Pitanaj za clanove bilo koje stranke?
-
daddy-kool
#26 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?
Ali kako bi onda ovi što kukaju isprosili empatije i hrabrosti da nam ne zakukaju ovako?

-
realna do boli
#27 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?
Pardon, JA ne kukam, ja zahtjevam ono sto meni odgovara, a oni koji ovo smatraju sanjarenjem i jedini odgovor na moja postavljena pitanje je...a sta ima Poljska...neka budu zadovoljni sa onim sto im drugi serviraju, ubjedzujuci ih da je za njih najbolje ono sto oni izaberu za njih, jer zaboga sta imamo vise traziti....
-
daddy-kool
#28 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?
realna do boli wrote:Pardon, JA ne kukam, ja zahtjevam ono sto meni odgovara, a oni koji ovo smatraju sanjarenjem i jedini odgovor na moja postavljena pitanje je...a sta ima Poljska...neka budu zadovoljni sa onim sto im drugi serviraju, ubjedzujuci ih da je za njih najbolje ono sto oni izaberu za njih, jer zaboga sta imamo vise traziti....
Kukaš. "Zahtijevaš" od nekoga da radi kako tebi odgovara, a ne radiš ti sama ništa po tom pitanju?
Ako misliš imati sve ovo nabrojano u svom životu, jedini način za to je emigrirati u USA ili neku veliku zapadnoevropsku zemlju.
-
realna do boli
#29 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?
Ja nema ovo sve nabrojeno u svom zivotu i zato to zahtjevam.daddy-kool wrote: Kukaš. "Zahtijevaš" od nekoga da radi kako tebi odgovara, a ne radiš ti sama ništa po tom pitanju?
Ako misliš imati sve ovo nabrojano u svom životu, jedini način za to je emigrirati u USA ili neku veliku zapadnoevropsku zemlju.
I ocekijem od politicara na vlasti da rade onako ako to meni odgovara, jer ako se SVI pocnemo baviti politikom, ko ce raditi
Mislis li ti da nemamo pravo zahtjevati nesto, trenutno, nerealno, da bi nasi politicari uopste poceli o tome razmisljati, i da bar za jotu skrenu sa dosadasnjih obecanja koja po njima nama trebaju.
-
ambienta
#30 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?
Jest da je malo mozda i isfucana fraza, ali ne pitaj sta moze Bosna i Hercegovina uciniti za tebe nego sta ti mozes uraditi za nju.realna do boli wrote:PAR PITANJA KOJE MENE KAO STANOVNIKA BIH ZANIMA:
Kada ce se izgradi auto-put Lasva – Travnik-Jajce-Bihac ?
Kada cemo imati vozove iz 21.vijeka na relaciji Tuzla-Neum,Sarajevo -Bihac?
Kada ce biti gotov auto-put Mostar ili Trebinje –Neum?
Kada cemo imati institut za istrazivanje svemira ?
Kada cemo poceti proizvoditi automobile, avione i brodove ?
Kad ce se izgraditi kanal Drina-Bosna-Vrbas-Una, kao zastita od poplava?
Kada cemo na poljima sijati nase autohtone vrste zitarica unaprijedzene u nasim istrazivackim laboratorijama?
Kada cemo na plantazama uzgajati nase autohtone vrste voca unaprijedzene u nasim istrazivackim laboratorijama?
Kada cemo na farmama uzgajati nase autohtone vrste sitne i krupne stoke unaprijedzene u nasim istrazivackim laboratorijama?
Kada ce opera i baletni ansambl iz New Yorka ili Sarajeva biti u stanju gostovati po manjim gradovima Bih, mislim, na uslovne prostorije?
Kada cu u nasim bibliotekama po BiH, moci „podici“ e-knjigu?
Pitala bih jos ,al mi nezgodno, mislicete da se zezam....a stvarno sam ozbiljna, ima ljudi koje i to zanima, pogled u buducnost a ne pogled u srednji vijek.
Pa sad..ako iko iz neke stranke ima konkretan odgovor na ova pitanja, te da se to nalazi i zvanicno u njihovim programima, JA CU GLASATI ZA NJIH...ko zna neka napise,.
Politicari i stranke su prolazni , uostalom vlast je ogledalo naroda, da mi vrijedimo vise imali bi i bolju vlast.
1. Kupuj domce , cak i kada je losiji proizvod ! (npr. :ne kupuj u Bingu strani proizvod , nego mozes i u Konzumu ali DOMACE !)
2. Postici okolinu oko sebe da isto radi , vlastitim primjerom.
3. "Pometi" ispred svojih vrata, haustora i sl. mozda 1, 2 , 3 ,4x mozda nece biti uzladuno neko ce ti se pridruziti i pomoci.
4. Pomozi ako imas nekom kome je pomoc stvarno potrebna , a ne prosijacima kome je to zanat.
5. Pokusaj da budes blag(a) prema i onima koji nisu prema tebi dobri.
6. Ne sudi ljude prema osobinama , oni su u sustini dobri , ali im nevaljaju neke osobine. Niko nije bezgresan , a oprost je blagoslov.
7. Nesmijes da se uljujas ako ucinis jedno dobro dijelo , nego trebas tako i da nastavis i da stalno sbe preispitujes.
Borba sa samim sobom je najvaznija, ostalo ce se poklopiti kad tad.
................
2.
-
realna do boli
#31 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?
Vec sam postavila pitanje ..ko je to ko do sada od ponudjenih nije bio u politici, a sada pitam..ko je ta konkurencija koja nudi ovo sto ja ..zahtjevam.
ambijenta...
to nisu politicki prograami, to je po meni jedno normalno ljudsko ponasanje.
ambijenta...
-
ambienta
#32 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?
1. Koliko se % iz tvoje okoline tako ponasa ?realna do boli wrote:
ambijenta...
2. Stani ispred kasa u bilo kojem trznom centru u BiH i samo posmatraj kakvu i ciju VODU ljudi kupuju ! a svi hoce vece i plate i penzije ....
btw. nije da branim vlast cak sta vise , ali oni su ogledalo vecine naroda , kada se mi pocnemo sustinski mijenjati onda ce se i vlast promijeniti , ali samo mozemo poceti sami od sebe.
Sto vise budemo ocekivali a ne mijenjali sebi to ce mo sve vise biti isfrustrirani , ja znam da mnogi nisu zasluzili niti dobili priliku da budu drugaciji ali sad smo u govnima do guse a nece niko da nas spasi nema te stranke niti helikoptera iz usa ili eu , tako da samo mozemo izaci skupa pomazuci jedno drugome. A promijenicemo mi vlast i biti ce bolja kada mi postanemo bolji ljudi , na ovo "mi" nemislim na tebe i mene nago na vecinu naroda koji zivi u ovoj drzavi.
-
ambienta
#33 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?
Zato poruka svima ne ocekujte puno od izbora niti se sekirate za njihova prepiranja samo lose utice na vlasti. Glasaj za one koji imaju kapacitet da nesta pomaknu sa mrtve tacke, a GLESAJ KAKO CES PREZIVITI , KAKO POBOLJSATI SVOJ ZIVOT , SVOJE PORODICE , SVOJIH PRIJATELJA , KOMSIJE . Djeluj lokalno i na malo a to se moze odraziti globalno ako se svi ugledamo na pozitivu .
-
realna do boli
#34 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?
JA svoj zivot zelim poboljsati tako da evo, iznosim sta mi treba, pa ako neko iz neke stranke cita...nek bar uzme u razmatranje...eto.
A ljudi ce se poceti ponasati onako kako treba kada ih se pocne udarati po dzepu, nisu ni oni iz "kulturnih" zemalja nista bolji od nas, nego su s vremenom shvatili da je sukupo praviti greske.
A ljudi ce se poceti ponasati onako kako treba kada ih se pocne udarati po dzepu, nisu ni oni iz "kulturnih" zemalja nista bolji od nas, nego su s vremenom shvatili da je sukupo praviti greske.