Ja sebi kupio na piku i nisu neka sreca, poslije par skidanja krenu da se gule... U Majagume sam ih vidio prosle godine i cine mi se dosta kvalitetniji od ovih sto ja imam, nisu nesto ni skupi bili (60-ak KM cini mi se), pa probaj tamo[/quote]
moram prvo skontati dal mi ostali sarafi odgovaraju...
auto je trenutno na 15-kama čelicnim, a alu su orginal skodine, 17-ke, 225/45/17.
čitam na forumu -vrele gume- da izgleda idu isti sarafi i na čelične 15 i na alu 17, e sad, jel to istina il neki zgubidan piše, bog će ga znati...
onda mi ova tabela što je ado postavio i ne pomaze...[/quote]
Link koji sam ja postavio ti pomaze da odredis "debljinu" sarafa i navoj. Npr. M14x1.5. E sad, duzina sarafa zavisi od vrste felge.
Na astri h isti (kratki) sarafi odgovaraju i za celicne felge 15" i za fabricke alu felge 16". Proslo ljeto kupio aftermarket alu felge i odmah morao kupovati duze sarafe.
Na pezou 206 fabricke alu felge i dugi sarafi, kupio celicne felge za zime i morao kupovati kratke sarafe. Sve zavisi od oblika felge.[/quote]
e da, tako i ovaj veselnik piše, da su mu orginal šarafi odgovarali i za čeličnu 15 i za alu 17, a čim je nabavio neke alu koje nisu bile orginal, morao je uzeti i šarafe...
nadam se da nisam naporan, znam dobro kakvi -bizoni- i -stručnjaci- oko nas, ne gubi mi se glava zbog 10-20 maraka i nečije neodgovornosti, pa mi svako saznanje ovdje dobro dodje da pomenute -bizone- iskontrolišem šta rade...
edit -
Vehicle's recommended cold tire inflation pressure. It is measured in bars or PSI (pounds per square inch).
205/55R16 91V Rim 6.5Jx16 ET50 PCD 5x112 2.3
215/50R17 91V Rim 7Jx17 ET54 PCD 5x112 2.3
225/45ZR17 91W Rim 7.5Jx17 ET51 PCD 5x112 2.5
šta mu je Rim?[/quote]
Rim-felga. A sto se tice sarafa, ja imam pozitivno iskustvo sa Guma M i Unitrade. Meni su nudili da posude jedan saraf, da probam da li odgovara