Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

realna do boli

#1 Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by realna do boli »

PAR PITANJA KOJE MENE KAO STANOVNIKA BIH ZANIMA:
Kada ce se izgradi auto-put Lasva – Travnik-Jajce-Bihac ?
Kada cemo imati vozove iz 21.vijeka na relaciji Tuzla-Neum,Sarajevo -Bihac?
Kada ce biti gotov auto-put Mostar ili Trebinje –Neum?
Kada cemo imati institut za istrazivanje svemira ?
Kada cemo poceti proizvoditi automobile, avione i brodove ?
Kad ce se izgraditi kanal Drina-Bosna-Vrbas-Una, kao zastita od poplava?
Kada cemo na poljima sijati nase autohtone vrste zitarica unaprijedzene u nasim istrazivackim laboratorijama?
Kada cemo na plantazama uzgajati nase autohtone vrste voca unaprijedzene u nasim istrazivackim laboratorijama?
Kada cemo na farmama uzgajati nase autohtone vrste sitne i krupne stoke unaprijedzene u nasim istrazivackim laboratorijama?
Kada ce opera i baletni ansambl iz New Yorka ili Sarajeva biti u stanju gostovati po manjim gradovima Bih, mislim, na uslovne prostorije?
Kada cu u nasim bibliotekama po BiH, moci „podici“ e-knjigu?
Pitala bih jos ,al mi nezgodno, mislicete da se zezam....a stvarno sam ozbiljna, ima ljudi koje i to zanima, pogled u buducnost a ne pogled u srednji vijek.
Pa sad..ako iko iz neke stranke ima konkretan odgovor na ova pitanja, te da se to nalazi i zvanicno u njihovim programima, JA CU GLASATI ZA NJIH...ko zna neka napise,.
Novak20

#2 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by Novak20 »

Ovo za željeznice 21 vijeka bit će u 23 vijeku, a ostalo ili nikad ili kad postanemo dio američko-evropskog carstva. :)
insomnia78

#3 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by insomnia78 »

Nikad
Od ovih tvojih pitanja, cini mi se da cemo najprije imatu ovaj institut za istrIzavanje svemira

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
realna do boli

#4 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by realna do boli »

Dosadilo mi da budem inventivna, hocu da mi se omoguci koristenje necega sto je negdje normalno a ne da cekam da na vrbi rodi grozdze...
madner

#5 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by madner »

Kad tad. :D
Seoskivaralica

#6 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by Seoskivaralica »

Biće biće Merimice.....
Samo dok Jozo proda Tamića... ;-)
sema911s

#7 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by sema911s »

realna do boli wrote:PAR PITANJA KOJE MENE KAO STANOVNIKA BIH ZANIMA:
Kada ce se izgradi auto-put Lasva – Travnik-Jajce-Bihac ? ako nas izaberes odmah cim sjedemo u fotelje
Kada cemo imati vozove iz 21.vijeka na relaciji Tuzla-Neum,Sarajevo -Bihac? ako nas izaberes odmah cim sjedemo u fotelje
Kada ce biti gotov auto-put Mostar ili Trebinje –Neum? ako nas izaberes odmah cim sjedemo u fotelje
Kada cemo imati institut za istrazivanje svemira ? ako nas izaberes odmah cim sjedemo u fotelje
Kada cemo poceti proizvoditi automobile, avione i brodove ? ako nas izaberes odmah cim sjedemo u fotelje
Kad ce se izgraditi kanal Drina-Bosna-Vrbas-Una, kao zastita od poplava? ako nas izaberes odmah cim sjedemo u fotelje
Kada cemo na poljima sijati nase autohtone vrste zitarica unaprijedzene u nasim istrazivackim laboratorijama? ako nas izaberes odmah cim sjedemo u fotelje
Kada cemo na plantazama uzgajati nase autohtone vrste voca unaprijedzene u nasim istrazivackim laboratorijama? ako nas izaberes odmah cim sjedemo u fotelje
Kada cemo na farmama uzgajati nase autohtone vrste sitne i krupne stoke unaprijedzene u nasim istrazivackim laboratorijama? ako nas izaberes odmah cim sjedemo u fotelje
Kada ce opera i baletni ansambl iz New Yorka ili Sarajeva biti u stanju gostovati po manjim gradovima Bih, mislim, na uslovne prostorije? ako nas izaberes odmah cim sjedemo u fotelje
Pitala bih jos ,al mi nezgodno, mislicete da se zezam....a stvarno sam ozbiljna, ima ljudi koje i to zanima, pogled u buducnost a ne pogled u srednji vijek. ako nas izaberes odmah cim sjedemo u fotelje
Pa sad..ako iko iz neke stranke ima konkretan odgovor na ova pitanja, te da se to nalazi i zvanicno u njihovim programima, JA CU GLASATI ZA NJIH...ko zna neka napise,.

glasajte za nasss
realna do boli

#8 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by realna do boli »

Ma, samo se vi sprdajte...
Eto, ne mora biti auto-put, moze brza cesta :D
Sve nam postaje normalno, dok se prave derneci i peku cevapi pred shoping centrima, normalne saobracajnice ce biti gotove 2040g., one sto trebaju "ostatku" BiH ...nikada...
Hajd da bar nakaleme grozdze na vrbe ..pa da i to vidimo.

A tek ekologija...jaaa sta tu imam pitanja....ali necu..nemam kome.
madner

#9 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by madner »

Pa neozbiljna su ti pitanja.
realna do boli

#10 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by realna do boli »

Cuj, neozbiljna...
Pa jesu, za ove danasnje politicare, jesu, ali sta cu ima ja ...gube moj glas...ono sta oni danas nude je zaostalo, primitivno, nece se nikada realizovati, te me stoga i ne zanimaju...i sta sada ja da radim....da odem po cevape pred "robnu kucu" cupkam uz neki bend, gledam ih ko hipnostisana...vidi...stvarni su...i da im dopustim da me lazu u oci...nisam bas od jucer.
Ne nude nista sto vec nije obecana i nikada nije ispunjeno.
Recimo...zaposliti , bar, 10 000 ljudi...gdje...kod inozemnih investitora kao robovsko meso koje treba biti zadovoljno platom od 2oo Eura, ako i toliko, kao prodavacicu u istom tom shoping centru ispred kojeg prave derneke, bez obzira sto ta prodavaacica ima, recimo, magistarski iz ...necega...i sto isti taj investitor treba otegnuti muda da nesto otvori ako nije u talu s nekim politicarem.
Imam druge kriterije o potrebama u mom zivotu...osjecam se kao kreten..ponekada.
madner

#11 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by madner »

Neozbiljna naravno, zasto bi gradili bas te autoputeve i bavili se poljoprivredom?

Zasto praviti svoje brodove i avione kada je to biznis za ozbiljne drzave dok se mi trebamo fokusirati na djelove za iste? :D
realna do boli

#12 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by realna do boli »

Fakat jesam...nezbiljna...sanjar..ubi me romantika.
madner

#13 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by madner »

Vise manjak objektivne analize nasih potreba i mogucnosti.

:D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by JoseMujica »

Kada cemo na poljima sijati nase autohtone vrste zitarica unaprijedzene u nasim istrazivackim laboratorijama?
Kada cemo na plantazama uzgajati nase autohtone vrste voca unaprijedzene u nasim istrazivackim laboratorijama?
Kada cemo na farmama uzgajati nase autohtone vrste sitne i krupne stoke unaprijedzene u nasim istrazivackim laboratorijama?
Kada ce opera i baletni ansambl iz New Yorka ili Sarajeva biti u stanju gostovati po manjim gradovima Bih, mislim, na uslovne prostorije?
Pitala bih jos ,al mi nezgodno, mislicete da se zezam....a stvarno sam ozbiljna, ima ljudi koje i to zanima, pogled u buducnost a ne pogled u srednji vijek.
nerealna si do bola tita mi...vego se uhvati ebaya i uvozi jeftinu kinesku tehnologiju
sema911s

#15 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by sema911s »

realna do boli wrote:Fakat jesam...nezbiljna...sanjar..ubi me romantika.
jos jedna romanticna dusaaa
realna do boli

#16 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by realna do boli »

Hajd kada sam ja nerealna, koja biste vi pitanja, tako ozbiljni i realni postavili u skladu sa vasim ocekivanjima u zivotu i prema vasim realnim potrebama, a na koja ocekujete, ne samo odgovore, nego i realizaciju istih, od danasnje, a kako je krenulo i sutrasnje vlasti.
Onako..da znam sta druge "muci", pa da se spustim na zemlju.
Cuj sta ce meni brza cesta do moje carsije, dosta od vrha do dna zemlje,
Sta ce meni nase zitarice i meso...fino uvezi i zaradi.
Sta ce meni da se razvija nasa tehnologija, pa cak i mogusnost da koristim izmisljenu toplu vodu...
Sta ce meni ista....imam tv i zabavljam se politicim emisijama, kud ces ljepse.
Novak20

#17 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by Novak20 »

realna do boli wrote:Hajd kada sam ja nerealna, koja biste vi pitanja, tako ozbiljni i realni postavili u skladu sa vasim ocekivanjima u zivotu i prema vasim realnim potrebama, a na koja ocekujete, ne samo odgovore, nego i realizaciju istih, od danasnje, a kako je krenulo i sutrasnje vlasti.
Onako..da znam sta druge "muci", pa da se spustim na zemlju.
Cuj sta ce meni brza cesta do moje carsije, dosta od vrha do dna zemlje,
Sta ce meni nase zitarice i meso...fino uvezi i zaradi.
Sta ce meni da se razvija nasa tehnologija, pa cak i mogusnost da koristim izmisljenu toplu vodu...
Sta ce meni ista....imam tv i zabavljam se politicim emisijama, kud ces ljepse.
Pitanje svih pitanja je kako urediti državu da bude funkcionalna i "pravna" država sa svim što to podrazumijeva. Očito da ovi do sada to nisu uspjeli za 24 godine, naprotiv. Pravna država im nije u interesu, ne mogu, ne znaju i neće je nikad napraviti jer im ne odgovara da se i jedan problem riješi. Prave banana državu iz koje se uvijek mogu ispaliti sa lovom koju steknu za 4 ili 24 godine mandata. U mutnom najbolje love a parama se sve kupuje.

Zato treba izaći na izbore, glasati za nekoga ko do sada nije bio u vlasti i nadati se najboljem.
realna do boli

#18 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by realna do boli »

De mi ga imenuj...
madner

#19 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by madner »

Realno pitanje meni je ko ima plan kako povecati zaposlenost za 1% godisnje.
Ko ima muda da skrese socijalne izdatke na razuman nivo.
Ko moze smanjiti administraciju i postici prvi cilj.
realna do boli

#20 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by realna do boli »

Ti kao da si clani SVIH stranki..pa to svi, uvijek obecavaju...
daddy-kool

#21 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by daddy-kool »

madner wrote:Realno pitanje meni je ko ima plan kako povecati zaposlenost za 1% godisnje.
Ko ima muda da skrese socijalne izdatke na razuman nivo.
Ko moze smanjiti administraciju i postici prvi cilj.
:thumbup:
I ti znaš iznenaditi sa ozbiljnim prijedlogom. :D

Ove gore nemože niko obećati, a kamoli provesti.
U našim uslovima, to bi bilo ekspresno političko samoubistvo.
SSemir

#22 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by SSemir »

kad skontas da su ova pitanja u domenu sanjarenja, i da smijesan ispadas kad o ovome uopce pricas, onda skontas koliko jadan zivot imas u jos jadnijoj drzavi. :(
kritichar

#23 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by kritichar »

ne sviđa mi se ovo oko genetski modificirane stoke
i za ovaj kanal bi trebalo prvo uraditi studiju
realna do boli

#24 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by realna do boli »

SSemir wrote: kad skontas da su ova pitanja u domenu sanjarenja, i da smijesan ispadas kad o ovome uopce pricas, onda skontas koliko jadan zivot imas u jos jadnijoj drzavi. :(

Ahh, nek je neko napokon skontao...
Klon

#25 Re: Pitanaj za clanove bilo koje stranke?

Post by Klon »

kako me nervira ova vjecna kuknajava naseg naroda.

ljudi totalno izgubili oscjecaj za realnost. vazda neke iluzije.
i onda pocinju porediti BiH sa Svicarskom itd.

autoputevi se grade i to sve brze i brze. pa ljudi moja ona Poljska koja ima trziste od 40 miliona stanovnika
do prije koje godine nije imala autoput koji spaja dva najveca grada drzava. i to autoput koji se treba na livadi napraviti, nisu imali ni sume koju treba ukloniti. a mi moramo na deset kilometara da izgradimo tri tunela, dva mosta jos mozda moramo minsko polje da uklonimo.

institut za istrazivanje svemira najvjerovatnije nema ni jedna zemlja u Evropi koja nema ni cetri miliona stanovnika.

proizvoditi vlastite avione necemo nikada jer njih ni njemacka ni francuska ne proizvode,
vec ih zajedno moraju proizvoditi, jer je preskupo.

nece ni jedna politicka stranka promjeniti znacajno stanje dok se narod ne promjeni.
tek kad gradani shvate da oni na ekonomsko stanje imaju veliki uticaj svojim ponasanjem kao konzumenti, i mi prestanemo duplo vise vode uvoziti nego sto izvozimo, onda ce biti nekakvog napredka...
Post Reply