raspitam se kad fakat bi stela, lik radio vec 2 mjeseca, objavili oglas reda radi i prikupljali buduce kontakte...
E sad, cija, pripremi se na pitanje tipa Sta ako Upadne sistem
Sretno
-
cija
e hvala...vidiš...nije ti ovo loše sasistemom i samasam takva..ooba sam koja za sve živo traži knjigu žalbimIRCerka wrote:Ja nisam aplicirala u banci, vec jednoj americkoj NVO, i pored zvakanja mog CV pitashe me WHAT DO YOU THINK ABOUT OUR OFFICE, DOES IT LOOK GOOD...
E sad, cija, pripremi se na pitanje tipa Sta ako Upadne sistemi nastane opca panika medju korisnicima
Jer prva ja odem i JBm mater banKi putem cure na salteru kad bankomati ne rade...
a cura ni kriva ni duzna
Sretno
-
pjega
da, neobicna praksa da vise od jednog kandidata imaju razgovor u isto vrijeme. medjutim, ne vidim nista lose u ovim pitanjima gore, mozda samo bahatost pri odgovaranju istih. takva pitanja su sasvim normalna i opravdana za postaviti tokom razgovora za posao. bar svugdje drugo u svijetu. ja sam odgovorala na takva pitanja nekoliko puta.karanana wrote:Hmmm, koja li je ovo firma da provodi ovako glupe intervijue gdje kandidati za posao sjede zajedno i da slusaju odgovore drugih. A gluposti u p.m. Za ovako nesto stvarno nikad nisam cuo.Hendrix wrote:Mene su pitali koji mi je cilj u životu.
Ništa kaže u redu je .
eh sad, sto vecina ljudi prilikom razgovora sve to naravno uljepsa, pomalo slaze, pomalo se pretvara, je sasvim druga stvar. naravno da niko za sebe nece reci nista lose. fazon je samo biti najrealniji i najsposobniji u cjelokupnom tom uljepsavanju sebe. onaj ko nema nikakve ambicije niti sposobnosti da odgovori na takva pitanja, koliko god mozda bezveze zvucala, vjerovatno nema ambicije niti sposobnosti ni za posao. onda bolje sjediti kuci i smijati se takvim pitanjima.
-
basta sljezove boje
ima li ijedno poduzece u Sarajevu da radi Assessment-Center? To je navalidniji metod za izbor uposlenika
-
Hendrix
Zaboravio sam reći ovo je bio razgovor za stipendije , ali svejedno.
Možda se čini bahato od mene na kraju ali šta mi je frajer sve postavljao prije toga ja sam se izgubio skroz.
Ionako sam skonto već na početku da bez štele nema ništa od toga , ne znam zašto su nas pitali išta uopšte , valjda da bude legalno sve.
Možda se čini bahato od mene na kraju ali šta mi je frajer sve postavljao prije toga ja sam se izgubio skroz.
Ionako sam skonto već na početku da bez štele nema ništa od toga , ne znam zašto su nas pitali išta uopšte , valjda da bude legalno sve.
-
cija
Danas su me potrefila 2 intervjua
poludila sam kad su me juče nazvali iz još jedne firme...
Uglavnom pitanja....
kako reagujem na kritike,zašto sam baš odabrala ovaj posao,moje mane,šta bi oni dobili kad bi me zaposlili,šta ako mi dodje pijan klijent,jesam li uredna,šta ako me kolega prisiljava na nešto što se krši s pravilima firme...
E onda sam još radila psihološki test od 100 pitanja...da vidite gnjavaže,ko da za NASU idem raditi... jedva sam izdržala s obzirom da sam na 2 razgovora išla i test se radio oko 1,5 sat.
poludila sam kad su me juče nazvali iz još jedne firme...
Uglavnom pitanja....
kako reagujem na kritike,zašto sam baš odabrala ovaj posao,moje mane,šta bi oni dobili kad bi me zaposlili,šta ako mi dodje pijan klijent,jesam li uredna,šta ako me kolega prisiljava na nešto što se krši s pravilima firme...
E onda sam još radila psihološki test od 100 pitanja...da vidite gnjavaže,ko da za NASU idem raditi... jedva sam izdržala s obzirom da sam na 2 razgovora išla i test se radio oko 1,5 sat.