Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#13401 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mali_milojica »

kloniran wrote:
shlauf wrote:Od Fans-a nebih uzeo ni dijelove sa otpada a kamoli auto. Smeće svako auto koje je dovezao i prodaje
E vidis ovakvih informacija treba :thumbup:
Mada ovako ova oktavia ne izgleda lose, al lik ne zna ni koja je plinska instalacija ugrađena :-)
Većina auta iz NL imaju ugradjenu Viale plinsku instalaciju. Vjerovatno najbolja koja se parama može kupiti.
kloniran

#13402 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kloniran »

mali_milojica wrote:
kloniran wrote:
shlauf wrote:Od Fans-a nebih uzeo ni dijelove sa otpada a kamoli auto. Smeće svako auto koje je dovezao i prodaje
Mada ovako ova oktavia ne izgleda lose, al lik ne zna ni koja je plinska instalacija ugrađena :-)
Većina auta iz NL imaju ugradjenu Viale plinsku instalaciju. Vjerovatno najbolja koja se parama može kupiti.
Ma džaba mi ako će me zaklati, atesti i registracija, a nešto mi i ova kilometraža mala za ovu cijenu.
Zaletio bih se ja da ne bi shlaufa :roll:

Što neko reče, kupi kod poznate osobe, nema niko poznat da prodaje auto :lol:
Al u pravu je, ovo trenutno sam kupio od poznanika i navozah se s njim, presao oko 250k s nijm, a ulozio mozda 1500 u dijelove do sada, veliki servis sa brusenjem glave motora dvaput radio.
Moram ga uganjati da mi proda i ovo sto sad voza :mrgreen:
r_faruk

#13403 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by r_faruk »

Pozdrav mehanicari :)

Kakva je situacija sa chevrolet epica automobilom. U pitanju je benzinski motor 2.0. Vozilo je kupljeno u BiH, postoji historija vozila u servisu u sarajevu. Covjek ga prodaje za 10700KM, prvi vlasnik. Potrosnja mi nije eliminatorni faktor u trazenju vozila nego prostor za noge.
NediM17

#13404 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Ne bih ja u tom Fansu ni kosilicu kupio. Doduse poznanik je kupio VW Bubu prije par godina, 1.9 TDI, auto manje-vise vozi bez problema... Jedino se ESP lampica palila i gasila kako je htjela. Nema drugog kljuca, nema servisne, lafo 240.000km na satu.

Ako se hocete kockati, a vi krenite sreci u susret. On je ocito imao srece.
kloniran

#13405 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kloniran »

NediM17 wrote:Ne bih ja u tom Fansu ni kosilicu kupio. Doduse poznanik je kupio VW Bubu prije par godina, 1.9 TDI, auto manje-vise vozi bez problema... Jedino se ESP lampica palila i gasila kako je htjela. Nema drugog kljuca, nema servisne, lafo 240.000km na satu.

Ako se hocete kockati, a vi krenite sreci u susret. On je ocito imao srece.
pa drugi treba za otkupnine :mrgreen:
Sodom1

#13406 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Sodom1 »

bitanga_sa_otesa wrote:
spreca wrote: jesil imo onu pistaljku kad ides na rikverc
isto kao na bagerima :lol:
Terrano 1 , kod mene to isto imao , sminka
supercali

#13407 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by supercali »

Gledam na acfans auta i ako je onaj wind plavi bio u sarajevu onda ga je moja prijateljica vozila i doo je kod nje bio bio je odrzavan e sad ne znam kad ga je prodala i ko je poslije nje to vozao i kako
basicm

#13408 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

Covjek 2 auta kupio kod njih, jedan crkao nakon 15 dana drugi je trosio ulja i milion drugih problema.
radostan dan

#13409 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by radostan dan »

kloniran wrote:
Racunaj i na sledece (ne razumijem.se u te sisteme, pa cu se gadjati terminima)...elem, auto ti je iz holandije, sa njihovim plinskim sistemom,,, a ovdje vecinom furaju italijanske...pa razmisli znaju li ga ovi nasi odrzavati, ima li djelova..
Na ovo me je prije par godina upozorio, ako se dobro sjecam. @drndalo...
Doduse, mizda se sad situacija promjenila, al eto, cisto, raspitaj se, da se ne ceses po glavi poslije, hoće perut od toga...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#13410 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mali_milojica »

Viale (neka vas ime ne buni,nije Talijanski nego Holandski) LPi sistem,kakav je imao rodjak u Alfi,niko u BiH nije znao popraviti. Na kraju je završio u Zagrebu,ali ni gore nije bilo pomoći. Na kraju instalacija izvadjena i auto prodat kao obični benzinac.
Last edited by mali_milojica on 03/03/2018 11:36, edited 1 time in total.
NediM17

#13411 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Pogledajte kilometraze, teretni Caddy star 10 godina presao 220.000km, auta nemaju servisnih, imaju po samo jedan kljuc, nepismenost strasna...
Inace, jedan od glavnih ljudi u firmi je vlasnikov zet, koji je inace Visocanin, i koji je vazda bio sitni lopov, ukradi telefon, zajebi nekog za 20KM, itd...

Ne bih ja tu kupio ni sipku haube, a kamo li auto.
Maraschino

#13412 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Maraschino »

NediM17 wrote:Pogledajte kilometraze, teretni Caddy star 10 godina presao 220.000km, auta nemaju servisnih, imaju po samo jedan kljuc, nepismenost strasna...
Inace, jedan od glavnih ljudi u firmi je vlasnikov zet, koji je inace Visocanin, i koji je vazda bio sitni lopov, ukradi telefon, zajebi nekog za 20KM, itd...

Ne bih ja tu kupio ni sipku haube, a kamo li auto.
sto ako je sipka dobro ocuvana.
dzeko1

#13413 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dzeko1 »

Naslijedio sam od oca golfa dvicu TDI, star 30-ak godina, vec par mjeseci je stajao, nije vozan nikako dok nije prosla ostavinska. Kako sam tek polozio prije par dana, i nikad nisam imao iskustva sa autima, zanima me gdje ga mogu odvesti na 'pregled', da mi covjek tacno kaze sta treba zamijeniti, popraviti itd ( Sarajevo i okolina, Ilijas, Vogosca). Ne trebaju mi likovi koji mi govore sta ce ti dvica, to je kanta i slicna sranja, i ja bih volio vozati mecku da mogu, tako da takvi komentari nisu dobrodosli. Hvala. :D
Rockefeller

#13414 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Rockefeller »

Kod Bitange :mrgreen:
kloniran

#13415 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kloniran »

radostan dan wrote:
kloniran wrote:
Racunaj i na sledece (ne razumijem.se u te sisteme, pa cu se gadjati terminima)...elem, auto ti je iz holandije, sa njihovim plinskim sistemom,,, a ovdje vecinom furaju italijanske...pa razmisli znaju li ga ovi nasi odrzavati, ima li djelova..
Na ovo me je prije par godina upozorio, ako se dobro sjecam. @drndalo...
Doduse, mizda se sad situacija promjenila, al eto, cisto, raspitaj se, da se ne ceses po glavi poslije, hoće perut od toga...
nista od fansa, danas slucajno svratim kod jednog prijatelja, kaze nemoj ni ulaziti u krug navuci ces peh na sebe, eto koliko se usrecio s njihovim autom
:lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13416 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

Rockefeller wrote:Kod Bitange :mrgreen:
prodao sam glavni alat za golfove neki dan..
Image
Rockefeller

#13417 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Rockefeller »

bitanga_sa_otesa wrote:
Rockefeller wrote:Kod Bitange :mrgreen:
prodao sam glavni alat za golfove neki dan..
Image

Budi dobrodusan.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13418 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

Rockefeller wrote:

Budi dobrodusan.
bio sam danas prema jednoj dvicini iz familije,dosta za ovu godinu :D
kloniran

#13419 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kloniran »

dzeko1 wrote:Naslijedio sam od oca golfa dvicu TDI, star 30-ak godina, vec par mjeseci je stajao, nije vozan nikako dok nije prosla ostavinska. Kako sam tek polozio prije par dana, i nikad nisam imao iskustva sa autima, zanima me gdje ga mogu odvesti na 'pregled', da mi covjek tacno kaze sta treba zamijeniti, popraviti itd ( Sarajevo i okolina, Ilijas, Vogosca). Ne trebaju mi likovi koji mi govore sta ce ti dvica, to je kanta i slicna sranja, i ja bih volio vozati mecku da mogu, tako da takvi komentari nisu dobrodosli. Hvala. :D
Prvo, taj golf nije TDI, nego TD
Drugo, ako ti nije zao dati ljudima petobu na kafu odvedes na tehnicki pregled, ljudi mu dusu izvuku :lol:
Trece, mozes i mehanicaru, npr bitangi, ovaj nemoj njemu on mrzi dvojke :mrgreen: , da pregleda motor, izmjeri kompresiju i ostale karafeke

i cetvrto i ono najvaznije posto si tek polozio je pamet u glavu
taj golf nije ferari i veoma je lahko glavu izgubiti s njim
drug_profi

#13420 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

dzeko1 wrote:Naslijedio sam od oca golfa dvicu TDI, star 30-ak godina, vec par mjeseci je stajao, nije vozan nikako dok nije prosla ostavinska. Kako sam tek polozio prije par dana, i nikad nisam imao iskustva sa autima, zanima me gdje ga mogu odvesti na 'pregled', da mi covjek tacno kaze sta treba zamijeniti, popraviti itd ( Sarajevo i okolina, Ilijas, Vogosca). Ne trebaju mi likovi koji mi govore sta ce ti dvica, to je kanta i slicna sranja, i ja bih volio vozati mecku da mogu, tako da takvi komentari nisu dobrodosli. Hvala. :D
Probaj kod Džafka Hrasno brdo, lijevo od pekare AS.
Nije neki vrhunski dijagnostičar, malo je i ters, ali je koliko sam ja imao sa njim iskustva, pošten, i nije skup. Momci koji kod njega rade nisu također loši.
Ako nemaš boljeg.
Rockefeller

#13421 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Rockefeller »

bitanga_sa_otesa wrote:
Rockefeller wrote:

Budi dobrodusan.
bio sam danas prema jednoj dvicini iz familije,dosta za ovu godinu :D
Dobro, cvrke su sada zauzele to mjesto.
the_hooligan_ec

#13422 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by the_hooligan_ec »

Par savjeta..Može li neko reci neki dobar savjet kako samostalno zamjeniti ulje na autu i filter ulja s'tim da nemam dizalicu (pri tome mislim na profesionalnu)nego samo imam ono kad mjenjas gume malu..imam volje i sve a ne daje mi se bezveze nekome za ruke kad mogu i ja..kako otic i auto da se mogu podvuci pod njeg.

A druga stvar koja me interesuje da li Opel astra h 1.6 twinport. 2004 ima filter benzina i gdje se nalazi...
Sodom1

#13423 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Sodom1 »

Nemoj samo ulje prosuti u saht ili na livadu ostalo sve pashe
Throttle

#13424 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Čemu patnja kad je sića ono što majstori naplaćuju? Šta sa starim uljem, kako odvrnut filter ako je na ruznom mjestu
Opeli imaju u pragu ispred zadnjeg tocka filter goriva, ako ga ima. Pregledaj obe strane, u principu dvije šelne al zna bit usko. Ja sam na korsi mijenjao, još mehaničar ima krupne ruke, sav se izrezao dok je zamijenio. Neki kažu da je podlegao od trovanja krvi hrđom :lol:
530i

#13425 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

the_hooligan_ec wrote:Par savjeta..Može li neko reci neki dobar savjet kako samostalno zamjeniti ulje na autu i filter ulja s'tim da nemam dizalicu (pri tome mislim na profesionalnu)nego samo imam ono kad mjenjas gume malu..imam volje i sve a ne daje mi se bezveze nekome za ruke kad mogu i ja..kako otic i auto da se mogu podvuci pod njeg.

A druga stvar koja me interesuje da li Opel astra h 1.6 twinport. 2004 ima filter benzina i gdje se nalazi...
Teško je to odraditi bez garaže sa kanalom ili dizalicom, zato se to rijetko praktikuje. Ako je 5 ili 10 maraka puno za platiti onda najbolje parkirati taj auto. Potreban ti je ključ za odvrtanje filtera, koji nekad ide ok, nekad malo zapinje. Plus je pitanje gdje je smješten i kako ga najbolje uhvatiti na tom motoru. Kako onda ispravno montirati novi filter nazad. Slična je priča i za čep kuda se ispušta ulje. Zato je najpametnije platiti nekome ko to radi svaki dan, i ako nešto i zapne zna šta i kako i ima odgovarajući alat.

Podvlačiti se pod auto sa tom dizalicom za promjenu gume je prilično veselo da kažem, ja to ne bih radio. Ona služi u principu samo da u nuždi promijeniš gumu, ne i da servisiraš auto.

Neke firme koje prodaju ulje i dijelove nude i besplatnu zamjenu (premda je ona uračunata u cijenu, ali da ne cjepidlačimo sada), pa se možeš i u vezi toga raspitati.

Amaterski, bez alata i garaže, oprati i usisati auto, promijeniti brisače, gumu kad pukne, staviti lance, filter klime ako nije komplikovano. Ostalo sve ide teže, jednostavno se ne isplati.
Post Reply