Pistalica Otkljucano/Zakljucano?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
rusmir.ba

#1 Pistalica Otkljucano/Zakljucano?

Post by rusmir.ba »

Evo par puta mi se desilo da na daljinskom greskom pritisnem dugme za otkljucavanje i tako i ostane auto :)

Pa da pitam dal se moze ugraditi neka "pistalica" koja bi davala zvucni signal pri zakljucavanju, ovako cu jedno jutro naci auto bez svega unutra :))

Ne treba mi alarm i sl, dakle nesto slicno sto su ugradjivali u starija auta za paljenje svjetala.
olensoner

#2 Re: Pistalica Otkljucano/Zakljucano?

Post by olensoner »

sumnjam da moze da pisti bez alarma, trebas otici kod nekog elektricara pa vidi mozda moze neki hepek da se ugradi ;-)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#3 Re: Pistalica Otkljucano/Zakljucano?

Post by corolla02 »

rusmir.ba wrote:Evo par puta mi se desilo da na daljinskom greskom pritisnem dugme za otkljucavanje i tako i ostane auto :)

Pa da pitam dal se moze ugraditi neka "pistalica" koja bi davala zvucni signal pri zakljucavanju, ovako cu jedno jutro naci auto bez svega unutra :))

Ne treba mi alarm i sl, dakle nesto slicno sto su ugradjivali u starija auta za paljenje svjetala.
Ne diraj Daljinski!
:D
dinaraaa

#4 Re: Pistalica Otkljucano/Zakljucano?

Post by dinaraaa »

rusmir.ba wrote:Evo par puta mi se desilo da na daljinskom greskom pritisnem dugme za otkljucavanje i tako i ostane auto :)

Moguće je ugraditi i vrlo je jednostavno i jeftino , POD USLOVOM DA SI HOBY ELEKTRIČAR

Nađe se signal koji okine zaključavanje , zatim se priključi jedan modul elektronike jeftini , pa na relej i sirena od auta-popularna TRUBA :D .
Sve zavisi od tog modula može i dio od kineske elektronike , znači modul diktira jedan zvuk , dva zvuka duže kraće itd.
A možda čak i sam relej zavisi od vrste centralne jedinice
emko1234

#5 Re: Pistalica Otkljucano/Zakljucano?

Post by emko1234 »

ne znam koje auto imas,al kad zakljucavas blinkaju ti zmigavci pa valjda po tome mozes skontat jesi zakljucao il otkljucao..i zar nije jednonstavnije obratit malo vise paznje na dugme od daljinskog? :D :D
rusmir.ba

#6 Re: Pistalica Otkljucano/Zakljucano?

Post by rusmir.ba »

Ma sve obracama. Fabia je u pitanju, i jednom blinka za zakljucano, 2x za otkljucano.
Nista, od sada necu zakljucavati dok na rucki od vrata ne provjerim jel stvarno zakljucano, vjerovatno greskom pritisnem za otkljucavanje i tako ostane, sreca pa sam sinoc izlazio iz stana pa vidio.
fatal error

#7 Re: Pistalica Otkljucano/Zakljucano?

Post by fatal error »

rusmir.ba wrote:Ma sve obracama. Fabia je u pitanju, i jednom blinka za zakljucano, 2x za otkljucano.
Nista, od sada necu zakljucavati dok na rucki od vrata ne provjerim jel stvarno zakljucano, vjerovatno greskom pritisnem za otkljucavanje i tako ostane, sreca pa sam sinoc izlazio iz stana pa vidio.
jako jednostavno

stisnes puljku.... ruku na bravu..... i rahat :D :D
Post Reply