Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Rockefeller
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13827 Re: Pitamo Mehanicare ?
ima, al se ne prodaje ,1991.mislim da nije 100.000 jos preslakloniran wrote: Nego ima li ko dobru dvojku,
- HardCore
#13828 Re: Zamajac ili nešto drugo?
Ne smijes ga vozit nikako ispod 2000 milje, odma zamajac ode
-
tempuser
#13829 Re: Zamajac ili nešto drugo?
Tehnika je najbitnija za vijek trajanja zamajca, ali voznja niskim o/min nije presudni faktor. Ne odmaraj nogu na kvaciliu, ne vagaj auto na kvacilu bez potrebe, na uzbrdici ga rastereti rucnom kocnicom (pusti price ja sam sofercina, meni rucna ne treba) i sacuvaces kvacilo. Na novijim autima imas indikaciju za prebacivanje u visi stepe i obicno je to na forumskim niskim obrtajima.
Ja u ravnomjernom brzinom vozim u rezimu 1500-2000 o/min, ali prilikom ubrzavanja idem u nizu brzinu. Takvom voznjom sam sa fabrickom lamelom dobacio do 205k km i nema znakova zamora.
Ja u ravnomjernom brzinom vozim u rezimu 1500-2000 o/min, ali prilikom ubrzavanja idem u nizu brzinu. Takvom voznjom sam sa fabrickom lamelom dobacio do 205k km i nema znakova zamora.
- kloniran
#13830 Re: Pitamo Mehanicare ?
ako mislis na havanu gledao sam, nemam toliki budzet na raspolaganju a valja jos i registrovatiNed071 wrote:Pa za te pare imas kod forumasa u salonu boljeg focusa... Link necu stavljat da opet ne pocnu granat na covjeka
- kloniran
#13831 Re: Pitamo Mehanicare ?
ih to ućerat u garazu i ne dirati sljedecih 30 godina dok im cijena ne porastebitanga_sa_otesa wrote:ima, al se ne prodaje ,1991.mislim da nije 100.000 jos preslakloniran wrote: Nego ima li ko dobru dvojku,
- Ned071
#13832 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ovaj sivi 6500 njegov 6700... Na taj mislim ne na onaj od 15 milja.kloniran wrote:ako mislis na havanu gledao sam, nemam toliki budzet na raspolaganju a valja jos i registrovatiNed071 wrote:Pa za te pare imas kod forumasa u salonu boljeg focusa... Link necu stavljat da opet ne pocnu granat na covjeka
- kloniran
#13833 Re: Pitamo Mehanicare ?
vidio sam, ne mogu se toliko izvaliti, a ovaj sam pitao kakav je al ne da bih isao da ga pogledam, nego ako slucajno ovdje sta izleti jeftinije da se ne zaletim pa kupimNed071 wrote:Ovaj sivi 6500 njegov 6700... Na taj mislim ne na onaj od 15 milja.kloniran wrote:ako mislis na havanu gledao sam, nemam toliki budzet na raspolaganju a valja jos i registrovatiNed071 wrote:Pa za te pare imas kod forumasa u salonu boljeg focusa... Link necu stavljat da opet ne pocnu granat na covjeka
- Ned071
#13834 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jbg onda nađi nekog punta za tri hiljade
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13835 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moze se i tu zahebati, nemoj ga nagovarati.Ned071 wrote:Jbg onda nađi nekog punta za tri hiljade
- kloniran
#13836 Re: Pitamo Mehanicare ?
mogao sam ga uzeti za 2 bolji od ovis sto se napiku prodaju po 4 al tad mi nije trebalo a i ne sviđa mi seNed071 wrote:Jbg onda nađi nekog punta za tri hiljade
- Industrialyzer
#13837 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kad se kod auta cuje lupkanje u zadnjem dijelu auta i sto se brze vozi, to lupkanje postaje jace, sta bi moglo biti? Gumica balans stange, lezaj ili nesto trece?
-
Dzontra_Volta
#13838 Re: Pitamo Mehanicare ?
Možda točak nije dobro balansiran.Industrialyzer wrote:Kad se kod auta cuje lupkanje u zadnjem dijelu auta i sto se brze vozi, to lupkanje postaje jace, sta bi moglo biti? Gumica balans stange, lezaj ili nesto trece?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13839 Re: Pitamo Mehanicare ?
nema to veze s balansom,ako se kuckanje ubrzava srazmjerno s povecanjem brzine ,moze biti da nesto zapinje od rotirajucu masu- plocica/pakna... klijesta lezaj,sajla rucne...
- Ned071
#13840 Re: Pitamo Mehanicare ?
Lezaj huci, ne lupa...Industrialyzer wrote:Kad se kod auta cuje lupkanje u zadnjem dijelu auta i sto se brze vozi, to lupkanje postaje jace, sta bi moglo biti? Gumica balans stange, lezaj ili nesto trece?
- nepass1
#13841 Re: Zamajac ili nešto drugo?
Moje neko iskustvo kao laika, auto skoda fabija 1.2.tempuser wrote:Tehnika je najbitnija za vijek trajanja zamajca, ali voznja niskim o/min nije presudni faktor. Ne odmaraj nogu na kvaciliu, ne vagaj auto na kvacilu bez potrebe, na uzbrdici ga rastereti rucnom kocnicom (pusti price ja sam sofercina, meni rucna ne treba) i sacuvaces kvacilo. Na novijim autima imas indikaciju za prebacivanje u visi stepe i obicno je to na forumskim niskim obrtajima.
Mislim da sam u 8g voznje 2 3 puta krenuo pod rucnom, uvjek kvacilo. Dosta mi lakse tako. Rucnu uopste nisam puno koristio, a prva je otisla
Ima li ga uopste fabija
- Travnički Noćni Šetač
#13842 Re: Zamajac ili nešto drugo?
Pa nije to navika već ti je mrsko... a nije ti mrsko šaltati u veću brzinu kada pretičeš...nepass1 wrote:Moje neko iskustvo kao laika, auto skoda fabija 1.2.
Mislim da sam u 8g voznje 2 3 puta krenuo pod rucnom, uvjek kvacilo. Dosta mi lakse tako. Rucnu uopste nisam puno koristio, a prva je otisla. I stvarno puno drzim nogu na kvacilu i pokusavam to ispraviti. Ali jebeno izbiti naviku. Kad god idem niz kracu nizbrdicu mrsko mi saltati pa pritisnem kvacilo. Npr niz sagrdzije kad je spica. Mrsko mi saltati u prvu. I nije bilo lroblema sa zamajcem ni najmanjih.
Ima li ga uopste fabija
...
Nakon 8 godina šaltanje bi trebalo da bude maltene automatizirani proces , bez razmišljanja...
- nepass1
#13843 Re: Zamajac ili nešto drugo?
Vozim ja 2x8g
Pa i ne razmisljam samo mi mrsko, ali poceo sam raditi na tome
Pa i ne razmisljam samo mi mrsko, ali poceo sam raditi na tome
-
condy
#13844 Re: Zamajac ili nešto drugo?
Rucna kočnica ode kad se ne koristi. Meni fali ručna kočnica. Meni baš simpa bilo do kraja potegnem, kad hocu skoro stati
uvijek je bila zategnuta, nije popuštala, nisam joj dao da se opusti
Za tebe je automatik dojadi vremenom šaltati
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13845 Re: Zamajac ili nešto drugo?
Ne moze ti nešto otići, kad ga nema.nepass1 wrote:Moje neko iskustvo kao laika, auto skoda fabija 1.2.tempuser wrote:Tehnika je najbitnija za vijek trajanja zamajca, ali voznja niskim o/min nije presudni faktor. Ne odmaraj nogu na kvaciliu, ne vagaj auto na kvacilu bez potrebe, na uzbrdici ga rastereti rucnom kocnicom (pusti price ja sam sofercina, meni rucna ne treba) i sacuvaces kvacilo. Na novijim autima imas indikaciju za prebacivanje u visi stepe i obicno je to na forumskim niskim obrtajima.
Mislim da sam u 8g voznje 2 3 puta krenuo pod rucnom, uvjek kvacilo. Dosta mi lakse tako. Rucnu uopste nisam puno koristio, a prva je otisla. I stvarno puno drzim nogu na kvacilu i pokusavam to ispraviti. Ali jebeno izbiti naviku. Kad god idem niz kracu nizbrdicu mrsko mi saltati pa pritisnem kvacilo. Npr niz sagrdzije kad je spica. Mrsko mi saltati u prvu. I nije bilo lroblema sa zamajcem ni najmanjih.
Ima li ga uopste fabija
- nepass1
#13846 Re: Zamajac ili nešto drugo?
ovo novo sad ima hill hold. Rucna samo za parkiranje u strani treba.condy wrote:Rucna kočnica ode kad se ne koristi. Meni fali ručna kočnica. Meni baš simpa bilo do kraja potegnem, kad hocu skoro statiuvijek je bila zategnuta, nije popuštala, nisam joj dao da se opusti
![]()
- nepass1
#13847 Re: Zamajac ili nešto drugo?
Jbt fabija je fakat golf 2, kakve cetvorke.konektovan wrote:Ne moze ti nešto otići, kad ga nema.nepass1 wrote:Moje neko iskustvo kao laika, auto skoda fabija 1.2.tempuser wrote:Tehnika je najbitnija za vijek trajanja zamajca, ali voznja niskim o/min nije presudni faktor. Ne odmaraj nogu na kvaciliu, ne vagaj auto na kvacilu bez potrebe, na uzbrdici ga rastereti rucnom kocnicom (pusti price ja sam sofercina, meni rucna ne treba) i sacuvaces kvacilo. Na novijim autima imas indikaciju za prebacivanje u visi stepe i obicno je to na forumskim niskim obrtajima.
Ima li ga uopste fabija
-
530i
#13848 Re: Zamajac ili nešto drugo?
Mislim da ozbiljno griješiš. Ručnu redovno koristi jer kad je ne koristiš može da zariba...a nizbrdo se spuštaš u drugoj, ili ako je stani kreni onda ga držiš u leru, nema potrebe za pritiskanjem kvačila osim kad zaustavljaš ili pokrećeš auto i mijenjaš brzine.nepass1 wrote: Moje neko iskustvo kao laika, auto skoda fabija 1.2.
Ima li ga uopste fabija
- nepass1
#13849 Re: Zamajac ili nešto drugo?
Kontam da grijesim, pokusavam se odvici kvacila530i wrote:Mislim da ozbiljno griješiš. Ručnu redovno koristi jer kad je ne koristiš može da zariba...a nizbrdo se spuštaš u drugoj, ili ako je stani kreni onda ga držiš u leru, nema potrebe za pritiskanjem kvačila osim kad zaustavljaš ili pokrećeš auto i mijenjaš brzine.nepass1 wrote: Moje neko iskustvo kao laika, auto skoda fabija 1.2.
Ima li ga uopste fabija
-
condy
#13850 Re: Zamajac ili nešto drugo?
Tako se i ja odvikavam od cigara, kontam da griješim...jbt to kontanje