Pitamo Mehanicare ?
Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
- JavierBosnia
#32827 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa jel moguce da ima ljudi koji bi auto sredjivali i odrzavali za 3 KM ako je ikako moguce.
Uzmem jucer kozicu i rucicu mjenjaca da promjenim, ocekujuci da ce to biti za 5 minuta gotovo, i napatim se sat vremena skidajuci staru rucicu jer se neki idot prije sjetio da je zalijepi nekim ljepilom i nekom zivom gumom sta li je vec. A razlog tome je, izgubio ili pukao mu je onaj prsten što steze plastiku za metalnu sipku i onda se rucica okretala malo. Lik se sjetio da je učvrsti
Uzmem jucer kozicu i rucicu mjenjaca da promjenim, ocekujuci da ce to biti za 5 minuta gotovo, i napatim se sat vremena skidajuci staru rucicu jer se neki idot prije sjetio da je zalijepi nekim ljepilom i nekom zivom gumom sta li je vec. A razlog tome je, izgubio ili pukao mu je onaj prsten što steze plastiku za metalnu sipku i onda se rucica okretala malo. Lik se sjetio da je učvrsti

- bitanga_sa_otesa
#32828 Re: Pitamo Mehanicare ?
ja sam par godina zivota izgubio ispravljajuci tudje smetljarluke
- Rockefeller
- Bianconeri1988
#32831 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pojavilo mi se na displayu "Depollution system faulty", Peugoet 207. Do cega bi moglo biti?
Prije toga blicalo mi je da pojas nije vezan, iako sam ga vezao. Mozda je do tog.
Prije toga blicalo mi je da pojas nije vezan, iako sam ga vezao. Mozda je do tog.
#32834 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sta mislite moze li se ovo rijesiti nekako..Farba pukla ali je i branik ostecen malo.Znam da se udubljenja na gornjem djelu branika mogu lako ispraviti ali kako ide kad je ovaj donji dio, jebem onoga ko je dizajnirao ovo da ovako strsi naprijed

- bitanga_sa_otesa
#32835 Re: Pitamo Mehanicare ?
vec je to bilo kitovano,opet ce to lakirer iskitovat i srediti 

#32836 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala na odgovoru, to je onda vlasnik prije mene udarao vjerovatno, meni je ovo prvi put da sa prednjim zakacim
Ja mislio moracu mijenjati citav branik ako zelim da izgleda fino, kad je neko laik za auta 

- bitanga_sa_otesa
#32837 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma nema na cemu,nije ovo veliko ostecenje,sredi se to lako 

#32838 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meni su i veća oštećenja sredili tako dobro da ja i ne vidim gdje je bilo udareno. Prislanjanje na željezni stub bilo (žene me dekoncentrisale pa nisam dobro pazio kad sam išao unazad). Stub je prošao bez oštećenja.
- konektovan
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#32840 Re: Pitamo Mehanicare ?
bitanga_sa_otesa wrote: ↑19/01/2021 10:42ja sam par godina zivota izgubio ispravljajuci tudje smetljarluke

#32841 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja mislim da je meni na pezou bio u pitanju katalizator kada mi je tu gresku izbacilo.
- JavierBosnia
#32842 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li kakva kamera za crveno ili nadzorna prati li se prolazak kroz "crveno" na Otoci prema Ilidzi?
Danas debili hoce lijevo ono malo prostora sto ima da skrenu i kao da motaju kamion, poggledam u retrovizor malo da zaobidjem debila koji sa puntom se ne moze ugurati i prodjem kroz zuto
U glavi mi onaj lik sa bara sto su ga uhvatili
Danas debili hoce lijevo ono malo prostora sto ima da skrenu i kao da motaju kamion, poggledam u retrovizor malo da zaobidjem debila koji sa puntom se ne moze ugurati i prodjem kroz zuto
U glavi mi onaj lik sa bara sto su ga uhvatili

#32843 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nema.JavierBosnia wrote: ↑19/01/2021 23:41Ima li kakva kamera za crveno ili nadzorna prati li se prolazak kroz "crveno" na Otoci prema Ilidzi?
U glavi mi onaj lik sa bara sto su ga uhvatili![]()
#32844 Re: Pitamo Mehanicare ?
JavierBosnia wrote: ↑19/01/2021 23:41Ima li kakva kamera za crveno ili nadzorna prati li se prolazak kroz "crveno" na Otoci prema Ilidzi?
Hebo te lik sa bara

ako si na zuto prosao a ima kamera nece te slikati. A nema ti tu kamera, samo sa druge strane
- JavierBosnia
#32845 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako te advokat izvuce ostavi nam kontaktzigson wrote: ↑19/01/2021 23:49JavierBosnia wrote: ↑19/01/2021 23:41Ima li kakva kamera za crveno ili nadzorna prati li se prolazak kroz "crveno" na Otoci prema Ilidzi?
Hebo te lik sa bara![]()
![]()
ako si na zuto prosao a ima kamera nece te slikati. A nema ti tu kamera, samo sa druge strane

#32846 Re: Pitamo Mehanicare ?
pozz, imam problem sa navigacijom.. ne mogu nikako da povezem mobitel i navigaciju putem bluetootha, mobitel ne prepoznaje navigaciju kao uređaj.. ima li neko neko soluciju? ako nista, zna li neko moze li se povezati mobitel i navigacija putem AUX ulaza pa da suvozac moze pustat muziku ili sta vec na taj nacin..

- Snake Eyes
#32847 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kupis aux kabal u znanstvene svrhe, probas i javis svima nama radi li
Audio kabal 3.5mm aux stereo 4-pin 0.5m (3 KM)
https://www.olx.ba/r/38222538/994162

Audio kabal 3.5mm aux stereo 4-pin 0.5m (3 KM)
https://www.olx.ba/r/38222538/994162
#32848 Re: Pitamo Mehanicare ?
Non stop izlaze nove verzije Bluetooth konekcije. I starije uredjaje nemoguce spojiti sa novijim telefonima. Ili obratno..
#32849 Re: Pitamo Mehanicare ?
U nedelju kad sam mjerio nisam htio na kratko paliti auto.
Jucer sam poslije posla izmjerio.
Upaljena svjetla.

Ugasena.

Koliko sam se informisao, kod mene sve ok sa akumulatorom. Prvo se kolega sa posla prosle sedmice jada sa fordom,
i greskom koju mu prijavi, ode u safe mod (ne cudi me kod njega to, i dalje tvrdi da mu je tecnost za brisace
ona u autu koja je bila kad ga je tek kupio, august mu je treca godina, bio je na servisu, valjda su dosuli,
red bi bio).
Prekjucer mi se prijatelj javlja da mu pomognem zamjeniti bateriju na polu, salje sliku polo 2005 godiste,
kod njega u roditeljskoj familiji od 2007, vidim na bateriji pise orginal vw, pitam ga zar je moguce 15 godina,
on misli da je jednom mjenjana, ..otac mu prije njega vozio auto.

Meni kod opela rekose da ne mogu sam mjenjati bateriju, jer kao u ecu moraju ubaciti podatke o novoj
bateriji, pa sam ovdje ocekivao neki odgovor majstora,automehanicara ili obicnog vozaca koji ima iskustvo.
Ako sam se pogresno odrazio sa kalibraciom, do mene je.
Na kraju vozim najobicnijeg atmosferca, nije kvantna fizika.
- drug_profi
#32850 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod mene turbak. Ljudi skinuli staru, stavili novu, malo jacu. Ja programirao podizace stakala i cao djaci. Evo godina+ prosla. Motor odlicno zna upaliti, ugasiti, ubrzati, sve kad ja hocu.